Donald Trump verklaart Kom Jong-un de liefde: 'hij schreef mij brieven en we zijn verliefd'

Geen categoriesep 30 2018, 13:00
Het moet wel een grapje zijn. Tenminste, dat hoop ik, anders hebben we een groot probleem. Donald Trump heeft bij een Republikeinse bijeenkomst verteld dat hij en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un verliefd op elkaar zijn geworden. Via briefcontact is de liefde volgens de Amerikaanse president gaan bloeien. Met deze opmerking had hij de lachers op zijn hand, maar laten we ook hopen dat het een grapje is. Bij hem weet ik het soms niet meer.

,,Ik stelde me hard op, en hij ook. We dansten om elkaar heen. En toen werden we verliefd", aldus Trump over de Noord-Koreaanse leider die hij in het verleden onder meer 'kleine raketman' noemde. ,,Nee, echt!", voegde het staatshoofd nog toe toen het publiek begon te lachen. ,,Hij schreef mij mooie brieven en het zijn fantastische brieven. En we werden verliefd."

Trump herhaalde ook dat er waarschijnlijk een tweede top zal plaatsvinden met Kim. ,,Wie weet hebben we een tweede ontmoeting. Voorzitter Kim zou een tweede ontmoeting willen hebben", zei de Amerikaanse president.

Het is nogal een wirwar in de media van de Verenigde Staten en Noord-Korea. In Noord-Korea zien ze Trump en de Amerikanen nog steeds als de grote boeman, terwijl Trump de Noord-Koreaanse leider de liefde verklaart. Dat zijn nogal rare uitspraken en het werpt mist op de zaak. We hebben nu geen idee wat er werkelijk aan de hand is.
Wat we wel weten, is dat Trump een voorliefde heeft voor wereldleiders die machtig zijn en die macht ook durven te tonen. Kijk maar bijvoorbeeld naar de Franse president Emmanuel Macron, of de Russische president Poetin. Twee mannen die macht hebben en die ook durven te tonen. Zij het via ene legerparade, of schitterende paleizen en staatsbanketten.
In elk geval is het een rare keuze van woorden die Trump uit. Helemaal prima als je vrede nastreeft, maar doe dat dan niet op zo een infantiele manier. Je zou bijna denken dat hij Kom Jong-un belachelijk probeert te maken. Misschien stonden die brieven wel vol met bedreigingen. Dan is de reactie van Trump een grote middelvinger en ook zeer kleinerend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten