Judith Sargentini wordt door het slijk gehaald in Hongaarse media

Judith Sargentini heeft zich absoluut niet geliefd gemaakt bij het Hongaarse volk en de media. Niet zo gek ook want haar Hongarije-rapport leidde tot een artikel-7-procedure waardoor Hongarije z’n stemrecht zou kunnen worden ontnomen. Via Trouw.

De Hongaarse regeringsgezinde media noemt haar ‘kinderlijk’, agente van George Soros’ ‘immigratiepartij’ en ook halen ze de CPN-geschiedenis van GroenLinks erbij. De Hongaarse regering heeft reclameposters gefinancierd die Sargentini zwartmaken, zoals ook op tv, radio en internet gebeurt.

Viktor Orbán is het totaal oneens met de kritiek van Sargentini, die stelt dat de Hongaarse media niet langer onafhankelijk is. Orbán meent dat media kunnen zeggen en schrijven wat ze willen, maar wilde wel een einde maken aan ‘het overwicht van de liberale journalistiek’. Dit lijkt een contradictie maar waarschijnlijk doelt hij op bepaalde ideologisch gemotiveerde mediakanalen die een ongelijk speelveld voor zichzelf hebben gecreëerd. Het lastige hiermee is natuurlijk om te bepalen wanneer dit zo is en wanneer het een poging is tot het mondsnoeren van bepaalde media.

Orbán heeft in ieder geval alle schijn tegen omdat prima gedocumenteerd is hoe de redacties van diverse media in korte tijd zijn vervangen en dubieuze berichten verspreiden. Toch kijken veel Hongaren nog steeds naar RTL, een commerciële zender waar Orbán en consorten nog niet binnen zijn gedrongen.

De kritiek op Orbán lijkt dan ook op sommige vlakken (zoals de media) terecht, maar dat neemt niet weg dat hij nog steeds populair is omwille van zijn standpunten rondom immigratie. De kans is dan ook meer dan aanwezig dat de Hongaren de afbreuk van kwaliteit en intensere propaganda voor lief nemen, versterkt worden in hun gevoel van eenheid door de artikel-7-procedure van de EU en daarmee Orbán in het zadel houden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Dubbele Komma

  Hadden wij maar zo’n president….

 2. Ni28

  ‘het overwicht van de liberale journalistiek’.
  Daarmee heeft Orban toch een punt. Wij zien het invloed van MSM staatsgezinde media die de boventoon voeren en de tendens van de regering om andere bronnen in te dammen hier. Het is hypocriet om dan die ene aan te pakken en de andere hand boven de hoofd houden. Als Orban de EU riedeltje mee vloot en andere media de mond snoerde zoals hier gepoogd wordt dan was het zo vent en Sargentini nog steeds onbekend. Maar Orban fluit tegendraads en dus moest aangepakt worden. Wat is nu eigenlijk de democratie? Democratie van de heersende partij? Wat is dat waard? Bij ons regeren in wezen groene communisten met ngo’s en andere linkse activisten en dat wil Orban voorkomen. Dat land met de andere Visegrad landen hebben al genoeg geleden onder de plak van een ander. Het ligt daar ook veel gevoeliger door hun kennis die hier in het westen volkomen gemist wordt. Tot bepaalde hoogte is het een pure zelfverdediging. En als het in dictatorschap omslaat dat herkennen de Hongaren zelf goed en dan zijn zij niet beroerd om tegen op te staan. Daar hebben ze geen Timmermans of Sargentini voor nodig.

  1. Ni28

   Dank je, ik heb het al gelezen. Het is een parlement onwaardig om een “feestje” te organiseren na een “gewonnen” wedstrijd. Onlangs heb ik de vergelijking me het verbranden van Jan Hus in Konstanz in het verleden. Dat was ook een gelopen race voor die man zoals nu voor Orban. Hij zei het zelf in zijn speech: Jullie hebben al vast een oordeel klaar. Je mag zelf een oordeel vellen over het wel of niet slecht van Orban zijn politiek maar dit is erg lage stijl. Het is zeer waarschijnlijk toch maar een Pyrrhus overwinning en maakt Orban in eigen land nog sterker. En dan te bedenken dat die man oorspronkelijk verre van populair was.

 3. Tengo Kawana

  Wout heeft gelijk, de kritiek op Orban is zeer terecht en deze fascistische hetze tegen onze landgenoot Sargentini is weerzinwekkend.

  1. Lol Kwipsel

   Hier gaat het niet om een “fascistische hetze” maar om kritiek op politieke uitgangspunten en stellingname van mevrouw Sargintini.

   1. palko

    @Kwipsel, tsja, breng dat Tengo en zijn vele ‘alter ego’s’ maar eens aan hun verstand, als je dat niet hebt.

    1. Tengo Kawana

     Al weer een nieuwe nickname.

     Vermoeiend.

  2. sjun

   fascistisch, het staat er echt 🙂
   Zelden werd de dubbele maat van de van het gewone volk losgezongen regentenkliek in Brussel beter zichtbaar. Sargentini biedt weer voldoende argumenten voor ontmanteling van bemoeizuchtig Brussel dat haar eigen buiten grenzen niet verdedigt, haar eigen burgers achterstelt, leegtrekt en met propaganda bestookt via de media. Daarnaast komt het ook nog eens behoorlijk selectief tot wetshandhaving komt. Een heel verhaal rondom het Hongarije van Orban maar niets over Spanje dat al maanden Catelaanse politici vanwege hun legitieme wens tot zelfbeschikking zonder proces vasthoudt en gewelddadige politieoptredens veroordonneerde tegen eigen burgers om onwelgevallige politieke meningen te smoren.

   Aangezien dit incometente zooitje nooit ter verantwoording te roepen is ondergraaft alleen al haar prijzige voortbestaan het democratische proces in heel Europa.

    1. sjun

     Je haalt serieus de poëet en vertaler George Szirtes in een artikel van 30 maart aan voor je politieke visie met betrekking tot de case Sargentini? Daarnaast komt George Szirtes in het artikel niet met oplossingen en lijkt hij ook al geen enkel idee te hebben van welke kant het op moet.

     1. Tengo Kawana

      Net zoals Sjun niet in staat lijkt in te zien dat de Brexit een catastrofe is, weigert hij de feiten over de autocratische kleptocraat Orban onder ogen te zien en het onmiskenbare feit dat de rechtsstaat in Hongarije nauwelijks nog bestaat en zich ontwikkelt tot een fascistische dictatuur.

      Het probleem met rechtspopulisten is niet in de eerste plaats dat ze er abjecte meningen op nahouden, het probleem is veeleer dat ze hebben opgesloten in een informatiebubbel waar feiten geen toegang toe hebben.

     2. deelszon

      Tengo lijkt niet in te zien dat hij zichzelf steevast voor lul zet door anderen de maat te nemen..
      Tengo is immers een antisemitische islammongool die graag zou willen om andere landen de les te lezen onder het mom van democratie.

      Het probleem met linkspopulistische islamitische staatsmongolen is niet in de eerste plaats dat ze er abjecte meningen op nahouden, het probleem is veeleer dat ze hebben opgesloten in een informatiebubbel waar feiten geen toegang toe hebben.

  3. Roughwood

   Aldus de grootste extreemlinkse deugfascist alhier, te weten Ernst Quisling! De EU brokkelt af en de moralistische jankeurofielen gaan steeds wilder en paniekeriger om zich heen slaan. Verhofstadt, Macron, Timmerfrans, noem ze maar op. En ze doen dat met een stuitende arrogantie. Wat mij betreft kan dat hele Europese kaartenhuis niet snel genoeg in elkaar donderen. Want hoezo Europese eenheid? Iedereen zit in Brussel (en Straatsburg) zijn eigen belangen te behartigen en als er al eens gezamenlijk moet worden opgetrokken krijgt men de rangen zelden of nooit gesloten. Maar wel de internetvrijheid inperken en instemmen met een ‘internet censuurwet’. Om vervolgens Orban te verwijten dat de Hongaarse media niet onafhankelijk is. Wat een ongegeneerd stelletje misselijkmakende hypocrieten!

 4. palko

  Van mij kan een linksche actiefascist als Judith Sargentini niet genoeg door het slijk worden gehaald. Deze Groen Linkse onbenul mag van mij zo snel mogelijk vergeten wakker te worden uit haar door Soros geïnspireerde droomwereld. Gelukkig zijn er steeds meer regeringen die net als Viktor Orbán van mening zijn dat de EU zich niet moet bemoeien met zaken waar ze geen verstand van heeft. Op naar het imploderen van de volledig doorgeschoten EU.

 5. Mart

  Wout zet Mr ORBAN hier neer als een opkomende dictator,terwijl de hele west wordt gedicteerd door de Brussel boys.Take your pick…ik ga voor Orban.

  1. sjun

   Opmerelijk blijft het dat wordt gedaan of migratie een fundamenteel recht is en dat iedereen maar moet worden toegelaten. Ik vind het zeer begrijpelijk dat de gekozen regering Orban daar niet in meegaat en verduidelijkt waarom Hongarije graag de soevereiniteit in eigen land houdt in plaats van een nooit ter verantwoording te roepen paladijn van Soros die in Brussel zit te laten bepalen wat Hongaren in eigen land dienen te doen.
   https://www.youtube.com/watch?v=_vUCb225t4s

   1. Tengo Kawana

    “Opmerelijk blijft het dat wordt gedaan of migratie een fundamenteel recht is en dat iedereen maar moet worden toegelaten. “

    Wie beweert dat in hemelsnaam?

 6. lIN-T

  Schaam me ervoor dat dat valse fanatieke kreng schijnbaar uit Nederland komt, echt oerhollandse naam ook.

  1. Janna47

   jahahah….echte Hollandse naam dus hoezo Nederlandse?
   Wat mij betreft kan ze niet genoeg door het slijk gehaald worden, die heks…
   Rapport wat voor geen meter deugt met beschuldigingen, die veel andere landen ook voor hun rekening kunnen nemen…..o.a. Frankrijk ….en vergeet vooral het criminele zooitje in Brussel, wat zich ook schuldig maakt aan allerlei zaken…

   1. Tengo Kawana

    Welke feiten in het rapport van Sargentini kloppen volgens jou niet, Janna47?

   2. palko

    @Janna, alleen mensen die Hongarije door en door kennen, die er wonen en die de Hongaarse taal spreken kunnen de bevindingen van deze Groen Linkse actiefascist op juiste waarde beoordelen. Judith Sargentini kan het overduidelijk niet verkroppen dat er in de Hongaarse politiek al heel lang geen plaats meer is voor linkse partijen. De wens is bij deze vertegenwoordiger van de Volkert van der Graaf fanclub duidelijk de vader van de gedachte.

 7. shidaian

  Helemaal terecht. Wat haar mankeert? Zo’n reactie is abnormaal. Heeft zij een persoonlijke hekel aan Orban of zo? Tja wie kaatst kan de bal verwachten

  1. palko

   @shidaian, zij heeft als linksche actiefascist een hekel aan alles wat niet links is en wat (bij herhaling) democratisch is gekozen.

 8. Ritter

  Het Hongaarse volk staat achter de asielpolitiek van Orban en niet de van mevrouw Judith Sargentini .

  Orban is veel populairder onder zijn eigen bevolking dan de andere leiders van de West-Europeese landen onder hun bevolking omdat hij luistert naar zijn bevolking.

  Judith Sargentini is overigens die mevrouw die in 2015 zeker wist dat er geen islamitische terroristen mee kwamen naar Europa met de stroom illegale immigranten.

  Zij bleek er natuurlijk naast te zitten. Deze mevrouw leeft in een droom wereld.
  ——————–

  “Er is geen greintje bewijs voor de stelling dat IS-strijders op vluchtelingenbootjes naar Europa komen. Is hysterie @EricPetri1”

  https://twitter.com/judithineuropa/status/600276891883417600?lang=nl

  1. Tengo Kawana

   Adolf Hitler en Mussolini waren ook bijzonder populair onder een groot deel van de bevolking.
   Dit is dus een zwak argument.

   1. Pecunia

    Zoek de verschillen.

   2. lIN-T

    Ben jij een neger?

   3. bmszabo

    Aha, een (liberale) democratie is dus idd de dictatuur van een hard schreeuwende minderheid – niet gesteund door de meerderheid van de kiezers! Bedankt voor het duidelijk maken; zo’n vermoeden had ik ook al.
    En als iemand, zoals Orbán meer dan 50 procent van de bevolking (bij een grote opkomst!) achter zich heeft staan komt ie in het clubje met Hitler, Mussolini (Stalin vergeten?) te zitten. Loud and clear.

   4. Ritter

    Tengo Kawana

    Als u geen verschilt ziet tussen aan de ene kant de ideologie en beleid van Orban en de andere kant de ideologie en beleid van Hitler en Mussolini is iedere discussie zinloos.

    1. Tengo Kawana

     Er is wel verschil maar slechts gradueel.

     Ik vrees dat Ritter het ideologisch kompas mist om dit te kunnen signaleren.

     1. Capo

      “Ik vrees…”

      Wat jij vreest doet niet ter zake, jij bent een notoire leugenaar, een doodzieke multinicker, een zuigtrol die hier zeven dagen per week, 13 uur per dag z’n onzin uitkraamt.

      #pisvlek

     2. Tengo Kawana

      DFTT.

    2. palko

     @Ritter, mee eens. Als je, zoals Tengo en zijn alter ego’s doen, de grootste mensenmoordenaar van de 20ste eeuw bewust weigert te noemen dan kun je maar beter je kaken stijf op elkaar houden. Ik doel uiteraard op Jozef Stalin.

 9. Ni28

  Dacht Sargentini soms dat ze het nu in Hongarije gaat maken? Met een beetje opleiding of minstens observatie vermogen zou ze kunnen aanvoelen dat zij daar niet geliefd zal zijn. Zij heeft niet alleen Orban maar met hem ook een trotse volk aangepakt. En communisten moeten zij daar al helemaal niet hebben, is zij dat vergeten hoe het daar veertig jaar was?

 10. Bes Tolen

  Een goede kennis uit Amsterdam stelde dat Sargentini een derde zo geen vierde generatie communist is. Ze heeft het dan niet van zichzelf maar mogelijk is het erfelijk of anders besmetting. Het beroerde is dat dit soort zo’n grote invloed heeft gekregen in de westerse wereld. Ja, daar hebben de Hongaren en Polen niets mee op natuurlijk. Het Europese parlement moet zelf eens nader aan een onderzoek worden onderworpen. Blijkbaar is ook bijna alle berichtgeving in het westen op de hand van het communisme en zeker in Nederland. Wie had dat ooit gedacht? Wordt Oost Europa nu met (oud) communisten ondermijnd? Als vriendjes van links Amerika en wie weet allemaal meer. Het zouden punten van belang moeten zijn om te onderzoeken voor en door politieke partijen, die niets met het communisme op hebben. Het lijkt er te veel op. dat het bondgenoten zijn, (oud) communisten en de politiek in het westen.

  1. Tengo Kawana

   “ Ze heeft het dan niet van zichzelf maar mogelijk is het erfelijk of anders besmetting. “

   Ik had al langer het donkere vermoeden dat Bes Tolen niet lekker spoort.

  2. palko

   @Bes Tholen, het enige wat mij werkelijk boeit is: Wat vinden de Hongaren zelf van Viktor Orbán en zijn Fidesz partij. Als je tot drie keer (!) toe ruimschoots de veruit grootste partij bent in Hongarije kun je niet meer spreken van een toevalstreffer. En kun je rustig stellen dat de Hongaarse bevolking zeer veel vertrouwen heeft in hun Christen Democratische volkspartij. En dat het volk zijn/haar buik vol heeft van het linksche parasitariaat en profitariaat. Fidesz heeft er gewoon voor gezorgd dat er voor een extreem rechtse partij als Jobbik geen plaats is in de politiek. En dat ouderen op Christelijke hoogtijdagen als Kerst en Pasen standaard een financiële tegemoetkoming krijgen. Terwijl ze daarnaast in geheel Hongarije gratis (!) gebruik kunnen maken van het trein, bus, tram en metro. Tot slot heeft Fidesz er ook voor gezorgd dat alle burgers van Hongaarse komaf die na de 2e Wereldoorlog b.v. in Roemenië, Slowakije en Servië zijn achtergebleven ook in aanmerking kunnen komen voor de Hongaarse nationaliteit.

 11. Elu Thingol

  Deze smeercampagne was te verwachten. Als deze niet uit de koker van Orbans en diens aanhangers komt, is het wel een sterk partijdige pers. Wout Willemsen keirt dit terecht af, maar waarom de reageerders – normaal zo de mond vol over de “hetze” tegen Trump – niet?

 12. Gerlos

  Het GEDROCH EU is doodziek van de landen Polen en Hongarije die zij niet in hun macht kunnen krijgen gelukkig maar.
  Nederland en de rest van Europa zou hier een voorbeeld aan moeten nemen.

 13. DolleDries

  Maar wat wordt u verteld door de media? Er wordt je verteld dat ze bijdragen aan de samenleving. Werkelijk? Laten we eens kijken naar moslims uit het oosten die plunderende landen zijn die ze binnenkomen.
  Denemarken: 450% meer misdaden gepleegd door moslims dan niet-moslims.
  Duitsland: islamitische migranten begingen 142, 500 misdrijven in 6 maanden. Dit is elke dag 780.
  Zweden: 480.000 seksuele aanvallen in één jaar. 77% van alle verkrachtingen door minder dan 2% moslim.
  Engeland en Wales: meer dan 56% van de Syrische vluchtelingen pleegde zware misdaden in minder dan 1 jaar enz.
  België: 35% van de gevangenispopulatie bestaat uit moslims, die slechts 6% van de bevolking uitmaken.
  VK: moslims vullen 44% van de hoge veiligheidsgevangenissen, van een bevolking van 5%.
  VS: 91.4% Moslimvluchtelingen zijn op voedselbonnen, 68.3% op welzijn in contanten.
  Sinds 9/11 is de migratie van moslims verdubbeld en heeft 60% van de migranten naar Amerika de voorkeur gegeven aan de Sharia-wetgeving,
  Het enige dat u hoeft te doen is naar Duitsland, Zweden, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk kijken om te zien wat er gebeurt met betrekking tot de invasies van moslims en de omverwerping van deze landen. Nogmaals, deze moslims komen niet naar deze landen om te assimileren, ze zijn daar om te overwinnen, en het is precies wat ze doen.

 14. Bes Tolen

  Tengo zal wel langer een donkerbruin vermoeden gehad hebben of gehad willen hebben. Maar donker vermoeden daarin staat hij alleen.

  1. Tengo Kawana

   Q.e.d.

 15. Two Ravens Black Kettle

  Judith Sargentini is de favoriete politica van Isis en Al-Qaida en ze wordt uitgekotst door de nabestaanden van Charlie Hebdo en Bataclan.
  Nu wil ze dat Hongaarse kinderen uitgeroeid worden door haar de aanhangers van de Doodscultus.

 16. Rosasolis

  Sargentini heeft zich inderdaad niet geliefd gemaakt door de regering van Orban en ZIJN media. Maar de volk staat meer achter haar…en niet achter het afschuwelijke beleid van Orban & co. Waarom zouden Trouw steeds meer uitgebreide artikelen met fotos publiceren over de wreedheden van de Hongaarse regering tegen onschuldige mensen in hun concentratie kampen. Rapporten van artsen en mensenrechten organisaties over steeds meer vluchtelingen die vreselijk ziek zijn. Rapporten over lijken die ieder ochtend verruimd worden. Vorige week was er een rapport over geen enkel voedsel of water voor 10 lange dagen, in alle kampen in Hongarije! Trouw liet vele fotos zien van vele gewone burgers die zakken met voedsel, kleding, hygienische producten, over die hoge hekken gooien, om wat liefdadigheid voor die arme wanhopige mensen te geven.
  Deze dappere burgers zijn de echte Hongaren. Ook heeft de stichting Open Doors zeer schokkende berichten over de onmenselijke Orban regering. Wiens concentratie kampen leken steeds meer op die van Hiltler…dagelijks sterven vele mensen in de Orban kampen, vooral kinderen.

  1. sjun

   Omdat Trouw hoort bij de door Belgen gekochte media die vooral met eurofiele berichtgeving komt. Het levert hen onder andere scoops en studiereisjes op. In het geval van Perdiep Ramesar die jarenlang voor de krant werkte kwam uit dat berichten verzonnen waren. Sinds het vertrek van Jaffe Vink is het hard achteruit gegaan met de daadwerkelijk kritische bijdragen van de krant aan de nieuwsvoorziening.

   1. Rosasolis

    @Sjun. Trouw is helemaal niet achteruit gegaan. In feite is dit krant het beter dan ooit. Is het je niet opgevallen dat de redactie van DDS ook artikelen uit Trouw leest,
    en vaak gebruikt als informatie bron voor hun dagelijkse nieuws?
    Als Trouw zo waardeloos zou zijn, waarom zou de hele redactie team van DDS
    het lezen en reflecteren op hun artikelen?

    1. Holland

     Rosa, Trouw schrijft berichtjes die jij en al die andere goedhartige uilskuikens graag horen en lezen. Daarom vind je het een ‘fijne krant’. Voor de rest wordt het papier gevuld met linkse EU-propaganda, Soros-informatie en voorgekookte CIA-artikelen. Lees maar eens ‘gekaufte Journalisten’ van Udo Ulfkotte, dan weet je hoe de Europese pers functioneert.

 17. Morales

  Hoppa! Weer een land erbij dat Hongarije zal steunen:

  https://tinyurl.com/y7wwpkup

  1. Siemien

   Prachtig en terecht ook..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.