Serena Williams verliest tenniswedstrijd en verwijt de 'seksistische umpire' dat ze heeft verloren

Serena Williams verliest tenniswedstrijd en verwijt de 'seksistische umpire' dat ze heeft verloren

In de vrouwenfinale van de US Open verliep het niet allemaal vlekkeloos. Het was de finale tussen de twee toptennissers Naomi Osaka en Serena Williams en uiteindelijk won Osaka. Waar je verwacht dat er festiviteiten zullen plaatsvinden en iedereen blij is voor de winnaar, was dat gisteren niet het geval.

Het ging vooral om het verlies van Williams, want dat viel te verwijten aan de mannelijke umpire van die wedstrijd, volgens Williams. Die zou seksistisch gehandeld hebben. In plaats van dat het nu gaat om de winnaar, gaat het om Williams die de aandacht verlegt naar haar verlies en de 'seksistische' lading. Wijzen naar een spook en dan weglopen.

Williams sloot zich op de persconferentie aan bij de woorden van Azarenka. "Ik sta hier versteld van. Ik vecht hier voor vrouwenrechten en voor vrouwengelijkheid en voor allerlei dingen. Dat ik 'dief' zeg en dat hij een game afpakt, gaf me het gevoel dat het seksistisch handelen was", zei Williams.

"Ik heb mannen umpires zien uitmaken voor soortgelijke dingen. En er is nog nooit een game van een man afgenomen omdat hij dief had gezegd. Ik kan er niet bij met mijn gedachten. Maar ik blijf doorgaan met vechten voor vrouwen."

Nou, mooi Williams dat je dat doet. Wees en blijf vooral een goed voorbeeld voor vrouwen, maar doe niet gelijk alsof het ligt aan 'seksisme' als je verliest. Het is een moeilijke wedstrijd geweest en er kunnen zeker vraagtekens geplaatst worden bij het beleid van de umpire, maar dat hoeft niet gelijk seksisme te zijn.

Lees meer over:
Tennis seksisme wedstrijd

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties