LOL! Paus Franciscus verklaart maffia ‘de oorlog’, roept maffiosi op… om voor liefde te kiezen

Ja, dat gaat vast werken.

Ah kijk, waarom had niemand daar vóór hem nou aan gedacht zeg?!

Paus Franciscus heeft op Sicilië de maffiosi opgeroepen hun leven vol criminaliteit en geweld op te geven en te kiezen voor liefde. De kerkvorst zei dat leden van de georganiseerde misdaad, die daar veelal praktiserend katholiek zijn, „niet in God kunnen geloven en tegelijk maffiosi kunnen zijn.”

En ik maar denken dat talloze priesters en pauzen voor hem dit al gezegd hebben. Oh wacht, dat hébben ze ook. En, oh ja, ze hebben óók opgeroepen om voor ‘liefde’ te kiezen.

Heel gek, maar op de één of andere manier zijn leden van de Italiaanse maffia toch niet heel gevoelig voor dat soort oproepen. Niet om ze te verdedigen, maar je kunt je daar iets bij voorstellen aangezien de paus zelf kindermisbruik door priesters onder het tapijt heeft geveegd. Me dunkt dat een man die dát gedaan heeft het lef vooral niet moet hebben om ánderen de les te lezen. Ik bedoel maar: je zou de katholieke kerk heel goed de pedomaffia kunnen noemen.

Of mogen we dat dan weer niet hardop zeggen omdat de paus zogenaamd ‘een heel vriendelijke vent’ is?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Ni28

    Ik gedraag mij door de week zodanig dat ik op zondag gerust kan uitslapen.

  2. sjun

    Wellicht heeft onze Jezuïet nog andere ijzers in het vuur hangen en deed hij conform de aloude maffiatraditie een aanbod dat je niet kunt weigeren. Tenslotte heeft hij kapitaal genoeg ter beschikking om mensen in te huren die wat meer universeel begrepen argumenten hanteren die ook de jongens van de Maffia wel verstaan. Maar dat wordt natuurlijk niet op het podium via de media uitgevent.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.