De geboorte cijfers schommelen al enkele jaren

Geen categoriesep 15 2018, 12:30
De geboorte cijfers in Nederland schommelen al een aantal jaar. Zo werden er in 2017 minder baby’s geboren dan in 2016, maar was er het jaar daarvoor weer een lichte stijging in het aantal geboortes. Toch wordt verwacht dat er steeds minder baby’s zullen worden geboren. Zo had een vrouw in 2017 gemiddeld 1,6 kinderen. In 2010 was dit 1,8 kinderen per vrouw. Daarnaast zijn is er nog een interessante feit over de geboorte van baby’s. Deze zal in dit artikel worden behandeld. Als laatste zal er een tip worden gegeven waarbij je de hele buurt kan laten weten dat je bent bevallen van een zoon of dochter.
Leeftijd van ouders stijgt
De leeftijd waarop vrouwen en mannen hun eerste kind nemen stijgt. De gemiddelde leeftijd van een moeder lag rond 1967 gemiddeld op 24 jaar. In 2017 lag de gemiddelde leeftijd op 29 jaar. De reden hiervoor is natuurlijk moeilijk te verklaren. Dat veel vrouwen ook graag carrière willen maken, zal zeker van invloed zijn op de leeftijdsverhoging van vrouwen waarop ze een kind nemen. Het valt op dat de leeftijd van vrouwen in de Randstad een stuk hoger ligt vergeleken met vrouwen buiten de Randstad.
Geboorte stickers
De geboorte van een zoon of dochter is natuurlijk voor veel mensen de mooiste dag, week of jaar van hun leven. Je wil natuurlijk wel dit troste gevoel met de buitenwereld delen. Geboorte stickers zijn hierbij erg geschikt. Geboorte stickers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Natuurlijk wordt de kleur blauw vaak gekozen bij de bevalling van een jongetje en de kleur roze bij de bevalling van een meisje. De geboorte stickers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en met verschillende teksten. Het ligt er maar net aan waar jij de voorkeur aan geeft. Bovendien kan je bij veel bedrijven die geboorte stickers aanbieden ook de naam van je zoon of dochter laten bedrukken. Zo weet iedereen gelijk de naam van jouw kleintje. Het is zelfs mogelijk om de voetjes van je baby te laten bedrukken en deze als geboorte sticker op de muur te plakken.
Van te voren kan worden aangegeven of je de sticker aan de binnen of de buitenkant wil aanbrengen. Het bedrijf dat deze geboorte stickers maakt, levert de stickers dan normaal of in spiegelbeeld.
Naast geboorte stickers kan je natuurlijk ook andere muur- of raamstickers kopen voor in je woning. Het is vaak een stuk goedkoper dan een schilderij en ziet er bovendien ook nog eens erg mooi uit. Zo kan je al voor een klein bedrag je hele interieur een andere draai geven en er een stuk sfeervoller uit laten zien met behulp van muur- of raamstickers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten