Koopkrachtplaatjes worden ingehaald door stijgende benzineprijzen: we gaan richting de twee euro

Het Kabinet heeft veel geknutseld aan de koopkrachtplaatjes om het zo positief mogelijk te belichten, maar zoals Lubach het ook al heeft gepresenteerd, ze zijn niet gebaseerd op de praktische waarheid. Zoals nu, de koopkrachtplaatjes worden nu al ingehaald door ander nieuws: de benzineprijs wordt nog duurder en de hardwerkende Nederlander heeft daar veel last van.

Met name de nieuwe sancties die president Trump heeft aangekondigd voor Iran, dreigen de al hoge prijzen – 1,895 euro is de adviesprijs voor benzine en €1,558 voor diesel – op korte termijn verder te doen stijgen. Vanaf november vallen daardoor wereldwijd ruim 2 miljoen vaten olie per dag weg.

Grote oliehandelaren Mercuria Energy Group en Trafigura Group melden vanmorgen dat de olieprijs kan oplopen tot 100 dollar per vat. Een vat Brent olie doet momenteel al bijna 80 dollar, bijna dubbel zoveel als medio vorig jaar.

,,De pompprijzen stijgen al een jaar en liggen nu slechts enkele centen onder het record van oktober 2012,” voorziet Van Selms, die met UnitedConsumers dagelijks alle prijzen monitort. Destijds moest 1,895 euro voor een liter Euro95 worden neergeteld en 1,56 voor Diesel.

De begroting en de koopkrachtplaatjes zijn gebaseerd op de premisse dat er verder niets veranderd, maar dit soort dingen gebeuren heel het jaar door. Die anderhalve procent groei, gemiddeld, wordt teniet gedaan door dit soort ontwikkelingen. Zij het binnen ons land, of buiten ons land. Dat maakt niet uit. Volgend jaar krijgen we het bericht te horen dat onze koopkracht alsnog achteruit is gegaan. Dan hebben dit soort berekeningen van het Kabinet geen zin en is het vooral voor de bühne.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  En vergeet de misdadige BTW verhogingen op de eerste levensbehoeften niet.
  En de misdadige energiestijgingen, door dit (door de Media gesteund) misdaadsyndicaat ingesteld om de corrupte en moreel verrotte Gutmenschen in de Groen Industrie moddervet te spekken en de mensen met een kleine en middeninkomen nog verder uit e persen.

 2. Siemien

  De vraag rijst natuurlijk waarom Nederlanders nog steeds dit kabinet gedogen, niemand komt in opstand, we laten het allemaal maar gebeuren, en Rutte lacht het weg..

 3. Eugenie de la Fleur

  Dat de prijs op benzine stijgt is een goede zaak en duidt pijnlijk aan dat we broodnodig over moeten schakelen tot alternatieve (duurzame) energie voorzieningen. Als we hier slim mee omgaan kunnen we onze bronnen radicaal vernieuwen wat vooral noodzakelijk is om het door de mens veroorzaakte klimaatverandering tegen te gaan. Tegelijk houdt de burger meer geld over

  1. Capo

   Svetlana = Natte Scheet = Eugenie de la Fleur = CJD = Uiterst Links

  2. Heinz

   U zegt het nog duidelijker. Die achterliggende gedachte wil maar niet begrepen worden. Onwil of een gebrek aan verstand zeg het maar. Voor mij is het klare taal. Nu de rest nog.

  3. Koos sssss

   Guit……!

   Zodra wij duurzaam gaan autorijden, loopt de overheid veel accijnzen mis. Bezuinigen is geen optie, dus gaan we rekeningrijden en betaal je ook met je elektrische auto het volle pond aan wat voorheen brandstofaccijns was.

   Afgezien van de vraag of er wel genoeg lithium is om alleen al het Nederlandse wagenpark van accu’s te voorzien.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Kop, spijker, raak

  De Kaaskop is de Castraat van Europa.
  Volstrekt lethargisch en apathisch wanneer het om de toekomst gaat.
  Hysterisch als het gaat om virtue signalling en vingerwijzen
  “Kijk mij Eens”
  Geef ze DWDD, lispel wat in hun oren, pis zelfingenomen in hun gezicht en jat hun geld en ze zijn kwijlend dankbaar.
  Kaaskoppen
  Ik loop er met een grote boog en kwieke pas omheen.
  Ruggengraatloze pathetische levensvormen, gevuld met ingebeelde -op-niets-gebaseerde- morele voortreffelijkheid, zinloos klevend aan het bestaan terwijl de barbaren aan de poort roffelen.
  De vijf woorden Ich Habe ess Nicht Gewusst staan zowel op de Zweed als de Mof en Kaaskop.

  En ondertussen subsidiëren we Al-Qaida en doodseskaders, nemen massamoordenaars liefdevol op, is de Thought Crime Gestapo op volle dreef, wordt de allerlaatste cent uit de samenleving geperst om de hobby’s van de Happy few te financieren en wordt de democratie effectief de nek omgedraaid….

  Maar geluk heeft de platschedelige Ich habe ess Nicht Gewusst-Castraat zijn Brood en Spelen. Zijn dagelijkse portie hersendood.

  Nope
  Ben geen fan van de Kaasskop.

 5. Heinz

  Ik heb er geen moeite mee. Het speelt niet voor mij. Comfortabel met de auto, eenpersoonsbezetting, 1 uur in de file mag wat kosten.

  1. Capo

   #bakfiets

 6. Capo

  De Nederlandse brandstof wordt met meer dan 60%(!) belast. Dit gebeurt met accijnzen en met BTW. Hoe duurder de brandstof hoe hoger de inkomsten voor Rutte BV.

  #kwartjevankok

  1. Heinz

   Dank zij Rutte ligt uw bedje gespreid en hoeft er maar minimale inspanningen voor terug te leveren. U heeft toch een onbekommerd bestaan zoals velen.

   1. Capo

    “Dank zij Rutte…”

    Neen Heinz, niets dankzij Rutte. Ik houd mijn eigen broek op en Rutte verhoogt de belastingen en de zorgpremie, weet je nog?

  2. JanKlaasen

   Wel eens in het buitenland geweest? Vast niet, landen waar het goedkoper is op een hand te tellen.

   1. Ni28

    Kijk even op ANWB pagina. Nederland heeft de duurste benzine in Europa. Ik heb op mijn hand geen 27 vingers, jij wel?

    1. Ni28

     Al gekeken, Jan Klaasen? Vandaar dat je stil bent gevallen.

     1. Pecunia

      Suf geluld zeg maar, tot de volgende idiote stelling.

   2. Stanly2000

    JanK vanmiddag nog in België getankt € 1,377, dus ruim € 0,50 minder.

  3. Ad Infinitum

   @Paco,..Misschien hoeven wij niet eens te wanhopen, het olieveld in ere herstellen.

   Schoonebeek
   Plaats in Drenthe
   Schoonebeek (tot 1952: Oud-Schoonebeek) (Drents: Skoonebeek of Aold-Skoonebeek) is een dorp in de gemeente Emmen in de Nederlandse provincie Drenthe. In Schoonebeek bevindt zich het op één na grootste olieveld van het vasteland van West-Europa (na het Matzenveld in Oostenrijk).[1].

   1. Pecunia

    Vroeger stond er in Wassenaar een ja-knikker en niet om vliegen te vangen.

 7. struisvogelpolitiek

  Wie weet, krijgen wij weer een autoloze zondag. Een stukje nostalgie, met dank aan de rotzooi uit het Midden Oosten. Iran met al z’n haatbaarden bedreigt Amerika en Israël. Wat een malloten.

 8. Onno

  Het roer moet om. Het is het uur U. Willen wij de generatie na ons nog serieus nemen, dan stoppen met het uitputten van de fossiele energiebronnen.

  1. Capo

   O__O Onslow multinicker pisvlek.

  2. Dubbele Komma

   Het roer moet om. Het is het uur U. Willen wij de generatie na ons nog serieus nemen, dan stoppen met het binnenhalen van de fossiele ideologie islam..

 9. JanKlaasen

  Hogere brandstofprijzen dankzij Trump, dat moeten de reaguurders hier toch als muziek in de oren klinken?

  1. Capo

   Dat JanKlaasen een sokpop is dat is allang duidelijk.

  2. Onslow

   Wie je dwangmtig adoreert daar accepteer je veel van. Dus ook van Trump, Orbán, Steve Bannon, etcetera etcetera.

   1. Capo

    O__O is Onslow is multinicker.

    1. Tengo Kawana

     DFTT.

     1. Capo

      Tengo is multinicker.

   2. Dubbele Komma

    Nee de stijgende benzineprijzen komen door tjerrie en geert!

    Vannacht de eerste nachtvorst…

    Hoe komt dat?

    Door tjerrie en geert natuurlijk!

    Ohja en trump..

    😀

 10. Ni28

  België komt steeds dichterbij te liggen.

 11. Ni28

  Als Trump van Iran een normale land maakt zakt de prijs weer wel. De boze ayatollahs en hun gelijken hebben nodig op de donder te krijgen.

 12. Blue monday

  BTW, dividendbelasting, BPM….en een paar sigaren uit eigen doos om de economische voorspoed met het volk te delen.

  Had het GVD op de bank gezet voor slechte tijden of de staatsschuld mee afgelost.
  Nu is het geld al weg en niemand wordt er beter van.

  Ik houd de VVD verantwoordelijk en alle partijen die daar nog mee willen samenwerken….

  1. Two Ravens Black Kettle

   Wow
   Ben het met Blue Monday eens

 13. Pescador

  wat een wereld eerst wordt ons wijs gemaakt dat dieselmotoren erg veel co2 uitstoten, na onderzoek( waar je verder niks van hoort) is gebleken dat benzine meer co2 uitstoot, als iran de olie duurder maakt dan de belasting daarop maar wat lager, dat dit zou gebeuren wist rutte ook wel

  we worden bedonderd door de vvd en rutte viespeuken zijn het

 14. Ni28

  “Het is uur U”.
  Dat staat er echt! Voor de natuur bestaat geen uur U. Mensen hebben die verzonnen net als de zomer en wintertijd en nog veel meer.

  1. Hermann

   U denkt dat hoe meer aan aardgas of olie onttrokken wordt aan de aarde er het dubbele voor terugkomt. Hoemeer boskap, hoe beter. Inheemse dieren leggen het loodje in Borneo door ontbossing in groten getale. Milieuverontreinigende mijnbouw. Plastic in de zee. Alles verzonnen door mensen.

   1. Capo

    Willem… je valt door het mandje.

 15. Hermann

  Het ergerlijke van alles is dat wij met ons allen het gebakkelei van Trump met Iran betalen. Wat is dat toch een zalig gevoel iets voor de zaak over te hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.