Donald Trump verklaart Kom Jong-un de liefde: ‘hij schreef mij brieven en we zijn verliefd’

Het moet wel een grapje zijn. Tenminste, dat hoop ik, anders hebben we een groot probleem. Donald Trump heeft bij een Republikeinse bijeenkomst verteld dat hij en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un verliefd op elkaar zijn geworden. Via briefcontact is de liefde volgens de Amerikaanse president gaan bloeien. Met deze opmerking had hij de lachers op zijn hand, maar laten we ook hopen dat het een grapje is. Bij hem weet ik het soms niet meer.

,,Ik stelde me hard op, en hij ook. We dansten om elkaar heen. En toen werden we verliefd”, aldus Trump over de Noord-Koreaanse leider die hij in het verleden onder meer ‘kleine raketman’ noemde. ,,Nee, echt!”, voegde het staatshoofd nog toe toen het publiek begon te lachen. ,,Hij schreef mij mooie brieven en het zijn fantastische brieven. En we werden verliefd.”

Trump herhaalde ook dat er waarschijnlijk een tweede top zal plaatsvinden met Kim. ,,Wie weet hebben we een tweede ontmoeting. Voorzitter Kim zou een tweede ontmoeting willen hebben”, zei de Amerikaanse president.

Het is nogal een wirwar in de media van de Verenigde Staten en Noord-Korea. In Noord-Korea zien ze Trump en de Amerikanen nog steeds als de grote boeman, terwijl Trump de Noord-Koreaanse leider de liefde verklaart. Dat zijn nogal rare uitspraken en het werpt mist op de zaak. We hebben nu geen idee wat er werkelijk aan de hand is.

Wat we wel weten, is dat Trump een voorliefde heeft voor wereldleiders die machtig zijn en die macht ook durven te tonen. Kijk maar bijvoorbeeld naar de Franse president Emmanuel Macron, of de Russische president Poetin. Twee mannen die macht hebben en die ook durven te tonen. Zij het via ene legerparade, of schitterende paleizen en staatsbanketten.

In elk geval is het een rare keuze van woorden die Trump uit. Helemaal prima als je vrede nastreeft, maar doe dat dan niet op zo een infantiele manier. Je zou bijna denken dat hij Kom Jong-un belachelijk probeert te maken. Misschien stonden die brieven wel vol met bedreigingen. Dan is de reactie van Trump een grote middelvinger en ook zeer kleinerend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ben Zine

  Ach, Trump heeft ook wel een bepaald gevoel voor humor. Geeft niks, toch ? Soms zijn zijn uitlatingen wat overdreven, maar dat is ook wel typisch Trump. De man is gewoon zichzelf en heeft schijt aan wat anderen daarvan vinden. Zo hoort het ook, zo zouden meer mensen in het leven moeten staan.

  1. IJsbrand Koudvuur

   @ben zine,

   Oh ja? Dan stel ik voor dat onze volgende minister president zanger Rinus gaat worden. Die blijft zo lekker zichzelf…

   …tjonge jonge!

 2. Adriaan

  Trump is een man met vele gezichten en dit gezicht bevalt me wel. Humor is dit. En dat hij weer met Kim Jong-un aan tafel gaat, is een heel positief punt. Alleen pessimisten denken dat het allemaal niks uithaalt. Voorlopig zijn de twee grootste vijanden wel met elkaar in gesprek.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Vrede met Noord-Korea
  Dat is een absolute horror-scenario voor alle gütmenschen ter wereld.
  Daarnaast ook nog eens de laagste werkeloosheid sinds tijden, incluis van de zwarte en latino bevolking en een bloeiende economie.
  Ook dit maakt de gütmenschen bloedlink want gütmenschen willen permanente armoede en een samenleving gebaseerd op Apartheid/Identiteit.

  Dat een amechtige Lars B. de maesterschaker Trumpie niet kan bijbenen zal bij weinigen verwondering wekken.

 4. DolleDries

  Eén ding weet ik wel als Rutte wat zegt is het een leugen.

 5. Ni28

  Trump bespeelt weer de media en die trappen er in. Zijn woordkeuze wijst daar op goed. Goed antwoord op de geirriteerde Ri Jong-ho die af wil van de sancties van de VS.

 6. Ritter

  Beter een president die probeert te onderhandelen om tot een deal te komen dan een president die een land binnenvalt en de leider dood………….zoals Obama en Clinton in Libië hebben gedaan.

  “Dankzij” Obama is Libië nu een rokende puinhoop waar illegalen uit Afrika gebruik van maken om naar Europa te reizen.

  Tijdens de verkiezingen werd “voorspeld” dat als Trump president zou worden hij overal atoomoorlogen zou veroorzaken.

  Hoe anders is het toch gelopen. Juist Trump probeert te onderhandelen met NK en ook met Rusland. Maar word daarbij enorm tegengewerkt door het politieke en media establishment die kennelijk graag oorlog willen met NK en Rusland.

  1. Ben Zine

   Precies… Er was maar één oorlogshitser, en dat was Barack Obama. Hij maakte Libië helemaal kapot, en Europa kreeg als gevolg daarvan een enorme vluchtelingenstroom te verwerken. Bovendien steunde Obama in Syrië de “gematigde” rebellen, waardoor dat conflict zo verschrikkelijk lang heeft geduurd (2011-2018), en zo immens veel menselijk leed en verdriet heeft veroorzaakt. Nu wordt hij bejubeld door de internationale linkse gemeenschap, maar in feite behoort hij terecht te staan voor het Internationale Strafhof in Den Haag wegens oorlogshandelingen jegens landen die Amerika niets, maar dan ook niets hadden misdaan en ook geen enkele bedreiging vormden voor de VS.

   1. Capo

    Toespraak van in Caïro:

    “En ik beschouw het als een onderdeel van mijn verantwoordelijkheid, als president van de Verenigde Staten, te vechten tegen de negatieve beeldvorming van de islam, waar zich dat ook maar voordoet.”

    1. Capo

     Toespraak van Obama in Caïro:

 7. Elu Thingol

  Wie gelooft Trump, na de vele leugens en bedrig, nog?

 8. Steve Van der Vekens

  Ach nee, het is Trump zijn manier om anderen te beinvloeden in de hoop dat zij zich schikken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.