Rekenkamer kan 3 miljard aan uitgaven door Rutte III niet verklaren

Blijkbaar maken ze er een beetje een potje van in het kabinet van Rutte. Zo’n 3 miljard euro aan extra uitgaven heeft geen bestedingsplan. Natte vingerwerk dus! Via de Telegraaf.

De Rekenkamer bestaat natuurlijk voornamelijk uit van die nerds die bij iedere regel tekst en elke losse euro proberen te achterhalen of die daar wel hoort. Voor zo’n drie miljard euro is dus totaal geen onderbouwing te vinden. Geen uitleg waarom dat geld juist aan een bepaalde post is toegekend, geen manier om vast te stellen of die besteding goed of fout is, of überhaupt welk resultaat ermee moet worden bereikt.

Dit is een beetje niveau ‘meer geld naar de zorg’ maar niet zeggen of het naar de verpleegster, een medicijn, ziekenhuis of een doos pleisters gaat. ‘Nou zeg Wout, zo dom zal het toch niet zijn? Je doet nu net of de kans bestaat dat er straks voor drie miljard aan pleisters wordt besteld!’ Nou, de Rekenkamer beweert dat de verklaring niet alleen in de begrotingsstukken mist, maar óók brieven en beleidsnota’s aan de Kamer geven totaal geen verklaring! Het parlement zit dus gewoon met drie miljard euro aan uitgaven waar geen reden voor wordt gegeven.

Wéér heeft het kabinet heel wat uit te leggen en wéér gaat het om een paar miljard die ergens een verklaring behoeft. De Rekenkamer drukt zich nog voorzichtig uit en noemt het ‘moeilijk navolgbaar’ maar met zulke bedragen mag je prima van ‘teringbende’ spreken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Adriaan

  Met onze kundige volksvertegenwoordigers in het kabinet zal dit snel en helder worden opgelost. Ergens is dat bedragje in een laatje blijven liggen. Kan gebeuren. Rutte zal dat straks wel uitleggen.

  1. Pecunia

   Het komt ook weer slinks binnen kan ik je verklappen.

  2. Ni28

   🙂

  3. deelszon

   @Adriaan “Met onze kundige volksvertegenwoordigers” jij maakt een grapje zeker..

 2. Benny

  Adriaan ben je stoned, sarcastisch of bassie kwijt?

  1. Adriaan

   @Benny, je gevoel voor humor kwijt?

 3. Janna47

  Ach ja het gaat maar om 3 miljard, kniesoor die daar op let….zullen ze wel zeggen…
  man man man, wat een kleuterschool is het toch ook daar….
  en maar grappen en grollen om anderen, die de waarheid zeggen…

 4. Ni28

  Dat is al vast gepland voor extra asielzoekers alleen wordt het stil gehouden. Intussen wordt voor de burger alles duurder en krijg hij alleen beloftes / leugens en een roze bril voor een betere toekomst.

  1. poldi

   NI28, dat was ook meteen mijn eerste gedachte.

 5. Gerlos

  Sinterklaas heeft het gegeven aan de ontwikkelings landen, fijn voor die dictators daar.

 6. hans-e-pans

  Rekenkamer kan 3 miljard aan uitgaven door Rutte III niet verklaren, dat een andere manier vertellen dat er, wat de miljoenennota betreft, gelogen is over het rooskleurige plaatje.

  Het al jarenlang geen miljoenennota meer maar een miljardennota, dat is dus een factor duizend.

 7. Bes Tolen

  De robots komen er aan en kunnen veel eenvoudiger werk en zwaarder lichamelijk werk van de mensen overnemen. Er komen gaandeweg arbeidsplaatsen vrij.
  Voldoende controle op veel ontvangsten en uitgaven ontbreekt. Zo is er op veel geen of onvoldoende controle. In de toekomst kunnen veel meer mensen een controlerende functie krijgen. Voorwaarde is dan wel dat die mensen de kwaliteit moeten hebben dat soort werkzaamheden aan te kunnen.

 8. Florissa

  Zou het soms op de vlucht zijn .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.