Café Weltschmerz gaat los op NRC: ‘Een Belgische krant, gelieerd aan Brussel, wil Nederlanders met stapels desinformatie overtuigen dat Internet op slot moet’

Zo, dat is scherp gezegd… maar wel volkomen terecht.

Bij Café Weltschmerz zijn ze — geheel terecht natuurlijk — klaar met de eurofiele, linkse, half-dictatoriale nepjournalisten van het NRC Handelsblad.

Of, zoals het bekende online praatprogramma tweet:

“NRC (Handelsblad) is een Belgische krant, gelieerd aan Brussel die een week lang met stapels desinformatie Nederlanders gaat overtuigen waarom het internet op slot moet.”

https://twitter.com/cafeweltschmerz/status/1040917731921551361

In de uitzending praten Rico Brouwer en Michiel Steltman (directeur van koepelorganisatie DINL) over artikelen 11 en 13 uit de richtlijn inzake ‘auteursrechten in de digitale eengemaakte markt.’ Deze richtlijn is aangenomen door het Europees Parlement, en dat komt met name door steun van de Europese ‘christendemocraten’ en Europese ‘sociaaldemocraten.’ Met andere woorden: door het CDA en hun vrienden, en door de PvdA en hún kameraden.

Het trieste hiervan is dat dit soort dictatoriale maatregelen actief gesteund worden door linkse media zoals de NRC. Je wordt er kotsmisselijk van, maar die media zijn zo bezig met het beschermen van hun eigen positie dat ze de principes van de vrije media maar wat graag overboord gooien om dat Grote Doel te bereiken.

Afijn. Kijken die uitzending van Café Weltzschmerz!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. sjun

  Sinds het dieptepunt van 6 mei 2002 is die molensteen van de geest hier de deur uitgegaan. En sinds die tijd ging het intussen tot parochieblaadje van de linkse kerk verworden blad nog verder achteruit.

 2. Floris

  Censuur is terug. Dictatuur, zij het in vermomming, is terug en de goedwillende burger heeft het nakijken.

  De politici die dit mogelijk hebben gemaakt verdienen de guillotine.

  1. Tengo Kawana

   Floris wil politici ombrengen met de guillotine.

   Je blijft je verbazen hier.

   1. Capo

    Dat jij hier nog steeds rondhangt is ook verbazend.

    1. swetsnek

     haha Ja capo het wordt tijd dat we die zeikstraal heeeeeeeel het internet afnemen dat is pas een verademing puuuuu.hahahah.

     1. Capo

      In het topic over arrogante rechters schreef hij het volgende:

      “Misschien is het een goed idee om de rechters af te schaffen en de slachtoffers de straf te laten bepalen.”

      Het is een goed idee om Tengo af te schaffen, dat hadden ze jaren geleden al moeten doen.

      Met afschaffen bedoel ik natuurlijk niet vergassen, ophangen of overhoop schieten, iets wat Tengo wel, onder de dank dat er een God is, heeft gepromoot omdat Pim Fortuijn werd vermoord.

   2. Seneca

    iemand, onverschillig of het een politicus, icoon uit het bedrijfsleven of een lid van het koninklijk huis is, men dient zich bewust te zijn dat er een kapitale straf verbonden is aan het plegen van een misdaad. en dit is een criminele actie van jewelste! het zijn misdadigers!

    1. Floris

     Daar denkt een psychopaat als Willem Tengo natuurlijk heel anders over. Hij is immers een soortgenoot van die maffiosi.

     Politici worden zelden afgerekend op hun (bewuste) fouten, maar soms gebeurt dat wel. De huidige politici, niet allemaal, zijn de boel enorm op de spits aan het drijven en lokken bij wijze van spreken een opstand eigenhandig uit. Ze menen onaantastbaar te zijn.

     Laat Neurenberg 2.0 maar komen.

     1. Tengo Kawana

      Is het nou werkelijk nodig, Floris, om de opponent voor psychopaat uit te schelden?

      Elu en ik hebben dat in de discussie toch ook niet nodig? Waarom jij dan wel?

     2. Ben Zine

      Ik vrees ook dat wanneer de door de linkse kerk en de EU veroorzaakte tweedeling van onze maatschappij op deze manier en in dit tempo doorgaat, er een moment aanbreekt dat de dialoog ophoudt en het geweld begint. Vergelijk het met de “troubles” in Noord-Ierland, waar Protestanten en Katholieken elkaars bloed wel konden drinken. Hier kan de zaak evengoed escaleren. Je kunt mensen niet eeuwig en ongestraft blijven beledigen (racist, xenofoob, populist) en je kunt niet eeuwig en ongestraft over mensen heenlopen (ach, het zijn maar laagopgeleide tokkies, ze weten niet beter). De “deplorables”, eenvoudige mensen die zich kapot moeten werken voor een modaal salaris, zullen op een gegeven moment terugslaan.

 3. Ni28

  De EU ontpopt zich tot een ware dictatuur waar vrije woord, humor en satire niet toegestaan worden. Het is hypocriet als je tegelijkertijd Erdogan bekritiseerd. De EU wordt een politiestaat die op gaat toezien dat er alleen gezegd wordt wat door de censuur komt. De heer Kafka draait zich in het graf.

 4. Ben Zine

  Ik had gedacht en gehoopt dat na de val van de Sovjet-Unie censuur voor eens en voor altijd tot het verleden zou behoren, iets uit geschiedenisboekjes. Maar censuur heeft een comeback gemaakt… Met dank aan de totalitaire en intolerante fascisten van links. Luister naar wat Pat Condell over hen heeft te zeggen (in Brexit-context).
  https://www.youtube.com/watch?v=R9T4dGAxtO0
  De man zegt werkelijk geen woord verkeerd.

  1. Floris

   Ik voorspel 2 dingen:

   1) Willem gaat niet kijken. En als hij wel kijkt zal hij niet beseffen dat Condell het over zijn soort heeft.

   2) Ze zullen proberen Condells video’s weg te censureren.

  2. Frits Jansen

   Zielige oude man. Komt met een dikke jij-bak,: wie zegt dat de Brexit en Trump stemmer niet goed bij zijn hoofd is, is zelf niet goed bij zijn hoofd. Inhoudelijke argumenten geeft hij niet. Dat de pro-Brexit kiezer de nadelen van de Brexit onderschatte staat intussen wel vast. Ook staat vast dat hij op weergaloze wijze is gemanipuleerd door Cambridge analytica.
   Terwijl de Brexit een nog veel ergere ramp is dan Trump, want Trump is in het ergste geval over ruim zes jaar weer weg, terwijl her-toetredingsonderhandelingen van het perfide Albion tot de EU vele jaren gaan duren, en in die jaren zal op grote schaal een vernietiging plaatsvinden die maar moeilijk ongedaan kan worden gemaakt. Vergelijk het met de wederopbouw van het Oostblok na de val van de Muur.
   ik licht er één ramp uit: Noord-Ierland. De open grens tussen dit gebied en de rest van het eiland Ierland zal worden afgesloten met een zwaar bewaakte muur waar de vroegere Berlijnse muur bij verbleekt, en het Noord-Ierse conflict zal oplaaien of er nooit vrede is geweest. Dominee Ian Paisley zal uit zijn graf herrijzen.

 5. Frits Jansen

  Linkse media = intelligente, genuanceerde media, die de rechtse mensen waar DDS voor schrijft boven de pet gaan.
  Maar niemand heeft graag toe dat-ie dom is. Dus wat doet een domoor dan? Hij begint heel rechts te schelden, want dat kan hij als de beste.
  Reaguurders hieronder gaan dat zo meteen bewijzen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.