Kabinet beweert dat het pas net afwist dat er misschien geld naar Syrische jihadisten is gegaan

U leest het goed, het ligt niet aan uw ogen. Het Kabinet beweert echt dat het pas sinds kort afwist van het feit dat er misschien geld naar Syrische jihadisten is gegaan. Er werd al jaren gesproken over de mogelijke Nederlandse steun aan verkeerde oppositiepartijen in Syrië. De Nederlandse regering wilde altijd zo graag president Assad aanpakken, dat het niet goed heeft gechecked naar waar het geld naartoe ging.

Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) komt nog met een uitgebreide brief over de kwestie. De namen van de organisaties waaraan Nederlandse goederen werden verstrekt, zijn volgens Blok geheimgehouden omdat er ‘in een gebied met een verschrikkelijke burgeroorlog’ niet bekend mag worden welke groepen gesteund worden door westerse landen. ,,Dat gebeurde om mensenlevens te beschermen”, zei hij eerder deze week.

Volgens Rutte is er in de ministerraad gedurende de operatie niet ‘elke week een lijstje besproken welke organisaties er allemaal hulp kregen’. ,,We moeten nu precies uitzoeken hoe het zit.’’

Mijnheer Rutte trekt het in het absurde, om op die manier niet echt een inhoudelijke reactie te hoeven geven op deze kwestie. Met alle respect, maar je moet echt onder eens teen hebben geleefd als je niet wist van de serieuze mogelijkheid dat er geld ging naar potentiële jihadisten. De Syrische oppositie/rebellen is/zijn zo divers, dat het risico van het financieren van jihadisten zeer groot was.

Er is ook vaker gewaarschuwd dat het een reële mogelijkheid was en nu doet het Kabinet, met al haar adviseurs en ambtenaren, alsof ze pas sinds kort hiervan af wist. Tja, stop dan überhaupt in de toekomst met dit soort financieringsconstructies, want ik vertrouw er niet meer op dat het geld goed terecht komt. Je voedt de ene jihadistische groepering om de andere uiteindelijk te vervangen. Niet expres natuurlijk, maar dat is wel de uitkomst.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. B. Pascal

  De Nederlandse Regering en de Nederlandse samenleving ontvangt geen aanslag.
  En niet zonder reden! Bukskogeltjes!

  Ze geven hun christelijke gronden graag op aan een islamitisch links ideaal!

 2. Tengo Kawana

  “Er werd al jaren gesproken over de mogelijke Nederlandse steun aan verkeerde oppositiepartijen in Syrië. De Nederlandse regering wilde altijd zo graag president Assad aanpakken, dat het niet goed heeft gechecked naar waar het geld naartoe ging.”

  Ja, zo zat het ongeveer. De Nederlandse regering wenste, samen met nagenoeg alle Westerse landen, de rebellen tegen Assad te steunen en kon in de bonte mallemolen van rebellengroepen niet altijd meer goed onderscheiden wie wel en niet deugde.

  Dat men daar niet in slaagde zou ik niet de grootste fout willen noemen, de essentiële fout, waar niemand over spreekt, is wat het Westen bezielde om zich in de dat wespennest te mengen.

  1. Pecunia

   Er zijn geen goede opties om in te grijpen als men elkaar afmaakt, de slechtste optie is niets doen.

   1. Tengo Kawana

    Hierover verschillen we mening. Ik geloof dat non-interventie de verstandigste politiek is.

    1. Pecunia

     Niet echt humanitair tegenover onschuldige mensen.

     1. Tengo Kawana

      In dat geval adviseer ik Pecunia na te denken over de humanitaire gevolgen van de militaire interventies in Irak, Syrië, Libië, Yemen, Vietnam, Korea, Afghanistan en alle andere landen waarin we meenden de bevolking te moeten redden.

     2. Pecunia

      @Tengo

      Waar gehakt wordt vallen spaanders en niet voor de lol.

     3. Seneca

      @pecunia
      wie is er nu echt onschuldig?

     4. Pecunia

      @Seneca

      In ieder geval zuigelingen.

     5. Capo

      “In dat geval adviseer ik…”

      Jouw advies doet er niet toe, jij bent een zuigtrol en een notoire leugenaar.

    2. Capo

     “Ik geloof…”

     Wat jij gelooft is irrelevant, je bent een leugentrol.

    3. Pecunia

     @Tengo

     Net als Ebola dienen moordlustigen vanuit een foute ideologie gedreven uitgeroeid te worden.

     1. Tengo Kawana

      Dit is een onnozele opmerking, Pecunia.

     2. Pecunia

      Hoezo? Ik zie de islam als een ernstig virus waar geen medicijn of bestraling tegen helpt.

     3. Tengo Kawana

      Deze opmerking vind ik tenminste zo onnozel.

      Bekijk het verder maar.

     4. Capo

      “(…) vind ik…”

      Het boeit niet wat jij vindt, jij bent een onbetrouwbare multinicker.

     5. deelszon

      @Pecunia zodra de islam wordt aangevallen dan voelt Tengo zich beledigd

     6. Pecunia

      @Tengo

      Deelszon schrijft hier dat als de islam wordt aangevallen jij je dan beledigd voelt en daar lijkt het sterk op, hoe is dat zo toch gekomen dat jij er zo mee begaan bent?

      Dat de islam een labiel mens kierewiet/moordlustig maakt door wat er in de koran wordt gepredikt staat boven elke twijfel.

      En ja in de bijbel staat ook een en ander.

   2. deelszon

    @Pecunia het gaat erom of het kabinet het wist, ze (het kabinet) beweert van niet, ik geloof dat ze liegt..

    1. Pecunia

     @deelszon

     Mijn onderbuik zegt dat het kabinet er wel degelijk vanaf wist en die heeft meestal gelijk.

 3. DolleDries

  Dat is schandalig dus geven miljoenen weg van zuurverdiende belastingcenten en weten niet waar het blijft.

 4. sonar

  De leugen factorij is weer geopend ,ze wisten van niks en kwamen nergens.
  Als jaren alleen maar nitwits in het kabinet ,alie Baba en zijn rovers.
  ze zijn nog te stom de Efteling in goede banen te leiden ,laat staan het land.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Extreme moorddadige leugens

  Nederland heeft meegewerkt met de genocide op christenen, Yezedi’s en andere minderheidsgroepen.
  Actief meegewerkt
  En de kwaliteits-(doofpot)-MSM (die ook bloed aan hun klauwen heeft sinds de Arabische (wegkijk) Lente) zwijgt in alle toonaarden.
  Moreel corrupt.

  En ondertussen
  Dut het lethargisch Kaaskopvee rustig verder

  Gaan we toch de BTW naar 25% zetten
  Kunnen we daar weer de volgende genocide en ‘Charlie hebo’tje’ van financieren.

 6. deelszon

  Als dit kabinet beweert moet je oppassen, we hebben immers te maken met leugenaars..

 7. EllyD18

  De onderste steen moet boven komen, Rutte zegt het.

 8. Vraagtekentje

  Eftelingsyndroom?

 9. WWW

  Hoezo geheimhouding??? Ik kan me totaal, maar dan ook totaal niet voorstellen dat er mensenlevens in gevaar worden gebracht indien dit openbaar word gemaakt.
  Ik wil wel eens weten of organisaties als jund al aqsa of jaish al islam geld hebben ontvangen, want dan zitten ze echt diep in de shit.

 10. Bes Tolen

  In de Joego Slavische oorlogen is al veel mis gegaan. De multiculti’s in het westen, die vrijwel ongecontroleerd macht hadden, konden de richting bepalen. Een groot aantal moslims uit Azië vochten mee. Een belangrijk deel zou in Bosnië zijn achter gebleven dus daar nu wonen. Het moslimgebied is daar vergroot. De wijze waarop Amerika tot deelnemer in de oorlogen werd gemanipuleerd in het Congres, is schokkend. De in Nederland zo verheerlijkte regering Clinton regeerde. Door het politieke klimaat in Nederland zijn eenzijdige mogelijk geheel foute beslissingen aan de orde van de dag. We kunnen daarom helaas moeilijk medelijden hebben met Nederlandse (oud-)bewindslieden als ze tot de orde zouden worden geroepen door een internationaal gerechtshof.

 11. Bes Tolen

  Waar veel foute inzichten vandaan komen, kun je zien aan de verhalen over de Kruistochten. Zo zijn er nu ook voor EO TV, dat wel een dhimmy omroep lijkt. Het soort mensen is naar mijn idee geschikt nog eens over te gaan naar de islam.
  Bijvoorbeeld dit: in werkelijkheid was in de dertiende eeuw nog een belangrijk deel van het Midden Oosten christelijk. Dat gold voor landen als Egypte, Syrië en Irak. Daar wordt helemaal geen rekening mee gehouden. Damiate in Egypte was christelijk en werd in 1251 door de sultan definitief van de aardbodem geveegd. Naast het vroegere Damiate kwam een nieuwe stad Damjoet. Palestina stelde in de middeleeuwen niets voor. Acco, aan de kust, waar de kruisvaarders een vesting bouwden, was in christelijk Libanees gebied. Jeruzalem was onbetekenend met gedurende de hele middeleeuwen nooit meer dan vijftienhonderd inwoners meest christelijke geestelijken en alleen vanaf de kust bereikbaar met één rechtstreekse weg.
  De cultuur werd in het Midden Oosten lange tijd door christenen hoog gehouden. Dat veranderde door de uitroeiing van met name de Grieken, die daar talrijker waren dan in het Europese gebied. Die uitroeiing geldt als de grootste genocide in de middeleeuwen.
  Enzovoort.

  1. Capo

   Feiten en waarheden zijn het grootste gevaar voor islam. Ze geloven zelfs dat Jeruzalem ook iets met islam heeft te maken, dat berust allemaal op fantasie.

 12. Adriaan

  Blok heeft het Rutte-virus. Eerst spreekt Blok keihard de waarheid, hij spreekt uitgebreid met Rutte hierover en nu begint hij in ene keihard te liegen. Deze man moet onmiddellijk in quarantaine.

  1. Capo

   Liegende VVD’rs is een pleonasme. De kiezer vindt het prima.

 13. penis aqua di rosa

  Als ik zo met mijn huishoudboekje zou omgaan, zou ik heel snel vervangen worden.

 14. Pescador

  Hoezo leugenaars????

 15. Ni28

  De kabinet mag beweren wat ie wilt, de hele bemoeienis met Syrie was een flop. Flop van Obama, de messias, die Europa in migratie ellende heeft gebracht. Elke opruiming van dictators heeft alleen nog grotere ellende gebracht. Wanneer begrijpt men eindelijk dat de moslims zonder dictator werkt niet. Zie hoe Erdogan vereert wordt door moslims in democratische landen. Democratie boeit ze niet alleen het misbruik van is handig.

  1. Capo

   Obama? De islam-president van de VS.

   Lees wat hij op 4 juni 2009 zei tijdens een speech in Caïro waarin hij zegt te vechten tegen de negatieve (vaststaande) beeldvorming van de islam:

   “Ik heb de islam op drie continenten leren kennen voordat het naar de regio kwam waar het voor het eerst werd geopenbaard. Die ervaring bracht mij tot de overtuiging dat de relatie tussen Amerika en de islam gebaseerd moet zijn op wat islam is en niet op wat het niet is. En ik beschouw het als een onderdeel van mijn verantwoordelijkheid, als president van de Verenigde Staten, te vechten tegen de negatieve beeldvorming van de islam, waar zich dat ook maar voordoet.”

   Op 27 oktober 2010 deed Nederland, op voordragen van Halsema, ook een duit in het islamzakje doordat de regering de islamisering van ons land niet tegen zou gaan.

 16. Two Ravens Black Kettle

  Nederland wordt geregeerd door een moordzuchtig misdaadsyndicaat die jihadisten (intern en teruggekeerd) financiert en daarmee moordpartijen op Europese burgers.

  1. Frits Jansen

   Precies, daarom is het zo’n verschrikkelijke puinhoop in Nederland.
   Dat ik best tevreden ben komt vast doordat ik een zwak begaafde wegkijker ben. Nog een wonder dat ik dat kan opschrijven.
   Als u echt denkt dat alles zo erg is dan zou ik een bezoek aan een goede psychiater niet uitstellen.

 17. Pescador

  Zie je wel ze zijn gewoon dement en weten niet waar ze geld naar toe sturen.

 18. Gerlos

  Nooit begrepen waarom er geld van de Nederlandse burger richting Syrië is gegaan, een kind begrijpt dat je er nooit goed controle over krijg wie of wat er met die miljoenen gebeurd zoals nu ook weer blijkt.

  1. Frits Jansen

   Precies, daarom is democratie niet aan u besteed.

   1. deelszon

    @Fritsje blij dat jij als rasechte islammongool niet aan de macht bent, want dat zijn niet onze miljoenen maar onze miljarden niet veilig meer..

 19. Ries

  Het kabinet weet weer eens van niks. Ja dat bevreemdt natuurlijk niemand meer. Iedereen wast de handen in onschuld. Maar…iemand heeft toch voor de overdracht van de pecunia getekend? Haal die vent (vrouw) naar voren en vraag hem (haar) maar eens uitleg. Zo’n dienaar kan toch niet op eigen houtje iets gaan regelen? De verantwoordelijke bewindsman ontslaan en wel op stel en sprong. En als de verantwoordelijke inmiddels geen regeringsverantwoordelijkheid meer heeft? Voor de rechter ermee!

 20. Frits Jansen

  In het kabinet is afgesproken dat Sigrid Kaag de diplomaat blijft en Stef Blok pispaal, want daarvoor is hij nog prima te gebruiken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.