Radicalisme rukt verder op in Griekenland: extreem-rechtse activisten slaan linkse politicus in elkaar

Griekenland mag dan wel uit de economische malaise zijn gekomen, maar de opkomst van de radicale politiek blijft doorgaan. De neonazi’s van de Gouden Dageraad zitten in het parlement, een radicaal-linkse partij heeft de macht in handen en extreem-rechtse activisten slaan een politicus in elkaar. Het is het normale politieke leven in Griekenland.

Het slachtoffer, de 40-jarige Petros Konstantineas van de linkse regeringspartij Syriza, werd aangevallen nadat hij met zijn zoon een voetbalwedstrijd in de stad Kalamata had bezocht. Een partijgenoot zegt tegen Griekse media dat het ging om zo’n dertig extreem-rechtse daders.

Griekse politieke partijen hebben met afschuw op de aanval gereageerd. Premier Tsipras, ook van Syriza, zegt dat de “fascisten” die Konstantineas hebben aangevallen, zullen worden berecht. De politie heeft inmiddels vijf verdachten opgepakt.

Geweld van radicale groeperingen is een opkomend fenomeen in Europa en zeker in landen als Griekenland is het heftig. Deze landen zijn er economisch zeer slecht aan toe geweest, waardoor radicale politici grip krijgen op de harten van de burgers met hun simplistische verklaringen en oplossingen. Daarbij komt ook nog eens dat Griekenland heel veel soevereiniteit heeft moeten inleveren aan de Europese Unie en de Trojka, om op die manier leningen te krijgen om hun schulden af te betalen.

In Nederland valt het gelukkig nog wel mee, maar ook hier zien we groeperingen opkomen die flirten met extreem-links en extreem-rechts. Geweld is nooit goed te praten, of het nu van rechts af komt, of van links. Radicale politiek moet afgewezen worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

103 reacties

 1. Elu Thingol

  U slaat de spijker op de kop. Niets aan toe of af te doen.

 2. EU kok

  Zoals gebruikelijk komt het geweld van links.
  Oh wacht even.

  1. Elu Thingol

   De Britse politica Jo Fox werd vermoord door een Brexitter die links als de oorzaak van alle kwaad zag en tegen immigratie was. Anders Breivik schoot meer dan zeventig jongeren dood van de Arbeiderspartij, aangezien hij links als oorzaak van alle kwaad zag. Hoewel men ons soms het tegendeel wil doen geloven is de kogel vaak genoeg van rechts gekomen.

   1. chrism

    Wat een logica weer zeg pfff ,.
    U zit alles goed te kletsen wat u uitkomt over de rug van andere hoe maak je wat rechts is krom ?
    Nou doe zoals u en nee links rechts midden wat er gebeurd is te gek voor woorden en keur ik niet goed , maar wat u en met u velen hier op DDS doen is eigenlijk gewoon hetzelfde denk hier eens over na .

  2. Tengo Kawana

   Inderdaad, het geweld komt meestal van extreem-rechts, zeker als het dodelijk geweld betreft.

   1. Eugenie de la Fleur

    Idd. Wanneer je het over extreemlinks geweld hebt gaat het meestal over het vernielen van eigendom (vandalisme etc.). Ik praat dit absoluut niet goed en vind dat dit ook aangepakt moet worden. Toch is het onschuldig vergeleken met wat extreemrechts toe instaat is

    1. lIN-T

     Weer niks beters te doen linkse nutteloze trolletjes?

     1. Bloem

      Eugenie de la Fleur is één van de vele pseudoniempjes van Tengo

     2. Bloem

      Net als Elu overigens.
      Overigens begrijp ik Tengo niet helemaal.
      Hij is zelf extreem links, verdedigd geweld tegen Joden (vanwege Israël) en propageert Zyklon B als een humaan middel om ten joden in te zetten.
      Vervolgens claimt hij hier dat geweld voornamelijk door rechts wordt ingezet om haar doelen te bereiken.
      Daarnaast spelt op dit forum nog het gerucht over Tengo/Dopper met betrekking tot de stichting Martijn. Indien dat waar is, dan propageert hij ook nog eens seksueel geweld tegen kleine jongetjes. Hoe verachtelijk kan het zijn

     3. Tengo Kawana

      Pijnlijk om te zien hoe de antisemiet en pedoseksueel Bloem zijn eigen vergrijpen probeert de projecteren op anderen. Een wanhopige man.

     4. Siemien

      Tengo probeert hier linksom of “linksom” zijn zieke antisemitische, islamitische en pedofiele gedachtegoedjes te plempen…

     5. Tengo Kawana

      De pedofiel en antisemiet Siemien doet ook een duit in het zakje.

      Triest.

     6. Capo

      @Siemien: Hoe weet je dat je een Tengotrol aan de lijn hebt?

     7. Siemien

      Zoals ik zeg, Tengo laat je behandelen joh, je bent echt een vies miezerig mannetje die zijn zieke gedachtegoedjes op anderen probeert te plempen.
      In veel reacties laat je duidelijk merken dat je antisemitische, islamitische en pedofiele sympathieën koestert..

     8. Tengo Kawana

      Siemien is een notoire antisemiet en pedoseksueel die zijn zieke geest projecteert op anderen.

      Pijnlijk om te zien.

     9. Siemien

      Tengo bewijst mijn gelijk wederom en hiermee is de discussie ten einde..

     10. Capo

      @Siemien: Weet je hoe je weet dat je een Tengotrol aan de lijn hebt? Als hij schaakmat staat draait hij de zaken om. Kansloos, maar dat wisten we al. Het is een notoire leugenaar en een multinicker.

     11. Elu Thingol

      Als we inzage krijgen in lugars werkcomputer zal dat ongetwijfeld veel belastend materiaal opleveren. Mogelijk downloadt Bloem het beeldmateriaal en stuurt hij het door naar Capo. De band tussen hen lijkt erg sterk.

     12. Capo

      “Eugenie de la Fleur is één van de vele pseudoniempjes van Tengo”

      Klopt, in die variatie zijn er sowieso vijf verschillende. Elu is daar ook een van.

     13. Siemien

      @Capo inderdaad en vervolgens komt rugtufje Elu ook even om het hoekje om te bevestigen wat ik steeds zeg, dus met anderen woorden wij hebben gelijk en de discussie ten einde.. 😉

     14. Capo

      @Siemien: Ik discussier niet met Tengotrol en zijn multinicks. Iemand die zeven dagen per week gemiddeld 13 uur per dag actief is op DDS kan niet goed bij z’n hoeft zijn. Maar dat weten we al meer dan 15 jaar.

      Tengo c.s. (multinicker) is een bewezen multinicker. De afgelopen (meer dan) 15 jaar is hij bezig geweest met het frustreren en ondermijnen van de verschillende forums en reactieplatforms in Nederland. Multinicker doet dit door zichzelf, via zijn multinicks aan te moedigen en gelijk te geven. Ook gebruikt multinicker zijn multinicks om flamings op te starten, te trollen en de multinicksupporters aan te jagen.

     15. Siemien

      @Tengo
      “We zitten hier niet op antisemieten en pedofielen te wachten.”

      Klopt daar zitten wij niet op te wachten en het wordt tijd dat jij dus oprot, ik geloof dat ik niet de enige ben die zo over jou denkt, sterker nog, je bevestigd structureel en keer op keer mijn gelijk, je bent ook een ontzettend dom jongetje..

     16. Siemien

      @Capo Dat snap ik, maar dit ziekelijk soort moet gewoon even wat tegengas krijgen.
      En de waarheid wordt steeds gesproken en dan gaat dit soort steigeren en zijzelf bewijst steeds mijn gelijk..

    2. Tengo Kawana

     Siemien vlucht met zijn staart tussen de benn.

     Een goede zaak. We zitten hier niet op antisemieten en pedofielen te wachten.

     1. Capo

      “tussen de benn.”

      Pisvlek!

     2. Top

      Balblablablabla. Blaaskak. Psvlekje/pedolover/vleespet, antisemiet vette flapdrol en steeds dichter bij de put of het vuur.

    3. Rosasolis

     @Eugenie. Zo is het. De extreem links groepen zijn lang niet zo groot als de
     Alternatief Rechts beweging (Alt-rechts) die steeds agressiever wordt zowel in
     Noord-America als in Europa. De linkse mensen zijn meestal uit arme kringen, waaronder studenten, en hoog opgeleiden die moeilijk werk in hun vak kunnen
     vinden. Zij zijn niet gevaarlijk.

  3. deelszon

   @EU, Tengo, Elu duwen jullie elkaar nou veertjes in jullie achterste? wie had dat nou gedacht..

   Verder vinden jullie het blijkbaar toepasselijk om extreem links en recht met elkaar te vergelijken wie de minste moorden pleegt, jullie zijn echt helemaal van het padje af natuurlijk..

   1. Capo

    Net als Tengotrol is Eugenie de la Fleur een multinicker.

    1. lIN-T

     Het kwaad komt in vele achterbakse vormen. Sneaky flikkerstreken en waarschijnlijk een pgb parasiet die geesteziekte veinst.

  4. chrism

   normaliter wel ja en het gezeur wordt veroorzaakt door de EU dus Links .

   Trouwens of wij wat te vertellen hebben in Griekenland of terug verwijzend Hongarije en de USA schei toch uit en zorg eens dat ons land weer eens op de rit komt .

 3. Arminiu55724433

  Valt toch wel mee hier schiet extreem-links een politicus dood!

  1. Tengo Kawana

   De moord op Fortuyn werd uitgevoerd door een doorgedraaide veganist die moeite had met het standpunt van Fortuyn ter zake de bontindustrie. Met extreemlinks had het weinig te maken.

 4. Eugenie de la Fleur

  Geweld is geweld en moet keihard bestreden worden of het nou van rechts of van links komt.

  Toch valt het niet te ontkennen dat geweld uit de extreemrechtse hoek veel vaker voorkomt en ook veel schadelijker gevolgen heeft

  1. henkC

   Wordt tijd dat je eens wakker wordt.
   Geweld komt vaker van links dan rechts.
   Gewoon krantje nalezen.

   Links komt er zelfs op de media mee weg dat geweld een aanvaard alternatief is.

 5. Paaldanseres

  En de linkse honden stellen zich zelf nooit de vraag… hoe, wie, wat en waardoor…. is het toch zover kunnen komen. Duidelijk wetende dat ze het zelf in de hand hebben gewerkt. Stelletje hypocriete neten.

 6. Holland

  “Daarbij komt ook nog eens dat Griekenland heel veel soevereiniteit heeft moeten inleveren aan de Europese Unie en de Trojka, om op die manier leningen te krijgen om hun schulden af te betalen.”
  ——————————————————————————————
  Griekenland is volledig ontmanteld en staat onder curatele. Alle belangrijke industrieen, havens, luchtvelden, eilanden, nutsbedrijven zijn in handen van buitenlandse banken of investeerders. Griekenland heeft niets meer en is niets meer: op papier is het nog een staat, in werkelijkheid een totaal geknechte vlek in Europa zonder macht, zonder enige invloed.

  Voor de opkomst van radicaal rechts heeft de EU zelf gezorgd. Merkel, Dijsselbloem en consorten. Europa had toch beter moeten weten na de lessen van Weimar en het nazisme.

  1. Elu Thingol

   Dat slaat nergens op, Holland. Heeft Trump in die logica ook het e*tremisme van Palestijnse mafklappers veroorzaakt die ramen van Joodse restaurants insloegen? Welnee.

   1. Holland

    Elu, door Griekenland totaal te ontmantelen en leeg te roven, door de verstrekte leningen aan Griekenland direct door te sluizen naar de banken die overeind gehouden moesten worden is Griekenland nu kapot en straatarm. Vergelijkbaar met Duitsland na de WOI en de onbetaalbare herstelbetalingen. Dat riep het nazisme op. In Griekenland is die ontwikkeling navenant. Wat begrijp je daar niet aan?

    1. Elu Thingol

     Holland, elke vergelijking gaat mank. Het is een doorzichtige poging om de schuld af te schuiven.

     1. Ni28

      Waarom gaat elke vergelijking mank? Je roept maar wat maar je licht het niet toe.

     2. Holland

      Guus, jij was toch degene die een echt debat en echte discussie wilt? Als je dit soort holle kretologie debiteert zonder verdere argumentatie of toelichting, is de lol er gelijk af. Je bent het gewoon niet waard, of je kunt het niet. Ik kies voor beide. Je bent een roeptoeter en daar is alles mee gezegd.

      En ga nu lief buiten spelen. De grote mensen gaan met elkaar praten.

     3. Elu Thingol

      Ik schatte u intelligent genoeg in om dat zelf te begrijpen, Holland. Wat hier gebeurt is iets dat voortdurend is terug te zien bij populistisch rechts: e*treemrechts op alle mogelijke manieren uit de wind te houden – bijvoorbeeld middels vingerwijzen, het is altijd de schuld van een ander – en vervolgens ontkennen dat zij e*treemrechts uit de wind houden.

      De oorzaak hiervan is dat populistisch rechts een zekere sympathie heeft voor e*treemrechts, hoewel zij dat nimmer zullen toegeven.

     4. Siemien

      @Holland Elu kaapt en draait de boel om hè

     5. Elu Thingol

      DFTT.

   2. Bloem

    “Heeft Trump in die logica ook het e*tremisme van Palestijnse mafklappers veroorzaakt die ramen van Joodse restaurants insloegen?”
    onder het pseudoniem Dopper vond u dat destijds nog verdedigbaar vanwege de situatie in Israël. Waarna u het, onder uw pseudoniem Guus, nodig vond om hem daarin te verdedigen

    1. Capo

     Inderdaad, een multinickende pisvlek.

    2. Elu Thingol

     Bloem begint weer met trollen. Gaarne inhoudelijke reacties.

     1. Ni28

      Gevoelig voor onthullingen?

     2. Elu Thingol

      Weer aan het labelen?

     3. Bloem

      Beste Elu, hoe inhoudelijk wilt u het hebben? U gaf destijds onder uw pseudoniem Dopper aan dat u de aanval van een Syrische gelukszoeker op een Joods restaurant in Amsterdam volstrekt verdedigbaar vond vanuit de situatie in Israël! Nu vraagt u zich af of het Trump te verwijten valt dat deze aanval plaats vond.
      Met andere woorden volgens u kan het de Syrische gelukszoeker (toepasselijk bij Guus Geluk) niet kwalijk genomen worden dat hij een aanslag pleegde op een Joodse restauranthouder. Immers de Joden zelf en Trump zijn volgens u de oorzaak.

      Inhoudelijk gezien bent u dus gewoon een antisemiet. Gezien het aantal pseudoniemen op dit forum, waaronder u actief bent, bent u vermoedelijk ook schizofreen en of psychopathisch gestoord. Gezien het feit dat u één en dezelfde persoon als Dopper bent, zijn er zelfs geluiden dat u de stichting Martijn een warm hart toedraagt. Daar kan en wil ik echter liever niet over oordelen. U vroeg zelf om inhoudelijkheid, mogelijk kunt u daarom beter dit forum verlaten. Inhoudelijk komt u zwaar tekort.

     4. Elu Thingol

      DFTT.

     5. Capo

      @Bloem: Ik vond die met het uitroepteken wel aardig: Elu!
      Je leest daar gemakkelijk een L 🙂

     6. Tengo Kawana

      Ach, nu wordt Elu door Bloem ook al voor antisemiet uitgekafferd.

      Gestoorde man.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Er is helemaal niemand die in Nederland flirt met extreem rechts behalve op de SP-stemmende Kusters.
  Extreem links is daarentegen oppermachtig in de MSM, het onderwijs, de academische wereld, de politietop, het justitie-apparaat en de politiek.

  1. Holland

   Zo is het helemaal en exact TRBK.

   1. droef

    Wanhopig grijpen de welbekende trollen dit item zonder bronvermelding aan om maar weer eens te trachten te benadrukken dat geweld hoofdzakelijk van extreem rechts zou komen, wat een kansloze sukkels zijn het toch, normaal is bij hen de roep om ‘bron’ niet van de lucht maar nu ineens niet…..

    1. Capo

     @Droef: Jij hebt het in de gaten, multitengotrol is hier zeven dagen per week, 13 uur per dag online om DDS te bevuilen met zijn gezuig. Mike vindt het kennelijk goed…

     1. Top

      Aangaande het artikel, zeg ik “wie niet horen wil, moet het maar…………..”. Juist ja.

 8. EU kok

  En zoals gebruikelijk proberen verdwaalde reageerders de schuld van rechts geweld bij links neer te leggen.
  Blinde vinken met een betonplaat.

  1. Holland

   Probeer eens met je ene hersencel argumenten aan te dragen tegen de bewering van Two Ravens, EU Cuck in plaats van je achterlijke gebral hier te plempen. Grote sukkel.

   1. EU kok

    Holland verwacht van mij het onmogelijke, namelijk TRBK serieus nemen.
    Gaat niet lukken.

    1. Holland

     Q.e.d. Zelfs die loser zijn ene hersencel laat het afweten. EU Cockring heeft minder grijze massa dan een fruitvliegje. EU Amoebe heet hij voortaan.

     1. EU kok

      Ook bij Holland vallen de blaadjes.
      Lastige tijd voor hem.
      Hebt geduld en medelijden met hem.

     2. Capo

      @Holland: Cock is inderdaad wel de meest simpele van de twee.

   2. Ni28

    Argumenteren is hem volledig vreemd maar het is voor zijn propaganda ook niet nodig. Hij hoeft alleen maar te schelden. Dom mannetje.

  1. Blue monday

   we mogen blij zijn dat Dries slechts een extreme meeloper is.
   Schadelijker is dat hij geweld niet afkeurd.

 9. DolleDries

  Over links gesproken

  Vigilantes moeten slagers beschermen tegen vega-terreurcommando’s – het is oorlog in Frankrijk

 10. henkC

  Niet goed te praten…

  Hopelijk maken we net zo veel ophef als er een rechtse politicus bedreigt wordt door links.
  Of zie ik dat verkeerd?

  1. Tengo Kawana

   Eens, elke bedreiging van een politicus is verwerpelijk en verdient ophef en verontwaardiging.

 11. AS210854

  God, zijn de rollen eens een keertje omgedraaid, is de wereld teklein. Normaal is dit het werk van links.

  1. Frits Jansen

   Wilders vraagt pm steun voor z’n wetsontwerp om islam in de openbare ruimte te verbieden.

   Laat duidelijk zijn dat elk Kametlid een initiatiefwet kan indienen, maar dat die alleen wet wordt als een meerderheid van de Kamer er achter staat.

   En in het onwaarschijnlijke geval dat deze wet wordt aangenomen, dan treedt art. 94 van de Grondwet in werking: “Binnen het Koninkrijk geldende wettelijke voorschriften vinden geen toepassing, indien deze toepassing niet verenigbaar is met een ieder verbindende bepalingen van verdragen en van besluiten van volkenrechtelijke organisaties. ”

   Dat betekent dat artikel 9 van het EVRM (“Vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst”) alsnog de toepassing van die wet belet. Let op: de verdragswetgever brandt z’n vingers niet aan een definitie van “godsdienst”, dus het zal niet helpen dat Wilders betoogt dat de islam geen godsdienst is maar een “perverse achterlijke ideologie”, of zoiets.

   Bedenkelijk is vooral dat Wilders er blijkbaar in geslaagd is een heleboel Nederlanders te indoctrineren met zijn idee dat de islam zo vreselijk is. Nederlanders laten zich blijkbaar makkelijk bang maken.

   Als er één geloof niet thuis hoort in Nederland is dat het Room-Katholicisme. We hebben niet voir niets tachtig jaar gestreden tegen een Roomse overheerser.

   1. AS210854

    Sorry Frits Jansen, maar overal waar de islam rond dwaald zijn er oorlogen, is er overheersing worden er anders geloven afgeslacht. Als er EEN geloof niet in Nederland thuis hoort is het wal de islam.

    1. Siemien

     Frits is een die-hard islammongool die net als zijn geliefde islamliefhebbende vrindjes alles doet om de islam neer te zetten als vreedzaam..

     1. palko

      @Siemien, Frits is, gezien zijn blinde haat tegen alles wat Rooms is, in de voltooid verleden tijd van de reformatie blijven steken. Terwijl de doorsnee christenmens tegenwoordig toch vooral bezig is te kijken naar wat hen bindt. Zelfs een klein kind weet dat de islam al sinds mensenheugenis geen godsdienst is maar een brute, criminele en verwerpelijke ideologie. Die absoluut niet in een beschaafde maatschappij thuishoort.

 12. Frits Jansen

  Het valt wel mee want ze hebben daar geen DDS.

 13. Pecunia

  Het is niet netjes, maar op een gegeven moment gaat het licht uit.

 14. Blue monday

  Ik doe niet mee met dat spelletje….het lijkt soms GVD wel op de Weimar-republiek waar extreem links en extreem rechts denken dat je de macht met geweld kan afdwingen.

  Wie de vinger naar extreem rechts of links wijst als oorzaak heeft niets geleerd.

  Beide kampen zijn puur gif.

 15. Ni28

  Als je rechts van links niet meer van elkaar kan onderscheiden ontstaan extremen. Linkse en rechtse. De ondemocratische politiek van pappen en nathouden is hier zelf aan schuldig.

 16. Seneca

  mensen geven graag een kleur of richting aan de berichtgeving. in wezen is het irrelevant of dit geweld van links dan wel rechts komt. het blijkt maar eens temeer, dat men het niet langer pikt om als afvoerputje door de zgn. elite te worden gebruikt. dat men als burger – onverschillig in welk land dan ook – bedonderd wordt, de zakken worden leeggehaald door die ‘democratisch’ gekozen overheid en ook nog eens door een stel ongekozen Brusselse pennenlikkers op de huid wordt gezeten, dan sluit men zich aan bij een groep die jouw onvrede, in jouw zienswijze, het best vertolkt. in wezen is het een les voor de politiek! men realiseert zich in Athene, Brussel, Berlijn, Parijs, den Haag etc. niet, dat de kruik net zolang te water gaat totdat-ie barst. in Griekenland is de kruik gebarsten en nu klaagt het deugvolk in de overige landen, hoe verschrikkelijk het wel niet is dat er een politicus is aangevallen. jammer dan, had hij/zij maar beter zijn best moeten doen en niet denken dat het volk irrelevant is en alleen het eigenbelang voor ogen houden. tenslotte een politieagent/brandweerman/ambulancemedewerker wordt ook aangevallen. wat doet de politiek? alleen maar grote woorden maar verdomme handhaven waartoe zij alle recht hebben en dat NB door diverse wetten wordt gelegaliseerd, is er niet bij. als dit soort taferelen gemeengoed wordt in overige delen van Europa – ook in ons land – dan is dat bijzonder onplezierig. maar het is en blijft de verantwoordelijkheid van de dames en heren politici. ik verbaas mij steeds meer dat men in de overige landen de praktijken van de politici, blijft slikken.

 17. Rosasolis

  Het wordt steeds erger met het populisme gedoe door heel Europa — zowel rechts als links. Vandaag was er een artikel hierover in Trouw. Italie heeft nu een eregast uit Amerika: Steve Bannon om de “Alt-rechts mensen van Europa te verenigen”.
  S. Bannon is zeer omstreden. Hij wordt op vele landen van de wereld uitgemaakt als
  racist, en haatzaaier. Waarom hebben deze Alt-rechten Italianen niet Geert uitgenodigd voor de show in Italie? Jammer, want anders zouden er artikelen met fotos rond de hele Ultra-rechts wereld kunnen rond gaan. Er komen steeds meer griezel groepen op overal in Europa, met echte Nazi vlaggen, of zwart-rood vlaggen die erop lijken. Wat is gebeurt met de wijze oer-oude bericht van Jezus, als de laatste leidraad voor zijn
  volgers…(zowel van joodse als niet-joodse afkomt):
  Er zijn 3 grote deugden van de menselijkheid:
  Geloof, Hoop, en Liefde. En van deze 3 is LIEFDE de allergrootste.
  Aldus Rabbi Jeshua, vlak voordat hij werd gevangen genomen.
  Voor jullie die van mooie liederen houden, is er de Drie Laatste Liederen van J. Brahms.
  En eerder heeft Brahms de Alt-Rapsodie geschreven over “mensen haat”. Moeten wij in deze turbulente tijd de boodschap van Jezus en J. Brahms helemaal vergeten. Brahms was door zijn hele leven heel gelovig. En er zijn nu meer dan ooit veel muziek componisten dan ooit die prachtige composities voor koren schrijven over dit zeer oude, wijze boodschap van Jezus. Want als HAAT en AGRESSIE tegen vrede gaat winnen,
  dan gaat onze hele planeet kapot. Haat en agressie zal onze planeet Aarde helemaal vernietigen. Hopelijk zou enkele dappere ruimte deskundigen een oplossing kunnen
  vinden, want als het doorgaat is er weinig hoop voor onze planeet.
  Misschien is die oude boodschap van Rabbi Jeshua niet zo veel verouderd.
  Gaarne wil ik meer van enkele christenen, zowel bekeerde joden, katholieken, en protestanten te horen over hoe zij denken over al die Alt-rechts bewegingen?

  1. Frits Jansen

   Kern van het probleem is het fenomeen “beroepspoliticus”, zoals Thorbecke al bijna 200 jaar geleden vaststelde.
   Die moeten aandacht trekken om te overleven, en dat lukt het beste als ze radicaliseren.

   1. Rosasolis

    @Frits Jansen. Ik vraag me af, hoeveel copieen van het nieuwe Nederlandse vertaling van Hitler’s boek Mein Kampf worden verkocht, voordat “Mijn Strijd” moet herdrukt worden? “Mijn Strijd” is nu al een bestseller!

 18. Ni28

  Wat opvallend is dat de neofascisten altijd herkenbaar op de foto gaan terwijl de linkse (anti)fascisten altijd gemaskeerd lopen. Vreemd, want de linkse gaan toch altijd voor de goede zaak en niet andersom.

  1. Blue monday

   Waarom heeft de KKK een puntmuts op?

  2. Frits Jansen

   Wel eens gehoord van het “hoefijzermodel”?
   Bij een hoefijzer evengoed als de politiek liggen de uitersten niet ver uit elkaar, maar raken ze elkaar.

 19. Frits Jansen

  Een website kan technisch gezien geen geweld toepassen maar in overdrachtelijke zin worden op DDS voortdurend lieden geestelijk mishandeld die het gore lef hebben genuanceerd te denken. Dan word je uitgemaakt voor linkse pisvlek of wat communisten een revanchist noemen, een “Klassenfeind” zoals ze dat in de DDR noemden.

  1. Tengo Kawana

   En zonder enige onderbouwing uitgekafferd voor antisemiet of kinderverkrachter.

   1. Holland

    Tengo, van pedofiele neigingen heb ik je nooit beschuldigd en ik denk ook dat die aantijgingen onterecht zijn. Als ik me goed herinner heeft Beukman een aantal keren de vereniging Martijn verdedigd (uit principe, niet de doelstellingen van die vieze club) en omdat Beukman in ‘jouw kamp’ zat, is die beschuldiging op jou overgegaan, althans er werd gedacht dat jij het er mee eens was. Dat is inderdaad een onterechte beschuldiging en het zou te wensen zijn als daar mee werd gestopt.

    Wat je vermeende antisemitisme betreft: je volstrekt eenzijdige idolatie voor de Palestijnen en je openlijke afkeer van Israel/de Joden (imperialisme, mensenrechtenschendingen, onderdrukking) laten geen enkele nuance toe en leunt inderdaad tegen antisemitisme aan. Ik denk dat je van dit imago hier op DDS niet snel verlost zult zijn.

    1. Capo

     Van beide imago’s zal Tengotrol niet verlost worden, hij kan alleen zichzelf verlossen!

    2. droef

     Nou nou, de niet aflatende pogingen van deze trol om Joris Demmink uit de wind te houden mogen er anders ook zijn hoor….

     1. Tengo Kawana

      Ik heb me inderdaad verzet tegen de schandalige heksenjacht op deze ambtenaar waarvan geen enkel strafbaar feit is bewezen of zelfs maar aannemelijk gemaakt.

     2. droef

      ‘geen enkel strafbaar feit is bewezen of zelfs maar aannemelijk gemaakt.’

      Dat heeft te maken met de corruptie binnen de kringen waar die smerige pedofiel Joris Demmink in verkeert, dat weet jij natuurlijk ook wel maar desondanks neem je het maar wat graag in allerlei verschillende gedaantes voor hem op, die overigens prima zijn gedocumenteerd op het blog van Sjun en waaruit jouw smerige rol blijkt!

      Verder is rotsvast gebleken in de loop der jaren dat jij een pathologische leugenaar bent die door vrijwel niemand meer serieus wordt genomen.

     3. Tengo Kawana

      Ik meen dat iemand waartegen geen wettig en overtuigend bewijs van schuld bewijs is geleverd voor onschuldig moet worden gehouden.
      Meer valt er niet over te zeggen.

     4. droef

      ‘Ik meen dat iemand waartegen geen wettig en overtuigend bewijs van schuld bewijs is geleverd voor onschuldig moet worden gehouden.
      Meer valt er niet over te zeggen.’

      Dat moge zo zijn, maar jouw niet aflatende pogingen om kinderen verkrachtende moslims, Joris Demmink en het bestaansrecht van de stichting Martijn te verdedigen zorgt er toch voor dat er een bijzonder onwelriekende stank permanent om jou heen hangt!

     5. Tengo Kawana

      Ik kan mij geheel vinden in het wettelijk verbod op de criminele pedoclub Martijn.
      Meer valt er niet over te zeggen.

     6. EU kok

      Droef heeft zojuist Sjunnekes urinoir verlaten om hier zijn plasje over een stokoude vete te doen.
      Ook hij heeft van horen zeggen een mening over Tengo.
      Jammer dat ze hun gezeik niet tot hun eigen pispot beperken.

     7. Capo

      “stokoude vete”

      Actueel pisvlekvriendje, puur actueel!

    3. Tengo Kawana

     Holland krabbelt terug en meent nu weer dat ik geen antisemiet ben maar met mijn standpunten ter zake de Israëlische politiek ‘tegen het antisemitisme aanleun’. Dit zou moeten blijken uit mijn kritiek jegens de mensenrechten- en nederzettingenpolitiek van Israel en mijn ‘idolatie’ Van het Palestijnse volk. Hier wordt de definitie van antisemitisme belachelijk opgerekt en is de aantijging ook belachelijke onzin.
     Van idolatie jegens het Palestijnse volk is overigens geen sprake, en zeker niet jegens de bedenkelijk strijdgroepen die menen de belangen van het Palestijnse volk te verdedigen. Ik meen wel dat de Palestijnen, net als de Joden, recht hebben op een eigen veilige staat. Die eigen en veilige staat wordt dit volk ten onrechte onthouden.

     1. Capo

      Pisvlek!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.