Merkel schopt chef inlichtingendienst eruit

Geen categoriesep 18 2018, 20:00
Hans-Georg Maassen, binnen de kortste keren van een schaduwachtige nobody naar een controversieel figuur gegaan! De chef van de Duitse inlichtingendienst is uit zijn functie gezet na een aantal 'opvallende' uitspraken. Dat meldt de NOS.
Maassen deed diverse uitspraken over de onrust in het Oost-Duitse Chemnitz. Aanleiding voor de onrust was een doodgestoken Duitser waarvoor een Syriër en een Irakees werden opgepakt. 'Rechts-radicale' jongeren en vergelijkbare andere groepjes gingen daarom de straat op.
Dit liep op een gegeven moment uit de hand en men raakte slaags met elkaar. Op internet doken video's op waarin te zien zou zijn hoe de rechts-radicalen op jacht gingen naar niet-westerse mensen. Maassen geloofde dit allemaal niet zo en zag geen bewijs. Dit betekende dat Maassen die video's niet geloofde of op ander bewijs doelde. Dit was natuurlijk nogal een schokgolf in Duitsland want hier heb je meneertje inlichtingendienst die eigenlijk keihard neigt naar 'Fake News' beschuldigingen.
Merkel was dan ook over de rooie. Zij heeft vandaag met haar drie coalitiepartijen overlegd. Die partijen roken ook bloed natuurlijk en zullen flink aan de arm van Merkel hebben zitten draaien om te krijgen wat ze willen, namelijk: het ontslag van Maassen.
Tot overmaat van ramp steunde CSU-minister Seehofer van Binnenlandse Zaken, Maassen ook nog. Diverse anderen vonden zijn ontslag terecht of te ver gaan. Merkel verschuift hem nu in ieder geval naar een plek onder Seehofer. Maassen wordt staatssecretaris op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Voor Merkel is te hopen dat hiermee de zaak af is gedaan maar iedereen voelt denk ik al wel aan dat het kwaad al is geschied.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten