Nieuw VVD-Kamerlid twitterde woedend, "Zelfmoordenaars, word eens creatief!" omdat één depressief persoon zijn treinreis vertraagde

Geen categoriesep 09 2018, 15:00
Goh, wat een ongelooflijke held zeg. Ahem.
Kun je je voorstellen hoe de media zouden reageren als Thierry Aartsen Kamerlid was voor Forum voor Democratie of de PVV? Hij en zijn partij zouden helemaal kapot worden gemaakt -- en terecht. Maar omdat hij VVD'er is worden al zijn verschrikkelijke tweets blijkbaar maar met de mantel der liefde bedekt.
Nou, ik dacht het dus niet.
Zie hier hoe meneer reageerde toen zijn reis vertraagd werd omdat een uiterst depressief persoon zelfmoord had gepleegd door zich voor de trein te gooien:
WhatsApp Image 2018-09-09 at 3.46.49 PM
"GVD!" vloekte meneer de liberaal. "Weer iemand voor de trein, kom dus niet verder dan Eindhoven!" Hij eindigde zijn tweet met de opmerking:

"Zelfmoordenaars, word eens creatief."

Wat een ongelooflijk misselijk makende reactie. Depressiviteit is een écht probleem in onze moderne samenleving. Honderdduizenden Nederlanders lijden eronder... en niet alleen zij, maar hun families ook, want een depressieve moeder, vader, dochter of zoon heeft een enorme impact op de rest.
Als iemand zo depressief is dat hij of zij zich voor de trein gooit is er écht iets aan de hand. Die persoon heeft verschrikkelijk geleden, misschien niet fysiek, maar zeker wel psychologisch. Deze persoon heeft het zo zwaar dat hij of zij geen andere uitweg meer ziet; alleen de dood kan in zijn/haar ogen een einde maken aan dit vreselijke lijden.
De enige passende reactie daarop is mededogen. Niet woede omdat je reis toevallig een beetje vertraging oploopt.
Van de VVD moet je het maar hebben he? Zulke warme, begrijpende mensen. Ahem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten