Orbán en Salvini slaan terug, Europese Commissie krijgt er van langs!

Geen categoriesep 18 2018, 19:00
Viktor Orbán en Matteo Salvini, het lijkt wel een duo, gedoemd door omstandigheden om met elkaar op te trekken. Maandagavond gaven de twee de Europese Unie een flinke middelvinger! Via Elsevier Weekblad.
Viktor Orbán werd vorige week natuurlijk hard aangepakt door het Europees Parlement toen Judith Sargentini triomfantelijk haar Hongarije-rapport als startschot voor de artikel 7 procedure gebruikte. Matteo Salvini wordt al langer genegeerd door de EU en werd zelfs als een reden voor bezorgdheid gezien door Maros Sefcovic, een vicevoorzitter van de Europese Commissie.
Zowel Orbán als Salvini hebben het er niet bij laten zitten en slaan terug. Orbán verwijst naar het plan van Juncker om 10.000 grenswachten in te stellen voor 12 miljard euro per jaar. Hij vindt het mooi dat de EU 'eindelijk werk wil maken' van wat in essentie zijn beleid in Hongarije is. Wel voegt hij er aan toe dat een deel van zijn eigen grensbewaking ook uit patriotten bestaat, die hij graag wil houden. Hij denkt er dus niet aan dat de EU zijn grensbewaking over zou nemen.
Salvini kreeg het verwijt 'een simplistische oplossing' te hebben voor de problemen die Italië ervaart door de migratiecrisis. Hij haalt uit naar 'Eurobureaucraten' die jarenlang structureel de smeekbedes van Italië hebben genegeerd waardoor zij nu met 700.000 asielzoekers zitten opgescheept. Dit soort denigrerende opmerkingen van 'Eurobureaucraten' zouden volgens Salvini wel eens de springplank kunnen vormen die een 'populistische alliantie' mogelijk maken.
Als zo'n alliantie inderdaad een realiteit wordt én groot genoeg blijkt, krijgt de EU zoals wij die nu kennen het nog zwaar te verduren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten