Serena Williams verliest tenniswedstrijd en verwijt de ‘seksistische umpire’ dat ze heeft verloren

In de vrouwenfinale van de US Open verliep het niet allemaal vlekkeloos. Het was de finale tussen de twee toptennissers Naomi Osaka en Serena Williams en uiteindelijk won Osaka. Waar je verwacht dat er festiviteiten zullen plaatsvinden en iedereen blij is voor de winnaar, was dat gisteren niet het geval.

Het ging vooral om het verlies van Williams, want dat viel te verwijten aan de mannelijke umpire van die wedstrijd, volgens Williams. Die zou seksistisch gehandeld hebben. In plaats van dat het nu gaat om de winnaar, gaat het om Williams die de aandacht verlegt naar haar verlies en de ‘seksistische’ lading. Wijzen naar een spook en dan weglopen.

Williams sloot zich op de persconferentie aan bij de woorden van Azarenka. “Ik sta hier versteld van. Ik vecht hier voor vrouwenrechten en voor vrouwengelijkheid en voor allerlei dingen. Dat ik ‘dief’ zeg en dat hij een game afpakt, gaf me het gevoel dat het seksistisch handelen was”, zei Williams.

“Ik heb mannen umpires zien uitmaken voor soortgelijke dingen. En er is nog nooit een game van een man afgenomen omdat hij dief had gezegd. Ik kan er niet bij met mijn gedachten. Maar ik blijf doorgaan met vechten voor vrouwen.”

Nou, mooi Williams dat je dat doet. Wees en blijf vooral een goed voorbeeld voor vrouwen, maar doe niet gelijk alsof het ligt aan ‘seksisme’ als je verliest. Het is een moeilijke wedstrijd geweest en er kunnen zeker vraagtekens geplaatst worden bij het beleid van de umpire, maar dat hoeft niet gelijk seksisme te zijn.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ritter

  Off Topic

  Weer een Duitser vermoord door Afghanen.

  Opnieuw twee asielzoekers verdacht van moord op Duitser (22)
  Afghanen zouden ruzie hebben gemaakt om Duitse vrouw, slachtoffer kwam tussenbeide

  In het Duitse Köthen is gisteren rond elf uur ‘s avonds een 22-jarige Duitser neergestoken, hij overleed later in het ziekenhuis aan een hersenbloeding. Twee Afghaanse asielzoekers worden verdacht van de moord.

  De spanningen in Duitsland lopen hiermee nog verder op. Köthen ligt in Sachsen-Anhalt, naast deelstaat Sachsen, waar Chemnitz ligt. Beide deelstaten liggen in het voormalige Oost-Duitsland. In Chemnitz is het naar aanleiding van de moord op een 33-jarige Duitser waarvan drie asielzoekers worden verdacht, al een tijd onrustig. Er zijn demonstraties van extreemrechts, extreemlinks en bezorgde burgers die zich uitspreken tegen Angela Merkels asielbeleid.

  1. EU kok

   Inderdaad, totaal off topic.
   Het wachten op een passend item duurde Ritter weer te lang.
   Hij moet altijd direct zijn eitje kwijt.

   1. Tengo Kawana

    Islamofoben hebben een kort lontje.

 2. swetsnek

  tis net of ik silvana Simmons hoor SS 2.0
  die zwarten zijn allemaal hetzelfde wat een zeikwijf

  1. Tengo Kawana

   Uiteraard heeft dit debiele gebral niets met racisme te maken.

 3. Duke

  Ik heb het gezien.
  Haar coach maakte gebaren dat ze naar voren moest gaan. Williams kreeg een waarschuwing voor coaching. Terechte waarschuwing.
  Daarna sloeg ze zelf haar racket kapot, en kreeg een 2e waarschuwing. Terechte waarschuwing. Een tweede waarschuwing is 1 punt naar de tegenstander.
  Tijdens de rust ging ze in discussie met de scheids omdat ze het geen coaching vond, eiste excuses en noemde hem een dief vanwege dit ene puntje. Daarop kreeg ze een derde waarschuwing (en ging een hele game naar de tegenstander). Terechte waarschuwing. Daarna maakte de tegenstander het af en verloor Williams
  Niks seksisme. Eigen schuld Williams.

 4. Pedrito

  Het aantal verwarde vrouwen, evenals mannen, neemt ernstige vormen aan.Het vriendinnenclubje van Sylvana Simons, nu weer Serna Williams. Je zou bijna geloven dat de S weer in de maand zit !

 5. Gerlos

  Waarschijnlijk heb ik niets gemist, gezien of gehoord.

 6. Paaldanseres

  Heeft het opperhoofd van bij1 de islamsterdamse raad al bij mekaar geroepen om de fulmineren?

 7. nienke

  Heb de wedstrijd gezien, de japanse speelde geweldig en Serena gedroeg zich als een viswijf tegenover de scheidsrechter.
  Begrijp niet dat zo iemand niet weggestuurd wordt, eerst haar racket kapot slaan en dan nog eens een grote bek tegenover de scheidsrechter.
  Maar omdat je Serena heet en zwart bent is alles getolereerd waarschijnlijk.
  Totaal GEEN goed voorbeeld tegenover de jonge japanse.

 8. Ruud562

  Gut, ben benieuwd wanneer z e gaan beginnen over het feit dat die scheidsrechter blank, eh wit, eh blank was!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.