LOL! Eurofielen willen ons doen geloven: ‘Brexit kost Britten nu al 560 miljoen euro per week!’

Het is een wonder dat het Verenigd Koninkrijk nog niet failliet is!

Hilarischer dan dit wordt het niet. Het Centre for European Reform laat weten dat de kosten van Brexit nú al schrikbarend zijn. Uit een studie van het centrum blijkt namelijk dat de stem om uit de EU te stappen het VK ongeveer 560 miljoen euro per week kost. Nu al dus. Daardoor zou de Britse economie nu 2,5 procent kleiner in omvang zijn vergeleken met de omvang van die economie als Britten tégen Brexit hadden gestemd.

De studie wordt gepromoot door de website Europa Nu. Inderdaad, een eurofiele website. En zelfs die website geeft toe dat het Centre for European Reform… Eurofiel tot op het bot is</strong>.

Je zou erom lachen als het niet zo… Nee, wacht even. Je moet hier gewoon om lachen. 560 miljoen euro per week? Waarom niet gewoon “a kazillion trillion fillion zappazillion”?

We gaan de komende weken, maanden en jaren ongetwijfeld nog heel veel van dit soort onzin-studies zien van eurofielen. Het belangrijkste uitgangspunt bij de analyse daarvan moet zijn: als het wanstaltig en belachelijk klinkt is het dat vrijwel zeker ook. Zoals nu.

Overigens zouden ze bij het Centre eens het serieuze onderzoek moeten lezen dat Europese bureaucraten nu in doodsangst doet bibberen. Dat is dus deze studie waar zelfs het NRC Handelsblad gisteren over berichtte omdat eruit blijkt dat het VK de EU helemaal kapot kan concurreren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ni28

  Tegen de tijd dat de VK de EU verlaat moet deze de facto failliet zijn. Nog meer leugens uit Brussel? Houden wij de EU alleen met leugens bij elkaar?

  1. EU kok

   quote:Nog meer leugens uit Brussel?
   .
   https://en.wikipedia.org/wiki/European_Reform_Forum
   Helaas, heeft niets met Brussel te maken.
   Maar het bekt wel lekker.

  2. Ni28

   Kok snapt het niet maar het is ook maar een simpele ziel.

   1. Elu Thingol

    Ni28 is een simpele ziel en lulde weer eens dom (zoals dikwijls).

 2. Heinz

  Veel VK burgers maken aanstalten om naar het vasteland te emigreren. Het is al in het nieuws geweest, vragen een Duits paspoort aan. Wanneer het harde grenzen worden, gaat het ook NL veel problemen opleveren. Met regelmaat in FD te lezen wat de zegeningen zijn.

  1. Dubbele Komma

   Heinz Fritzl tengo eu cuck leeft weer helemaal in lalaland.

   Met zijn roze bril op en vol met geestverruimende middelen probeert hij tevergeefs anderen te overtuigen van zijn compleet achterlijke opvattingen die zo uit zijn rode dikke duim komen.

   😀

 3. Duckday

  Steeds maar nep nieuws het gaat slecht met de Uk De nederlanders moeten veel geld betalen van de UK exit Nu het gaat juist goed Want de EU kan dat niet verkroppen en de EU gekken houden hun adem ing Angst dat NL exit ook gaat gebeuren Wat heeft de EU nu voor de gewonen man vrouw voor voordeel gebracht We zijn een buffer voor het voormalig oostblok en een afvalbak voor de rest teroristen zijn hier welkom dank zei de EU en het slappe beleid van deze regering

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.