‘In Rusland worden anti-discriminatiewetten misbruikt om studenten op te sluiten’

Over de hele wereld wordt er campagne gevoerd voor de invoering van specifiekere anti-discriminatiewetten. In Canada heb je bijvoorbeeld ‘Bill C-16’, waardoor het mogelijk is om strafmaatregelen te nemen op het moment dat iemand niet de gewenste ‘pronoun’ gebruikt van een transgender, of ‘non-binair’ persoon. D66 heeft het ook steeds vaker over verscherping van de wet en de Grondwet om bijvoorbeeld transgenders beter te ‘beschermen’. Die wetten kunnen ook uiteindelijk misbruikt worden.

Een van de grootste gevaren die ikzelf zie bij de invoering van dit soort wetten, is dat het altijd misbruikt kan worden. Niet alleen door burgers zelf, door maar overal te gaan wijzen en ‘discriminatie’ te roepen, maar ook door overheden. Je kan bijvoorbeeld streng optreden tegen burgers die een religie aan de kaak willen stellen en hen dan betichten  van discriminatie van een religie.

In Rusland doen ze het schijnbaar anders, want daar pakken ze studenten op die ‘memes’ produceren en daarmee onderwerpen willen bekritiseren of grappen over willen maken. In de Altaj-regio van Rusland, worden relatief veel studenten opgepakt vanwege ‘het zaaien van haat door memes’. Wat voor haat dan? Bijvoorbeeld het ‘belachelijk maken van Jezus Christus’, waarvoor de Russische Daniil is opgepakt:

Ze laten hem zijn profielpagina zien op VKontakte, de Russische tegenhanger van Facebook, waar ze in een album uit 2013 een aantal memes hebben gevonden. Deze plaatjes, voorzien van grappig bedoelde teksten, vind je overal op sociale media. De memes van Daniil gaan over religie. Daniil: “Dan hebben we het over een plaatje van Jon Snow, een personage uit de serie Game of Thrones, die afgebeeld staat als Jezus Christus met het onderschrift ‘Jon Snow is herrezen!'”

Nu, iets meer dan een jaar en acht hoorzittingen later, wacht Daniil de laatste uitspraak af in zijn zaak. Er wordt zes jaar cel geëist tegen de student op basis van Artikel 282.1 uit het Russische strafwetboek: het aanzetten tot haat op basis van geslacht, ras, nationaliteit, taal, afkomst of religieuze overtuiging.

Volgens de NOS is er een landelijke campagne om haatzaaien en extremisme tegen te gaan en moedigen de autoriteiten andere studenten en burgers aan om hen te wijzen op ‘extreme inhoud’, zoals blijkbaar memes. Het is heel moeilijk om te controleren of dit waar is, omdat objectieve berichtgeving over Rusland vaak toch een heikel punt is, maar ik neem de NOS hierin erg serieus.

Het laat ook goed zien dat een overheid met een bepaald politiek agenda, wetten kan gebruiken en misbruiken voor hun eigen doeleinden. Goedbedoelde wetten vormen dan de basis van gelegitimeerde machtsgebruik en misbruik, want wat is bijvoorbeeld discriminatie? Wanneer is iets discriminerend? Wat is een belediging? Wanneer is iemand beledigd? Met een verkeerde regering aan de macht, bepaalt die de definitie van ‘discriminatie’ en dan worden ineens al die goedbedoelde wetten tegen de mensen gebruikt. Die kans is altijd aanwezig als je de overheid meer macht geeft en ruimte om het volk te controleren.

Lees het ARTIKEL verder, want het is heel interessant.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ritter

  “maar ik neem de NOS hierin erg serieus.”
  ———

  Wel, de NOS probeerde ons ook wijs te maken dat massaal Trump zou verliezen. Dat wisten ze zeker bij de NOS. En Hillary was hun grote held en die zou groots winnen. Dat vertelden ze ons bij de NOS.

  Wat de NOS ons ook probeert wijs te maken is dat mensen die kritiek hebben op de islam en op de massale illegale migratie “extreem rechts” zijn.

  Tegenwoordig is Putin de gebeten hond bij de NOS. En Trump natuurlijk.

  Aan de andere kant zijn politici als Merkel en Macron de grote helden bij de NOS. Geen kwaad word daarover bij de NOS.

  Nogal eenzijdige informatie dus van de NOS.

  Dus zo serieus neem ik de NOS niet.

  1. nogmaals

   DDS is altijd anti NOS, maar als de NOS negatief bericht over Rusland of Putin of Trump, dan wordt dit gretig overgenomen om in een dds-artikeltje te gaan bashen.
   Zijn de dds-schrijvers thuis zo opgevoed, of zijn ze door de werkgever gehersenspoeld, of menen ze er niets van, maar schrijven ze zo omwille van hun boterham, want Van Der Galien wil het.
   En waarom wil vdg dit ?

  2. wheelboy

   Ritter
   Dat Clinton verloren had (ben geen NOS aanhanger sterker nog anti NOS = pravda van NL) klopt helemaal . Maar als je het gaat bekijken hoe Clinton verloren had dan is het best raar .Als het one man one vote was geweest had Clinton gewonnen . zij had paar miljoen meer stemmen als Trump .Maar minder kiesmannen achter haar .Dat geeft meteen de zwakte aan van het Amerikaans kies systeem .

   Dan vraag ik me af wat een NL op heeft met Trump . Zou je willen dat hier alle sociale verworvenheden (ziekenfonds enz ) worden opgeheven en het god voor ons alle is de rest voor ons zelf ?De man heeft narcistische trekjes . Liegt er vol op op los . Dan Mengen in justitiële onderzoeken .Dreigen iemand die onderzoeken aan het doen is te ontslaan!! Als jij als president niets te verbergen hebt dan bemoei je je niet met die onderzoeken en laat je je er ook niet over uit .

   Dan als er een nationale held overlijd die ook nog ternauwernood van je eigen partij is ,maar kritiek op jou belijd uit en tegen stemt als het gaat om de obama care af te schaffen wat miljoenen onverzekerd rond laat lopen .En reporters vragen hoe hij er over denkt niet eens antwoord geeft .En pas 16 uur later omdat het legioen van veteranen (2 miljoen leden) met hem praat .Dan pas een summier bericht naar buiten doet en de vlag op het witte huis half stok hangt . Zegt zat over Trump even kreeg meneer geen aandacht dus doen we het zo . Waar Obama Clinton Bush jr een speech tijdens de begrafenis gaven .Was Trump niet eens uitgenodigd . Dit geeft aan hoe een man die ea jaren opgesloten was in het hanoi hilton daar martelingen ondergaan heeft .En dan later zijn land als senator diende .Gezien wordt door Trump .

   1. Ritter

    wheelboy

    1: Trump heeft gewonnen en dat is kennelijk zuur voor de verliezers. Die zijn er nog steeds niet overheen en blijven maar jammeren daarover.

    En het kiessysteem de schuld geven gaat natuurlijk niet op. De strategie van beide verkiezingenteams tijdens de verkiezingen is gericht op het huidig verkiezingssysteem in de VS. En Trump heeft duidelijk de betere strategie gekozen in bij dit systeem past.

    2: En over McCain. U hebt geen idee over McCain en u praat de media na.

    Voor veel Amerikanen is deze man geen nationale held. Ook niet voor de media die McCain in het verleden verketterden maar nu ineens ophemelen omdat McCain kritiek heeft op Trump. Dat nu de media van de begrafenis een soort anti-Trump show maken zegt iets over de haat die deze media voor Trump hadden.

    McCain heeft niet kunnen verkroppen dat Trump president is geworden en heeft Trump constant bekritiseerd en tegen gewerkt. Zelfs bij zeer belangrijke issues. McCain is ook de man die Jihadisten wilde bewapenen om tegen Assad te vechten. Enzovoorts.

    Je zou kunnen zeggen dat de kleinzieligheid van McCain zelfs bij zijn begrafenis te zien was; door Trump niet uit te nodigen en van zijn begrafenis een soort anti-Trump show te maken.

    Terecht dat veel mensen die schandalig vinden dat de begrafenis door McCain en de media zo sterk is gepolitiseerd. Maar dat zult u in de Nederlandse media niet lezen. Die hemelen McCain alleen op omdat hij anti-Trump was.

    Amerikanen walgen van Hyper-Politicized McCain Funeral

    ‘OUTRAGED’ Americans Disgusted With Hyper-Politicized McCain Funeral
    https://www.thegatewaypundit.com/2018/09/outraged-americans-disgusted-with-hyper-politicized-mccain-funeral/

 2. DolleDries

  NOS totaal onbetrouwbaar Fake News dus ik lees het artikel niet.

 3. DolleDries

  Trump goed bezig

  Het Amerikaanse leger zei dat het een definitief besluit heeft genomen om $ 300 miljoen aan hulp aan Pakistan te annuleren, die was opgeschort vanwege het vermeende onvermogen van Islamabad om doortastend op te treden tegen militanten, in een nieuwe klap voor de toch al verslechterende banden.
  De zogeheten coalitieondersteuningsfondsen maakten deel uit van een bredere opschorting van hulp aan Pakistan, aangekondigd door president Donald Trump aan het begin van het jaar, toen hij Pakistan beschuldigde van het belonen van hulp uit het verleden met “niets dan leugens en bedrog”.
  De Trump-regering zegt dat Islamabad een veilige haven biedt aan opstandelingen die een 17-jarige oorlog voeren in buurland Afghanistan, een aanklacht die Pakistan ontkent.
  Faulkner zei dat het Pentagon de $ 300 miljoen wilde spenderen aan ‘andere urgente prioriteiten’ als het werd goedgekeurd door het Congres. Hij zei dat nog eens $ 500 miljoen in CSF werd gestript door het Congres van Pakistan eerder dit jaar, om het totaal ingehouden op $ 800 miljoen te brengen.
  De onthulling kwam voor een verwacht bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en de Amerikaanse militaire topman Joseph Dunford aan Islamabad. Mattis vertelde dinsdag tegen verslaggevers dat het bestrijden van militanten een ‘hoofdonderdeel van de discussie’ zou zijn.
  Deskundigen betogen dat Pakistan met de Taliban verbonden jihadisten veilige havens biedt waar ze op adem kunnen komen en nieuwe aanvallen plannen en zich hergroeperen na grondoffensieven.

 4. Fortiori

  Zolang Putin in een verkiezingsstrijd politieke opponenten opsluit welke een gevaar zouden kunnen opleveren voor hem, neem ik dit bericht wel serieus. Ook omdat een blog als deze DDS daar geen enkele kans zou krijgen om een kritisch geluid te laten horen.

 5. TotDeSchijtOnsDood

  NOS medewerkers/journalisten zijn uiteindelijk overheids ambtenaren/dienaren..

  Nieuws van de NOS – korrels zout.
  Nieuws van de NOS over rusland of Trump – emmers zout.

  “Goedbedoelde wetten vormen dan de basis van gelegitimeerde machtsgebruik en misbruik..”
  JA…zoals bijvoorbeeld de nederlandse sleepwet.
  zou toch eens mooi zijn als de zogenaamde onderzoeksjournalisten van de NOS die doofpot eens uitbaggeren..groningen afluisteren!?!

  Jan Roos – Russisch nepnieuws is Nederlands nepnieuws.
  https://www.youtube.com/watch?v=PVuaHsA7jL0

 6. wheelboy

  Dit slaat toch nergens op .Als Poetin het zo menens is door mensen op te pakken wegens discriminatie kan hij zichzelf ook opsluiten samen met zijn hele Doema . Hoeveel homo’s worden in Rusland door de overheid gediscrimineerd en opgepakt . Er zijn door de staat gefinancierde knokploegen om homo’s op te sporen en in mekaar te rammen .

  1. Onno

   Homo’s in elkaar rammen in Zweden of Duitsland of waar dan ook is van een andere orde dan in Rusland. Putin adepten zullen dat nooit toegeven. De knokploegen in Rusland zijn Russen, in Zweden zijn het immigranten dan is het ernstiger.

 7. fusilier

  Media is macht , media is beheersen , media is mensen beinvloeden in een stemgedrag. En die flut zenders rtl4 en de nos zijn daar jammer genoeg goed in.

 8. DolleDries

  Door de Media bejubeld alleen omdat hij tegenstander van Trump was.

  Dood en verderf op de USS Forrestal in 1967, nadat John McCain met zijn vliegtuig door puur bravoure een dramatisch ongeluk had veroorzaakt (Afbeelding: WikiMedia Commons (4)).’ Het rampzalige incident bleek symptomatisch te zijn voor zijn hele politieke carrière.
  Senator John McCain, de man die naam maakte omdat hij in Syrië vrolijk lachend met moorddadige ISIS jihadisten op de foto ging, en jarenlang –gelukkig vergeefs- probeerde om oorlog met Rusland te ontketenen, is dood en bijna begraven. Geëerd door George Bush, Barack Obama en Bill Clinton, en mede daardoor gehaat door iedereen die de leugens en bommen van Washington meer dan spuugzat is. ‘Hij was geen vriend van de mensheid,’ schrijft analist Dmitry Orlov. ‘Hij was juist de vijand, maar wel een hele slechte. Zijn leven stond in het teken van de vernietiging van Amerika.’ Soms zelfs letterlijk, want hij verwoestte als piloot bij het grootste ongeluk ooit op een vliegdekschip in zijn eentje 26 gevechtsvliegtuigen, en veroorzaakte de dood van 134 bemanningsleden. En toch werd hij niet ontslagen, enkel omdat zijn vader destijds admiraal was.

  Ondanks het feit dat hij door puur bravoure met zijn toestel die grote ramp had veroorzaakt, en een slechte piloot was die door zijn vlieg’kunsten’ diverse toestellen in de vernieling had geholpen, wordt McCain als ‘held’ herdacht, vooral omdat hij 5 jaar in Vietnam gevangen zat. Dat hij nooit gevangen werd genomen omdat hij zichzelf had overgegeven, en ook nog eens tal van medegevangenen aan de Noord Vietnamezen heeft verraden in ruil voor een beter leven in ‘Hilton Hanoi’ –de reden waarom hij zo ongeveer als enige POW niet één litteken aan die gevangenschap overhield-, werd op zijn herdenkingsdienst natuurlijk verzwegen.
  McCain werkte zelfs mee met de Noord Vietnamese propaganda door tijdens een uitzending te verklaren dat hij met het afwerpen van bommen oorlogsmisdaden tegen het Vietnamese volk had gepleegd. Wel, daar sprak hij in ieder geval nog eens de waarheid, ook al was dat om puur egoïstische redenen.
  McCain liet spoor van (burger)oorlogen achter zich
  Daar waar echte Vietnam helden bij hun terugkeer in de VS massaal in de steek werden gelaten, gebeurde dat met verrader en door veel van zijn kameraden gehate McCain – na het veroorzaken van de dood van 134 collega’s moest hij in allerijl van het vliegdekschip USS Forrestal worden gehaald omdat de andere bemanningsleden hem wilden vermoorden- natuurlijk niet. Pappa McCain was immers admiraal, en dus was zijn overgang van het leger naar de politiek een geplaveid pad.
  En daar ging hij gewoon door met het meewerken aan verraderlijke intriges en het (laten) aanrichten van grote ellende en verwoestingen, vooral in andere landen. Waar hij ook op bezoek ging, de kans dat daar na zijn vertrek een (burger)oorlog uitbrak, was levensgroot. Overal wilde McCain de Amerikaanse ‘democratische waarden’ brengen, en dat ging (en gaat) doorgaans gepaard met bommen en raketten als die bemoeienissen niet gewenst waren.
  Terroristen en neonazi’s hadden speciaal plekje in zijn hart
  Terroristen hadden van meet af aan een speciaal plekje in zijn hart, of dat nu de Oekraïense Russen-hatende neonazi’s waren, of de moorddadige jihadisten van ISIS in Syrië, waar hij zelfs pontificaal lachend mee op de foto ging.
  De Republikeinse senator, door zijn vijanden spottend ‘Obama’s ass-kisser’ genoemd –en vermoedelijk alleen al om die reden nu zo bejubeld als ‘bruggenbouwer’ in de Nederlandse media-, was één van de belangrijkste architecten van de oorlog die het door de CIA geïnstalleerde Oekraïense regime in Kiev tegen de Russisch sprekende bevolking begon, en waarbij al vele duizenden burgers werden vermoord.
  Een van zijn grootste ‘successen’ waren de Westerse sancties tegen Rusland, waar hij al tijden onophoudelijk op had aangedrongen. Voor defensie kon er geen geld genoeg worden uitgetrokken, want hij liet er weinig misverstand over bestaan dat de Russen voor hem de grootste vijanden waren, en Amerika zich moest voorbereiden op een grote oorlog tegen hen.
  ‘McCain had het geweldige talent om het niet alleen gewoon fout te hebben, maar zelfs totaal fout, dus het exact tegenovergestelde van goed,’ aldus Orlov. Zo bleken de sancties tegen Rusland het land niet op de knieën te dwingen, maar eerder het tegenovergestelde te doen, omdat de Russen genoodzaakt waren hun economie en financiën minder afhankelijk te maken van het Westen. En met succes. In de tussentijd kon het Kremlin de hernieuwde vijandigheid van het Westen aangrijpen om het leger in snel tempo te moderniseren en gevechtsklaar te maken.
  ‘Partij voor Liquidatie van Amerika heeft ware leider verloren’
  ‘Het is een droevig moment dat McCains voortijdige heengaan hem voor eeuwig naar de hel heeft gestuurd,’ spot Orlov. ‘Hij kreeg namelijk niet de tijd om zijn levenswerk te voleinden: de vernietiging van de Verenigde Staten. Niettemin kunnen we zeggen dat hij prima werk heeft geleverd, want de koers waar het land mede dankzij hem op zit is nu onomkeerbaar. Dus zelfs als hij in de Senaat wordt vervangen door iemand die wèl capabel is en in de belangen van het land handelt, zal dat die koers nauwelijks veranderen, en zeker niet omkeren.’
  ‘Laten we dus een minuut stilte in achtnemen ter ere van John McCain, want de Partij voor de Liquidatie van Amerika (Iett. ‘American Collapse Party) heeft een ware leider verloren.’ Zou dit de ware reden zijn dat oud president Barack Obama tijdens de herdenkingsdienst vandaag zei dat McCain ‘het land beter heeft gemaakt’?
  Pat Buchanan: ‘McCain was oorlogshavik en daar trots op’
  ‘De interventionisten zijn hun grootste voorvechter kwijtgeraakt,’ schrijft ook Republikein en voormalig presidentskandidaat Pat Buchanan. In Washington liep geen grotere voorstander van militaire interventies tegen ‘dictatoriale regimes’ die zich weigerden te onderwerpen aan de Amerikaanse hegemonie rond.
  Behalve het hierdoor mede veroorzaken van vele honderdduizenden burgerslachtoffers, was McCain ook een drijvende kracht achter de militaire opbouw van het nieuwe Oostfront van de NAVO, pal langs de grenzen met Rusland.
  ‘John McCain was een oorlogshavik, en was daar trots op.’ Volgens Buchanan zorgde dit er in 2008 voor dat het Amerikaanse volk niet hem, maar Obama het Witte Huis in hielp (maar uiteindelijk bleek dat geen enkel verschil te maken, want Obama liet 9 landen bombarderen, waarbij ongeveer 1 miljoen doden vielen). Buchanan: ‘We bombarderen en vechten in Afghanistan, Irak, Syrië, Libië en Jemen, wat deels John McCains nalatenschap is.’ (3)
  McCain haatte Trump, want die wil juist géén oorlog met Rusland, en het liefst ook niet meer in het Midden Oosten. Tevens wil(de) Trump af van het ongemakkelijke bondgenootschap met de radicale islam. Daar is hij dankzij de grote invloed van neocons zoals McCain en de zijnen helaas (nog?) niet in geslaagd, overduidelijk tot grote vreugde van de gevestigde orde in de VS en Europa.
  Trump kan daarom alleen maar blij en trots zijn dat McCain hem niet op zijn begrafenis wilde hebben

  1. TotDeSchijtOnsDood

   SPOT ON DD!
   Donald Trump was and is CORRECT about McCain!

   Navy Releases McCain’s Records
   “McCain was personally responsible for the deadliest fire in the history of the US Navy..”
   https://republicbroadcasting.org/news/navy-releases-mccains-records-mccain-was-personally-responsible-for-the-deadliest-fire-in-the-history-of-the-us-navy/

 9. Ni28

  Tegenwoordig is iedereen snel beledigd en gediscrimineerd. De vrijheid van individu draait in onverdraagzaamheid tegen anderen. Geen wet is waterdicht al zijn deze tot de puntjes uitgewerkt altijd is er een uitweg voor misbruik. Zeker in autocratisch geregeerde landen is het aan de orde van de dag. Spijtig is dat democratische instanties hetzelfde over ons willen uitroepen in de vorm van landelijke campagnes tegen haatzaaien en extremisme, waarbij alleen de rechtse extremisme wordt bedoeld. Haatzaaien en extremisme zijn beide slecht maar de linkse broeders scharen daar alles onder wat hun niet past. Moe van democratie soms? Dan is dit het opstapje naar autocratie zoals in Rusland.

 10. Duke

  Jammer dat er geen link wordt gelegd met Sylvana S. en andere diversiteitsfacisten. Die misbruiken discriminatie nu al voor hun eigen politieke gewin en ze besturen niet eens.

 11. Gerlos

  Poetin en zijn boevenbende hebben hun eigen wetten waar geen snars van klopt, een grote corrupte bende.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.