Meerderheid van Nederlanders is tegen het verruimen van het Kinderpardon

Geen categoriesep 16 2018, 12:00
Nu alle heisa rondom Lili en Howick is afgelopen, kunnen we even rustig reflecteren op wat er is gebeurd en wat de Nederlanders daarvan vinden. We weten nu dat de ambtenaren rondom staatssecretaris Harbers zich in hun hemd gezet voelen en dat Harbers een gevaarlijk precedent heeft geschapen. Naast het feit dat hij verschillende doodsbedreigingen heeft gekregen en moest onderduiken.
Maurice de Hond heeft vragen gesteld over wat er met Lili en Howick is gebeurd en wat men vindt van een verruiming van het Kinderpardon. De peilingen van De Hond zijn natuurlijk niet heilig, maar het kan inzicht bieden in wat men in Nederland ervan denkt en vindt.
Peiling Kinderpardon
De Nederlanders zijn diep verdeel over de kwestie, maar het lijkt er voor nu op dat een meerderheid positief is over de beslissing van Harbers. Het verschilt maar een procent en zeven procent heeft aangegeven het niet te weten, of heeft geen antwoord gegeven op de vraag. Dus we kunnen stellen dat het 50/50. De verdeling is weer typisvh links/rechts.
Moeten we naar aanleiding van dit specifieke geval dan maar het Kinderpardon verruimen? Neen, zegt de meerderheid. Met een groot verschil tussen 'ja' en 'nee'. Ook hier zien we de klassieke links/rechts verdeling, maar Nederland lijkt hierover iets zekerder te zijn en niet an sich voor een Kinderpardon te staan. Het is dan ook maar goed dat Rutte en Harbers hebben aangegeven dat de discussie over het verruimen van het Kinderpardon geen goed idee is en dat daar ook geen sprake van zal zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten