It's ON! Max Verstappen zet tweede tijd neer in kwalificatie Grand Prix van Singapore

It's ON! Max Verstappen zet tweede tijd neer in kwalificatie Grand Prix van Singapore

Dit kon weleens heel leuk worden.

Max Verstappen wist van tevoren dat het leuk zou worden in Singapore, maar dat zijn bolide zó goed zou presteren? Ik denk niet dat hij dát zag aankomen. De jonge Nederlandse coureur zette vanmiddag namelijk de tweede tijd neer bij de kwalificatie. Zijn achterstand op polesitter Lewis Hamilton van Mercedes bedroeg slechts drie tienden.

Ja, dat lees je goed: drie tienden. O,3 seconden. Let wel, dat is dus terwijl Mercedes de supersnelle functie heeft tijdens de kwalificatie.

Max was zelf logischerwijze dolblij van vreugde, zeker omdat hij eerder dit weekeinde wel degelijk wat problemen had met zijn Red Bull bolide die aangedreven wordt door een motor van... Renault. Ik bedoel maar.

"Na de problemen die ik had in de vrije training en eerste deel van de kwalificatie met de motor, voelt dit echt fantastisch. Dit bewijst maar weer eens dat we een geweldige auto hebben."

Natuurlijk: zijn auto is niet zo sterk en snel als Mercedes en Ferrari op zogenaamde power circuits, maar in Singapore staan er vooral veel bochten op het program. Dat komt Max dus heel goed uit.

Misschien het mooiste van alles is dat Max teamgenoot Daniel Ricciardo flink voor is. Die moet namelijk genoegen nemen met de zesde plaats in de kwalificatie, en staat dus achter alle Mercedessen, alle Ferrari's, én zijn teamgenoot. Tja. Je verwacht beter van de Australiër, maar misschien dat die al zo bezig is met volgend seizoen -- hij stapt dan over naar het fabrieksteam van Renault -- dat hij het allemaal wel best vindt.

Hoe dan ook, de tweede plaats van Max is natuurlijk ongelooflijk goed nieuws. Het betekent niet alleen dat hij morgen mee kan doen voor het podium, maar zelfs voor de overwinning.

Zolang zijn motor het blijft doen tenminste.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties