snapshot12

Komt die €1000,- er dan toch? Rutte: 'Logisch om de mensen nu iets terug te geven'

Geen categoriesep 18 2018, 21:00
Als het aan Mark Rutte ligt krijgen de Nederlanders er, ondanks alle tumult in de wereld om ons heen, iets bij. Dat meldt NU.nl. Wat dat precies gaat zijn? Leest u mee.
Rutte omschrijft de Nederlandse samenleving alsof we sinds de crisis door een woestijn hebben lopen zwerven op zoek naar een veilig onderkomen. De Bijbelse verwijzing relateert hij natuurlijk aan de 51 miljard euro aan uitgaven die hij weg wilde werken sinds zijn aantreden.
Volgens Rutte staat er een herziening van het belastingstelsel aan te komen die, mits goedgekeurd, in 2019 tot een lastenverlichting zou moeten leiden. Verder hoopt hij dat meer bedrijven de trend van hogere lonen zullen volgen, omdat bedrijven ook meer winst maken. De 'internationale instabiliteit' waarmee wordt gedoeld op de fratsen van Trump en de Brexit, kunnen echter wel roet in het eten gaan gooien.
Rutte haalt hier en daar nog meer 'if's' en 'but's' aan in de vorm van het pensioenstelsel, de gaswinning en hervormingen op de arbeidsmarkt maar echt concreet is hij niet. In al zijn antwoorden komt er slechts een 'zou goed kunnen zijn dat' uit zonder concrete positieve gevolgen van zijn beleid. Wellicht zijn er meer mensen die inmiddels wel zoiets hebben van 'eerst zien, dan geloven', want mooie praatjes verkopen blijkt hij keer op keer als de beste te kunnen.
Zelf trekt hij zich de verminderde populariteit echter niet aan en richt hij zich op z'n te klaren klus. Echt een ander antwoord had hij ook niet kunnen geven toen men hem daarnaar vroeg...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten