Problemen met advertentie-inkomsten? GeenStijl verkocht aan eigen hoofdredactie

Mediahuis gaat GeenStijl verkopen aan de hoofdredactie van de website. De reden hiervoor zou ‘bepaalde ethiek’ en ‘professionele journalistiek’. Dat meldt adformatie.nl.

Hoofdredacteur Marck Burema en adjunct Bart Nijman zouden zelfs geld toe krijgen om ze door de eerste periode als onafhankelijken te helpen. Dumpert, het welbekende videoplatform, wilde Mediahuis graag zelf houden.

Kennelijk wordt het Mediahuis te heet onder de voeten door GeenStijl te willen afstoten. Ze noemen ethiek en professionaliteit als voornaamste reden om afstand te doen van het mediaplatform. Het gaat natuurlijk om de boycot die door Rosanna Hertzberger op werd geroepen. Zij vroeg adverteerders om niet langer van GeenStijl en Dumpert gebruik te maken omdat zij de reacties op de platformen te seksistisch en aanstootgevend vond.

Hertzberger en honderden andere vrouwen die gewoon niet op GeenStijl konden klikken, wilden dat de adverteerders ‘kritisch nadachten over of hun advertentiebeleid overeenkomt met de waarden van hun onderneming.’ Een mooie manier om iets waar je het niet mee eens bent de nek om te draaien, waardoor het nu buiten het zicht voort blijft bestaan.

Dumpert blijft echter een flinke cash-cow waardoor Mediahuis best wel schijt heeft aan z’n advertentiebeleid en waarden, waardoor ze alleen GeenStijl op afstand willen houden. Marck Burema en Bart Nijman zullen dus aan de bak moeten om GeenStijl levend te houden! Gaat ze dat lukken of is langzaam het einde in zicht en was Hertzberger de laatste deugsteek dat het platform kon incasseren?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. DolleDries

  Prima site.

 2. Bloem

  Geen stijl is nog maar een schim van wat het ooit was. Getemd door de linkse deugers van het mediahuis. Nu het daardoor kapot is, wil men er vanaf

 3. Tengo Kawana

  Het probleem is inderdaad ethiek en professionaliteit.

  Geen Stijl is een ranzige pubersite zonder enige ethiek of journalistieke professionaliteit. Ik zou het fijn vinden als deze rioolpijp zou ophouden met spuiten.

  1. Top

   Blabla. Blaaskaak. Pisvlek. Antisemiet. Vet varken. Vleespet. Pedolover. En zo kan ik nog wel uren doorgaan, ware het niet, dat je mijn tijd niet waard bent klootzak.

   1. Adriaan

    @Top en toch reageer je. Ik ben u definitief gestopt met het reageren op Kawana. Dit persoon wil iedereen uit de tent lokken en door jullie reacties lukt het het nog steeds. Negeren is de enige oplossing. Laat het maar in het luchtledige lullen. Niet lezen en zeker niet meer reageren.

    1. Capo

     “@Top en toch reageer je.”

     Klopt, maar dan alleen met begrippen en stereotyperingen. Pisvlek, blaaskaak, etc…

     1. Tengo Kawana

      Dan is het goed hoor.

      🙂

     2. Top

      Neen hoor, helemaal geen stereoflauwekul. Gewoon de feiten zoals deze flapdrol in elkaar steekt , dit kan en mag je niet zo maar verbergen, met eindeloos heen en weer geschrijf, bij dit stuk anusurft.

    2. Top

     Dit is dan ook een copy paste verhaal. Makkelijk en snel.

  2. sonar

   Volgens mij heb jij het over jezelf ,ezel tanga

  3. Bloem

   Wat vindt u van het palestijnse geweld tegen joodse burgers in Israël? Hoever reikt hier uw ethiek op dit onderwerp.

   1. Tengo Kawana

    Ik beschouw Hamas als een terroristische organisatie, Bloem. Ik besef dat die mededeling zonder de context mee te nemen eenzijdig is, maar het afvuren van raketten op burgers is per definitie ontoelaatbaar en valt onder de definitie van terrorisme.

    Ik hoop u hiermede naar genoegen te hebben geïnformeerd.

    1. Bloem

     Fatah is geen terroristische bende?

     1. Tengo Kawana

      Fatah is een terroristische beweging zoals in onderstaande parabel groepjes Nederlanders terroristische bewegingen vormen:

      Stel: in de Verenigde Staten wordt een gek de baas die alle mensen met een Friese grootvader laat oppakken en afmaken. Het wordt een moordpartij van ongekende omvang en als het Anti-Friese bewind eindelijk ten val komt, is duidelijk dat de Friese overlevenden niet meer in Amerika willen wonen. Dus komt er een plan: de Friezen krijgen een eigen staat. En wat is een logischer plek dan het land dat volgens de oude teksten Fries is? Ondanks Nederlands verzet stemmen de Verenigde Naties met het plan in en uit de hele wereld trekken mensen met een Friese grootouder richting de nieuwe Friese staat, royaal gesubsidieerd door Amerika. De overige Nederlanders protesteren: ”Wij hadden toch nooit problemen met de Friezen?’ Maar in de internationale opinie overheerst het medelijden met de Friezen. Er komt een voorstel: de helft van Nederland wordt Frisia, en in de andere helft kunnen de Nederlanders blijven wonen.

      De Nederlanders pikken dit niet en er komt een oorlog die de Friezen, met Amerikaanse hulp, winnen en een nog groter deel van Nederland valt in Friese handen. Miljoenen niet-Friese vluchtelingen overstromen de grote Nederlandse steden en de spanningen lopen op, vooral omdat kleine groepjes Nederlanders een guerrilla zijn begonnen tegen de Friezen. ‘Terrorisme!’, roepen Friese voorlichters op CNN: ‘They are killing innocent Frisians!’ Intussen vraagt het Nederlandse volk: ‘Wat hebben wij voor leiders?’

      Er volgt een militaire coup en wanneer Nederland probeert in het buitenland wapens te kopen, verovert de jonge Friese staat met een ‘preventieve aanval’ de rest van Nederland, plus stukken van Duitsland en België. Drommen niet-Friese Nederlanders vluchten de grens over naar Duitsland en België, waar ook coups volgen: we moeten voorkomen dat de Friezen ons pakken! Intussen regeert het Friese leger met harde hand over de bezette Nederlandse provincies, wurgt de economie en confisqueert de mooiste stukjes voor nederzettingen en speciale wegen van die nederzettingen naar Frisia.

      Dan komt er een vredesproces en krijgt Nederland Limburg, een stukje Brabant en een Zeeuws eiland aangeboden. Die brokjes mogen geen Nederland heten, Nederland mag geen leger hebben en alle grenzen worden bewaakt door Friese troepen.

     2. Capo

      @Bloem: Laat de pisvlek lekker zichzelf onder zeiken! De tengotrol haast zich immer te nuanceren in de hoop de aandacht af te leiden van de islam die deze wereld niet bepaald heeft omgetoverd tot een plezierig oord.

      “Fatah is een Palestijnse politieke beweging. Vroeger was zij een guerrillabeweging, die later ook terroristische aanslagen pleegde. Tegenwoordig is zij een politieke partij met een militie, de Al-Aqsa Martelarenbrigade, die door onder andere door de Europese Unie en de Verenigde Staten als terroristisch wordt gezien.”

    2. Floris

     Toen Tengo nog actief was als Cypres deed hij mee aan een poll “is Hamas een terroristische organisatie” en hij vond toen van niet.

     Is Tengo sindsdien van mening veranderd?

     1. Tengo Kawana

      Floris doet er beter aan inhoudelijk te reageren op mijn standpunt. Dat zieke gestalk kennen we zolangzamerhand wel.

     2. Floris

      Willem Tengo wordt liever niet met z’n forumverleden geconfronteerd. Hij heeft veel te verbergen. Door voortdurend van nick te veranderen en daarover te liegen probeert hij de sporen uit te wissen.

      Helaas voor hem lukt het niet.

     3. Holland

      Haha, Tengo is aangeschoten wild.

     4. Tengo Kawana

      Floris ontwijkt de inhoudelijke discussie.

      Het stalken ligt hem beter.

     5. Floris

      “Toen Tengo nog actief was als Cypres deed hij mee aan een poll “is Hamas een terroristische organisatie” en hij vond toen van niet.

      Is Tengo sindsdien van mening veranderd?”
      ——————————————————————–
      De enige die hier ontwijkt is Tengo. Hem werd een normale vraag gesteld en hij weigert te antwoorden.

     6. Holland

      Tengo is inderdaad van mening veranderd. En zo te zien schaamt hij zich daar voor.

  4. swetsnek

   VAL DOOD LUL

 4. Holland

  Geweldig nieuws: GeenStijl (weer) totaal onafhankelijk. Met de zeer professionele redactie onder leiding van Pritt en Van Rossem zal de kwaliteit gewaarborgd blijven en zullen ook de advertentie-inkomsten weer op het oude peil komen. GeenStijl is toonaangevend op zijn gebied, heeft ministers doen vallen, vele onderzoeken geinitieerd en zet alle middelen in om een doel te bereiken. GeenStijl is wat heel, heel vroeger Vrij Nederland was en geeft smoel aan de pluriformiteit van de Nederlandse pers en verslaggeving. Onmisbaar!

 5. Meester Kong

  DDS mag wel uitkijken, geur van rechts extremisme waart rond onder de reaguurders .
  Als de reaguurder oproept tot geweld en er is geen joris . .

  Adverteerders zijn daar huiverig voor en zullen afhaken.

  Weest op uwen hoeden en ja we noemen wat namen.. Seneca, DD, komma, Top swetsnek en allen die zich aangesproken voelen 🙂 🙂 🙂

  1. Bloem

   Links extremisten zij veel erger, vooral de domme

   1. Bloem

    Toch…. mijnheer Kong

    1. Meester Kong

     Dit was een rechts blog.
     Nu gekaapt door rechts extremisten die zonder schroom oproepen tot geweld.
     Een soortement van stormfront 2.0

     1. Bloem

      U zult mij nooit tot geweld horen oproepen en de meeste anderen ook niet. Het komt voor dat sommige lieden (links en rechts van het spectrum) zich hier zeer ongenuanceerd uitlaten. Dat is betreurenswaardig

     2. Holland

      Als SP’er vind jij alles wat niet knalrood is al gauw extreem-rechts Kong. Dezelfde ongenuanceerde houding vind je ook bij de linkse omroepen en dagbladen. Framing en labeling, niets anders.

     3. Floris

      “Een soortement van stormfront 2.0”
      ——————————————–
      Maak jezelf niet belachelijk, Kong. Je bent een ouwe agitpropper, maar hou het een beetje normaal, wil je?

 6. Elu Thingol

  Wout laat wijselijk weg dat Hertzberger het slachtoffer werd van de seks-trollen op het GeenStijl-forum. Dat ging verder dan ergens niet mee eens zijn.

  1. Floris

   “seks-trollen”
   ————————-
   Heeft je mama je zó hard geraakt met de mattenklopper, Guus?

   1. Elu Thingol

    Willemsen laat weg dat Hertzberger en de honderden vrouwen de brief ten opzichte van adverteerders opstelden, nadat GeenStijl een foto van Hertzberger op de site afdrukte en vervolgens al haar seks-trollen met het meest walgelijke seks-getrol liet losgaan.

    https://www.rd.nl/opinie/advertentieboycot-terechte-vuist-tegen-geenstijl-1.1399588

    “Een week eerder plaatste het weblog een foto van een journaliste van de Volkskrant met daarbij een oproep aan bezoekers om te reageren: „Zou u haar doen? Graag alleen antwoorden met seksistische complimentjes.”

    Wie weleens op GeenStijl kijkt, kan zich met enige fantasie de reacties wel voorstellen. Honderden reaguurders postten hun verkrachtingsfantasieën. De redactie verwijderde niets. Het laat allemaal weinig aan de verbeelding over en is van een grofheid en een platheid waar deze site het patent op lijkt te hebben.”

    Doe context schets ik dus.

    1. Holland

     Ja Elu Trol, GeenStijl vliegt wel eens uit de bocht, baldadig en provocerend als ze zijn. Maar de overige 98% is gedegen journalistiek en gaat over onderwerpen die de rest van de media laat liggen of een nieuwe invalshoek die zaken anders belicht. Jij focust natuurlijk alleen op die 2% en verder weet je niks, want jij komt immers niet dagelijks op zo’n verderfelijk weblog.

     1. Elu Thingol

      GeenStijl is voor mij inderdaad geen dagelijkse kost. Ik weet nog dat zij de privacy van de diabetespatiënt op Centraal schaamteloos schond, alsof zij het rumoer van een aanslag extra wilde aanwakkeren. Daarmee heeft GeenStijl voor mij als serieuze journalistieke site definitief afgedaan.

    2. Floris

     Tja Guus, dat is de typische GS-mannenhumor en de sneeuwvlokjes (m/v) waaronder ook gereformeerde sneeuwvlokjes ergeren zich er enorm aan.

     Niet naartoe surfen is voor hen het beste.

     Vroeger zette mijn vader ook de knop om als de VPRO met z’n ranzige shows op de buis verscheen. Qua platheid kan niets aan de VPRO van de jaren 70 tippen. En weet je wat? Al die linkse sneeuwvlokjes die nu die zitten te janken over seksisme vonden het prachtig.

     Want toen stond het zogenaamd in het teken van het “doorbreken van seksuele taboe’s”.

     Stelletje hypocrieten.

     En dan heb ik het nog niet eens over BNN met z’n vunzige programma’s. Daarbij vergeleken is GS heilig.

     1. Tengo Kawana

      De ranzigheid die ik Geen Stijl toeschrijf heeft niets met seksualiteit te maken. Ik zie wel dat Floris dat zo ziet, maar dat informeert ons slechts over zijn persoonlijke preoccupaties.

     2. Elu Thingol

      Hier was het geval dat de Volkskrant-columniste het slachtoffer werd van niet-weggejoriste sekscommentaren. Dat heeft niets meer met humor te maken, maar was in feite gewoon getreiter. Stel je voor dat een rechtse columniste op Joop was afgedrukt met de uitnodiging aan de Joop-(seks-)trollen (even aannemende dat deze bestaan) om bagger uit te storten. Het huis was te klein geweest.

     3. Floris

      Dominee Willem Tengo ziet z’n schip stranden en gooit het plotseling over een andere boeg. Nu heeft het ineens niets meer met seks(ualiteit) te maken.

      Je blijft je verbazen over deze waanzinnige.

     4. Tengo Kawana

      De ranzigheid van Geen Stijl betreft wat mij betreft het totale nihilisme, het volledig gebrek aan respect voor de privésfeer van mensen en de doodzieke roddel en achterklap die hypocriet als journalistiek wordt gepresenteerd.

     5. Floris

      GS is een combinatie van grappen en grollen die niet iedereen leuk vindt en zeer serieuze journalistiek die ook niet iedereen leuk vindt omdat het niet past in de politiek correcte gebaande paden.

      Alleen al vanwege dat laatste heeft GS bestaansrecht in het zo eenzijdige medialandschap.

      Ik besteed er zelf weinig tijd en behoor niet tot de “reaguurders” en lees de commentsectie zelden of nooit.

     6. Capo

      “wat mij betreft”

      Het “wat jou betreft” doet er niet toe pisvlekje!

     7. Elu Thingol

      Ik breng er ook weinig tijd door, dus dat hebben we gemeen.

 7. DolleDries

  De islam verspreidt zich als een uitdijende kanker verstoord heel Europa. Wie in dit land al ziet dat het onaanvaardbaar is moet dringend eens lezen en kijken naar andere Europese landen. Alleen al in Frankrijk zijn er nu 751 no-go-zones.

  De stad Birmingham in de West Midlands, het hart van Engeland, de plaats waar de industriële revolutie begon, de tweede stad in het Verenigd Koninkrijk en de achtste grootste van Europa, is nu de gevaarlijkste stad van Groot-Brittannië. Met een grote en groeiende moslimbevolking hebben vijf van zijn raadszones de hoogste niveaus van radicalisering en terrorisme in het land.
  In februari publiceerde de Franse journalist Rachida Samouri een artikelin het Parijse dagblad Le Figaro, waarin ze haar ervaringen vertelde tijdens een bezoek daar. In ‘Birmingham ten tijde van het islamisme’ (‘Birmingham à l’heure islamiste’) beschrijft ze haar onbehagen over de groeiende verschuiving van normatieve Britse waarden naar die van verschillende islamitische enclaves. Ze noemt het district Small Heath, waar bijna 95% van de bevolking moslim is, waar kleine meisjes sluiers dragen; De meeste mannen dragen baarden en vrouwen dragen jilbabs en niqabs om hun lichaam en gezichten te bedekken. Marktkramen sluiten tijdens het gebedstijd; de winkels tonen islamitische kleding in de etalage en de boekwinkels zijn allemaal religieus. Vrouwen die ze interviewde, veroordeelden Frankrijk als een dictatuur gebaseerd op secularisme (laïcité), ze beschouwden ‘een excuus voor het aanvallen van moslims’. Ze zeiden ook dat ze van Groot-Brittannië houden omdat het hen in staat stelt om een ​​volledige sluier te dragen.

  Dit wil de SP

 8. Jantje

  Goed dat ze weer onafhankelijk worden en hun eigen broek gaan ophouden, kunnen ze tenminste kunstenaars als Gregorius Nekschot steunen.
  Sponsors als de Toto, Bavaria, Gillette (dezelfden als bij VI) zullen in de rij staan.
  Dumpert zal wel dezelfde weg op gaan als hyves, want veel filmpjes die erop staan zijn zeer zeker ook schadelijk voor het imago van het Mediahuis.

 9. Blue monday

  De betaler bepaald….benieuwd of Unicef of groene stroom ook nog eens met vd Galien gaat praten.

  Van hun geld is vd Galien in ieder geval niet vies

  1. Top

   Jij toch ook niet van de mensen, die jouw uitkering moeten opbrengen, je maakt er zelfs ruzie mee. Het is maar goed, dat je hier anoniem kan gallen, heb je nog wat te doen strontvlek.

   1. Tengo Kawana

    DFTT.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.