Orbán en Salvini slaan terug, Europese Commissie krijgt er van langs!

Viktor Orbán en Matteo Salvini, het lijkt wel een duo, gedoemd door omstandigheden om met elkaar op te trekken. Maandagavond gaven de twee de Europese Unie een flinke middelvinger! Via Elsevier Weekblad.

Viktor Orbán werd vorige week natuurlijk hard aangepakt door het Europees Parlement toen Judith Sargentini triomfantelijk haar Hongarije-rapport als startschot voor de artikel 7 procedure gebruikte. Matteo Salvini wordt al langer genegeerd door de EU en werd zelfs als een reden voor bezorgdheid gezien door Maros Sefcovic, een vicevoorzitter van de Europese Commissie.

Zowel Orbán als Salvini hebben het er niet bij laten zitten en slaan terug. Orbán verwijst naar het plan van Juncker om 10.000 grenswachten in te stellen voor 12 miljard euro per jaar. Hij vindt het mooi dat de EU ‘eindelijk werk wil maken’ van wat in essentie zijn beleid in Hongarije is. Wel voegt hij er aan toe dat een deel van zijn eigen grensbewaking ook uit patriotten bestaat, die hij graag wil houden. Hij denkt er dus niet aan dat de EU zijn grensbewaking over zou nemen.

Salvini kreeg het verwijt ‘een simplistische oplossing’ te hebben voor de problemen die Italië ervaart door de migratiecrisis. Hij haalt uit naar ‘Eurobureaucraten’ die jarenlang structureel de smeekbedes van Italië hebben genegeerd waardoor zij nu met 700.000 asielzoekers zitten opgescheept. Dit soort denigrerende opmerkingen van ‘Eurobureaucraten’ zouden volgens Salvini wel eens de springplank kunnen vormen die een ‘populistische alliantie’ mogelijk maken.

Als zo’n alliantie inderdaad een realiteit wordt én groot genoeg blijkt, krijgt de EU zoals wij die nu kennen het nog zwaar te verduren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Dubbele Komma

  Goed nieuws!

  1. Peter Loosduinen

   Klopt !

 2. Dubbele Komma

  Laten we hopen dat deze 2 gezond verstand in de EU kunnen laten ontwaken.

  Maar liever nog:

  Opheffen dat KUT-EU!

  STEMP PVV!

 3. Gerlos

  Heren ga zo door en geef het gedrocht EU elke keer er flink van langs en laat jullie niet in de luren leggen.en zeker niet zwijgen.

 4. Ni28

  De starre houding van Brussel maakt meer kwaad dan goed. Landen gaan zich nu openlijk tegen de Brusselse dictators keren. Brussel blijkt anti-Europees te werk te gaan en geeft voorrang aan islamitische landen met hun dictatoriale houding boven de Europese democratie. Europese Unie begint verkeerde benaming te worden.

 5. Bloem

  Hopen dat die alliantie er komt. Vermoedelijk wordt die alliantie bij de volgende Europese verkiezingen alleen maar groter. De aanhang van de zogenaamde “populistische” partijen groeit alleen maar verder door de almaar falende politieke elite.

 6. henkC

  De centrale dictatuur die EU heet is zijn eigen graf aan het graven.

  Nu ben ik een voorstander van samenwerking tussen landen maar zou god op mijn blote knieen danken als we terug konden naar de EEG.
  Ook daar zaten zwakke broeders bij maar dat waren er 2, hooguit 3.

  1. Ad Infinitum

   Heel apart @henkC, maar EEG bestaat al lang niet meer. De Gouden Eeuw zou beter zijn.

 7. sjun

  Die alliantie komt er. Fundamenten ervoor zijn al even geleden in diverse Europese staten door bezorgde burgers die zich hun democratische invloed niet wensen te laten ontnemen gelegd.

  1. Tengo Kawana

   Zo zagen we recent nog een rechtspopulistische politieke omwenteling in Zweden.

   Is het niet, sjun?

   1. Capo

    Pisvlek!

 8. deelszon

  Goed zo dat zijn rechte ruggen, de EU moet veel harder aangepakt worden, de arrogantie ten top..

 9. Rosasolis

  Gelezen van ochtend in de krant: Hongarije beschuldigd van slaan asielzoekers.
  Opgepakte migranten bij de Servisch-Hongaarse grens worden mishandeld, zegt de
  Raad van Europa. Velen van hen meldden dat zij zowel tijdens hun arrestatie, als tijdens hun uitzetting, via poorten in het grens hek tussen Hongarije en Servie, door de Hongaarse politie waren mishandeld. Een arts in de delegatie vond overtuigende
  medische bewijs van mishandeling, waaronder zichtbare verwondingen. Daarbij zou het
  vooral om slagen gaan. Mensenrechten organisaties zeggen dat er ook honden
  worden worden gebruikt, door Hongarije… uit een rapport van R. Hellinga uit Boedapest.

 10. Vliegenvanger

  Gelukkig zijn er leiders die dat EU MONSTER durven aan te pakken. Hopelijk gaan er nog meer volgen.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Twee helden versus de fascistische omvolkers van West-Europa.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.