PVV vreet FvD verder leeg in de peilingen en SP profiteert van verlies van D66

De Algemene Politieke Beschouwingen zijn niet positief geweest voor Forum voor Democratie. Ondanks dat voorman Thierry Baudet zei dat veel mensen het met hem eens zijn, profiteert de PVV alsnog van het feit dat Baudet nauwelijks te zien was tijdens die debatten. Geert Wilders weet die mensen een gezicht te geven als volksvertegenwoordiger. 

Peiling 30 september

Baudet kan dus zeggen wat die wil over het niveau van de debatten of de symbolische waarde, maar het blijft een feit dat stemmers willen zien wat hun volksvertegenwoordiger te zeggen heeft. Het kan niet zo zijn dat als je niet komt opdagen bij debatten, dat je dan automatisch een goed signaal uitzendt, de buiten wereld in. Maurice de Hond heeft in de peiling ook geconstateerd dat D66 een zetel verliest aan de SP. Veel kiezers hebben spijt dat ze op de partij van Pechtold hebben gestemd, aldus de peiling van De Hond. Wel 42 procent van de stemmers welteverstaan.

Dit geeft De Hond zelf aan:

Als we de ontwikkelingen van de afgelopen weken bekijken zien we enerzijds dat D66 steeds verder wegzakt en anderzijds dat de PVV kiezers terugwint van FvD. Het eerste komt door de onvrede bij D66-kiezers over bepaalde besluiten van het kabinet. Het laatste hangt samen met de Algemene Beschouwingen en de aandacht die er weer is voor Islamitisch terrorisme in Nederland door de aanhouding van 7 personen, die verdacht worden van het voorbereiden van een aanslag. De 9 zetels van D66 waren er voor het laatst in maart 2008. D66 had in 2006 3 zetels gehaald en in de oppositie herstelden zij zich tot de 10 die in 2010 behaald werden bij de verkiezingen.

Al met al een geheel nieuwe ontwikkeling voor Forum voor Democratie, maar de partij van Pechtold is natuurlijk al een tijdje aan het zakken in het moeras.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. EU kok

  PVV vreet FvD verder leeg in de peilingen
  .
  Gelukkig zijn er momenteel chocoladeletters in overvloed.

  1. Capo

   FVD is met twee authentieke zetels de Kamer binnengekomen, leegvreten is niet aan de orde en FVD heeft een gigantische groeispurt doorgemaakt die verzilvert zal worden.

   1. EU kok

    FVD is met twee authentieke zetels de Kamer binnengekomen,
    .
    Hebben ze hun eigen, oude stoeltjes meegenomen?

    1. Capo

     Ja… 😛

    2. Crassus

     Gaaf ! Stoeltjes uit de soos, of de Mensa, waar Beaudet de eetzaal commandant was.

   2. Frits Jansen

    Het FvD is een uit de hand gelopen grap. Baudet heeft duidelijk aangegeven zich te goed te voelen voor het Kamerwerk, en zoekt alleen nog een goed moment om over te stappen naar een tien keer beter betalende baan bij een advocatenkantoor aan de Zuidas.
    Ik zal er blij mee zijn want Baudet verlaagde de drempel naar PVV gedachtengoed. Wie op de PVV stemt is echt niet goed wijs, Baudet wekt soms de schijn iets zinnigs te zeggen.

    1. Dubbele Komma

     Hahaha.

     Fritzl noemt mensen niet wijs die PVV stemmen.

     Hij zou zijn achterlijke wereldvreemde verhaaltjes eens moeten nalezen die hij hier achterlaat… WHAHAHAHAH…

     Wie is er niet wijs,Fritzl?

     😀

    2. Capo

     “Het FvD is een uit de hand gelopen grap.”

     Hahahaha, de snelst groeiende politieke partij van Nederland die met twee authentieke zetels in de Kamer is gekomen. Dag Ahmed Jansen! 🙂

    3. henkie

     Beste Frits,

     Als de volksmassa een meer genuanceerde beeld krijgt te horen en te zien, dan weten ze wat te doen.

     Stemmen op PVV, Fvd, PvdD, 50plus of zelfs SP.
     Er moet een einde komen aan de samenzwering die sinds 1971 al bezig is om een Verenigde staten van Europa islamitische staat op te zetten.

     Steeds meer mensen moeten ook buiten deze forum hun opvattingen kenbaar maken. De alternatieve opinie moet norm worden.

     Niet de opinie eenzijdig opgedrongen via list leugen en bedrog!

    4. Gewoonomdathetkan

     Jij bent niet wijs net zoals die flapdrol baudet

     1. DirkSteen

      Duidelijk en goed!!!

  2. Dubbele Komma

   D66-sp: van de regen in de drup.

 2. DolleDries

  Het is niet verstandig om op de SP te stemmen die willen nog meer van dat tuig binnen halen.

  Op woensdagavond werd in Angoulême een bus aangevallen door een dertigtal jonge mensen gewapend met zwaarden en honkbalknuppels. De bestuurder kon opnieuw starten en niemand raakte gewond. Donderdagochtend kondigde het vervoersnetwerk van de stad aan dat er geen bussen zouden rijden en dat de chauffeurs hun recht op werkweigering zouden uitoefenen. Dit is de tweede busaanval in een week.
  Gewelddadige agressie in de straten van Angoulême (Charente) op woensdag 26 september. Kort na 17.00 uur omcirkelde een dertigtal jongeren een bus die net de halte had gemarkeerd. Ze hadden het blijkbaar voorzien op andere jongeren in de bus, zo meldt Sud Ouest.
  De aanvallers waren “uitgerust met honkbalknuppels en zwaarden”, volgens een verklaring van STGA, het transportnetwerk van de stad. De 26-jarige bestuurder, die pas sinds juli in dienst was, activeerde onmiddellijk het noodpedaal. De passagiers konden aan de voorkant uitstappen terwijl hij de achterdeuren op slot deed. De bus vertrok toen naar links, de achterruiten gebroken door de klappen.

  1. Frits Jansen

   Wat Angoulême er mee te maken heeft ontgaat me volkomen, maar een waarschuwing tegen de SP is op haar plaats. De PvdA is een partij van sociaaldemocraten, de SP een partij van socialisten, dus eigenlijk communisten.
   Er wordt op deze site vaak ten onrechte gemopperd over “extreem links”, maar SPers zijn dat echt.
   Bedenk dat communisme niet samengaat met democratie en dus hardhandig moet worden gehandhaafd. Wel eens van de Berlijnse Muur gehoord?

   En de tegenstanders van open grenzen komen met communisten ook aan hun trekken, alleen willen communisten voorkomen dat inwoners wegvluchten in plaats van immigranten buiten houden.

   1. wheelboy

    Dries
    Als ze toch links willen stemmen laat ze dan AuB Sp stemmen .Das toch een verloren stem .in de bijna 30 jaar dat ze poltiek actief zijn nog nooit geregeerd . Beter als een D666 die je wel via een kabinet een oor aan naait .Of erger nog GL die net als een oude grammafoonplaat die blijft hangen roept tax tax tax tax .En de asiel sluizen open zet en ze met vliegtuig ophaald en jou en mij een co2 tax aansmeert .

   2. wheelboy

    Frits Jansen
    En GL das een sociaal liberale groene partij .In mijn optiek kun je nog beter SP stemmen als GL want in GL zitten de echte oude communisten van de CPN nog in . Weet niet wat erger is SP of GL . Als ik tussen bijde slechte moet kiezen heb ik liever met SP te doen . Waar ik Klaver al op bergen met leugens heb betrapt . Kan ik dat van zowel Roemer als Marijnissen niet zeggen .Heb Roemer ondanks dat het niet mijn partij is altijd als een betrouwbare politicus gezien .

  2. wheelboy

   Dries
   Als ze toch links willen stemmen laat ze dan AuB Sp stemmen .Das toch een verloren stem .in de bijna 30 jaar dat ze poltiek actief zijn nog nooit geregeerd . Beter als een D666 die je wel via een kabinet een oor aan naait .Of erger nog GL die net als een oude grammafoonplaat die blijft hangen roept tax tax tax tax .En de asiel sluizen open zet en ze met vliegtuig ophaald en jou en mij een co2 tax aansmeert .

   1. Capo

    Niet al te zwaar aan tillen, maar D’66 zakt steeds verder weg. En terecht, met democratie heeft die partij geen ene moer te maken.

    https://www.telegraaf.nl/nieuws/2618117/d66-zakt-steeds-verder-weg

 3. rosmalen53

  Mooi zo gelukkig gaan steeds meer mensen
  inzien dat Forum voor Debielen enkel is opgericht om de PVV klein te houden
  Die GedverDerrie is de rechterarm van Trutte

  1. Capo

   “Mooi zo gelukkig gaan steeds meer mensen
   inzien dat Forum voor Debielen enkel is opgericht om de PVV klein te houden
   Die GedverDerrie is de rechterarm van Trutte”

   Ik citeer jouw bijdrage nog een keer, gewoon omdat ik het zo enorm achterlijk vind.

   1. RobertMarsman

    Nou nee hoor hij heeft gewoon gelijk. Afgelopen week nadat Wilders een wetsvoorstel had ingediend, tijdens het APB om islamitische uitingen te weren bleek al uit peilingen dat 76% van de Forum aanhang het eens was met Wilders.

    Die mensen kunnen dan gewoon beter overstappen naar de PVV want dan zijn ze bij het Forum niet op hun plek. Want dat is wat Baudet helemaal niet wil. Islam is geen probleem volgens Baudet maar de interpretatie daarvan. En Nanninga maakt het al helemaal bont want moslims horen bij ons, en een burkavebod gaat eigenlijk ook niet werken want vrouwen moeten vooral zelf weten wat ze aantrekken.

    1. Capo

     “Islam is geen probleem volgens Baudet maar de interpretatie daarvan. gelopen en hele bevolkingsgroepen tegenover elkaar zijn komen te staan.”

     Onjuist! FVD zal de islam nooit omarmen noch deze aanmoedigen omdat islam gelijk staat aan het “vermoorden” van westerse waarden en normen.

     https://forumvoordemocratie.nl/standpunten/wet-bnw

    2. Dubbele Komma

     Gvd wilde na de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam al samenwerken met de debieltjes van groen links.

     Fvd is af. Nu al.

     Beter PVV stemmen!

     😀

     1. Capo

      “Beter PVV stemmen!”

      Mag ook, keur ik ook goed! 😉

   2. rosmalen53

    Niks achterlijks aan
    Gewoon een kwestie van vooruitzien .
    Die clown ligt liever op zichzelf te kicken in een zwembad.
    Beveiliging heeft die bekakte flapdrol niet nodig dus dat zegt ook al alles
    Wilders die is pas echt en daar heb je tenminste iets aan

    1. Capo

     “Wilders die is pas echt en daar heb je tenminste iets aan…”

     Ook prima!

  2. EU kok

   Precies, het is een complot van Rutte.

 4. poldi

  Onze Manipulator de Hond kan het bijsturen van de peilingen maar niet laten.
  De nieuwe aanpak “PVV en FVD als communicerende vaten”.

 5. RobertMarsman

  Hij gaat nog wel meer zeteltjes wegpakken bij het Forum. En dat heeft alles te maken met het islam standpunt die Baudet heeft. Wat islam betreft is Baudet net zo’n wegkijker als de rest van de kamer.

  1. Capo

   Oneens, duidelijk dat jij het partijprogram niet kent. Bovendien staan eens gekozen standpunten niet perse vast. Ik ben ervan overtuigd dat FVD stelling neemt en zal nemen tegen verdere islamisering omdat dit de Nederlandse normen, waarden en culturele verworvenheden onherroepelijk zullen verkrachten.

   “Door de komst van grote groepen (islamitische) immigranten zijn een aantal verworvenheden en kernwaarden van onze samenleving onder druk komen te staan. Het partijkartel heeft dit probleem de afgelopen dertig jaar genegeerd – waardoor het nu compleet uit de hand is gelopen en hele bevolkingsgroepen tegenover elkaar zijn komen te staan.”

   https://forumvoordemocratie.nl/standpunten/wet-bnw

   1. RobertMarsman

    Standpunten zeggen mij niet zoveel. Je moet luisteren naar wat ze roepen en hoe het stemgedrag in de kamer is. Maar ik begrijp dat jij nog in de ontkenningsfase zit. Baudet is geen bondgenoot van Wilders als het over islam gaat maar rent die het partijkartel achterna.

    Klinkt leuk en aardig opkomen voor Nederlandse cultuur en traditie. maar als daarentegen de grootste oorzaak ontkent van het verval van onze cultuur en tradities, namelijk de islam dan roep je maar wat.

    1. Capo

     We gaan het ontdekken Robert, de invloed van islam zal de komende tijd niet afnemen waardoor ik zeker weet dat FVD nog wat steviger stelling zal nemen. Dat is ook logisch want FVD staat voor een stevig Nederland gebaseerd op Nederlandse waarden en normen en niet op islamitische, welke een ideologie is en geen andere waarden en normen naast zich duldt.

   2. rosmalen53

    Het Forum voor Debielen is er voor de zielepoten die zichzelf wat “meer” voelen omdat ze toevallig net iets meer geleerd hebben en niet graag bij de tokkies of whatever wat de achterlijke media ervan gemaakt hebben willen horen
    Nou ik kan jullie vertellen jullie komen wel zo bedrogen uit met die bekakte lul
    met zijn Latijnse gezever
    Hij zit er alleen maar voor ondernemers en ex VVD ers die genoeg hebben van Trutte
    Voor de hardwerkende Nederlander zeg maar de economie van onze samenleving die gewoon onder een baas werkt doet die lul samen met die uitgerangeerde nar nul komma nul niks

 6. Eugenie de la Fleur

  Ik merk dat er een kleine burgeroorlog gaande is onder onze rechtse vrienden.

  Vermakelijk!

  1. Capo

   O ja, merk jij dat Willem. Lastig schakelen tussen de verschillende nicks? Svetlana, ouwe natte scheet!

   1. Holland

    Willem gaat altijd stuk door het herkenbare en rigide taalgebruik in al zijn nicks. Logisch, een psychopaat kent niet zoveel creativiteit en verraad zich onmiddellijk.

    1. Capo

     @Holland: Ja hij is zoekende en valt voortdurend door het DDS-mandje.

     1. Capo

      Zoals ik al eerder schreef, hij moet hier geen poot meer aan de grond krijgen!

    2. Ni28

     Juist, de trollen lijden aan psychopatische aandoeningen. Met zoveel nicks in beheer moet je nodig schizofreen worden.

 7. Crassus

  Naar de enquete van Maurice in de Telegraaf: .

  Kort na het Brexit-referendum, ruim 2 jaar geleden, zijn er vragen gesteld naar de reactie van de Nederlanders. Die vragen zijn deze week herhaald. Daarbij blijkt dat het aandeel Nederlanders dat teleurgesteld is dat de Britten gestemd hebben voor de Brexit gestegen is van 43% naar 59%. Alleen kiezers van FvD en PVV zijn in meerderheid er blij mee.

  In 2016 dacht 19% dat de Brexit voor Nederland economisch heel nadelig zou zijn, dat is nu 29%. D66 kiezers denken dat het meest, FvD kiezers het minst.

  Ergo, buiten FvD en PVV neemt het verstand toe. Mee eens?

  1. Capo

   Nee, Willem!

 8. Jetske

  Lars heeft het keurig uiteen gezet, ook Robert Marsman heeft het goed verwoord.
  Baudet wil alleen zijn eigen gelijk, daar gaat hij mee de fout in, je redt het toch echt
  niet met al die uitgebreide bijeenkomsten waar hij samen met Theo het woord voert en de achterban nauwelijks een vraag mag stellen. Het nieuwe programma al gezien, waar
  Thierry de gast was? “De Hofbar” Thierry Baudet vindt zijn aanwezigheid bij een debat niet MEER beneden zijn waardigheid en neemt afstand van zijn woorden! Er werden vragen aan hem gesteld waar hij met zijn mond vol tanden geen antwoord op wist te geven, vervolgens kwam er een onsamenhangend verhaal wat weer eens niets met
  de vragen te maken had. Zette Geert Wilders neer als een schreeuwer die het alleen maar over de islam kon hebben. Een dame die daar ook aanwezig was, zei dat ze hem eerst wel goed vond maar nu niet meer. Al met al, een aanrader om het programma
  even terug te kijken (uitzending gemist). Vrijdagavond naar een bijeenkomst van de PVV in Drenthe geweest, Martin Bosma was de spreker, er waren zo rond de 100 mensen aanwezig iedereen mocht vragen stellen en kregen een keurig antwoord, een zeer geslaagde avond, de mensen dik tevreden! Lees de reacties bij E.J. Bron.
  Fijne dag verder!!!

  1. Capo

   Wat is er mis met de PVV?

   1. wheelboy

    Capo
    HELEMAAL NIETS MIS MEE !!!

    1. IJsbrand Koudvuur

     @wheelboy,

     “…HELEMAAL NIETS MIS MEE !!!…”

     Nou ja… 😉 je moet roch toegeven dat de PVV voornamelijk uit ontwetende sujetten bestaan.

     Als ik moest kiezen tussen PVV en FvD, dan is een keus al gauw gemaakt natuurlijk.

    2. Capo

     @Wheelboy: Exact!

  2. shidaian

   Goh ik heb de Hofbar zojuist ook gezien en herken veel niet wat u hier te berde brengt. Mond vol tanden? Omdat hij ff nadacht over zijn antwoorden? Ook ben ik bij een paar bijeenkomsten van FVD geweest. Hoe komt u er bij dat men nauwelijks vragen kan stellen. Er gebeurt bijna niet anders. Natuurlijk hoef je het niet in alles met iemands manier van doen eens te zijn, maar de standpunten van een partij daar gaat het toch m.i. ook om. Wat de PVV betreft ja Martin Bosma …Goed spreker, goede voorzitter van de Tweede Kamer als hij die functie tijdelijk bekleedt, maar toch is PVV niet mijn partij

   1. cornholio

    Ook ik ben bij een aantal van deze bijeenkomsten geweest en kan bevestigen dat er veel ruimte is voor vragen die allen beantwoord worden.
    Viel mij op dat er veel ouderen waren die het niet eens zijn met de huidige politiek.
    Vooral de linkse indoctrinatie in het onderwijs.
    Ondanks het feit dat Baudet hier en daar in de Kamer een foutje heeft gemaakt, denk ik wel dat hij er iets van leert in tegenstelling tot de rest van die gasten.

 9. shidaian

  Het heeft in ieder geval voor FVD een enorm aantal nieuwe leden opgeleverd. Waarschijnlijk mensen die wel verder kijken dan hun neus lang is. De tijd zal het leren. Volgend jaar wordt cruciaal

 10. Ni28

  De onzichtbaarheid van Baudet is cruciaal voor zijn bestaan. Zijn speech was goed maar door speeches alleen maak je het niet. Hij moet sterker worden in debat. Hopelijk is dat zijn politieke jeugdige onbezonnenheid. Wilders is in dat opzicht een oude rot en weet de partijen te bespelen en zijn beelden door andere partijen te laten (deels) overnemen.

  1. Capo

   Ook is hij veelvuldig in het land en heeft hij een zeer krachtig digitaal platform. Vanuit het letterlijke niets met twee zetels de Kamer binnenkomen laat al iets van dat succes zien.

   1. EU kok

    een zeer krachtig digitaal platform.
    .
    Leuk voor eigen parochie.
    Waardeloos voor de 2e kamer.

    1. Capo

     Misschien, toch groeit FVD tegen de klippen op en de steun zal zich uiteindelijk vertalen in zetels. 1848 is inmiddels 170 jaar geleden, vandaar.

   2. rosmalen53

    Kuch weet je nog de groep Wilders van 1 naar 9 zetels dat is pas klasse
    Daarna kuch 24 en dat bereiken terwijl je door de media constant zwart gemaakt wordt en bij geen van die prietpraatprogramma”s aan schuift
    Dat wil ik die 2 bekakte clowns nog weleens zien doen
    Schei toch uit aub

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.