Nieuwsuur geeft nepvluchtelingen tips: ‘Om legaal op vakantie te gaan naar eigen land, zeg gewoon dat je naar een begrafenis moet’

En die begrafenis zou dan zijn in een “veilig deel van het oorlogsgebied.” 

Hoewel ik er alles aan doe om te voorkomen dat ik naar de NPO hoef te kijken ben ik GeenStijl dankbaar dat ze dat soort walgelijke programma’s daar wél kijken. Nou ja, de samenvattingen op Twitter, tenminste. Anders had ik deze clip van Nieuwsuur namelijk honderd procent gemist:

Na een minuut ofzo komt Wil Eikelboom, advocaat, langs om nepvluchtelingen te vertellen hoe ze veilig op vakantie naar het eigen land kunnen, om daarna terug te komen naar Nederland en net te blijven doen alsof ze échte asielzoekers zijn. Zijn uitleg komt erop neer dat ze moeten vertellen dat het een “heel kort bezoek” was, dat het een bezoek aan het deel van het land was dat wél veilig was, of dat ze naar het land moesten vanwege een zieke ouder of een familiebegrafenis. Ook dan dient daar wel bij gezegd te worden dat het een “veilig deel” van het oorlogsgebied betreft, natuurlijk.

Tenslotte vroeg Nieuwsuur Eikelboom hoe het toch kan dat de IND ontdekt dat mensen terug zijn gevlogen naar het land van herkomst terwijl ze vluchtelingen pretenderen te zijn. De advocaat legt — heel handig! — uit dat dit vrijwel zeker komt doordat de autoriteiten inzage hebben in informatie van luchthavens. Maar let op! Het gaat dan alleen om Nederlandse, Belgische en Duitse airports.

Kortom, pak het vliegtuig in een ander land, bijvoorbeeld in Frankrijk. Veel veiliger.

Nou, we danken Nieuwsuur maar voor deze fantastische tips. Met een beetje mazzel kunnen nóg meer nepvluchtelingen de boel zo bedonderen…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ritter

  Verreweg de meeste z.g. “vluchtelingen” zijn geen echte vluchtelingen maar illegale migranten die om economische/financiële redenen ( gratis geld; ons sociaal stelsel) naar Noord/West Europa reizen en daarbij misbruik maken van de asielprocedure op kosten van de belastingbetaler.

  In Afrika staan volgens rapporten miljoenen klaar om naar Europa af te reizen; het “gratis geld” heeft een enorm aanzuigende werking.

  Niet alleen is het financieel onmogelijk om deze illegale migranten te onderhouden maar ze nemen ook een mentaliteit ( en religie ( islam)) mee naar Europa die niet compatibel is met de westerse waarden/normen/levenswijze.

  Kortom, het is dus vragen om problemen als deze massale migratie blijft bestaan.

  Helaas weigeren de Europese leiders effectieve maatregelen te treffen om de massale instroom af te remmen. En landen die het wel proberen ( Oost-Europa) worden bestraft door de EU.

  Het is is precies zoals Karskens zegt in onderstaande video:

  “Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw”
  https://www.youtube.com/watch?v=DstSklx-p8s

 2. Gerlos

  Nieuwsuur is toch van de rode kerk/grachtengordel

 3. penis aqua di rosa

  En zo onderricht men vanuit de linkse oppositie de liegende uitvreters. Jammer, ik kan het niet anders benoemen. Wat mij betreft is het een schande, dat personen met een verblijfsstatus, dus zogenaamde vluchteling, op kosten van de Nederlandse gemeenschap af kunnen reizen naar het land wat zij zeggen uit lijfsbehoud te zijn ontvlucht. Met de passagierslijsten is het niet moeilijk na te gaan wie dit betreffen, bij inboeken op de heenvlucht al en ze dan meteen als persona non grata te vermelden, dus blijven waarnaar je op weg bent!!! Zo gevaarlijk blijkt het er daar dus niet voor ze te zijn. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel, nu de IND aan zet.Voorgoed verblijfsvergunning. Mij als native Nederlandse wordt ook altijd geboden alles naar eer en geweten in te vullen, anders was mij de kamer met tralies er voor.

  1. penis aqua di rosa

   verblijfsvergunning intrekken dus. Sorry,

 4. Adriaan

  Vluchtelingen die op vakantie gaan naar eigen land? Uitkering en alles wat ze uit de Nederlandse ruif verorberen subiet stopzetten. Daarna als ze terugkomen eenzame opsluiting voor enige tijd. En dat goed verkondigen in hun land. Maar met de Liegende Leugenaar en Penthouse Pechtold gaat dat niet lukken. Wanneer zijn ook alweer de verkiezingen? Ik kan niet wachten.

  1. Adriaan

   P.S. Overigens constateer ik dat ik nu weet wat radicaliseren is. Dat ontstaat uit onvrede, uit woede.

 5. Ni28

  Is het niet een slechte advies om naar een begrafenis te gaan in een land waarvan je op het nippertje niet afgemaakt werd en hier aankomend nog rook van ontploffende granaten achter je hielen had? Als je daar naar toe gaat wordt het toch je eigen begrafenis? Gevaarlijke land, toch?
  Die NPO is met zulke adviezen toch maar stiekem tegen de asielzoekers.

  1. van Urk

   Inderdaad. Weggaan om je eigen begrafenis op tijd mee te maken.

 6. Ad Infinitum

  Een goed journalist stelt zich persoonlijk op de hoogte van nieuwsfeiten. ” Om niet te hoeven kijken naar de NPO” zie ik dan ook als een grap.

 7. Ruud562

  Vluchtelingen? Welnee, het overgrote deel van die lui zijn gewoon economische parasieten die hier komen voor de uitkering, riante huisvesting en alle andere sociale voorzieningen. De domme burger hier, die stemt op de partijen die dit toelaten of met een vlaggetje en welkombord aan de grens staat om die lui op te vangen, wordt de dupe!

  Nét zoals al die andere, wél nadenkende ene échte Nederlanders die dit land hebben opgebouwd of nog aan het opbouwen zijn, zij allen mogen tot hun dood dokken voor de asielwaanzin in al zijn aspecten die in dit land vooral door een CDA, D66, een PvdA, een VVD en GL is gecreeerd en in stand wordt gehouden, puur uit achterbakse politieke correctheid, wars van enige realiteitszin!

 8. Ride eat sleap repeate

  Ongelooflijk dat dit allemaal zomaar kan. Zelfs de trollen op dit forum reageren ff niet, dus moeten ze het ermee eens zijn dat dit te gek voor woorden is. Dat Nederlandse advocaten zover gezonken zijn dat ze dit soort profiteurs helpen om de “naïviteit” van onze regering te misbruiken.
  Waarbij gezegd moet worden dat deze naïviteit volgens mij niet klopt, maar dat het op de e.o.a. manier geld oplevert voor degenen die net doen of ze een bloedneus hebben en niet begrijpen hoe dit komt.

 9. Bes Tolen

  Het terrorisme dat asiel wordt genoemd, is het bezit van een onderwereld, die op dat punt een monopolie heeft. Uiteraard weet ieder, die hier het land binnen komt al lang goed voorbereid wat hij of zij precies moet zeggen en anders is er alle steun voor de zielen. De slachtoffers dat is de bevolking van hier kan er voor krom liggen. Nou ja, niet allemaal want er zijn profiteurs en meelopers zat. De organisatie van meelopers zit het niet mee. Zo krijgen de kerken veel minder leden maar de overheid is betaalmeester. Van mij had die mogen blijven staan maar nu toch die kerk in Amstelveen meest is afgebrand, kan die beter niet meer worden opgebouwd.
  Waarom heb ik de laatste jaren zo’n hekel aan mijn vroeger geloof gekregen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.