snapshot7

Hans Wiegel haalt hard uit naar de VVD-top en noemt de bestuursleden 'dom en onverstandig'

Geen categoriesep 16 2018, 13:00
Elke week kijk ik graag op de zondag naar het programma WNL op Zondag. De onderwerpen zijn interessant, een 'rechtse' signatuur en Rick Nieman is een top presentator. Vandaag ging het onder andere over het afschaffen van de dividendbelasting. In het panel van vandaag zaten Hans Wiegel, Hans de Boer (van VNO-NCW) en Thierry Baudet.
We weten dat Thierry Baudet een tegenstander is van de afschaffing van de dividendbelasting, maar we wisten nog niets over de positie van Hans Wiegel. Wiegel lijkt, net als baudet, niet per se voor het afschaffen te zijn, maar vindt de procedure rondom de beleidsmaatregel en haar plaats in het grotere economische plaatje niet positief. Hij heeft hard uitgehaald naar de VVD-top en zet dit in lijn met een andere grote fout: het loslaten van Ankie Broekers-Knol.

VVD-prominent Hans Wiegel heeft hard uitgehaald naar de top van zijn partij. Dat de huidige voorzitter van de Eerste Kamer niet meer terug mag komen is dom, onbehoorlijk en onverstandig, zei Wiegel in het tv-programma WNL Op Zondag.

Vorige week maakte Ankie Broekers-Knol bekend dat ze vertrekt uit de politiek omdat ze na 17 jaar niet opnieuw op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer mag. Volgens Wiegel neemt de partijtop daarmee het risico dat de partij het voorzitterschap van de Eerste Kamer kwijtraakt.

Wiegel liet bij WNL Op Zondag ook doorschemeren dat hij tegen de afschaffing van de dividendbelasting is. Volgens hem is er vanaf het begin geblunderd, door eerst te ontkennen dat er stukken over de maatregel bestonden terwijl die er later wel bleken te zijn. "Ik ben er niet enthousiaster door geworden", zei Wiegel.

Hans de Boer is natuurlijk voor het afschaffen van de dividendbelasting en zette zichzelf in deze aflevering als volkomen ongeloofwaardig neer. Hij gaf geen goede argumenten en stelt zelfs geen grote vraagtekens bij de procedurele fouten rondom de afschaffing. Het wijzen op de anderhalve procent groei van de koopkracht was voor hem voldoende. Daar kunnen we natuurlijk niets mee. Anderhalf procent, dat is echt heel weinig. Dat kan je niet gebruiken als 'compensatie' voor het afschaffen van de dividendbelasting.
Thierry Baudet was ook erg hard in dit programma en suggereerde dat als hij premier zou zijn, Hans de Boer de eerste zou zijn die zou vertrekken als lobbyist in Den Haag. Zoals zo vaak leek het erop dat Wiegel en Baudet zij aan zij stonden en dat straalt niet goed af op de VVD. Wiegel is nog steeds voor veel mensen een man met invloed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten