Kinderachtig! Interview Shell-directeur verpest door milieu-activisten

Op de Universiteit van Amsterdam werd vandaag een interview met Shell-directeur Marjan van Loon op ruwe wijze verstoord door milieu-activisten. Dat meldt Het Parool.

Studententalkshow Room for Discussion nodigde de Shell-directeur uit voor een interview. Best fijn dat zulke discussies worden georganiseerd want zo kun je de ‘andere kant’ of partij eens goed zichzelf laten verklaren of toelichten. Shell wordt natuurlijk (mede-) verantwoordelijk gehouden voor het afschaffen van de dividendbelasting maar hebben nog niet de kans gegrepen om hier zelf eens toelichting over te geven.

Net toen Van Loon hierover wilde beginnen, stormden er diverse milieu-activisten de zaal in met verscheidene attributen. Dat is namelijk de wijze waarop je dat tegenwoordig doet: knullige attribuutjes die je punt weten te distilleren in een symbool zodat je verder in principe alleen nog maar de aandacht op je hoeft te vestigen. Spandoeken, een opblaasbare pijpleiding en een ‘Bullshitbingo’ moesten Van Loon confronteren met haar standpunten.

De beveiligers van de UvA wisten het nog even te voorkomen maar even later drongen de activisten dan toch door tot de zaal via de balustrade. Het interview ging al die tijd gewoon door en Van Loon kon er wel om lachen. Ze nodigde de activisten zelfs uit om haar een vraag te komen stellen. Het enige wat ze niet zo leuk vond was een grafkist die naar binnen werd gedragen. Ze had zelf een begrafenis meegemaakt de dag ervoor en was daar dus niet zo van gediend.

Maar goed, weer een hoop bravoure en aandachttrekkerij van een paar rot activisten waardoor we nu alsnog geen antwoord/discussie vanuit Shell hebben kunnen krijgen over waarom zij die dividendbelasting nou zo’n obstakel vinden. Kinderachtig gedoe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. DolleDries

  Smerig agressief links tuig.

  1. JanKlaasen

   Hoezo? Ben je het dan eens met de afschaffing van de dividend belasting?

   1. DolleDries

    Hele domme opmerking Klaasje het waren milieu activisten geen belasting activisten.

 2. worstcase

  Tip, misschien moeten die milieu activisten eens in Rusland gaan gemonstreren. Weet u nog toen milieuterroristen van Greenpeace een boorplatform van Gazprom belaagden?
  Met vierentwintiguurs luiers om en volop tranen wisten de lafaards niet hoe snel ze daar weg moesten vluchten. Want met Poetin viel niet te spotten. Ze brachten het er nog maar net levend af. Sinds die tijd pakken ze gewoon weer Shell. Makkelijk, veilig, succes verzekerd. Die durven ze aan. Zijn er trouwens nog lezers die Greenpeace financieel steunen? Niet doen lijkt me.

 3. Gerlos

  Niet te hopen dat deze linkse droplullen het straks te zeggen krijgen in ONS LAND.

 4. Frits Jansen

  Het interview is dus niet verpest want het ging gewoon door. Wel schonden die beveiligers de vrijheid van meningsuiting. Van die kaalgeschoren sportschoolbezoeker met opzichtige oortjes, onder het motto: boeven vang je met boeven.
  Volgende keer moeten die harder worden aangepakt, als ze grondrechten schenden.
  Dikke kans trouwens dat die activisten ordinaire relschoppers waren – en dus niet eens in gesprek konden gaan met Marian van Loon.

 5. Karel de Grote

  Shell boycotten dan daalt de waarde van de aandelen van Rutte en Bea, krijgt hij ook geen leuk commissariaat meer

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.