Column Jan Roos: Alexander Pechtold is een ongelofelijke schoft die iedereen de maat neemt

In zijn column van deze week, ditmaal een dag eerder op donderdag gepubliceerd, gaat Jan Roos uitgebreid in op de integriteitsschandalen die Alexander Pechtold plagen. En dan vooral het hypocriete karakter van de man, dat nu aan het licht komt: “Steeds weer dat moralistische vingertje van die zelfingenomen fluim om te vertellen wat wel en wat niet deugt.” Maar dan wel een partijgenoot dwingen om abortus te plegen.

Alexander Pechtold is een enorme schoft. Kijk, dat hij zich heeft laten omkopen met een penthouse van bijna twee ton door een Canadese diplomaat is natuurlijk heel ernstig. Dat hij tijdens zijn huwelijk alles wat los en vast zat op zijn veilinghamertje heeft getrokken is niet fraai. Dat hij zijn laatste verovering zwanger heeft gemaakt, bedreigd heeft om haar kapot te maken en ook nog eens gedwongen om een abortuspil te slikken is op z’n zachtst gezegd nogal wat. Dat hij De Telegraaf met juridische stappen dreigt als zij dit verhaal plaatsen is ongehoord. Dat zijn oud-collega Wassila Hachchi vanwege hem naar Amerika vluchtte om een zelfde soort situatie is natuurlijk uiterst pijnlijk. Maar goed voor hem dat zij onderdeel is van de islamitische schaamte- en zwijgcultuur.

Dat hij voor de moord op Pim Fortuyn hem extreemrechts en staatsgevaarlijk heeft genoemd is hem zeker aan te rekenen. Dat hij ervoor heeft gezorgd dat ongeletterden mensen ongewild na hun dood hun organen moeten afstaan is gruwelijk. Dat hij zichzelf tot “zilveren winnaar” kroonde na een verlies van 22% van de zetels bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen is ronduit stuitend. Dat hij het referendum, zowel bindend als niet-bindend, de nek heeft omgedraaid als baas van een referendumpartij is totaal onbegrijpelijk. Dat hij als de Democraten uit 1966 meewerkt aan de afbraak van onze democratie is echt bezopen. Dat hij alle kroonjuwelen van zijn partij voor wat macht heeft uitgeruild is heel sneu.

Maar wat hem nou zo’n ongelofelijke enorme schoft maakt is dat hij denkt dat-ie er gewoon mee kan wegkomen. Altijd en overal iedereen de maat nemen. Steeds weer dat moralistische vingertje van die zelfingenomen fluim om te vertellen wat wel en wat niet deugt. Als rechter, jury en beul van de goede smaak sabelt hij iedereen neer die hij onfatsoenlijk is in zijn uiterst pedante ogen.

Terwijl Alexander Pechtold totaal niet deugt. Niet als politiek leider, maar zeker niet als mens.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Floris

  “Maar wat hem nou zo’n ongelofelijke enorme schoft maakt is dat hij denkt dat-ie er gewoon mee kan wegkomen.”
  ————————————————————————————-
  Het ligt in de lijn der verwachtingen dat hij er inderdaad mee weg komt. Kartel, weet je wel…

  Van Jole kwam er ook mee weg. De demoniseerders van alles wat naar gezond verstand ruikt komen er ook al decennia mee weg. Van Gogh en Fortuyn waren collateral damage van de “deugers” die als gemeenschappelijk kenmerk hebben dat ze juist NIET deugen.

  1. Top

   Lees ook de messcherpe analyse, van Carla Joosten in de Elsevier. Bijzonder scherp!

 2. Capo

  Natuurlijk komt hij ermee weg, hij bevindt zich in bepaalde kringen.

  1. Floris

   En die kringen houden elkaar steevast de hand boven het hoofd. Het frappante is dat die hele linkse kliek (politici, journalisten, schrijvers, artiesten, culturo’s… allen behoren ze tot een nomenklatura die zichzelf in stand houdt als elite die onderdrukt, censureert, terwijl ze beweert voor vrijheid, democratie en emancipatie te gaan) is losgezongen van hun politieke fundamenten. D66 is al lang geen liberale partij meer maar eerder een door het cultuurmarxisme vergiftigd gedrocht.

   Het tussen haakjes geplaatste komt uit een artikel dat ik warm aanbeveel: https://doorbraak.be/recensies/cultuurmarxisme/?utm_source=newsletter-552&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

   1. Ben Zine

    Interessant artikel Floris, thanx.

 3. DolleDries

  Nog maar een keer. Het is inderdaad een schoft

  Hieronder vindt je de column van Jan die elke week commentaar geeft op de website van t-p-o.nl
  BRIEFJE VAN JAN – Aan Alexander Pechtold
  Ik wil best meegaan in de redenering dat een op een D66-congres gewortelde relatie tussen de grote baas van D66 en een lokaal D66-miepje een privézaak is
  Meneer Pechtold,
  Eén van de leukste investeringen die ik dit jaar heb gedaan, kostte me slechts 3,49 euro.
  Voor dat bedrag kreeg ik gisteren het tijdschrift Privé in handen, waarin een interview stond met het voormalig D66-raadslid Anne Lok uit Meppel.

  Anne Lok vertelde in dat interview dat op niet zo fraaie wijze een einde kwam aan de relatie die zij met u had en hoe u zich al tijdens die relatie misdroeg.
  Het was een adembenemend verhaal over een ongelijkwaardige relatie tussen de landelijke D66-leider en een veel jongere lokale D66-amateur. Ik las over dreigen met karaktermoord, vervolgen voor het schenden van het briefgeheim, een langdurige poging haar te overreden de inmiddels 1-jarige tweeling waarvan u wellicht de vader bent te laten aborteren, uw depressieve neigingen, het slikken en roken van ‘allerlei rotzooi’, uw eis dat ze bij de volgende zwangerschap, eerder dit jaar, abortus zou plegen op straffe van ‘ik maak je helemaal kapot als je de baby laat komen!’, het feit dat u meteen nadat die zwangerschap inderdaad was afgebroken telefonisch een einde aan de relatie maakte, uw weigering om een afspraak over de kosten voor kinderopvang netjes na te komen, uw opdracht aan haar om lustopwekkende pillen te bestellen…
  Het hield maar niet op.
  Zeker niet omdat later bleek dat u niet alleen haar had gedreigd met juridische stappen, maar ook met behulp van advocaten druk op het publicerende medium Privé had uitgeoefend om de WhatsApp-gesprekken tussen u en het voormalig raadslid waarin de journalist inzage had gekregen niet af te drukken. Wat Privé (vooralsnog) helaas ook niet gedaan heeft.
  Als uw verdedigingslinie zou zijn dat Anne Lok een beetje koekwaus is, heeft u gelijk. Wie een affectieve relatie aangaat met u, heeft sowieso de gave des onderscheids niet. Als uw verdedigingslinie zou zijn dat Anne Lok momenteel de weg kwijt is, heeft u gelijk. Wie vanuit het niets in zo’n tornado van publiciteit terecht komt, kan zomaar de weg kwijtraken. Als uw verdedigingslinie zou zijn dat Anne Lok óók een leugenaar is, heeft u gelijk. Wie zegt geen interview te hebben gegeven en stiekem te zijn gefotografeerd, wordt niet uitgebreid geciteerd door een blad dat heus voor publicatie zeer deskundige juristen naar zo’n verhaal laat kijken en poseert niet overduidelijk met een deel van haar kinderen voor een fotograaf.

  Maar dat is uw verdedigingslinie niet, meneer Pechtold.
  Uw verdedigingslinie is (naast les 1 uit het Handboek Framing voor Beroepspolitici: “Ik herken me niet in het geschetste beeld”): dit is een privézaak, dus ik zeg er verder niets over.
  Net zo’n privézaak als die omkoopneukhut die u van die Canadese diplomaat kreeg en niet opgaf in het Geschenkenregister van de Tweede Kamer.
  Grappig detail wel dan dat u de woordvoering over déze privézaak met het publicerend medium liet verlopen via uw woordvoerster en persoonlijk assistent Elise van Zeeland.
  Ik wil best met u meegaan in de redenering dat een op een D66-congres gewortelde relatie tussen de grote baas van D66 en een lokaal D66-miepje een privézaak is, dat de agressieve, intimiderende benadering van een vrouw door een man een privézaak is en dat de uit hun relatie volgende zwangerschap of zwangerschappen een privézaak is of zijn. En dat u pillen nodig heeft om de kleine Alexander omhoog te houden al helemaal.
  Logisch dat u daar in de media níets over wilt zeggen.
  Toch?
  Gaan we nu terug naar 16 mei 2010.
  Er was richting de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni dat jaar een campagnestop afgesproken wegens de ramp met een vliegtuig in Tripoli op 12 mei waarbij 103 van de 104 inzittenden om het leven kwamen.
  Midden in die campagnestop ging in het Friese gehucht Eesterga de telefoon.
  Daar woonde een van de drie hoofdredacteuren van het (helaas slechts eenmalig verschenen) roddelblad over politici, ‘Binnenhof’. In dat blad had een reportage gestaan over het milieubewustzijn van een aantal politici en was onder meer gebleken dat u de zwangerschapstesten van uw vrouw tussen het restafval dumpte.
  En u vroeg die hoofdredacteur: “Hoe gaan wij dit morgen in de media regelen, meneer Dijkgraaf?”

  Nog helemaal ondersteboven van die vliegramp antwoordde die hoofdredacteur: “Niet.” En vervolgens zat u de volgende avond op televisie de typische Alexander Pechtold te wezen tegenover zijn toenmalige collega Marc van der Linden.
  Toen u een uitgesproken privékwestie als een zwangerschap, nota bene tijdens een campagnestop wegens de dood van 103 vliegtuigpassagiers, kon gebruiken voor politiek gewin, regelde u hoogstpersoonlijk een plek aan tafel bij de best bekeken talkshow van dat moment, ‘Knevel en Van den Brink’.
  Dát is de ware Alexander Pechtold.
  Dát is waarom ik u veracht.
  Dát is waarom u een slecht mens bent.
  Groet,
  JanD

  1. meanstreak2099

   goede collum en brief van jan, ben het er helemaal mee eens dat pechtold het slechtste in de mens is

 4. Tengo Kawana

  Het betreft een privé-kwestie waarvan we alleen informatie kregen van een afgewezen liefdespartner.

  Een dubbele reden om ons te onthouden van al te stellig commentaar.

  1. DolleDries

   Flikker op met je ons.

   1. Bloem

    Volgens kawana is de affaire van trump met stormy daniels nieuwswaardig en de affaire Pechtold privé. Of zal hij Twan Huis, zijn held na vanavond ook ranzig noemen?

    1. Tengo Kawana

     Stormy Daniels werd afgekocht met campagnegeld en dat is een strafbaar feit.

     1. deelszon

      @Tengo jij rechtvaardigt abortus onder dwang, je bent een miezerig smerig reaguurdertje..

     2. Tengo Kawana

      Ik rechtvaardig niets, we kennen de feiten niet.

      Voor het overige lijk je niet bijzonder in de inhoud geïnteresseerd te zijn dus zoek het verder maar uit met Capo.

     3. deelszon

      @ Tengo jawel dat doe je wel want je vindt dat Pechthold’s privé heel belangrijk is, ten koste van een kind die dus bewust gedwongen is geaborteerd gedwongen door een anti-christ die echt een hekel aan het leven heeft getuige de partij standpunten en die steun jij..

     4. cmsuijkerbuijk

      Niet bewezen!!!

     5. Bloem

      Wanneer u die stelling met staafbaar bewijs kunt aantonen, zal ik dat niet ontkennen. Echter dat kunt u niet, dat is zelfs de FBI tot nu toe niet gelukt. Dus u bezigt slechts een kwaadaardige leugen om te insinueren dat de situatie anders zou zijn om de ontkennen dat u met 2 maten meet

     6. Tengo Kawana

      Dat is juist, het is niet formeel bewezen maar wel door Cohen verklaard. Ook als de verdenking bestaat dat hier sprake was van schending van de campagneregels is er sprake van politieke relevantie.

  2. Top

   Blablabla! Blaaskaak/pisvlek, vleespet, pedolover, antisemiet en niet vergeten vadsig losertje.

  3. Roughwood

   Toen ik de, overigens prima, column van Jan Roos las, viel het me op dat vele van de genoemde enge en nare trekjes van die pedante omkoopneukhuteigenaar evenzo op u van toepassing zijn…

  4. sjun

   Als het zo uitkomt blijkt u evenals Alexander Pechtold best een moraal uit te kunnen dragen. Deze er zèlf op na houden is dan weer een ander paar mouwen. Kijkt u uit niet tot de Stormy Daniels van DDS te verworden?

  5. Pecunia

   @Tengo
   Stel dat het Geert Wilders of Thierry Baudet was geweest, hoe had jij er dan tegenaan gekeken? Aan de hoogste boom ophangen toch?

   1. Black Jack

    @Pecunia wat denk jij?

  6. Mart

   Tengo …terug in je boom graag.

 5. dinaro

  Die smerige Pechtold, voor Trump was gekozen
  tot president van USA, noemde hij MENEER Trump:
  een ladenlichter….
  Heel netjes ladenlichter, laat die Pechtold zelf nou
  de grootste LAAIELICHTER zijn……….

  1. Tengo Kawana

   Welke ‘laaien’ heeft Pechtold gelicht?

   1. Capo

    Blablabla! Blaaskaak/pisvlek, vleespet, pedolover, antisemiet en niet vergeten vadsig losertje.

 6. Ni28

  Alexander Pechtold is een enorme schoft. Alexander Pechtold is een enorme schoft. Alexander Pechtold is een enorme schoft. Alexander Pechtold is een enorme schoft. Alexander Pechtold is een enorme schoft. Alexander Pechtold is een enorme schoft. Alexander Pechtold is een enorme schoft.
  Ik kan het niet genoeg herhalen maar Jan Roos heeft helemaal gelijk.

  1. Ni28

   Pechtold hoort bij de trollenfamilie, de politieke tak.

  2. Tengo Kawana

   Wat wonderlijk dat zo’n enorme schoft nog nooit met Justitie in aanraking kwam.

   1. bifbof

    U snapt het ! HEEL wonderlijk inderdaad .

    1. Tengo Kawana

     Ik bedoelde het ironisch, bifbof, de man deed niets strafbaars.

     1. deelszon

      @Tengo kan jij gewoon lekker oprotten hier met gafzerken reacties..
      Ouwe pedoliefhebber

     2. Capo

      Blablabla, niksennergens kletspraat, pisvlek, mondmeur, etc…

     3. Tengo Kawana

      Ik heet deelzon hartelijk welkom op dit blog en nodig hem uit met inhoudelijke reacties te komen.

     4. deelszon

      @Tengo dat doe jij helemaal niet natuurlijk, de reacties die jij plaatst zijn tenenkrommend en zeer naargeestig te noemen, ik zie de reacties daar weer op, die getuigen dat je alleen maar loopt te zuigen en vooral je linkse kots hier plempt..
      Verder is het zo dat je multinicked, betekent dat je niet bent te vertrouwen en er met jou inhoudelijk niet kan worden gesproken op gelijkwaardige basis…

   2. sjun

    Het zal vast toeval zijn dat D66 behoorlijk bij de advocatuur is ingesleten.

 7. Gerlos

  Dit is nogal wat maar ik ben het wel in grote lijnen eens met dit artikel, gisteren Pechtold weer gezien in de kamer met minister Blok. Onzinnig hoe Pechtold te keer ging en niet begrijpt dat de meerderheid van Nederland minister Blok gelijk gaf. Nee die eigenaar van die neuk hut in Scheveningen mag ik niet.

 8. Ries

  Laten we samen deze minkukel eruit krijgen. We hebben geen behoefte aan karakterloze losers als Pechtold. Schrijf dat deze gast het totale vertrouwen in de politiek om zeep helpt.
  Email: d66@tweedekamer.nl
  Samen strijden om deze maatnemer voorgoed weg te krijgen.Meedoen!

  1. Marija

   Ja

 9. Ad Infinitum

  Trouwens dit haalt het niet bij de Stormy Daniels affaire. Gaan wij zien…

  1. deelszon

   @AI is dat zo, dus jij vindt dat abortus prima? het vermoorden van kindjes vind jij prima?

 10. leeuwvanvlaanderen

  In het verleden werd de duivel vaak afgebeeld als een vuurspuwende monster met bokkepoten.
  Dat is onjuist, hij vertoont zich als een keurig heer met een rode stropdas die op beschaafde wijze alle normen en waarden omverpraat.
  Velen volgen hem.
  Pechtholt, de antchrist!

  1. deelszon

   Zo dat is de spijker op z’n kop zeg 😉

  2. Capo

   @Leeuw: Vergeet Willem niet!

  3. Tengo Kawana

   “Pechtholt, de antchrist!”

   🙂

   1. sjun

    Miergezalfde? 🙂

 11. EllyD18

  Dat kun je wel aan de ogen van Pechtold zien dat hij geen prettig heerschap is. Ben blij dat het een en ander naar buiten komt.

 12. Frits Jansen

  In de column staat helemaal geen voorbeeld dat hij anderen “de maat neemt”.
  Dat zijn partij het referendum afschafte getuigt van wijsheid, toen bleek dat het een speeltje was van tweederangs journalisten zoals, jawel, Jan Roos, pm hun eigen nieuws te maken. Roos is gewoon een slechte verliezer.

  1. Top

   Aldus, sprak de ‘bruinhemd’.

 13. Lex

  Wow een artikel naar mijn hart. Toen ik jaren geleden die rot kop voor het eerst zag wist ik het al, die man die deugd niet.

  Hij was veilingmeester die zijn er op gebrand dingen naar hun hand te zetten en op te drijven. Dat zie je terug in zijn politiek.

  Het is een jokkebrok, judas, een akelig, naar en onbetrouwbaar mannetje.

  Het gaat niet zo goed met zijn imago en met D66 en dat doet mij goed. Ik moet er niet aan denken dat hij ooit premier van nederland gaat worden.

  Mocht dat gebeuren dan ga ik nadenken om te gaan emigreren naar Nieuwszeeland.

 14. Dirkje60

  Het is een rat en het blijf een rat.

 15. Pescador

  Het land uittrappen en er nooit meer in

 16. henkC

  Och… Wat maakt het uit. 1 schoft meer of minder in het Haagse?
  Het maakt Pechthold echt niet uit wat wij van hem denken. Zelf als hij aftreed weet hij dat zijn kostje gekocht is.

  Zal gezien zijn moralistische houding wel een “gouden” baantje bij de bloedbank of voorzitter van het “Referendum onderzoeks commitee” worden met een “Balkenende” salaris en bijbehorende jaarpremie.
  De politiek praat over geloofwaardigheid. Mijn vraag is “Welke geloofwaardigheid?”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.