Hypocriete Sybrand Buma wil ‘alternatieven’ bekijken voor forse stijging energiebelastingen… maar belooft NIETS

Je wordt er moe van.

Als het aan CDA-leider Sybrand Buma ligt komt er een alternatief voor het kabinetsplan om de energiebelastingen komend jaar fors te verhogen. Volgens die plannen gaat een gemiddeld gezin met een koophuis daardoor 150 euro per jaar meer betalen. Een flink bedrag.

Bij WNL Op Zondag liet Buma vandaag weten dat hij op zoek wil naar “alternatieven” voor dit plan. Let wel, daar zei hij wel bij dat hij niet de belofte wil doen dat dit onverkwikkelijke plan van tafel gaat. Want het CDA is slechts ‘regeringspartner’ en heeft daardoor natuurlijk niets in te brengen.

Oh, wacht even!

De idiote plannen maken deel uit het ‘klimaatakkoord’ waar “verschillende deskundigen,” onder leiding van voormalig Greenpeace-activist Diederik Samsom, aan werken. Het idee is dat de belastingen op gas verhoogd worden om gasgebruik te verminderen. Ofzo.

Buma zit daar toch een beetje mee in zijn maag. Het kan zomaar zo zijn, zegt hij, dat ‘gewone mensen’ hun rekening daardoor niet meer kunnen betalen. Dat is allemaal wel oké, maar hij vreest dat dit dan weer resulteert in een “revolte” vanuit de kiezers zelf. En dát wil hij wél voorkomen. Het CDA kan immers niet akkoord gaan met nóg minder zetels.

Nou ja, voorkomen. Dat is ook weer niet helemaal waar. Hij belooft immers niets. Nee, hij wil alleen ‘kijken’ naar alternatieven. Wat een grote jongen toch zeg. Kijken, kijken, niet kopen, zeg maar.

Je zou erom lachen als het niet zo dieptriest was. Maar ach, het is de gewone Nederlander maar die uiteindelijk wordt opgezadeld met de rekening, dus wat zal het Den Haag bommen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Ni28

  De volgende zoethoudertje om de gelederen te sussen, wie kan het beter dan de CDA zonder dat er iets wezenlijks echt gebeurd. Intussen wordt de burger slachtoffer van linkse activisten waar verschillende deskundigen ons tot een onrealistische klimaatakkoord dwingen die niets uit zal halen behalve een aantal fabrikanten en tussenpersonen rijk zal maken op kosten van de belastingbetaler. De Groningse gas debacle wordt misbruikt om dit onzin te verkopen. Daar de rest van Europa steeds meer op gas als de schoonste fossiele brandstof overgaat is dit helemaal niet te verkopen. Linkse activisten regeren dit land en men maakt het klimaat tot een industrie waar veel te verdienen valt. Dat vindt Rutte geweldig en geld is het enige wat hem interesseert waar deze ook vandaan komt. Hij is de oppervarken van de Animal farm en het geblaat van de nuttige idioten houdt hem in de zadel.

 2. H.Vaes

  Zieliger kun je het niet bedenken.
  Eerst in de coalitie ja knikken en tekenen zodat je er niet meer onderuit kunt en dan daarna het volk een worst voorhouden waarvan hij van te voren al weet dat die niet te vreten is.
  Buma….ga toch koken man. Dan doe je in ieder geval iets zinnigs.

 3. DolleDries

  Walgelijk vent walgelijke partij bijeen gehouden door een sprookje.

 4. Ad Infinitum

  Het is toch zonneklaar dat je niet kunt doorgaan met opslurpen van de beschikbare energie bronnen. Aan de windmolen wil men niet, kernenergie is link, zonneparken renderen te weinig. En met een groeiende bevolking is er meer comsumptie. Met hogere belastingen, duurdere investeringen is het niet te verwachten dat er een daling van prijzen gaat volgen. Zelf terugschakelen is de eerste verdienste.

  1. Tengo Kawana

   Het is een illusie dat je de omschakeling naar meer duurzame energie kunt realiseren zonder fossiele brandstof fors duurder te maken.

   1. Adriaan

    @Kawana, je bent een lafaard. Je durft niet eens mijn discussie aan te gaan.

    1. Tengo Kawana

     Waar wil je met mij over discussiëren, Adriaan?

  2. deelszon

   @AI het wordt natuurlijk tijd dat Den-Haag haar verantwoordelijkheid gaat pakken en haar burgers gratis eten, drinken en huisvesting gaat geven, oh wacht dat doet ze al maar dan niet voor haar eigen burgers.

   Verder vindt Den-Haag het heeeeeeeel belangrijk om haar burgers structureel uit te zuigen, en uiteraard zijn onze linkse staatsmongooltjes het roerend eens

  3. Morales

   Zo zie je dus maar dat wij ons niet meer overbevolking kunnen veroorloven. En daarom moeten de grenzen dicht. Het spaart ons ook nog een heleboel ellende fir wij van die geïmporteerde overbevolking ondervinden uit.

  4. sjun

   Daar komt de aap uit de mouw. Kernenergie is behoud van hoogwaardige werkgelegeheid en terugdringing van afhankelijkheid van olie. Straks valt niet meer uit te leggen dat er allerhande toeslagen voor betaling, optuiging e verkoop van windenergie worden opgelegd. Dat mogen we dus van belanghebbenden in olie, asielindustrie en windhandel niet willen. Prompt wordt het mechanisme van verkettering door de globalististische kerk ingezet.

  5. wheelboy

   Ad infinitum
   Oplossingen zijn er wel degelijk .Dat ze morgen niet verwezenlijkt zijn is een ander verhaal .Wij kunnen hier in NL beginnen met bouwen van LFTR (thorium) centrales en we hebben grote getijde gebieden daar kun je getijdencentrales bouwen . En in de nog verdere toekomst kernfusie centrales .

   1. Tengo Kawana

    Als je met droge ogen beweert dat we in Nederland kunnen beginnen met het bouwen van Thorium-centrales weet je niet waarover je praat.

 5. Frits Jansen

  Wat is er op tegen als een politicus in een praatprogramma een plan verkondigt dat nog niet af is?
  DDS windt zich vreselijk op voor niets.
  Het is wel oneerlijk als Buma’s voornemen straks puur gebakken lucht blijkt. Of, beleefder gezegd: een uiting van machteloze frustratie.

  Volgens mij kun je nog een hoop energie besparen zonder dat het pijn doet.

  Een voorbeeld: spoorwegen zijn in beginsel zeer zuinig: ijzer op ijzer heeft een rolweerstand van bijna nul, en een remmende trein kan stroom terugvoeren in het net.

  Alleen frustreren de machtsbeluste ambtenaren van de NS alle innovatie. In Duitsland eindigde het NS tijdperk in 1945, hopelijk binnenkort in Nederland.
  Omdat ons nationale spoornetwerk door ProRail beheerd wordt hebben we geen nationale spoirvervoerder meer nodig.
  Blijft de NS bestaan, dan gaat die onverbiddelijk failliet tegen FlixBus. Dan lopen onze snelwegen vol met bussen – en bedenkt hopelijk iemand om de spoorwegen weer in gebruik te nemen.

  1. wheelboy

   Frits Jansen
   Leuk dat je over NS begint en je een stuk onwaarheid verteld . Ten eerste het terugvoeren van energie aan de bovenleiding kan niet al het materieel .Dan als de bovenleiding boven een bepaalde spanning zit voert een trein geen energie terug want dan zou de spanning op de bovenleiding te hoog worden waardoor eea kapot kan gaan . Dan omdat ons net zo vol zit moeten treinen regelmatig remmen en optrekken .En laatste zon treintje in beweging brengen kost meer aan stroom als jij en ik samen in een jaar verbruiken .Hoe weet ik dit allemaal .Ik ben 24 jaar treinmachinist geweest . Komt nog bij dat die trein geen co2 uitstoot maar wel een energie centrale ea km verderop het uitstoot . Trein is zeker geen slecht vervoer middel en ook relatief gezien schoon . Maar je moet van de bron uitgaan en de bron is nog altijd een co2 uitstotende energie centrale .

 6. EllyD18

  We boffen toch maar met zo’n man als Buma. Weet hij wel waar hij moet gaan kijken ?

 7. Hermann

  Het is een walgelijke hypocriete club van arrogante natuurbeschermers die dwarsliggen en veroorzaken dat de burger meer aan belasting moet ophoesten. Burger wil er warmpjes bijzitten.
  In de winter 22 gr met de CV en in de zomer 22 gr met een voluit blazende airco die de warmte het huis uitjaagt. Daarop wil hij niets inleveren. Moet toch kunnen?

 8. Morales

  En wat als er nog geen alternatieven zijn? Dan geen prijsverhogingen? Ho wacht, hij heeft zijn handtekening er al onder gezet en trekt deze niet in. Dan is hij gewoon een hypocriete cleptocraat.

 9. Lex

  Ik heb het echt te doen met die mensen die nu al de eindjes aan elkaar moeten knopen, waar nu al het water tot de lippen staat.

  Die worden het aankomend jaar getrakteerd met.

  Hogere huur
  Hogere energie rekening
  Hogere ziektekostenverzekering.
  Duurdere boodschappen.

  Vraag me af hoeveel mensen het aankomend jaar in de problemen gaan komen.
  Hoeveel mensen in de schuldsanering mensen komen gewoon structureel geld tekort op de balance.

  1. wheelboy

   Lex
   helemaal met je eens .Ik heb dit ook al meerdere malen beschreven . Mensen denken vaak ook als ze gaan stemmen alleen aan hun eigen situatie . Ik als 2 verdiener zal je niet horen klagen . Maar ik heb ook 2 kennissen die het van een uitkering moeten doen beide hebben al in de schuldsanering gezeten ,En niet omdat ze niet met geld om konden gaan . Een ervan ging zelfs niet eens na de huisarts meer als hij ziek was want hij kon het eigen risico niet betalen . Zijn bewindvoerder zij destijds ik kan van jou uitkering de rekeningen niet betalen . Die gast had letterlijk niets . Geen auto fiets brommer niks .En de andere (is al jaren geleden ) kwam maandags op werk voor gesloten deur bedrijf falliet . Moest wachten voor uitkering destijds tot de curator eea geregeld had . en toen lagen er al bergen met deurwaarders zooi . Kabinet had juist diegene die niets hebben moeten helpen ipv grote bedrijven . En kabinet is wel makkelijk u krijgt er 1,5 % bij .Maar lokale heffingen zitten er al niet bij .en das per gemeente ook anders

 10. sjun

  We worden verder uitgekleed om spilzucht, experimentendrift en de forse salarissen van milieuzeloten te betalen. Zo draaien windmolens vooral op subsidie en zit het er dik in dat aanschaf van zonepanelen op termijn tot forse onderhoudskosten en premiestijgingen leidt. Wat er nog overschiet van die premiestijging vult weer het gaat dat nooit inleggende asielmigranten in de begroting slaan. Zo onderhand begint het verstandig te worden zo min mogelijk bezittingen te hebben waarop premie kan worden geheven.

  1. wheelboy

   Sjun
   Wat voor onderhoud aan zonnepanelen? Ik heb ze zelf . Zit geen onderhoud aan .Enige is dat na ong 10 a 15 jaar je de omvormer moet vervangen .EN evt keer platen schoonmaken 1x per jaar . Maar wat wel misleidend is en waar je aan kan zien dat de burger niets gegund is is die saldering die straks afgeschaft wordt . Dan gaat vadertje staat goed aan je zonnepanelen verdienen en jij wordt met een aalmoes weggezet .

   Ik zal je voorbeeld geven .Nu is het zo dat ik een ouwe ferraris meter heb zo een met zon wieltje ik heb 2x toe al die smartmeter geweigerd .Hoelang ik dat kan volhouden ?

   Nu is het zo dat elke kilowat ik aan het net lever ik weer terug kan pakken en evt wat ik over heb geld voor terug krijg .
   Straks gaat het zo .Ik lever bv 1 kilowatt terug omdat ik niet thuis ben .Daar krijg ik dan (voorbeeld bedrag ) 7ct voor .De buurman krijgt mijn stroom en betaald er 7ct en 14 ct belasting over totaal 21 ct staat vangt 14 ct bv nuon vangt 7ct . Nu kom ik thuis en ik pak mijn kilowatt terug . Ik ga 21 ct betalen daar kan ik dan die 7ct vanaf trekken dus kost mij 14 ct .Staat verdient dan in totaal 14 ct van mn buurman en 14 ct van mij .Maw die pakt 28ct . Hoe wordt je genaait .En we doen het allemaal voor een co2 reductie . Dan een kwiebes die zegt dit kost de staat 40 miljoen . Als ik het bekijk verdient de staat er vet aan .

 11. wheelboy

  Als je over populisme begint .Dit is er weer een .CDA heeft in het verleden beloftes gedaan die ze nooit na zijn gekomen .Japie de hoop scheffer kwartje van kok terug .Hij ging regeren nooit meer iets van dat kwartje terug vernomen .Balkellende ik ga niet morrelen aan de hypotheekrente aftrek het werd 30 jaar en hoger huurwaarde forfait .

  En nog zat mensen die zeggen ik heb het voor het milieu wel een paar ct extra over . Ze vergeten alleen een ding en das de bron . Als je nu je verwarmingsketel gaat vervangen en je hebt een hr+ ketel dan is het rendement boven de 90% .Ga je een warmtepomp aanschaffen die zijn stroom van een gas of kolencentrale betrekt dan is het rendement ergens tussen de 40-50% .idd gaat er minder C02 de lucht in bij je huis .Maar ea kilometer verderop wordt er meer co2 de lucht in geblazen . Zonnepanelen en windmolens zijn mooi maar er is niet altijd zon en wind . Dan meneer de directeur en mensen die goed verdienen zal het een worst wezen . Maar Aow ers zieke mensen en mensen in de bijstand des te meer . En wat ik heel raar vind is dat de wij die zooi betalen en bouwen als bevolking en uiteindelijk de de nuons essent enz de centen in de zakken steken .

 12. Florissa

  Niks in te brengen? wat dacht hij er van om de stekker eruit te trekken ,dat ei ,hij zit in het pluche ,net zoals die aborteur pechtold die naast hem zit ,ze kunnen beide zo in de vuilniszak .

 13. ruudjeenjose

  CDA houdt de naam hoog.cristenen dienen alla
  Walgelijke Farizeeën. Gaan allemaal naar de Hel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.