Benelux wil een volksraadpleging omtrent het afschaffen van de zomertijd of wintertijd

Een heuse volksraadpleging over de wintertijd en zomertijd, het is niet te geloven. Over van alles en nog wat wordt het volk niet geraadpleegd, maar over de zomertijd of wintertijd dan weer wel. Het is te grappig voor woorden en daarom ook erg triest. Wordt natuurlijk helemaal niets op die manier. Het lijkt eerder alsof ze zelf geen idee hebben wat ze ermee moeten en dan maar kiezen voor een volksraadpleging.

Volgens Michel is het belangrijk dat Luxemburg, België en Nederland dezelfde tijd aan gaan houden. De Europese Commissie stelde eerder deze maand voor dat het klok verzetten vanaf volgend jaar wordt afgeschaft. Landen kunnen daarna zelf beslissen of ze zomer- of wintertijd aan gaan houden.

Michel: “We zullen zeker komen tot een vorm van volksraadpleging. We gaan samen een beslissing maken, maar dat doen we pas nadat we naar de bevolking hebben geluisterd.” Naast de volksraadpleging in de Benelux, wil Michel overleg met meer landen. Frankrijk, Duitsland en Italië moeten daarbij volgens hem zeker betrokken worden.

Een woordvoerder van Rutte zegt dat niet is afgesproken dat er een Benelux-brede volksraadpleging zal komen. Ze zegt dat de Nederlandse regering alleen van plan is om via focusgroepen en belangengroeperingen te peilen of Nederland voor invoering van zomer- of wintertijd is.

Verspilling van geld en moeite. Een aanfluiting, maar goed dan worden we in elk geval voor iets geraadpleegd. Als het toch een referendum wordt, dan is de waanzin compleet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Stanly2000

  Een volksraadpleging? Daar waren we toch te dom voor? We snapten het niet?

  1. cornholio

   Daar zijn we blijkbaar ook te dom voor.
   We zitten nog steeds in de EU en de grenzen staan wagenwijd open!

   1. Onno

    Is in het belang van de handel. Ook niet meer in de de rij voor de slagboom van het douane kantoor..

 2. Tengo Kawana

  Voor dit soort onnozele onderwerpen ben ik bereid mijn principiële bezwaren tegen het referendum opzij te zetten.

  1. Capo

   “ben ik bereid”

   Arrogant dat je bent, alsof hier iemand geïnteresseerd is in jou bereidheid. Je bent een zuigtrol die zeven dagen per week gemiddeld 13 uur per dag DDS bevuilt met jouw trollenshit.

   O ja, pisvlek!

   1. Tengo Kawana

    DFTT.

 3. Peter Selie

  Je hebt uiteraard een heleboel mensen die te stom zijn om te schijten. Volksraadpleging hoe verzinnen deze gasten het, maar ja je maakt er altijd een paar blij met een dooie mus.

 4. Florissa

  Waar de uitslag al van te voren vast staat houden ze wijselijk en bang als ze zijn geen volksraadpleging over ,van mij mogen dat stelletje feestneuzen gelijk de biezen pakken .

  1. Capo

   De ongekozen en zelfgekroonde EU-hofnar Juncker is faliekant tegen referenda en Mark Rutte gruwelt van referenda. Het idee dat het volk beslist en zich voor of tegen uitspreekt is voor de elitairen van het Binnenhof niet te verkroppen. Eens per vier jaar een vakje rood kleuren is meer dan voldoende. Voor de rest mogen jij en ik, als het aan de arroganten ligt, onze smoel houden.

   https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/04/na-de-ministerraad-vuiltje-referendum-weg-603146/

   #referendum

 5. struisvogelpolitiek

  HELP, HELP, HELP. Ik krijg hier altijd banners waaraan ik mij groen en geel erger. Soms zijn zij een halve pagina groot en alleen op DDS. Ik heb al een add-blokker geprobeerd en dat helpt tot zover, maar dan kan ik geen reacties meer lezen want die worden dan ook geblokt. Weet iemand een oplossing voor mijn probleem?

  1. Elu Thingol

   Ik heb er bij het rechtophouden van mijn tablet weinig last van, maar in mijn browser op mijn destkop ondervind ik het ook als lastig. Ik begrijp dat de redactie geld moet verdienen, maar dit is niet prettig.

   1. struisvogelpolitiek

    Geld verdienen, oke. Maar om die banners recht voor de tekst en het lezen zowat onmogelijk te maken vindt ik schandalig.

    1. Elu Thingol

     ++++

  2. Rosasolis

   @struisvogelpolitiek. Ja ik weet wat u bedoelt. Dit probleem krijg ik ook onlangs. Zoveel adverts van DDS, dat je amper hun artikelen zou kunnen lezen om te reageren, en ook niet de berichten van abonnees te kunnen lezen en daarna reageren als je dat wil.

   1. struisvogelpolitiek

    @Rosasolis
    Ja, van DDS en Ziggo wat het bij mij vergalt.

 6. Rosasolis

  Ja, volgens nieuws berichten komen uit de 3 Benelux landen alleen een volksraad
  van regering medewerkers uit ieder land om verschillende delen van de werkende maatschappij te onderzoeken en hieruit hun mening te treffen. Maar het wordt geen volksreferendum. De EU assemblee wil de zomertijd behouden voor heel Europa. Maar voordat dit komt, moet er veel onderzoek komen. Dit zal leiden tot een EU
  eind-besluit.
  Ik ben wel voor de zomertijd gewoon door te zetten. Omdat de klimaat steeds warmer wordt, kunnen vele bedrijven profiteren, van het warmer weer. Ook de boeren. Ik weet van mijn leven als kind, dat de zuivel boeren grote problemen hadden gedurende de tijd wisseling, wegens de melken tijden van hun kooien. De melk- kooien zijn gewend om
  aan Een tijd om naar binnen te komen om gemolken te worden. Meestal rond vijf uur gebeurt dit, nadat zij urenlang in de wijde hebben vrij rondgelopen en van gras en kruiden kunnen genieten. Ik zou het best vinden om iets van onze min. van landbouw
  Carola Schouten horen wat zij hier over vindt? Hoewel alle sectoren in onze maatschappij belangrijk zijn, vind ik dat de landbouw het aller belangrijkste is,
  omdat het gaat over dieren, waarvan wij afhankelijk zijn, en over hun leven en welzijn. En daarom moeten wij luisteren naar de boeren die het wel weten beter dan wie dan ook, hoe wij moeten omgang met klimaat verandering problemen. Door onze hele
  Noord-Hollandse provincie hebben wij hoge Carolus Clusius plantkundig en landbouw scholen die richten op ouderwetse en moderne landbouw kennis van granen en groente landbouwen. Als onze bevolking van planeet Aarde een toekomst mogen krijgen. dan ligt dit toekomst in eerste plaats, in de handen van de landbouw.

 7. HEM

  Geen gezeur. Zon in het zuiden (zo ongeveer) 12 uur.
  Dé oplossing voor NL, B, F en ESP.
  Waarom moet onze tijd nog altijd gelijk lopen met het ver in het oosten liggende Berlijn?
  Omdat Hitler dat zo wou? (En nu Merkel?)
  En wie in de zomer (en dan bedoel ik “Zomer” en niet een half jaar lang) een uurtje eerder wil beginnen, die doet dat dan maar. Desnoods doet ie twee uurtjes. Maar dan wél op tijd komen ’s morgens. En dus één of twee uurtjes eerder naar bed.

 8. Duke

  Een onzinnig idee om dit aan te passen. Als we niet onder deze bemoeizucht uit kunnen komen, gaat mijn voorkeur uit naar de zomertijd. In de winter is het toch bijna de hele dag donker, dus zal zomertijd in de winter minder nadelig zijn dan wintertijd in de zomer.

 9. AS210854

  Als het nou een referendum voor of tegen de EU zou zijn, heel graag .

 10. Gerlos

  Gewoon de wintertijd invoeren dat is de menig van het overgrote deel van de Nederlanders.

 11. swetsnek

  SCHIJT AAN BELGIE DAT LAND BESTAAT NIET ECHT

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.