Hans Wiegel haalt hard uit naar de VVD-top en noemt de bestuursleden ‘dom en onverstandig’

Elke week kijk ik graag op de zondag naar het programma WNL op Zondag. De onderwerpen zijn interessant, een ‘rechtse’ signatuur en Rick Nieman is een top presentator. Vandaag ging het onder andere over het afschaffen van de dividendbelasting. In het panel van vandaag zaten Hans Wiegel, Hans de Boer (van VNO-NCW) en Thierry Baudet. 

We weten dat Thierry Baudet een tegenstander is van de afschaffing van de dividendbelasting, maar we wisten nog niets over de positie van Hans Wiegel. Wiegel lijkt, net als baudet, niet per se voor het afschaffen te zijn, maar vindt de procedure rondom de beleidsmaatregel en haar plaats in het grotere economische plaatje niet positief. Hij heeft hard uitgehaald naar de VVD-top en zet dit in lijn met een andere grote fout: het loslaten van Ankie Broekers-Knol.

VVD-prominent Hans Wiegel heeft hard uitgehaald naar de top van zijn partij. Dat de huidige voorzitter van de Eerste Kamer niet meer terug mag komen is dom, onbehoorlijk en onverstandig, zei Wiegel in het tv-programma WNL Op Zondag.

Vorige week maakte Ankie Broekers-Knol bekend dat ze vertrekt uit de politiek omdat ze na 17 jaar niet opnieuw op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer mag. Volgens Wiegel neemt de partijtop daarmee het risico dat de partij het voorzitterschap van de Eerste Kamer kwijtraakt.

Wiegel liet bij WNL Op Zondag ook doorschemeren dat hij tegen de afschaffing van de dividendbelasting is. Volgens hem is er vanaf het begin geblunderd, door eerst te ontkennen dat er stukken over de maatregel bestonden terwijl die er later wel bleken te zijn. “Ik ben er niet enthousiaster door geworden”, zei Wiegel.

Hans de Boer is natuurlijk voor het afschaffen van de dividendbelasting en zette zichzelf in deze aflevering als volkomen ongeloofwaardig neer. Hij gaf geen goede argumenten en stelt zelfs geen grote vraagtekens bij de procedurele fouten rondom de afschaffing. Het wijzen op de anderhalve procent groei van de koopkracht was voor hem voldoende. Daar kunnen we natuurlijk niets mee. Anderhalf procent, dat is echt heel weinig. Dat kan je niet gebruiken als ‘compensatie’ voor het afschaffen van de dividendbelasting.

Thierry Baudet was ook erg hard in dit programma en suggereerde dat als hij premier zou zijn, Hans de Boer de eerste zou zijn die zou vertrekken als lobbyist in Den Haag. Zoals zo vaak leek het erop dat Wiegel en Baudet zij aan zij stonden en dat straalt niet goed af op de VVD. Wiegel is nog steeds voor veel mensen een man met invloed.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Ni28

  De afschaffing van de dividendbelasting is een persoonlijke obsessie van Rutte geworden. Is hij dan een premier van zichzelf of van het land?

  1. sonar

   Ni28 Rutte is in alle kabinetten voor zichzelf bezig en voor de EU de charlatan.

  2. sjun

   Hij regelt alvast zijn kansen op een goedbetaald baantje voor na deze kabinetsperiode.

   1. Tengo Kawana

    Sjun beoordeelt de motieven van anderen primair vanuit zijn eigen referentiekader. Zo leren we vooral iets over zijn eigen persoonlijke logica.

    1. deelszon

     @Tengo

     Tengo vindt het steeds noodzakelijk om vooral over anderen te suggereren dat anderen iets laten zien.
     Dit zegt uiteraard alles over ons galbakje met een fetisj naar kleine kindertjes

     1. Capo

      @Deelszon: Dat is exact hoe zuigtrollen werken.

 2. Bloem

  De Boer haalde zelfs Trump kort aan als reden voor het afschaffen. De Boer kwam een beetje over als Melkert tijdens het beroemde debat met Fortuin

 3. FLP

  Hans wie? Voor het eerst zegt deze dementerende bejaarde iets zinnigs. Hij had zeker een helder moment. Het orakel van de VVVD heeft nog steeds invloed als je op zo’n leeftijd meedoet ben je een gevaar voor de politiek, deze man leeft nog in een tijd die niet meer bestaat.

 4. Tengo Kawana

  De tijd dat op rechtse blogs als DDS nog gelooft wordt in de zegeningen van het neo-liberalisme lijkt voorbij.

  1. Capo

   Tengo schreef op maandag 27 augustus:

   Ik stop ermee.

   1. Tengo Kawana

    Zeker, maar toen kwamen er nogal wat verzoeken om te blijven. Ik ben de beroerdste niet.

    1. Capo

     Tengo schreef op woensdag 29 augustus:

     Ik heb het voorlopig wel weer gezien.</b

    2. Capo

     Tengo schreef op woensdag 29 augustus:

     Sterkte Tengo, ik gooi de handdoek in de ring.

     1. Tengo Kawana

      Het wordt een beetje een obsessie, is het niet Capo?

      🙂

     2. Capo

      Tengotrol is iemand, die er een groot genoegen in schept om onenigheid te veroorzaken op het internet. Hij probeert tweedracht te zaaien en hij maakt de mensen van streek. Trollen zien internetcommunicatie als een gemakkelijke weg voor hun bizarre spel. Om de één of andere reden begrijpen ze niet dat ze mensen werkelijk kwetsen. Zij beschouwen andere internetgebruikers niet als mensen van vlees en bloed, maar als een soort digitale abstractie. Als gevolg hiervan hebben ze totaal geen spijt van de pijn die ze veroorzaken. Integendeel: hoe groter de kwelling die ze teweegbrengen, des te groter hun prestatie (want zo zien ze het). Door de betrekkelijke anonimiteit van het net floreert het aantal trollen. Trollen zijn totaal niet ontvankelijk voor kritiek (opbouwend of niet). Er valt niet met ze te onderhandelen. Ze zullen nooit spijt hebben van wat ze doen. Op de één of andere manier voelen trollen zich niet gebonden aan regels van fatsoen of sociale verantwoordelijkheid.

     3. Ni28

      Trap niet in beweringen van een narcistische trol.

     4. Tengo Kawana

      “hij maakt de mensen van streek.”

      🙂

     5. Tengo Kawana

      “Als gevolg hiervan hebben ze totaal geen spijt van de pijn die ze veroorzaken. Integendeel: hoe groter de kwelling die ze teweegbrengen, des te groter hun prestatie”

      Laten we niet te licht denken over het lijden en de pijn van Capo.

      🙂

     6. Floris

      “Wat opvalt bij veel persoonlijkheidsstoornissen, is de dominante aanwezigheid van het masculiene statuspatroon. Hoewel de verschillende gedragspatronen verschillen, zijn mensen met een persoonlijkheidsstoornis vaak gericht op de ZELFVERHOGING EN DE ANDERVERLAGING.”

      https://www.hetfenomeenstatus.nl/?p=pathologie

      Dit is wat Willem Tengo doet op DDS, dag in dag uit. Z’n ego oppompen ten koste van anderen. Een gewetensfunctie heeft deze psychopaat niet.

     7. Tengo Kawana

      Floris komt even langs met een sterke inhoudelijke bijdrage.

      🙂

     8. Floris

      Willem de psycho houdt er niet van dat de vinger wordt gelegd op z’n abjecte gedragingen.

     9. Tengo Kawana

      Floris is minder bedreven in de inhoudelijke discussie maar blijft obsessief terugkomen om voor de zoveelste keer onderuit te gaan.

      Ik ben niet, zoals Floris, een klinisch ervaren psychiater, maar moeten we dat niet een vorm van masochisme noemen?

     10. Floris

      W I M is nooit te beroerd om de diagnose (psychopathie) te bevestigen: ZELFVERHOGING en ANDERVERLAGING.

      “Spijt of gevoel van schuld kent de psychopaat niet. Zijn gedrag en daden zijn heel logisch voor hem. Hij ontkent dat hij ergens enig schuld aan heeft. De schuld ligt toch echt bij het slachtoffer. En het is het verdiende loon van het slachtoffer. De psychopaat benoemt hier altijd verzachtende omstandigheden aan. Het valt best mee met wat het slachtoffer is aangedaan?”

      https://www.depsycholoog.nl/psychopaat/

     11. Tengo Kawana

      Floris beschouwt zich, net als Capo (die rapporteert over pijn, kwelling en van streek zijn) als een slachtoffer van mijn bijdragen.

      Men zou denken dat ze dit lijden kunnen ontlopen door hier weg te blijven maar daarvoor lijkt de obsessie toch wat te taai te zijn.

     12. Bloem

      Beste Capo, deze onmens vond het gebruik van Zyclon B door de Nazi’s humaan

     13. Floris

      Psycho schreef: “Floris is minder bedreven in de inhoudelijke discussie maar blijft obsessief terugkomen om voor de zoveelste keer onderuit te gaan.”
      ————————————————————-
      Behalve dat dit een omkering van de voor Tengo zo pijnlijke waarheid is, schrijft hij dit vooral om mij te kwetsen en zichzelf te verhogen.

      De sukkel wil maar niet begrijpen dat hij zelf degene is die met dit soort teksten voor de volle 100% bevestigt dat hij een psychopaat is. Alle kenmerken van een psychopaat zijn op hem van toepassing.

      Hij wordt al 15 jaar massaal uitgekotst maar heeft nooit z’n gedrag aangepast. Psychopaten zijn immers niet te genezen.

      Hij heeft dit blog tot z’n jachtterrein gemaakt en dan kunnen de anderen kiezen. De psycho negeren, hem bestrijden of een combinatie daarvan.

      Of weggaan natuurlijk. Velen zijn hier al door zijn pesterijen vertrokken. Daar voelt hij zich totaal niet schuldig over. Psychopaten kennen immers geen schuldgevoelens.

    3. Steiner

     Zeker vanuit je omgeving,zolang je alhier 24/7 wartaal zit uit te slaan hebben ze geen last van je.

  2. lanex

   Vandaar dat jij erop zit te trollen! Je verveelt je zeker dood.

 5. Skepticus

  Belangrijk te weten dat Hans Wiegel zich gisteren in de Telegraaf positief uitliet over kernenergie en dat Thierry de kans kreeg thoriumcentrales aan te bevelen. Stop met de onzin van zwaaipalen en warmtepompen. Luister naar energie-experts, helaas, ”De nieuwe kleren van de keizer” verhinderen dat in veel gevallen… Mail naar avdb900@outlook.com om elke week mijn knipselkrant te ontvingen, die bevat meilieu- en energieberichten van ”links en rechts”. Kijk anders even op http://www.climategate en wordt wijzer 🙂

 6. Seneca

  @tengo (7)
  ‘en toen kwamen er nogal wat verzoeken om te blijven’. wie verzocht u te blijven? redactie DDS? uw chef in trollenland ene Beuk of Elu of Fritz Jansen of …? de meeste reaguurders op dit forum zagen graag dat u de biezen pakt en zich ergens op een begraafplaats (liefst Islamitisch) laat bedelven door een hoop zand, wel met uw koppie naar Mekka. tenslotte ook u wilt wel eens aan uw gerief komen met 72 spinrag gaatjes.

  1. Tengo Kawana

   Het klopt dat een verzoek van Seneca me ter zake niet bereikte.

  2. Floris

   “en toen kwamen er nogal wat verzoeken om te blijven”
   ——————————————————–
   De “verzoeken” kwamen van z’n sokpoppen en een enkele gek.

   1. Tengo Kawana

    Het klopt dat ook Floris niet aandrong op een langer verblijf van me hier.

    🙂

 7. Vliegenvanger

  Rutte heeft een dikke eiken plank voor zijn kop. Eigenlijk moesten ze hem er mee op zijn kop slaan, zodat hij wakker gaat worden. Het is al lang genoeg geweest dat hij Nederland terroriseert, het moet af gelopen zijn een narcist kan geen land besturen. Dat blijkt
  uit alles.

 8. Pescador

  Ik Mag die Wiegel wel

 9. Ni28

  Hans Wiegel is in vergelijking met Dries van Agt alles behalve dement en denkt naar oude normen van zijn tijd. Het zou verstandig als de jongere VVD-er’s naar hem beter luisterden.

  1. Floris

   In mijn jeugd was ik een fan van Wiegel. Een van de beste debaters in de Nederlandse politiek. Hij veegde de vloer aan met Den Uyl op briljante wijze. Humor had hij ook.

   Hij is veel te vroeg uit de actieve politiek gegaan, wat (mede?) te maken had met het overlijden van z’n jonge vrouw (Pien).

   Daarna werd hij CvdK in Friesland en begon hij zich meer te gedragen als een soort clown.

   1. Tengo Kawana

    Vervelend was dat Wiegel in het eerste Kabinet van Agt de staatsschuld gierend uit de klauwen liet lopen. Hij toonde daarin weinig bestuurskracht.

 10. Gerlos

  Ben het eens met deze uitspraak van de heer Wiegel,

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.