Hèhè! Paus zoekt eindelijk naar manieren om kinderen te beschermen tegen pedo-pastoors

Nou, het heeft even geduurd voor deze Paus dan eindelijk blijk gaf van het feit dat er wat moet gebeuren binnen de Rooms-katholieke kerk aan het schandalige seksueel misbruik binnen die wereldwijde instantie. Dat meldt Trouw.

De Rooms-katholieke kerk van 2018 heeft het imago van een multinational die handelt in seksueel misbruik en haar eigen medewerkers koste wat het kost probeert te beschermen. Een lange tijd werkte deze strategie ontzettend goed. Ergens was dan een volwassen persoon die als kind was misbruikt die je dan, als kerk zijnde, weg kon zetten als mafkees of aansteller. Langzamerhand bleek er echter een patroon te ontstaan waardoor er steeds meer duidelijk werd dat dit een structureel karakter had. Er was niet ‘een kleine minderheid’ binnen de kerk die het instituut en daarmee het geloof besmeurden met hun vuile gedrag, dit was een wereldwijd probleem geworden.

De kerk bleef ‘hun eigen’ echter koste wat het kost beschermen, ook wanneer dit allang niet meer als begrijpelijke strategie kon worden beschouwd. Dergelijke aantijgingen liggen namelijk, helemaal bij de kerk, ontzettend gevoelig. Zodra duidelijk werd dat het om iets structureels ging dat er mis is, had de kerk keihard moeten ingrijpen en de smeerlappen actief van zich af moeten stoten.

Paus Fransiscus, zélf beschuldigd van het toedekken van misbruik, roept dan nu eindelijk de voorzitters van alle bisschoppenconferenties ter wereld bijeen. Dit is nooit eerder gebeurd en lijkt dan eindelijk een signaal te zijn dat de kerk in beweging komt tegen deze misstand. De Paus is namelijk opzoek naar manieren om kinderen te kunnen beschermen tegen seksueel misbruik door geestelijken.

Voor vele slachtoffers en hun omgeving is dit natuurlijk ‘too little, too late’ en zullen zij altijd het beeld houden van de kerk als slap instituut dat pas als laatste strohalm met een poging kwam iets te doen aan de misstanden. De Paus heeft dan ook een flinke opdracht om niet alleen seksueel misbruik tegen te gaan maar ook het imago proberen te herstellen van de kerk en haar geloof. Hij kan wel wat hulp van boven gebruiken dus.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. swetsnek

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA GAAT DOPPER HUN HELPEN DAARBIJ ??? HAHAHAHAHAH

 2. Henk-Jansen

  De enige manier om dit op te lossen is door het celibaat af te straffen.

 3. henkC

  Doekje voor het bloeden?

  Op zich best aardig dat hij de kinderen wil beschermen.
  Zou het echter meer op prijs stellen als hij de daders wat minder zou beschermen.

  Dit is net zo iets als de leeuwen los in het circus laten lopen en alle bezoekers een zweepje te geven zodat ze zich kunnen beschermen.
  Kortom BULL!!!!

 4. Frits Jansen

  Mohammed, collega van dr Paus als kerkleider is al ruim duizend jaar dood dus zegt niets meer.

  1. DolleDries

   Jij was toch ook dood volgens je oude werkgever

 5. henkC

  Omgekeerde wereld?
  Laat de bijtende hond los lopen en houdt de kinderen binnen?

  Kan men dan beter niet iets aan de hond doen.

  Echt onvoorstelbaar wat een massa aan boter op het hoofd moet deze man hebben.

 6. Fortiori

  Alle aandacht die de Islam kreeg hield deze man uit de wind. Bewust denk ik dan.

 7. Gerlos

  Oud en seniel leeft nog in het verleden en zal ook niet beter worden, het zij zo.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.