Thierry Baudet pareert kritiek: 'huidig migratiebeleid is inhumaner dan Australisch model'

Geen categoriesep 16 2018, 14:00
In het programma WNL op Zondag, zaten Hans Wiegel, Thierry Baudet, Jan Latten, Hans de Boer en Fidan Ekiz bij elkaar om onder leiding van Rick Nieman een aantal zaken te bespreken. In een ander artikel ging ik in op het afschaffen van de dividendbelasting, maar later in het programma ging het over een belangrijker onderwerp: immigratie.
Uit onderzoek komt naar voren dat in een aantal decennia ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking allochtoon zal zijn. Dat heeft niet alleen te maken met directe immigratie, maar ook door het aantal kinderen die de migranten krijgen. Het aantal kinderen ligt nu eenmaal hoger bij allochtone gezinnen. De autochtone bevolking vervangt zichzelf niet, dus dan heb je een aantal ontwikkelingen die elkaar versterken.
Jan Latten spreekt over een bubbel waarin verschillende demografische groepen in leven. Als dit zo doorgaat, dan komt de cohesie en het vertrouwen binnen de gemeenschap in gevaar. We moeten dit dus niet willen, maar hoe wil je dit gaan oplossen?
Thierry Baudet vertelt op dat moment over het plan van Forum voor Democratie. Immigratiebeleid dat gebaseerd is op het beleid van Australië. Een Australisch model dat opgebouwd is uit het 'verkrijgen' van punten. Kom je boven een bepaalde grens terecht met het aantal punten, dan kom je in aanmerking voor een officiële procedure die kan leiden tot een verblijfsvergunning. Op deze manier, meent Baudet, krijg je alleen maar migranten die iets kunnen bijdragen aan de samenleving. Daarnaast verminder je het aantal migranten en asielzoekers op een drastische wijze.
Rick Nieman reageerde op het plan met het aandragen van rapporten en onderzoeken die het Australisch model bestempelen als 'inhumaan'. Asielzoekers worden letterlijk op eilanden gedropt en er wordt niet meer naar omgekeken. 'Zo willen we toch niet zijn?' Nieman kijkt Baudet verwachtingsvol aan en de leider van Forum voor Democratie wil met een reactie beginnen. Nieman herhaalt de vraag een aantal keer, maar Baudet weigert een makkelijke 'ja' of 'nee' te geven.
Daarentegen stelt hij dat het beleid dat we nu hebben ervoor zorgt dat Afrikanen een kans zien om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning. Ze stappen op gammele bootjes, waardoor er velen tijdens de reis zullen sterven. 'Het beleid dat we nu hebben is erger', zegt Baudet. Hij wijst op het feit dat de asielstroom naar Australië tot het minimale is beperkt. Daar gebeuren dus weinig ergere dingen meer, juist omdat je duidelijk bent in je beleid en de kansen voor asielzoekers om een verblijfsvergunning te krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten