Linkse 'held' Jesse Klaver kondigt aan: 'GroenLinks heeft wet klaarstaan om dividendtaks meteen weer in te voeren!'

Geen categoriesep 16 2018, 17:00
Als het kabinet de hulp nodig heeft van GroenLinks wordt de dividendtaks meteen weer ingevoerd.
GroenLinks-leider Jesse Klaver mocht, net als Thierry Baudet, vandaag aanschuiven bij Buitenhof. Daar vertelde hij trots dat zijn fractie al een wetsvoorstel klaar heeft liggen om de dividendbelasting meteen weer in te voeren als die afgeschaft wordt.
Je zou denken: leuk, maar wat hebben we daar aan?
Nou, mogelijk best veel. Zoals Klaver terecht zei is de kans namelijk groot dat het kabinet volgend jaar bij de Provinciale Statenverkiezingen zijn meerderheid in de Eerste Kamer verliest. Het gevolg daarvan is dat het kabinet op zoek moet naar steun van andere partijen. GroenLinks is dan natuurlijk kandidaat nummer één, al was het maar omdat die partij het volgend jaar waarschijnlijk erg goed doet.
"Het kabinet heeft volgend jaar geen meerderheid meer in de Eerste Kamer," aldus Klaver. "En dan zal Mark Rutte naar ons moeten komen om ergens een meerderheid voor te halen. En als hij met een wetsvoorstel naar ons komt, dan heb ik de herstelwet dividendbelasting. En die wordt dan op tafel gelegd."
https://twitter.com/Buitenhoftv/status/1041271710199115776
Normaal gesproken lach ik natuurlijk om dit ventje, maar dit keer moet verstandig Nederland zowaar zijn hoop enigszins op hem vestigen. De kans is namelijk wel degelijk groot dat er uiteindelijk een oproep aan hem wordt gedaan om het kabinet in het zadel te houden, zeker als de verkiezingsuitslag zo desastreus wordt voor de huidige coalitie als we nu denken.
Normaal gesproken ben ik altijd te porren voor het afschaffen of verlagen van een belasting, maar déze maatregel is volstrekt onzinnig, zeker omdat de gewone Nederlander ondertussen via de BTW wordt uitgeknepen om de schatkist toch nog zoveel mogelijk te spekken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten