Peiling: Alleen meerderheid van VVD’ers wil nog dat het Kabinet de rit uitzit

Maurice de Hond is vandaag weer naar voren gekomen met kersverse peilingen over verschillende onderwerpen. In een ander artikel ben ik al ingegaan op het verlies van zetels voor het Kabinet. Met elke week verliest de coalitie meer en meer zetels. Je kan je afvragen: Hoeveel mensen willen eigenlijk dat het Kabinet de rit uitzit? De Hond heeft die vraag voorgelegd en dit is het antwoord: alleen VVD’ers. 

Peiling Kabinet rit uitzitten

Excuses, ik moet het nuanceren. Alleen een meerderheid van de VVD’ers wil dat het Kabinet de rit uitzit. De rest van de kiezers van de coalitiepartijen heeft er blijkbaar geen vertrouwen meer in. Ik vind het wel verbazingwekkend dat er nog best veel FvD’ers zijn die voorstanders zijn van het uitzitten van de rit. Dramatisch laag, zeker, maar ik had rond de drie procent verwacht. Net als bij de PVV.

Enfin, als we deze cijfers zien, kunnen we ons afvragen of het wel verstandig is voor het Kabinet om door te gaan. Ze zitten er nu ongeveer een jaar en het is er niet beter op geworden. Inhoudelijk zijn er gewoon hele grote verschillen tussen de partijen. Als het gaat om de Europese Unie en immigratie zit er een diepe kloof in de coalitie. Dat gaat niet weg en het wordt alleen maar erger. Nieuwe verkiezingen? Misschien is dat nog niet zo een heel slecht idee.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Dubbele Komma

  tRutte moet oprotten!

  Het slechtste kabinet sinds de oorlog!

  Een schande voor het volk!

  Nexit!

  1. hans-e-pans

   Dit is een opmaak naar zijn nieuwe baan bij de EU.

 2. Meester Kong

  Nieuwe verkiezingen?

  VVD zal weer de grootste worden en zal samen met het CDA, D66/ GL en natuurlijk het FvD 🙂 een regering vormen.

 3. Blue monday

  Mmmmm, de coalitie VVD/PvdA blijkt toch nog niet de meest gehate regering.

  Ik houd het op de waan van de dag, hebben ontevreden rechtse mensen sowieso last van.

  En dan de vraag….noem eens een werkbare meerderheid. Speciaal voor hier
  een kabinet van FvD, PVV aangevuld met?

  En nu niet met de VVD aankomen

 4. wheelboy

  Probleem wat wij hier in Nl hebben zijn A teveel partijen te veel versnippering .Waardoor coalities voor de kiezers niet meer herkenbaar beleid uitvoeren .Dus een 5% kiesdrempel opwerpen .

  Dan zal Links NL eindelijk eens moeten gaan nadenken .Wil je de sociale welvaartsstaat overeind houden wat ik persoonlijk een goed iets vind .Of laat je de asiel sluizen open .Beide Gaat niet .Je kan nl je Euro maar 1x uitgeven . Of je moet de belastingen zo verhogen dat werken niet meer aantrekkelijk is .Het zgn inkomst afhankelijk .

  Een kabinet vormen wordt in Nl steeds moeilijker .Als straks de coalitie geen meerderheid meer haalt dan moeten ze al met 5 partijen om de tafel gaan zitten en wordt het beleid voor de burger steeds onherkenbaarder . Probleem zit in mijn optiek bij links .Zij willen A de welvaartsstaat houden maar vervolgens iedereen toelaten .Dat laatste zal links vaarwel moeten zeggen .PvDA heeft veel stemmen verloren onder de arbeider die is het zat dat ze voor een hongerloon moeten werken alle sociale voorzieningen worden afgebroken en voorts zien dat nieuwe Nederlanders op de wenken bediend worden . Zolang PVDA niet voor hun groep opkomt Den Arbeider zie ik het zwart in en zal de versnippering alleen maar toenemen

 5. Adriaan

  Nieuwe verkiezingen zullen het probleem niet oplossen. We blijven tot op het bot verdeeld. Het wordt weer een 50/50 kabinet met gepolder hier en gepolder daar. Het enige verschil is de koppen in het kabinet en een andere leugenaar als minister president.

 6. Ritter

  “In het sprookje van de onafhankelijke pers gelooft vrijwel niemand meer. Iedereen weet dat ‘kwaliteitskranten’ als NRC, The Guardian en de New York Times fungeren als spreekbuizen van de links-liberale elite. Net als het leeuwendeel van de Westerse RTV-nieuwsrubrieken. Zodra een journalist een predikaat als ‘gezaghebbend’ of ‘kwaliteit’ op andere journalisten, duiders of media plakt, kunt u ervan uitgaan dat er links-liberale waren worden aangeprezen. In medialand geldt een simpele regel: links is goed en rechts is fout. Dus CNN bedrijft serieuze journalistiek en FOX-nieuws niet.

  De links-liberale pers ligt al decennialang in bed met de links-liberale macht.

  De opkomst van de mondige burger en het aantreden van Donald Trump hebben de lome ontspanning in het links-liberale liefdesnest op wrede wijze verstoord. Alsof er een bouwlamp is ontstoken in het boudoir. Ineens ligt de verhouding op straat. Het cocon van geraffineerde leugens dat de minnenden hebben gesponnen blijkt niet bestand tegen de ruwe waarheden van iemand als Donald Trump.”
  https://opiniez.com/2018/09/16/trump-ontmaskert-links-liberale-leugenfabriek/uri4u/

  1. Tengo Kawana

   OpienieZ

   🙂

   1. Floris

    Tengo Kawana

    🙂

 7. Duke

  Hoe eerder dit kabinet valt, hoe beter. Het volgende kabinet heeft een hoop schade te repareren van de horrorkabinetten Rutte. De partij die alle wetten van de bezettingsperiode Rutte wil gaan terugdraaien, heeft een zeer goede kans op mijn stem.

  1. Tengo Kawana

   “de bezettingsperiode Rutte”

   🙂

   1. Capo

    Zuigtrol Tengo!

    🙂

 8. Vliegenvanger

  Dan is het de hoogste tijd dat de CU de stekker er uit trekt. En dat kunnen ze door tegen te stemmen voor het dividendbelasting plan. Nu stemmen ze voor (die schijnheilige) omdat ze bang zijn dat de bom barst en de regering omvalt. Nou en, nieuwe verkiezingen en hopelijk een nieuwe mp die voor t volk opkomt en niet voor die zakken vullers.
  Maar de CU is bang en stemt voor, om d’r eigen hachje te redden.

 9. Gerlos

  Mochten er nieuwe verkiezingen komen dan zijn we uitgeleverd aan een linkse afbraak regering, meer asiel/gelukszoekers en smijten met het geld dat uitgegeven gaat worden aan subsidies die er niets toe doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.