De auto van de toekomst dichterbij dan ooit: Volvo mag zelfrijdende auto's testen in Zweden

Geen categoriesep 16 2018, 18:00
Rijden we over een jaar of tien allemaal in zelfrijdende auto's?
Er zijn nogal wat automobilisten die keihard volhouden dat ze nooit in een zelfrijdende auto zullen stappen. Of ze vertrouwen 'die dingen' niet, of ze vinden autorijden zo leuk; dat willen ze zelf blijven doen.
Ik begrijp dat sentiment best, maar ik ben er ook van overtuigd dat we over niet al te lange tijd tóch allemaal in zo'n zelfrijdende auto zitten. Ik bedoel maar: als een betrouwbaar, sterk merk als Volvo al zo ver is dat het dit soort wagens wil testen in het echte verkeer, dan zijn we er al bijna.

De Zweedse autofabrikant Volvo mag in Zweden zelfrijdende auto's testen in het verkeer. De verkeersautoriteiten hebben daarvoor het licht op groen gezet. De beslissing is een belangrijke stap in de richting van de autonoom rijdende auto, zo meldt een woordvoerder van Volvo in de economische krant Dagens industri.

Dat is het inderdaad, en dat is geweldig nieuws. Zelfrijdende auto's gaan het verkeer uiteindelijk namelijk veel veiliger maken. Heel veel ongelukken gebeuren nu door menselijke fouten. Een automobilist die niet oplet, iemand die link inhaalt, een dronken bestuurder, en ga zo maar door. Als zelfrijdende, autonome auto's eenmaal goed in elkaar zitten zullen die een fantastische verbetering zijn ten opzichte van de huidige situatie.
Oh ja: en als een merk als Volvo zo'n wagen produceert kun je ervan uitgaan dat het écht wel goed zit met de veiligheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten