Nieuwsuur geeft nepvluchtelingen tips: 'Om legaal op vakantie te gaan naar eigen land, zeg gewoon dat je naar een begrafenis moet'

Geen categoriesep 15 2018, 16:00
En die begrafenis zou dan zijn in een "veilig deel van het oorlogsgebied."
Hoewel ik er alles aan doe om te voorkomen dat ik naar de NPO hoef te kijken ben ik GeenStijl dankbaar dat ze dat soort walgelijke programma's daar wél kijken. Nou ja, de samenvattingen op Twitter, tenminste. Anders had ik deze clip van Nieuwsuur namelijk honderd procent gemist:
https://twitter.com/Nieuwsuur/status/1040699492155047937
Na een minuut ofzo komt Wil Eikelboom, advocaat, langs om nepvluchtelingen te vertellen hoe ze veilig op vakantie naar het eigen land kunnen, om daarna terug te komen naar Nederland en net te blijven doen alsof ze échte asielzoekers zijn. Zijn uitleg komt erop neer dat ze moeten vertellen dat het een "heel kort bezoek" was, dat het een bezoek aan het deel van het land was dat wél veilig was, of dat ze naar het land moesten vanwege een zieke ouder of een familiebegrafenis. Ook dan dient daar wel bij gezegd te worden dat het een "veilig deel" van het oorlogsgebied betreft, natuurlijk.
Tenslotte vroeg Nieuwsuur Eikelboom hoe het toch kan dat de IND ontdekt dat mensen terug zijn gevlogen naar het land van herkomst terwijl ze vluchtelingen pretenderen te zijn. De advocaat legt -- heel handig! -- uit dat dit vrijwel zeker komt doordat de autoriteiten inzage hebben in informatie van luchthavens. Maar let op! Het gaat dan alleen om Nederlandse, Belgische en Duitse airports.
Kortom, pak het vliegtuig in een ander land, bijvoorbeeld in Frankrijk. Veel veiliger.
Nou, we danken Nieuwsuur maar voor deze fantastische tips. Met een beetje mazzel kunnen nóg meer nepvluchtelingen de boel zo bedonderen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten