Linkse ‘held’ Jesse Klaver kondigt aan: ‘GroenLinks heeft wet klaarstaan om dividendtaks meteen weer in te voeren!’

Als het kabinet de hulp nodig heeft van GroenLinks wordt de dividendtaks meteen weer ingevoerd.

GroenLinks-leider Jesse Klaver mocht, net als Thierry Baudet, vandaag aanschuiven bij Buitenhof. Daar vertelde hij trots dat zijn fractie al een wetsvoorstel klaar heeft liggen om de dividendbelasting meteen weer in te voeren als die afgeschaft wordt.

Je zou denken: leuk, maar wat hebben we daar aan?

Nou, mogelijk best veel. Zoals Klaver terecht zei is de kans namelijk groot dat het kabinet volgend jaar bij de Provinciale Statenverkiezingen zijn meerderheid in de Eerste Kamer verliest. Het gevolg daarvan is dat het kabinet op zoek moet naar steun van andere partijen. GroenLinks is dan natuurlijk kandidaat nummer één, al was het maar omdat die partij het volgend jaar waarschijnlijk erg goed doet.

“Het kabinet heeft volgend jaar geen meerderheid meer in de Eerste Kamer,” aldus Klaver. “En dan zal Mark Rutte naar ons moeten komen om ergens een meerderheid voor te halen. En als hij met een wetsvoorstel naar ons komt, dan heb ik de herstelwet dividendbelasting. En die wordt dan op tafel gelegd.”

Normaal gesproken lach ik natuurlijk om dit ventje, maar dit keer moet verstandig Nederland zowaar zijn hoop enigszins op hem vestigen. De kans is namelijk wel degelijk groot dat er uiteindelijk een oproep aan hem wordt gedaan om het kabinet in het zadel te houden, zeker als de verkiezingsuitslag zo desastreus wordt voor de huidige coalitie als we nu denken.

Normaal gesproken ben ik altijd te porren voor het afschaffen of verlagen van een belasting, maar déze maatregel is volstrekt onzinnig, zeker omdat de gewone Nederlander ondertussen via de BTW wordt uitgeknepen om de schatkist toch nog zoveel mogelijk te spekken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. droef

  En wat wil Jesse Klaver er voor terug, een miljoen moslims en Afrikanen erbij?

 2. penis aqua di rosa

  Er wordt niet bij verteld waar we ons dan aan moeten overgeven.
  Ik ben tegen die domme streek van het kabinet om de rijken nog rijker te maken en Jan de arbeider hiervoor op te laten draaien. Maar om dan GL,SP, D66, PvdA, CU etc echt in het zadel te helpen? Mij niet gezien. Niet van de regen in de drup, maar van de drup in een alles omvattende orkaan aan nieuwkomers met een ons onwelgevallige ideologie (sommigen noemen het religie) en uiteindelijk een communistische/maoistische dictatuur. Dan hoop ik echt snel mijn laatste adem uit te blazen.

 3. Gerlos

  Die Klavertje Vier toch met zijn eigenwijze gewauwel, Marokkaanse slijmbal.

 4. Ni28

  De hoop op Groen Links vestigen is gelijk aan zelfmoord. Groen Links samen met D66 zijn de grootste vijanden van de gewone burger. Klaver de groenling vervangt alleen maar een kwaad door een andere. Een die veel groter is. Hij zal de burger tot ondraaglijke kosten opjagen voor iets wat alleen links nog gelooft, het sturen en regelen van de natuur. Zijn stemmers zijn blinde zielen die hem volgen als vroeger mensen de priesters volgden. Klaver speelt voor groene god.

  1. Floris

   GL en D66 zijn alleen maar zo groot geworden door de deconfiture van de PvdA. Daarmee is Nederland van de regen in de drup gekomen.

   Linkse mensen kunnen het per saldo kennelijk niet opbrengen om hun stemgedrag rigoreus te veranderen. En zo blijft het aanmodderen en verandert er nooit wat. Het is lood om oud ijzer.

   1. droef

    GL drijft op nitwits die door het linkse onderwijs volkomen zijn gehersenspoeld, studenten wie wanneer je hen erom vraagt of zij benul hebben van 9/11 antwoorden er nog nooit van te hebben gehoord, een generatie van linkse zombies die door de ‘Rode Octopus’ zijn gevormd.

    1. Floris

     Droef, ik ben er getuige van geweest dat vanaf de jaren 70 op middelbare scholen en universiteiten enorm geïndoctrineerd werd. De hippie-geest heerste alom.

     En toch waren de extreemlinkse partijtjes waar GL uit is ontstaan toen erg klein.

     Dat GL vandaag de dag zo groot is, is een heel slecht teken. Hun kiezers, hoofdzakelijk bestaande uit bakfietsmoeders, domme meiden en andere SJW types beseffen of niet op wat voor grafpartij ze stemmen of het zijn regelrechte vijanden van de westerse cultuur.

   2. Blue monday

    De PvdA en GL spreken me ook niet aan, maar ik zal NOOIT een rechtse partij kunnen stemmen.

    Dat heeft in mijn geval niets met de Islam of immigratie te maken, maar meer met de eerlijke verdeling van inkomen, kennis en macht.

    De PVV valt af omdat ze toch vaak met VVD voorstellen meestemmen, FvD is natuurlijk geen sociale partij en bij het CDA…ach dat hoef ik hier ook niet uit te leggen.

    Ik wacht dus op een ouderwetse PvdA, een soort DS’70 wil ik me op het centrum tot rechterflank begeven.

    1. DolleDries

     1.2,3….. 7 ,8 Blue zit in de wacht.

     1. Blue monday

      Ik ben altijd de laatste die lacht

    2. Floris

     1) “De PvdA en GL spreken me ook niet aan, maar ik zal NOOIT een rechtse partij kunnen stemmen”.

     –> Dat schreef ik al: linkse mensen kunnen het vaak niet opbrengen hun stemgedrag rigoreus te veranderen en daarom verandert er zo weinig.

     2) “Dat heeft in mijn geval niets met de Islam of immigratie te maken, maar meer met de eerlijke verdeling van inkomen, kennis en macht.”

     –> Met de verdeling van inkomen en kennis zit het wel redelijk goed. De verdeling van macht is inderdaad scheef. De (buitenparlementaire) macht ligt namelijk al decennia bij LINKS.

     Voor mij ligt de prioriteit wel degelijk bij immigratie en islam, want dat is een regelrechte bedreiging voor onze toekomst. Dat is nu het allerbelangrijkste.

     1. Blue monday

      1. Gezien de verdeling links rechts…kunnen we stellen dat links juist verloren heeft aan rechts de laatste decennia.
      Jouw stelling is daarmee ontkracht.

      2. Rijk is veel rijker geworden, daartegenover een groter aantal armen en voedselbanken in Nederland.

      3. De macht van de vakbonden is tanende, de werkgevers (zie dividend) neemt toe. Links heeft nooit een meerderheid in dit land gehad, verder zie 1.

      4. Als je gelijk zou hebben, dan liever met de PVV dan dat libertaire volkje van FvD.

     2. Floris

      1. Gezien de verdeling links rechts…kunnen we stellen dat links juist verloren heeft aan rechts de laatste decennia.
      Jouw stelling is daarmee ontkracht.

      –> Kennelijk heb je over het woord “buitenparlementair” heen gelezen. Ik kan er nog aan toevoegen dat traditioneel rechtse partijen (denk aan de VVD en de CU) sterk naar links zijn opgeschoven. Jouw gewauwel is daarmee ontkracht.

      2. Rijk is veel rijker geworden, daartegenover een groter aantal armen en voedselbanken in Nederland.

      –> Ook dat is een logisch gevolg van het linkse “kom maar binnen beleid”. Geen enkele verzorgingsstaat is bestand tegen open grenzen omdat het een aanzuigende werking heeft op parasieten. Het wordt daardoor onbetaalbaar. Zolang links geen stelling neemt tegen deze migratie blijven ze totaal ongeloofwaardig. Ze hebben hun traditionele achterban laten barsten.

      3) De macht van de vakbonden is tanende, de werkgevers (zie dividend) neemt toe. Links heeft nooit een meerderheid in dit land gehad, verder zie 1.

      –> Onder de werkgevers reken ik primair het MKB en niet zozeer de multinationals, maar dat terzijde. Daar gaat het hier niet over omdat het een denkfout is om het bedrijfsleven een politieke kleur toe te kennen. dat was misschien 50 jaar geleden zo, maar nu niet meer.

      De linkse macht waar ik het over heb vind je met name in de ambtenarij, de rechterlijke macht, het activisme, de media en het onderwijs. Daar domineren ze al ruim een halve eeuw.

      4) Als je gelijk zou hebben, dan liever met de PVV dan dat libertaire volkje van FvD.

      –> Tot die conclusie ben ik ook gekomen.

    3. wheelboy

     Bleu Monday
     PVV stemt niet vaak met VVD mee . Sterker nog SP heeft in het verleden de PVV van plagiaat beschuldigd . Op asiel en EU zijn ze rechtser als de VVD .Wist je bv dat PVV de enige was tijdens de algemene beschouwingen van 2016 of 2017 Roemer niet afviel toen die over zijn nationale ziektekosten verzekering sprak .En hem zelfs bijviel . Dat hun dieren programma bijna zelfde is als van de PvD omdat Gauws een dierenactivist is geweest . https://www.google.nl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.trouw.nl/home/sp-en-pvv-lijken-sterk-op-elkaar~a989d350/&ved=2ahUKEwjZz4-tnsDdAhX_wAIHHXwfCkcQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw17AG_wk2oUUEpHy4cEbLk-

 5. Hamer Sikkel

  Jesse Klaver van GroenLinks doet eindelijk aan anti-kapitalistische politiek.
  De financiële voordelen die nu via belastingontduiking of -ontwijking toekomen aan de rijke villabewoners en de uiterst winstgevende bedrijven waarvan zij directeur of commissaris zijn, zullen, indien de voormalige communistische partij gestaag doorgaat met groeien, worden overgeheveld naar de werkende mensen.
  Deze hebben belang bij een verlaging van het btw-tarief en meer geld voor onderwijs en zorg.
  Als het om centen gaat brengen steeds meer kiezers hun stem uit aan de sympathieke jongeman uit Roosendaal en zijn vrienden.

  1. wheelboy

   Haha lol geloof je dat nu werkelijk .Denk jij dat met alle belasting maatregelen meneer de directeur stopt met auto rijden .nope die rijd gewoon door en jij en ik kunnen de benzine en belastingen niet meer betalen .Denk jij dat meneer de directeur zijn kachel een graadje lager zet .Nope .Maar jij en ik wel want voor ons is dan een huis verwarmen niet meer te betalen .En echte oplossingen heb ik van GL Nog nooit gehoord tax is geen oplossing . Oplossingen zijn . Electrische auto’s zwaar subsidiëren zodat ze voor een ieder betaalbaar zijn . Beginnen met thorium centrales te ontwikkelen en bouwen .geteide centrales in de wadden en op andere plaatsen bouwen . Woningbouw verweningen verplichten huizen op A label te brengen . Maar enig wat ik van GL hope is tax tax tax . En pak de industrie aan die is voor 80% verantwoordelijk voor de uitstoot van CO2 .Nu mogen de burgers heel het gelach van de energie transitie betalen .

   1. Hamer Sikkel

    Er zal toch een pakket maatregelen op fiscaal gebied genomen moeten worden om het gestolen kapitaal terug te brengen bij de arbeidersklasse.
    Bijvoorbeeld ieder inkomen/vermogen belasten met 100% (Robin Hood tax) als deze boven de 1 miljoen euro uitkomt.
    Sommigen hebben gewoon te veel geld, terwijl de massa amper kan rondkomen.
    Een rechtvaardige(r) inkomensverdeling is een nobel streven.
    Grote ondernemingen zullen ook een significante bijdrage leveren voor de samenleving.
    De vriendjes van Rutte kunnen natuurlijk niet eeuwig buiten schot blijven.

 6. Blue monday

  Kijk…klare taal, dat hoor ik Baudet niet zeggen.
  FvD s natuurlijk ook niets meer dan het onbeduidende, iets rechtsere zusje van de VVD

 7. henkC

  Om vervolgens deze 2miljard te besteden aan opvang uitgeprocedeerde asielzoekers?

 8. wheelboy

  GL = vet tax .verpakking tax CO2 tax vlieg tax energie tax . Meer gelukzoekers en voor de werkende NL meer inkomens tax afschaffing hypotheek rente aftrek .en met dat alles verwelkomen we bergen met goudzoekers .rijd meneer de directeur lekker rond in z’n dikke Mercedes of Tesla .en de gewone burger fiets bus oid. Krijgt gelukzoeker een huis ingekleed en wel .en de werkende Nederlander meneer / mevrouw da’s inkomst afhankelijk . En 4 jaar later is heel de sociale welvaart staat naar z’n moer

  1. Morales

   Dit wordt werkend Nederland (= de arbeiders) door de roverheid bestolen bestolen middels de staatsroof welke energiebelasting heet. En Groen Links zag dat het goed was…

   https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/milieubelastingen/energiebelasting

   Waar is de tjjd gebleven dat de CPN in 1986 nog op de barricade ging voor “Gasprijs omlaag! 15 cent eraf!”

   15 cent minder staatsroof op gas? Ik zeg: Dien! Dan worden de arbeiders eindelijk eens een keer minder kn de kou gezet en zitten ze er meer warmpjes bij. Lees je mee, Yasser?

 9. Bloem

  Wat hij er niet bij verteld is dat er wat hem betreft ook een taks op vlees komt de werkende man nog verder uitgekleed gaat worden

  1. wheelboy

   Bloem
   Die vleestax was ik idd vergeten haha sorry .mooi dat je hem erbij pakt . overigens al hun maatregelen lijken mij meer kapitalisme . Want door energie duur te maken bouw je toch een verschil op want de AOW er of afgekeurde kan zich geen verwarming meer veroorloven en de rijke stookt gewoon door .ik dacht dat bij communisme dan iedereen in de jouw zat of het warm had en of allemaal op de fiets of een staats trabantje kreeg haha. Een echte kapitalist rijd in een grote bak en heeft er scheit aan dat de buur in de kou zit . Had I maar harder moeten werken. Had hij het ook warm gehad .Da’s echte kapitalist

 10. Morales

  Er is tot twee keer toe gebedeld bij Groen Links om deel te gaan nemen aan de regering. Dat hebben ze tweemaal geweigerd. Dit hadden ze bij formatie af kunnen dwingen, maar toen weigerden ze.

 11. Vliegenvanger

  Groen klaverblaadje heeft een ijzersterke verkiezingen troef in handen. Veel mensen willen dat het niet doorgaat, dat zullen wellicht wel groen klaverblad stemmers worden. Maar je hoeft helemaal niet blij te zijn met met groen klaverblaadje. Het is geen klavertje vier. Er zullen hogere belastingen komen op benzine, milieu, etc. Veel nieuwe
  Gelukszoekers binnen gelaten worden. En dat moeten u en ik betalen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.