snapshot5

De ruk naar rechts: burgemeester Halsema is voor sluiten 'radicale gebedshuizen'

Geen categoriesep 15 2018, 8:00
Die Halsema toch, leek eerder een overwinning voor links Nederland toen ze werd benoemd als burgemeester, pleit nu al voor het verbieden van radicale gebedshuizen! Via Het Parool.
In een programma van AT5 werd ze over het onderwerp bevraagd. Ze gaf de kijker een idee van hoe ze over het onderwerp dacht en wat haar opties zijn die ze overweegt. Naast gebiedsverboden houdt ze het sluiten van zo'n gebedshuis als optie ook op tafel.
Het linkse zit er nog steeds een beetje in natuurlijk, te zien aan de omschrijving 'radicale gebedshuizen' terwijl het echt niet over een boeddhistische tempel gaat maar over salafistische moskeeën. Ook dekt ze zichzelf nog in door te zeggen dat het sluiten van zulke moskeeën alleen in het 'aller-aller-aller uiterste geval' een optie mag zijn.
Iedereen die een beetje verstand heeft van het type moskeeën waar Halsema over praat, weet dat in alle waarschijnlijkheid die allerlaatste optie de énige is die wat uithaalt. Het zou dus wel eens kunnen dat de komende maanden de ene na de andere moskee de deuren zal gaan moeten sluiten.
Dit lijkt een radicale wijziging in beleid vergeleken met haar voorganger Jozias van Aartsen. Die was nogal van het pappen en nathouden en kwam niet verder dan 'in gesprek blijven' wat dus totaal geen zoden aan de dijk heeft gezet. Halsema is duidelijk en stelt dat 'in gesprek blijven' alleen een optie is als men democratische waarden nastreeft. Salafistische moskeeën hebben Halsema duidelijk niet weten te overtuigen om een gesprekspartner te kunnen zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten