Noord-Korea gelooft in denuclearisatie en Donald Trump, maar doet het tegenovergestelde

Laten we niet doen alsof de heisa tussen Noord- en Zuid-Korea pas een aantal jaar duurt, want decennia zit met al te wachten op de-escalatie van het conflict op het Koreaanse schiereiland. Daarnaast heeft Noord-Korea in de geschiedenis vaker op het punt gestaan om vrede te sluiten of stappen te zetten naar denuclearisatie. Toch lijkt het en voelt het dat tegenwoordig de kans op denuclearisatie en vrede echt binnen handbereik ligt.

Tenminste, dat zou je denken als je de woorden gelooft van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Naar eigen zeggen gelooft hij nog steeds in vrede en zet het land concrete grote stappen in het denuclearisatie proces. Onafhankelijk onderzoek suggereert het tegenovergestelde, namelijk dat het land in die sector juist actiever is geworden. Wie zullen we eerder geloven? Juist.

Kim zou Zuid-Korea ook hebben toevertrouwd dat zijn geloof in de Amerikaanse president Trump “onveranderd” is. Hij wil zowel de denuclearisatie als een einde aan de vijandelijke verstandhouding tussen Noord-Korea en de VS nog binnen Trumps eerste presidentstermijn laten plaatsvinden.

Mooie woorden, maar dat is juist het probleem: het zijn maar woorden. De acties en de woorden lijken elkaar tegen te spreken en op die manier kan je geen vertrouwen opbouwen. Het is begrijpelijk dat Zuid-Korea meer moeite steekt in het huidige proces, want het land wil natuurlijk dolgraag dat de ‘officiële oorlog’ eindelijk eens wordt stopgezet.  Het blijft alleen de vraag of de Zuid-Koreanen misschien niet blind raken door de hoop die ze koesteren en zich laten meeslepen door de beloftes van de Noord-Koreaanse leider. Laten we het hopen van niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Tengo Kawana

  Kim, Putin, Erdogan en Assad zijn reuze in hun schik met Trump.

  1. Ad Infinitum

   Vooral Putin, ”Donald” die moeten wij hebben in het Witte Huis. Koste wat het kost.

   1. Tengo Kawana

    Uit de verklaringen van medewerkers van Trump wordt steeds duidelijker dat Trump aan het touwtje zit van Putin. De Russische samenzwering berust op feiten en dat gaat Mueller binnenkort glashard aantonen.

  2. Bloem

   Volgens mij heeft Trump deze week nog opgeroepen om Assad om het leven te brengen. Volgens mij zijn Poetin en in het bijzonder Assad daar alles behalve blij mee.
   Volgens mij zijn deze heren net zo ingenomen met Trump als de Joodse gemeenschap met u

   1. Blue monday

    Noord Korea is als een heroïne junk…tot op het bot onbetrouwbaar.

    Tel daar een onbetrouwbare president uit de USA bij op en dan weten we dat
    We verder van huis zijn dan ooit.

   2. Blue monday

    Trump roept, zoals je weet, wel vaker iets spontaan en nadat zijn adviseurs hem op een dwaalspoor hebben gezet, gewoon het tegenovergestelde.

    Feit is dat Assad nog gewoon leeft en ongetwijfeld met goedkeuring van Trump na een telefoontje van Poetin.

 2. EU kok

  Eerst maar even naar Specsavers.
  Zag net toch nog een ander artikel over Trump.

  1. Tengo Kawana

   Klopt, bij DDS zijn ze kennelijk ook nogal geschrokken.

 3. rosmalen53

  Vanavond kunnen ze Trump weer lekker in de zeik gaan nemen met als presentator die vuile , achterbakse smiecht Twan Guys
  Hij heeft die slet uit Amerika in huys gehaald
  Komt dat zien komt dat zien
  Stelletje vuilakkers mag hopen dat er geen hond kijkt
  Dat zou pas een mop zijn

  1. Tengo Kawana

   Rosmalen meent dat Trump geen ralatie had en zwijggeld betaalde aan deze pornoactrice?

   1. Tengo Kawana

    ralatie = relatie

   2. rosmalen53

    Goh jij gelooft ook alles

   3. Rechtsaf

    @Rosmalen Tengo meent iedereen even de maat te moeten nemen door stellen dat anderen menen, inhoudelijk zeer naargeestig natuurlijk en miezerig..

    1. Bloem

     Het is echt opmerkelijk hoe de antisemiet Dopper met 2 maten meet. De relatie van Penthouse abortus Pechtold is een privé kwestie en het vermelden daarvan ranzig, daarentegen is de relatie met een buitenproportioneel dure prostituee van de Amerikaanse president in eens nieuwswaardig?? Misschien dat er toch sprake is van een multiple persoonlijkheidsstoornis

  2. Ad Infinitum

   De Trump train komt tot stilstand, de kolen zijn op. Zonder stoom vaart niemand wel.

  3. Heinz

   Goed dat u het zegt, prima kijktip.

   1. rosmalen53

    Als je van goedkope bagger houdt is
    het idd een prima kijktip

  4. Bloem

   Het is echt opmerkelijk hoe de antisemiet Dopper met 2 maten meet. De relatie van Penthouse abortus Pechtold is een privé kwestie en het vermelden daarvan ranzig, daarentegen is de relatie met een buitenproportioneel dure prostituee van de Amerikaanse president in eens nieuwswaardig?? Misschien dat er toch sprake is van een multiple persoonlijkheidsstoornis

   1. Blue monday

    Wie is nu toch de Dopper en wanneer heb ik hier ooit een antisemitische tekst gelezen?

    Vreemde jongens hier….

  5. Julian

   Wie is de vuilakker hier? Denk toch Trump.

   1. rosmalen53

    Net zoals zoveel van die diknekken in tweedelig pak of leef jij nog in de Middeleeuwen.
    Wat te denken van die snol gadver

    1. EU kok

     Gelukkig heb ik uitsluitend 3 delige kostuums.

 4. Onno

  De bron van dit artikel is HLN (geen velletje van een humoristisch kalenderbloc)

  Trump “door het dolle heen” na anoniem opiniestuk: “Hij wil iedereen ontslaan, behalve zijn familie”
  De Amerikaanse president Donald is naar verluidt in een “vulkanische bui” en “slaat helemaal door” na de publicatie van een anoniem opiniestuk in de New York Times. Daarin stelt de schrijver, een naaste medewerker van Trump, dat er binnen diens administratie heel wat mensen zijn die de “immorele” president bewust tegenwerken in het belang van het land. Trump zou nu het liefst iedereen ontslaan, beweert de Democratische strateeg Scott Dworkin.

  1. JanKlaasen

   Grappigste is natuurlijk het weghalen van papieren op het buro van trump welke hij moest tekenen en vervolgens vergeet trump het. Om je te bescheuren.

   1. Tengo Kawana

    Ja, de clown heeft het begripsvermogen van een 11-jarige.

 5. Fortiori

  Trump is een doorlopende voorstelling zoals vroeger in de Cineac. Wat nieuws, comics in het bijzonder, want daar ging je voor en reclame. Maar er is niemand die hem stopt. Wie houdt hem de hand boven het hoofd? Er wordt voortdurend met confetti gestrooid, wie zijn die paljassen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.