Binnen Amerikaanse regering wordt het verzet tegen Donald Trump sterker

Vanaf de Amerikaanse presidentsverkiezingen is er al veel te doen rond de persoon van Donald Trump en dat zal waarschijnlijk nog wel even doorgaan. Heel veel mensen zijn ontslagen en de Amerikaanse topposities lijken eerder attracties waarop mensen even blijven en na een tijdje weer weggaan. Het ‘verzet’ tegen de Amerikaanse president lijkt ook steeds heftiger te worden. Het rumoer rondom Donald Trump lijkt eerder luider te worden, dan weg te ebben. 

Ex-medewerkers lijken na hun ontslag een nieuw beroep te hebben gevonden: auteur. Het ene na het andere autobiografische boek wordt gepubliceerd, kijk maar naar voormalig vertrouweling Omarosa. Niet alleen boeken zijn veelgebruikte doorgeefluiken, maar de kranten natuurlijk ook. Het laatste nieuwsartikel gaat over ‘stil verzet‘ tegen de Amerikaanse president, al wordt het ‘stille element’ wel steeds luider.

Volgens de auteur doen veel hoge regeringsmedewerkers alles wat ze kunnen om Trump, die in hun ogen verkeerde beslissingen neemt, te dwarsbomen. “We proberen te doen wat goed is, zelfs als Donald Trump dat niet doet.” Het handelen van Trump is “schadelijk voor de gezondheid van ons land”, aldus de functionaris.

“Veel van de mensen die door Trump zijn aangesteld doen daarom wat ze kunnen om onze democratische instituties te bewaren en de meer ondoordachte impulsen van meneer Trump tegen te gaan totdat hij vertrekt.”

De functionaris schrijft verder dat er door de regering wel degelijk successen zijn behaald, maar die komen “ondanks en niet dankzij het leiderschap van de president”. Het leiderschap van Trump wordt omgeschreven als “onbesuisd, tegenstrijdig, bekrompen en ineffectief”.

D0nald Trump is natuurlijk weer woedend en wie kan hem dat kwalijk nemen. Zulke confessies in de media zijn niet goed voor het imago van de regering en zeker niet goed voor het imago van Donald Trump. Hij begrijpt volgens mij niet dat zulke woede uitbarstingen juist niet de goede manier zijn om hier op te reageren. Maar goed, als er een ding is waar ik nu vrij zeker van ben, dan is het wel dat Donald Trump in sommige aspecten abnormaal is en grenst aan het ‘niet sporen’.

Hij krijgt heel veel dingen voor elkaar, maar als ik dit soort artikelen lees, dan vraag ik mij af of het echt door hem komt, of dat het ondanks hem komt. Trump wordt vaak vergeleken met Ronald Reagan, maar laatstgenoemde was een sympathieke charmante vent, intern en extern, Dat kan je van Donald Trump niet zeggen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

114 reacties

 1. DolleDries

  Ex medewerkers. Vuilnisman kunnen deze ook mee.

 2. Tengo Kawana

  “ als er een ding is waar ik nu vrij zeker van ben, dan is het wel dat Donald Trump in sommige aspecten abnormaal is en grenst aan het ‘niet sporen’.”

  Lars formuleert het voorzichtig.

  1. AS210854

   Oftewel precies zo als jij, Tengo.

 3. AS210854

  Maar Amerika draait economisch als een tierelier. Dat heeft HIJ wel even voor elkaar gekregen.

  1. Tengo Kawana

   De goed draaiende economie bestaat ondanks, niet dankzij Trump.

   1. Tengo Kawana

    Of, zoals de hoge ambtenaar uit de staf van Trump het formuleert: “ Don’t get me wrong. There are bright spots that the near-ceaseless negative coverage of the administration fails to capture: effective deregulation, historic tax reform, a more robust military and more.

    But these successes have come despite — not because of — the president’s leadership style, which is impetuous, adversarial, petty and ineffective.“

    1. penis aqua di rosa

     Bij mijn laatste bezoek aan Amerika, sprak ik alleen maar Amerikanen die blij zijn met de heer Trump. Volgens mij worden wij hier door de pers en alle linkse nitwits de verkeerde kant op gestuurd. De heer Trump, met zijn stabiele ruggengraat, doet wat hij beloofde/waar hij vvoor staat. Was dat hier ook maar zo, maar hier regeert een rubberen (ruggengraat) Robbie, die met alle winden meewaait, behalve met de goede wind.

   2. Rechtsaf

    @Tengo jawel sinds Trump aan macht is draait de economie beter dit kan je niet ontkennen.
    Trump zorgt voor banen..

   3. Original NL

    Lort…
    …De goed draaiende economie bestaat ondanks, niet dankzij Trump…..
    Ja das hier in nl niet anders, de economie draaid goed niet dankzij maar ondanks rutte!!

   4. AS210854

    Hij draait als een tierelier, wat niet het geval was meer Obama, dus wel de verdienste van trump. Zeiksnor.

    1. Tengo Kawana

     Nee, de sneller economische groei en de daling van de werkloosheid is al ingezet gedurende de tweede ambtstermijn van Obama.

     1. AS210854

      Links geeft nooit en never bij, duidelijk zichtbaar bij jou zeiksnor.

  2. Julian

   Onderbouw dat eens. Zou het niet nog beter gaan zonder Trump?

 4. Holland

  Het gaat maar door en gaat maar door. Niemand weet of die ‘lekkende official’ van Trump werkelijk bestaat of dat het een stropop is die door de linkse belangengroepen en -media georganiseerd en betaald is. Iedereen is tenslotte te koop.

  Het lijkt er sterk op dat de door links georganiseerde hetze nu de frequentie hoog opvoert en om de paar dagen een losse flodder afvuurt om de geesten rijp te maken voor ergere dingen. Trump zal en moet verdwijnen. Als dat niet op deze vieze manier lukt vrees ik ernstig voor zijn leven.

  1. EU kok

   Het lijkt er sterk op dat de door links georganiseerde hetze nu de frequentie hoog opvoert
   .
   Zou Ries dan toch gelijk hebben?
   DDS is geïnfiltreerd door links?

   1. dinaro

    Always fake news,
    Dat jij dat niet door hebt….
    Slimpy.

    1. EU kok

     Beste dinaro.
     Ik ben compleet upg door uw posting.
     Heb alleen nog geen idee waar u het over heeft of wat u tracht duidelijk te maken.

     1. dinaro

      Dat was ook de bedoeling!
      Zeik sok.

     2. nogmaals

      Wat is upg ?

     3. Tengo Kawana

      Uit Positie Geluld

      🙂

  2. Ben Zine

   “Als dat niet op deze vieze manier lukt vrees ik ernstig voor zijn leven.”

   Inderdaad… De hetze van links neemt ongekende vormen aan. Er is maar één ding dat Trump moet doen, en dat is zijn persoonlijke beveiliging opschroeven naar het allerhoogste niveau. De linkse hysterici zijn bezig om een klimaat te creëeren waarbinnen een politieke moord legitiem wordt, net als destijds bij Fortuyn in ons land. Het toont het lelijke, totalitaire en intrinsiek gewelddadige karakter van links. Zij zijn kennelijk tot alles in staat. En dat terwijl Trump gewoon democratisch is gekozen… Onvoorstelbaar.

   1. EU kok

    quote:En dat terwijl Trump gewoon democratisch is gekozen… Onvoorstelbaar.
    .
    Volgens Benzine staat democratisch gekozen gelijk aan capabel.
    Wat zult u trots zijn op de Nederlandse 2e kamer.

    1. Bloem

     Beste EU Kok,
     De Nederlandse 2e kamer is inderdaad middels een democratisch proces aan de macht gekomen. De VVD was de grootste en zij hadden het volste recht de 2e partij van Nederland te negeren en te kiezen voor partners die beter aansloten bij datgene wat het electoraat van de VVD wenste. Of de Nederlandse 2e kamer capabel is, daar valt over te twisten en afhankelijk van politieke voorkeur zullen meningen flink van elkaar afwijken. We kunnen daarover klagen al zet dat geen zoden aan de dijk, na een periode van 4 jaar heeft de Nederlandse bevolking echter de kans middels een democratisch proces een oordeel te vellen. Het zou echter ongehoord zijn wanneer rijksambtenaren de beslissingen van de 2e kamer zouden boycotten en tegenwerken. Dat zou ondemocratisch zijn.
     Diezelfde vlieger gaat op voor de VS. Trump is gekozen middels een democratisch proces (je kunt kritiek hebben op het systeem, edoch zo werkt het nu eenmaal) en over 4 jaar mag de Amerikaanse bevolking oordelen of men destijds een verstandige keuze heeft gemaakt. Wat de rest van de wereld, inclusief Twan Huys of EU Kok daarvan vinden is totaal irrelevant. Capabel of niet, zo werkt het in een democratie. Daarbij komt dat er vanuit overheids instanties al, van voor de verkiezing, met man en macht gezocht wordt naar vuiligheid om van hem af te komen. Er wordt van alles geroepen en geschreven, echter tot op heden heeft men geen harde bewijzen gepresenteerd om hem af te zetten en veroordelen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de man zuiver is, net zo min of hij capabel is, echter wanneer alle opsporings- en veiligheidsdiensten van de VS er zo lang over doen om iets tegen een persoon te vinden, dan is deze of brandschoon, ongelooflijk slim of een combinatie van beiden. Wat wij op dit forum ook van dhr. Trump of zijn beleid vinden doet er niet toe. Uitspraken dat successen ondanks i.p.v. dankzij tot gestalte komen zijn abject en kunnen over iedere politicus geroepen worden. Zo zijn er ook talrijke Nederlanders die menen dat de Nederlandse economie opveert ondanks Rutte i.p.v. dankzij. Indien dit werkelijk zo zou zijn betekend dit dat het voor een samenleving niet uit zou maken wie er aan het roer staat en zou het democratisch proces achterhaald zijn. We zouden dan beter af zijn in een dictatuur aangezien het democratisch proces niet gratis is.

   2. Tengo Kawana

    Als je van Trump af wilt komen hoef je hem niet te vermoorden, de man brandt zichzelf effectief op.

   3. Elu Thingol

    De laatste Amerikaanse president die werd vermoord tijdens het ambtstermijn was evident links.

    Even de context schetsen.

    1. Blue monday

     Kennedy “links”?

     Voor 1963 was hij iets progressiever dan Nixon en moderner dan Eisenhower, maar “links” wil ik hem zeker niet noemen.
     Wel de meest overschatte democratische president van allemaal.

     De man was een machtsbeluste rokkenjager afkomstig uit een dubieuze dynastie van machtwellustelingen.

     Zijn opvolger, Johnson, was naar USA begrippen wel “ links” te noemen…hij heeft veel bereikt en was wellicht een der beste presidenten als Vietnam hem niet had achtervolgd…ook al met dank aan Kennedy.

  3. Blue monday

   De signalen zijn nu toch wel eens wat serieuzer te nemen.

   Een democratisch gekozen president, of je er nu blij mee bent of niet, wordt
   blijkbaar zelf geregeerd door “hoge officials”.

   Helaas staan ze op de achtergrond, kennen we ze niet en is hun agenda volledig onbekend.

   Trump is over overduidelijk een ongeleid projectiel, maar zijn uitvoerende macht gaat blijkbaar niet verder dan het twitteren en schreeuwen.
   Vervolgens doen zijn ambtenaren gewoon iets anders en Trump vondt het blijkbaar wel best.

 5. Bloem

  Onze antisemitische forumtrol is na een korte nachtrust weer volop actief

  1. EU kok

   Sterke onto the point reactie.
   Buitengewoon on topic.
   Sterke argumentatie.
   Onderbouwd met feiten.
   Waardevolle bijdrage.

   1. Bloem

    Uw analyses worden steeds sterker, goed blijven oefenen u komt er wel

   2. Bloem

    Wel jammer dat u het blijft opnemen voor de antisemiet. Kennelijk heeft u daar weinig problemen mee.

    1. EU kok

     Bloem, blijft u vooral geloven in de door uzelf gecreëerde leugen.
     Na 1000 keer herhalen zijn er vast en zeker mensen die u gaan geloven.

     1. Tengo Kawana

      Bloem beschuldigt mij zonder enig bewijs of logica van antisemitisme. Hij maakt zich met droge ogen zonder problemen schuldig aan deze smerige laster.

      Ik meen dat de redactie van DDS de sukkel moet bannen.

     2. Holland

      De fanatieke manier waarop Tengo het voor de Palestijnen opneemt en de even fanatische wijze waarop hij Israel demoniseert en veroordeelt, bewijst in ieder geval dat zijn blik zeer sterk en eenzijdig gekleurd is. Officieel antisemitisme is het nog net niet, maar zijn ongenuanceerde stellingname wekt in ieder geval wel de schijn.

     3. Tengo Kawana

      Holland ik meen dat Israël zijn rol als bezetter moet beëindigen,
      stopt met de schendingen van mensenrechten binnen en buiten zijn grenzen, zijn inwoners zowel naar wet als beleid als gelijkwaardige en gelijkgerechtigde burgers behandelt en daarin geen onderscheid maakt naar religie en af- of herkomst en zijn lidmaatschap van of deelname aan internationale organen verdient op basis van het hanteren van de regels, normen en waarden van die organen.

      Wat is hier antisemitisch aan?

     4. Holland

      Tengo, het is de zwaar anti-Israel houding die zo kenmerkend is voor extreem links. Ongenuanceerd en demoniserend in de woordkeus. Israel is geen ‘bezettende macht’, het gaat over betwiste gebieden. Israel schendt bovendien niet de mensenrechten binnen en buiten de grenzen en behandelt ook haar inwoners gelijk: er zijn Arabische parlementsleden, hoge officials en ondernemers die allen succesvol zijn in Israel. Israel is de enige democratie in het Midden-Oosten en (op eigen kracht) het meest succesvolle land. Het verdedigt zich met verve tegen de aanvallen door de Palestijnen, maar heeft nimmer eigen oorlogshandelingen gestart.

      Dat de VN anti-Israel resoluties uitvaardigt -die jij van harte ondersteunt- komt alleen doordat dit orgaan gekaapt is door de Arabische landen. De commissie van de mensenrechten wordt voorgezeten door Saoedi Arabie. Dan weet je genoeg.

     5. Tengo Kawana

      Holland, de tekst die ik gebruikte ontleende ik rechtstreeks van Een ander Joods Geluid.

      Zijn dat ook allemaal antisemieten?

      https://www.eajg.nl/missie-en-visie

      Ik toonde hiermee aan dat jouw definitie van antisemitisme werkelijk nergens op slaat en ook ziek lasterlijk is.

      Ga je mond spoelen.

     6. Floris

      Holland schreef: “Officieel antisemitisme is het nog net niet, maar zijn ongenuanceerde stellingname wekt in ieder geval wel de schijn.”
      —————————————————————-
      Het is wél officiëel antisemitisme omdat de kritiek vele malen verder gaat dan normale kritiek. Zo noemde W I M Israël een imperialistische staat. Dat is de waanzin ten top.

      Gisteren schreef ik:

      “Het CIDI hanteert een werkdefinitie van antisemitisme waarvan het volgende essentiëel is:

      “Kritiek op Israel die VERGELIJKBAAR is met kritiek op andere landen is daarentegen zeker niet antisemitisch volgens de definitie. De definitie biedt dan ook handvatten om kritiek op (het beleid van) Israel te onderscheiden van antisemitische uitingen.”

      https://www.cidi.nl/europese-resolutie-over-bestrijding-antisemitisme-leidt-tot-politieke-discussie/

      Met andere woorden, disproportionele een eenzijdige kritiek is wel degelijk antisemitisch. De volkomen obsessieve en totaal ongenuanceerde kritiek van trol W I M op Israël is zonder meer als zodanig te kwalificeren.”

      W I M probeerde zich er onderuit te wurmen met z’n gebruikelijke geglibber, maar dat lukte hem niet.

      Bloem heeft gelijk: de man is een antisemiet.

     7. Tengo Kawana

      Israel heeft sinds haar stichting haar grondgebied voortdurend uitgebreid ten koste van het grondgebied van het Palestijnse volk en met de nederzettingenpolitiek gaat ze daar dagelijks mee door.

      Ik begrijp niet goed waarom Floris meent dat hier de beschrijving van ‘imperialistische staat’ niet op zou passen.

      Sterker, de imperialistische politiek van Israel is de kern van een aantal VN-veroordelingen en de juridisch solide te onderbouwen stelling dat Israel in strijd met het Volkenrecht handelt.

      Men kan over de beoordeling van de Israëlische politiek met rede twisten maar het is absurd hier de lasterlijke term antisemitisme te verbinden.

      Floris beseft dit overigens heel goed (ik herinner me zijn beschouwingen in het verleden over de Israëlische politiek die niet afweken van mijn kritiek op Israel) maar heeft heeft zich weer eens vastgebeten in een onhoudbaar standpunt. Er zit iets voorspelbaars in.

     8. Siemien

      EU dickhead dat Bloem zegt dat er hier antisemitische forumtrollen bezig zijn is geen geloof maar een feit en jij verdedigd er 1 van maakt dat we jou ook scharen onder antisemietjes..

     9. Elu Thingol

      Bloem groef een kuil van ongefundeerde verdachtmakingen en laster waar hij niet meer uitkwam. Floris sprong Bloem achterna, waarmee zij gezellig saampjes tot de knieën in de modder stonden. Lugar woog druk met zijn weegschaal, sprong eveneens in de kuil, maar was te licht om de kuil enig gewicht toe te brengen.

      Ik stel voor wat takken over de kuil te leggen en er verder niet meer naar om te kijken.

     10. Floris

      “Israel heeft sinds haar stichting haar grondgebied voortdurend uitgebreid ten koste van het grondgebied van het Palestijnse volk.”
      ——————————————————————–
      Israël is sinds haar stichting tot drie keer toe aangevallen door Arabische horden die geen ander doel hadden dan “de joden” in zee te drijven en Israël van de kaart te vegen.

      Deze lafhartige aanvallen (waarvan één begon op een joodse feestdag) resulteerden in smadelijke Arabische nederlagen. Dat heeft consequenties gehad. De Westbank was trouwens tot 1967 van Jordanië, niet van de Palestijnen.

     11. Floris

      “Bloem groef een kuil van ongefundeerde verdachtmakingen en laster waar hij niet meer uitkwam. Floris sprong Bloem achterna, waarmee zij gezellig saampjes tot de knieën in de modder stonden.”
      ——————————————————————-
      Kijk eens aan! Broeder Elu komt z’n trolmaat te hulp.

      Ook broeder Elu begrijpt kennelijk de definitie van antisemitisme en de door IHRA gegeven toelichting niet. Tja, met stommen en blinden is het lastig praten.

     12. Elu Thingol

      Floris, u en Bloem zijn ontmaskerd als smadelijke lasteraars.

      Bied jullie excuses aan en ik zal er niet meer over beginnen.

     13. Capo

      @Floris: “De Westbank was trouwens tot 1967 van Jordanië, niet van de Palestijnen…”

      Knap dat je überhaupt met een verdraaier in discussie gaat. Feiten en waarheden zijn de grootste vijanden van linksaffers, islampleitbezorgers en internettrollen. Wel prettig om te lezen dat Bloem en jij de boel even rechtzetten. Prima kerel!

     14. Floris

      Broeder Elu, gemaakt van het beste schuimrubber ter wereld, blijft zijn trolmaatje verdedigen.

      Het blijft een aandoenlijk schouwspel al moet gezegd worden dat het niet al te intelligent overkomt.

      Definities negeren is namelijk een zwaktebod.

     15. Floris

      @ Capo: ga er maar rustig van uit dat de meeste antisemitische schreeuwers niet eens weten dat de Westbank tot 1967 Jordaans gebied was.

      Jordanië heeft nooit aanstalten gemaakt om het aan de Palestijnen te geven maar van Israël wordt dat wel verwacht.

      Dat geeft wel aan hoezeer er met 2 maten wordt gewogen.

     16. Elu Thingol

      Ik stel vast dat een excuses uitblijft en u verder in de rondte blijft zwammen, in een poging uw leugens overeind te houden.

      Uw ongelijk niet willen toegeven is een zwaktebod.

     17. Floris

      Ik stel vast dat rubberen Elu niet inhoudelijk reageert, hoewel de definitie en de toelichting erop hem daar in feite toe verplichten (rubberen Elu gaat er immers prat op dat hij voor de inhoud gaat).

      Wat een afgang weer.

     18. Elu Thingol

      Op smadelijke laster ga ik inderdaad niet inhoudelijk in. Mensen die blijven volharden in zulke evidente leugens laten zich sowieso niet door argumenten overtuigen.

      Anderzijds gaat het hier al lang niet meer om de inhoud. De inhoud betreft Donald Trump. Persoonlijke aanvallen zijn bij Floris verworden tot de nieuwe “inhoud”.

    2. Siemien

     @Bloem je kunt antisemieten uitleggen dat ze dat zijn maar als ze het zelf niet zien is het praten als brugman tegen dovenmansoren.

     Tengo en co zijn niet alleen antisemiet maar ook een stel islamverheerlijkers pur sang zij zullen het verdedigen met alles wat in hun vermogen ligt, sterker nog, wat ik schrijf zullen ze ontkennen

     1. Tengo Kawana

      Dat klopt, Siemien, sterker, wat je schrijft is bizarre onzin.

     2. Siemien

      @Tengo nee Tengo, ik heb gewoon gelijk wat jou betreft het is bizar en ook nog eens waar dat je antisemitisch bent en de islam verdedigd..

     3. Tengo Kawana

      Siemien: wat Floris en Bloem niet lukt lukt jou wellicht wel: kun je een citaat van mij geven waaruit antisemitisme kan blijken?

      Als gezegd, ik heb er geen enkele behoefte aan de Islam te verdedigen, laat staan het positief in beeld te brengen. Het enige waar ik warm voor loop is het verdedigen van de godsdienstvrijheid tegen mensen zoals jij.

     4. Capo

      @Siemien: Willem Nanko Schippers kan alleen maar nunkoelin siemienpoemien noegien doen, en dat zonder urineren. Gewoon keihard uitlachen dat schorem.

      O ja, zien geit eet zwere sjek.

     5. Floris

      ” kun je een citaat van mij geven waaruit antisemitisme kan blijken?”
      ——————————————————————
      Dat is al gegeven, W I M. Maar ik wil het best wel voor je herhalen:

      “Israel is een imperialistische staat die landroof pleegt en het Palestijnse volk onderdrukt.”

     6. EU kok

      @Floris.
      Een vraagje aan u omdat ik in deze materie niet zo thuis ben.
      Is antisemitisme tegen Joden of tegen de politiek van Israël zijn?
      Indien het uitsluitend tegen de politiek van Israël is, kan er dus tegen in Duitsland of België wonende Joden geen sprake zijn van antisemitisme.
      Die hebben niets met de politiek in Israël te maken.

     7. Tengo Kawana

      Floris wrijft weer driftig door in de zelfgemaakte vlek. Hij durft hier met droge ogen te beweren dat het wijzen op het onloochenbare feit dat Israel de afgelopen decennia voortdurend haar grondgebied uitbreidde door gebieden te annexeren en met haar nederzettingenbeleid landroof pleegt een bewijs van antisemitisme is.

      Zucht!

     8. Tengo Kawana

      EU kok stelt een relevante vraag: is kritiek op de politiek van de staat Israel antisemitisch?

      Nee, er zijn dwazen op dit blog die dat denken, maar dat is niet het geval. Antisemitisme komt pas in beeld als de kritiek wordt gekoppeld aan immanente eigenschappen van Joden als culturele of etnische groep.

     9. Floris

      @ EU kok: U heeft waarschijnlijk de reeds meermalen gegeven link met daarin de definitie van antisemitisme en een toelichting daarop niet aangeklikt. Om u van dienst te zijn zal ik dat nogmaals doen: https://www.cidi.nl/europese-resolutie-over-bestrijding-antisemitisme-leidt-tot-politieke-discussie/

      Lees het even rustig door en laat het bezinken. Dan zal u tot de conclusie komen dat er een verschil is tussen normale, gefundeerde kritiek op Israël (vergelijkbaar met de kritiek op andere landen) en ongenuanceerde disproportionele kritiek die obsessief op Israël is gefocust.

      Dat laatste is bij W I M het geval. Ook bij de VN trouwens, maar het was al bekend dat die organisatie volkomen corrupt is en vol zit met antisemieten.

     10. Tengo Kawana

      Ik heb, met gebruikmaking van de definitie die Floris met zijn bron opvoerde, gedetailleerd aangetoond dat, ook scherpe, kritiek op de politiek van Israel geen fuck met antisemitisme te maken heeft.

      Floris houdt echter stug vol dat dit wel het geval is en daarmee kan hij heel erg veel mensen voor antisemiet uitkafferen.

      Door het begrip antisemitisme zo te devalueren ontkent hij de ernst van de gruwelijke vorm van racisme die antisemitisme heet.

      De joden zullen hem er niet dankbaar voor zijn.

  2. Blue monday

   Wat is er zo antisemitisch aan deze “forumtrol”?

   Heb nog nooit zoiets vernomen.

   Dit in tegenstelling tot jouw uitspraken, waar de verheerlijking van het fascisme geen grenzen kent.

   Je kunt wel spelen dat je zo met de joden begaan bent, ik stink er niet in, het kan jou geen moer schelen.

   Je bent gewoon extreem rechts tuig.

  3. Elu Thingol

   Bloem houdt nog steeds dapper vol, de schat. Doe uw naam eer aan en stop met het valse getuigenis spreken tegen uw naaste.

 6. DolleDries

  Vorige boeken waren een flop.Het werkt niet meer

 7. Tengo Kawana

  Het circus van Trump zakt langzaam maar zeker in elkaar

  Deze president haalt het eind van dit jaar niet. Dus we zullen moeten gaan wennen aan het idee van Pence als president.

  1. Blue monday

   Wat niet direct een verbetering zal zijn.
   Die man is helemaal in de heren en het grootkapitaal.

   Maar onberekenbaar is ie niet, dit in tegenstelling tot de idioot Trump.

   Ik denk dat de Republikeinen druk nadenken wat het beste is om de eerstkomende verkiezingen te winnen….en het evt. Tijdstip om de schade te beperken.

 8. Blue monday

  Trum is een volslagen idioot, om dat nog langer te ontkennen is overigens net zo idioot.

  Maar Trump,is wel democratisch gekozen en nu blijkt dat het volk gekozen heeft voor een idioot die alles door anderen laat beslissen.

  Kortom, het machtigste land wordt geregeerd door onduidelijke figuren en Trump is hun stropop.

  1. DolleDries

   Misschien dat je de uit gekraamde onzin eens moet onderbouwen. Wat we wel weten is dat jou favoriet een miezerig mannetje is dat is gisteren wel heel duidelijk geworden en dat was niet anoniem.

   1. Blue monday

    Dat hoef ik niet eens, jij als trouw sekteleider van de almachtige kerk van de hoogverheven Trump zult zijn goddelijke tweets op de voet volgen.

    Hij geeft het zelf gewoon toe.

    Ik zou jou wel eens willen zien op het bruine plein van de hemelse vrede
    waar de goddelijke Trump zijn dagelijkse speech houdt voor zijn kerk en volgers.

    Niet nadenken, gewoon volgen tot in de dood….

    Ik heb medelijden met jou.

    1. Holland

     Blue Monday gelooft alles wat de gekaufte Journalisten & Lügenpresse hem voorschotelen. De ideale sukkel om in elke gewenste richting te sturen en vol te gieten met ieder soort propaganda en iedere mening die de overheid wenselijk acht.

     1. Tengo Kawana

      Het zijn zware tijden voor de aanhangers van Trump.
      Zijn rechtspopulistische illusie zakt als een plumpudding in elkaar en zijn supporters menen dat dit veroorzaakt wordt door degenen die dat beschrijven.

     2. Holland

      Deep state is nog nooit zo zichtbaar geweest. De VS is een verschrikkelijk corrupt land waar geld alles koopt en bepaalt.

      Dat Trump eist dat de naam van de anonieme official bekend wordt gemaakt is een uitstekende zet. Kom dan maar met je bron NYT!

 9. Onno

  BNR deze ochtend: Trump over investeringen van de VS in landen in Afrika, “Nambia” noemde hij het land waar ze actief zijn. (Namibië of Zambia) En niemand die hem voorzichtig waagt te corrigeren.

 10. DolleDries

  In de US wordt het NYT verhaal al totaal niet serieus genomen buiten de Dems in panic mode en wordt volgens velen de ondergang van dit eens gezaghebbend blad hiermee ingeluid. Zie dit verhaal qua timing samen met het aanstaande boek van Bob Woodward over Trump: over een paar weken is het midterm election en de Dems hebben geen verhaal, dus is Trump bashing de enige optie (zie ook strak geregisseerde Kavanaugh protesten olv oa Linda Sarsour die zich geheel haram liet gaan). En de luie media tikken alles braaf over. Tsss.

  1. Tengo Kawana

   Trump neemt het verhaal wel serieus en heeft via Twitter al furieus geëist dat de NYT de identiteit van de topambtenaar openbaart. Een idioot verzoek, maar alles wat Trump doet is idioot.

   1. Blue monday

    Dries leeft in zijn eigen bubbel….

    Je ziet het ook in Noord Korea, waar de leider over bovenmenselijke krachten beschikt en bovendien onfeilbaar is.

    Echter, dat beeld probeert Noord Korea ook in stand te houden, Trump
    daarentegen doet er alles aan om ongeloofwaardig te zijn en dan nog zijn er groupies, sekteleden welhaast, die in deze man blijven geloven.

    In het geval van Dolle Dries zou hij weer in Sinterklaas geloven als Tr7mp het zou zeggen.

    1. DolleDries

     Wat ga jij er nu in godsnaam bij halen.
     Maar onderbouw nu eens want wat je kots maar beschuldigingen over idioot hier en vergelijking met Noord Korea uit.. Zijn er meer werklozen ,maakt hij oorlog? Heeft hij zijn vrouw de abortus pil in de keel gestopt. Maakt hij oorlog met Rusland die Europa zouden verpletteren. Mag hij niet onredelijk handelsverdragen aanpakken. Je moet eens uit je hersen gaan redeneren als je ze al hebt natuurlijk.

     1. Blue monday

      Zoals gezegd, je leeft in een bubbel en neemt klakkeloos aan dat al het goede van Trump komt.

      Om dan toch maar een voorbeeld te noemen..ja de man is uit op oorlog. Roept zonder onderbouwing om een president te vermoorden en snapt niet dat diplomatie in Azië nodig is om geen 3e wereldoorlog te starten.

      En die Mexicaanse muur? Komt er ook niet, hij is ineens dikke maatjes met de nieuwe Mexicaanse regering.
      Oh…de eerste linkse Mexicaanse regering ooit!
      (Wat ook hard nodig is na een eeuw van corruptie)

     2. DolleDries

      Dat oproepen tot moord is ontkent door de betrokkene. fabels allemaal fabels. Blue gaat door op fabels. Prima handels verdrag met Mexico afgesproken wat een kei de Trump. Over Azië waar heb je het over is er al oorlog dan. Hij is onderhandelingen begonnen met Noord-Korea dat is nog geen President gelukt Hij heeft er nog zeven te gaan voor dat hij de Nobel prijs voor vrede krijgt.
      Bleu je lult uit je nek pak je hersens erbij en dan wil ik wel met je gaan maar dit is zinloos.

  2. DolleDries

   Natuurlijk had Trump zich met eitje er af kunnen maken en zo als Pechtholt ik herken me zelf hier niet in ,maar dat is als de waarheid wordt verteld. Zijn het onwaarheden dan is het terecht dat je verontwaardigd reageert.

  3. DolleDries

   Het is natuurlijk van de idiote dat je zo achterbaks zonder naam zulke valse beschuldigingen de lucht in kan gooien en ook nog vreselijk laf.

   1. Meester Kong

    @DD
    Doe niet zo hypocriet, je doet zelf niet anders…

 11. Ritter

  Weer een roddel verhaal van een “anoniem bron” waarvan niemand weet of die echt bestaat.

  De belangrijke verkiezingen komen eraan in November…………… dus moet Trump weer extra zwart worden gemaakt.

  En dat gaat dan via z.g. “anonieme bronnen” die van alles beweren over Trump maar daarvan natuurlijk geen enkel bewijs leveren.

  En de media, die Trump haten, spelen het spel gewillig mee en verspreiden de roddels over Trump met plezier.

  Ondertussen gaat Trump verder met zijn succesvolle beleid. Deze president heeft in 2 jaar al meer bereikt dan Obama in 8 jaar tijd. Maar daar hebben de media geen interesse in. Die willen Trump weghebben en de anonieme bronnen spelen daarbij een belangrijke rol.

  https://opiniez.com/2017/12/28/trump-is-nog-maar-net-begonnen/uri4u/

  1. Tengo Kawana

   Over dat succesvolle beleid zegt de topambtenaar: “ Don’t get me wrong. There are bright spots that the near-ceaseless negative coverage of the administration fails to capture: effective deregulation, historic tax reform, a more robust military and more.

   But these successes have come despite — not because of — the president’s leadership style, which is impetuous, adversarial, petty and ineffective.“

   1. Ritter

    Tengo Kawana

    U bedoelt dat iemand die kennelijk een tegenstander van Trump is, dit beweert in een krant die ook vijandig is naar Trump.

    Als we dus aannemen dat deze persoon echt bestaat zal deze persoon Trump niet loven maar bekritiseren en afkraken. Daarvoor is het artikel immers geschreven.

    Nogmaals de feiten tonen aan dat Trump een succesvol beleid voert. Hij heeft in 2 jaar tijd meer voor elkaar gekregen dan Obama in 8 jaar tijd.

    Wat Trump tijdens de verkiezingen heeft belooft voert hij uit. En daar kunnen veel andere politici een voorbeeld aan nemen.

 12. Elu Thingol

  Lars schreef:

  Maar goed, als er een ding is waar ik nu vrij zeker van ben, dan is het wel dat Donald Trump in sommige aspecten abnormaal is en grenst aan het ‘niet sporen’.

  Hij spoort ook voor geen meter. Dit inzicht lijkt langzaam ook door te dringen bij het voormalig Trumpiaanse bastion van DDS. Trumpianen houden zich uiteraard krampachtig vast aan de grote leider die hen op alle mogelijke manieren voorliegt. Ironisch en hypocriet, want met leugens in de politiek hadden Trumpianen altijd zo’n probleem.

 13. Ritter

  “Vanaf de Amerikaanse presidentsverkiezingen is er al veel te doen rond de persoon van Donald Trump en dat zal waarschijnlijk nog wel even doorgaan.”
  ——–
  Het establishment en de gevestigde media hebben nooit geaccepteerd dat Trump de verkiezingen heeft gewonnen en blijven maar jammeren en klagen over Trump.

  Vanaf het allereerste moment dat Trump zich verkiesbaar heeft gesteld is hij gedemoniseerd en belachelijk gemaakt door de media die vooral Hillary steunden.

  Het ene roddel verhaal na het andere word gepubliceerd door de media met al doel Trump te ondermijnen.

  Uiteraard word voor de beweringen (roddel verhalen) geen enkel bewijs geleverd!

  Trump is een succesvol president die in twee jaar tijd al veel heeft bereikt. Maar daar willen de gevestigde media het niet over hebben. Die willen vooral Trump demoniseren.

  Zoals Trump het zegt:

  “I’m draining the Swamp, and the Swamp is trying to fight back. Don’t worry, we will win!”

  https://twitter.com/realDonaldTrump

  1. Tengo Kawana

   Het is wel dapper hoe Ritter de clown tegen beter weten in blijft verdedigen.

   1. Ritter

    Tengo Kawana

    Ik ga uit van de feiten ( Trump’s succesvolle beleid) en baseer mijn mening over Trump niet op roddels.

    Al deze roddels van anonieme bronnen blijven roddels waarvan geen enkel bewijs word geleverd met als doel op Trump een karaktermoord te plegen.

    Kennelijk is zijn beleid dusdanig succesvol dat er voor de tegenstanders van Trump niets anders opzit dan hem persoonlijk aan te vallen.

    1. DolleDries

     Kennelijk is zijn beleid dusdanig succesvol dat er voor de tegenstanders van Trump niets anders opzit dan hem persoonlijk aan te vallen

     Maar Ritter dat zie je hier toch. Geen enkel feit roddels en scheldpartijen enz.

 14. Ritter

  “Hij krijgt heel veel dingen voor elkaar, maar als ik dit soort artikelen lees, dan vraag ik mij af of het echt door hem komt, of dat het ondanks hem komt. ”
  ———————

  Als je de roddel gelooft natuurlijk. Gelukkig weten veel Amerikanen hoe de media werken en hoe ze Trump dagelijks demoniseren.

  Op Trump word ,via deze roddel verhalen, een karaktermoord gepleegd.

  Zijn beleid is succesvol dus kunnen de tegenstanders van Trump hem daarop niet aanvallen; dus worden persoonlijke aanvallen op hem gelanceerd.

  Het is bizar dat mensen zoals o.a. Lars Benthin roddel verhalen geloven waarvan geen enkel bewijs word geleverd.

  1. DolleDries

   Lees eens de reacties van Bleu geen enkel feit beetje schreeuwen idioott enz. Het niveau van een kleuterklas .Totaal geen onderbouwing. Wat een laag niveau het zijn types die met taarten gooien en schreeuwen. Beetje na lullen van de in trauma zittende tegenstanders na de winst van Trump. Geen enkel antwoord op jou geleverde goede onderbouwing. Ze beginnen dan over Sinterklaas en een sekte wat een zwakte wat een afgang wat een stumpers.

 15. Floris

  Ongelofelijk hoe druk de trollen zich maken over Trump.

  Er is best het nodige op de man aan te merken, maar het valt niet te ontkennen dat er een schandalige hetze tegen hem wordt gevoerd. Ook in Nederland.

 16. fenderbender

  Raar artikel, het is al tijden bekent dat the Donald van binnenuit word gesaboteerd, meest door mensen die door obama zijn aangesteld en nog steeds in dienst zijn van de president.
  Maar dat is toch niets nieuws.

  Kennedy werd net zo gehaat en tegengewerkt, talloze voorbeelden, Greenbags enzenz.

  Dit is weer een stukje gemanipuleer en stemmingmakend.

  Ik lees niet zoveel meer op deze site, mede omdat de commentaren zo stompzinnig zijn, maar dit is weer eens dikke onzin.

  1. Tengo Kawana

   “meest door mensen die door obama zijn aangesteld en nog steeds in dienst zijn van de president.”

   Dit is onjuist en dat geldt zeker voor de man of vrouw die de op-ed in de NYT plaatste.

  2. Rosasolis

   @fenderbender. waarom “the Donald”? Wij wonen hier in Nederland. Moeten wij het over “de Mark” hebben, of de Angela, of de Teresa? Hopelijk dat wij het nooit moeten hebben over “der fuhrer”! Niemand behalve u heeft het over The Donald.
   Is uw aanbiding van “The Donald” niet stompzinnig? Er zijn niet zoveel Amerikanen
   over die het nog over The Donald hebben. Zij gebruiken veel andere worden om over dit
   gestoorde narcist te praten.

   1. Floris

    The Rosa has spoken!

    1. Rosasolis

     @ Floris, Bedankt voor de compliment, Graaf Floris. Veel Liefs.

 17. fusilier

  Familie van mij is op dit ogenblik in Seoul op vakantie, zij horen niks anders dan lof over deze Amerikaanse president. Dankzij Trump slapen zij weer een stuk rustiger, met zon psychopaat als buurman.

  1. Rosasolis

   @fusilier. Ik vraag me af als die mensen in Seoul weten dat Kim van hun noordelijke
   buurland helemaal niet van plan is op hun wapens op te geven. In feite, heeft N. Korea vorige maand aangekondigd dat zij binnenkort een veel grotere rakel zullen gaan “testen”. Ik denk dat de bevolking van Z. Korea niet helemaal op de hoogte is, over het nieuws over een nog groter raket in hun buurland.

 18. Rosasolis

  Een verwende narcist zoals Trump kan alleen om zichzelf en zijn eisen denken. Hij heeft geen verstand van politiek, en geen respect voor zijn collega’s. Hij moet altijd z’n zin krijgen, en kan met niemand samenwerken. Als hij de zoveelste blunder heeft gemaakt, krijgt iemand anders altijd de schuld. Want HIJ is perfect en maakt nooit fouten!
  Ik hoop dat de Democraten gedurende de komende weken tot aan de nationale verkiezing zich gewoon rustig houden. Dat hebben zij al beloofd. Af en toe laat de kandidaten over hun plannen vertellen. Zij zijn nu veel hoger dan de Republicanen in de peilingen. Jammer voor de Republican Party, die zo veel van hun beste mensen hebben verloren, wegens “klachten” van Trump. Merkwaardig is dat jaren geleden
  Trump lid was van de Democrate Partij! En ging pas over naar te Republican Party
  toen hij begon met zijn campagne voor president! Dus heeft hij z’n oude party verlaten om misbruik van de Rep. Party te maken om hem te steunen. En waarschijnlijk zal hij merken over enkele weken, dat geen van die twee grote partijen hem nodig hebben.
  Dit verkiezing wordt zeer spanend. Want als de Democraten de meeste zetels krijgen.,
  dan gaan zij over tot een motie van waantrouw tegen Trump. En verschillende Rep.
  vertegenwoordigers zullen de motie van waantrouw steunen, wanneer het zover is.
  Genoeg is genoeg. Amerika is nu een oude vermoeide land met zoveel ongelovige
  problemen. Ik zou daar niet willen wonen.

  1. cmsuijkerbuijk

   “Ik hoop dat de Democraten gedurende de komende weken tot aan de nationale verkiezing zich gewoon rustig houden. Dat hebben zij al beloofd.”
   Gisteren de ondervraging door de democraten van de nieuwe opperrechter Kavanaugh gezien? Klaarblijkelijk niet. Je spuit klinkklare onzin. Het was gewoonweg een schandelijke vertoning en dan kom jij met: “Ik hoop dat de Democraten gedurende de komende weken tot aan de nationale verkiezing zich gewoon rustig houden. Dat hebben zij al beloofd.” Koop een bol staalwol en ga een kachel brijen!

   1. Rosasolis

    @cmsuikerbuik. Beste cm troll, jammer dat u denkt het allemaal te weten. Ik
    doe meer in het leven dan urenlang naar de gogglebox te kijken, of naar domme sites op internet. Kortom: ik heb geen interesse in politieke sensatie talk shows.
    Wat een tijd verspilling om domme mensen zoals u te hersenspoelen!

 19. Nuts

  Jammer dat er bij DDS nu ook elementen van fake news naar binnen is geslopen. Ik volg Trump en de US politiek al enige tijd op de voet. De artikels over Trump op DDS zijn allemaal geplaatst zonder een mogelijkheid tot fact checking en allemaal negatief. Wie is de luis in de pels DDS die hier verantwoordelijk voor is ?

 20. Mart

  Na al deze negatieve Trump aanvallen is mijn vraag als ”prakties opgeleide pensionado’ ‘; Hoe zou het er nu voorstaan als de Hillary kliek aan de macht was gekomen.BETER???

 21. cmsuijkerbuijk

  Zou Trump zijn bedrijf anders leiden, dan zoals hij nu de VS leiding geeft? Ik denk het niet, want dan zou hij niet zo’n succesvol zakenimperium op hebben kunnen bouwen. Zou hij daar zijn mensen anders behandelen dan in het Witte Huis? Ik denk het niet, dus waarom komen dáár dan geen negatieve verhalen vandaan? Zij hebben nu de kans, want hij heeft zich los gemaakt van zijn bedrijf.
  Kortom: Al die verhalen zijn er slechts om hem te beschadigen en tegen te werken, zelfs ten koste van Amerika en de Amerikanen. Zij (D.i. de Liberalen en de pers) zijn dus zélf véél erger dan Trump! En dat zullen ze in november a.s. en in 2020 merken!

  1. Tengo Kawana

   Suikerbuik zou eens het boek, de biografie, van Michael Kranish over Trump kunnen lezen waarin ondermeer wordt geschetst hoe Trump met zijn personeel omging. Het is nu net zo erg als vroeger.

   1. Ad Infinitum

    Jawel @Tengo Kawana, een aanrader. Ik heb een inkijkexemplaar ingezien. Alleen al de titels van de hoofdstukken zijn veelbelovend. De Proloog: Hij had de voorverkiezingen gewonnen en in de rol die nu volgde zou hij zich presidentieel gedragen. Hoofdstuk 6 “de beste seks van mijn leven”, hoofdstuk 10 “een klasse apart”, hoofdstuk 15 “showman”

   2. cmsuijkerbuijk

    Tengo Kawana zou ook eens kunnen denken (nou ja, denken): Er is al zóveel onzin geschreven, zou dit boek nu opeens wél waarheid bevatten?
    En waar zijn trouwens de gefrustreerde werknemers? Ik heb er nog niet van gehoord. Als vandaag of morgen de een of andere idioot een boek uitbrengt, waarin hij de schuld van de Tweede WO aan Trump wijdt, dan geloof je het ook nog! Als het maar tegen Trump is. Nog geen enkel boek dat is verschenen, is overeind gebleven en uiteindelijk heel snel in de vergetelheid geraakt. De fantasten die zo’n boek schreven, wél met een mooi banksaldo achterlatend!

    Onzinnige praat van een Trump-hater dus.

  2. DolleDries

   Kijk in Nederland eens naar die verwende ambtenaren zet ze in het bedrijfsleven en ze lopen huilend weg. Trump regeert zoals in zijn bedrijf ja en krijg je huilers

   1. toetssteen

    @Dolle Dries
    En zo is het! Het gaat over de VS, niet over het softe Nederland.

 22. PMG

  Jammer toch voor de sukkeltjes, kunnen het niet uitstaan dat Trump keer op keer scoort. Dit is een zeer ervaren zakenman die de klappen van de zweep kent, wel even wat anders dan onze ‘reageerbuis’ politici.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.