snapshot8

Sinds 2016 is het draagvlak voor een Nexit en een referendum voor een Nexit flink gedaald

Geen categoriesep 30 2018, 11:00
In Nederland doen we vaak alsof de verdeling tussen de Nexiteers en de mensen die in de Europese Unie willen blijven 50/50 is, maar dat is helemaal niet waar. Sinds 2016, het jaar van de Brexit, is de steun voor een Nexit en een referendum over een Nexit flink gedaald. Thierry Baudet en Geert Wilders hebben een steeds minder groot publiek als het gaat om de uittreding van Nederland uit de Europese Unie.
Peiling Nexit
Er is ook gepeild wat de mensen vinden over de Brexit en een veel groter deel vindt nu dat de Britten er niet goed aan hebben gedaan om te kiezen voor een Brexit. Sterker nog, een meerderheid van 61 procent vindt zelfs dat er een tweede referendum moet plaatsvinden. Een meerderheid vindt ook dat het begrip kan opbrengen voor de strengheid en de positie van de Europese Unie. Geen greintje compassie met de Britten.
Al met al kan je concluderen dat men in Nederland meer pro-EU is geworden, ondanks alle bezwaren en dingen die men wil veranderen aan het instituut. Dit maakt het voor de FvD en PVV moeilijk om zieltjes te winnen, maar het maakt het voor het CDA en de VVD makkelijker om stemmen weg te snoepen van deze partijen. Uit de EU stappen is namelijk een significant punt voor FvD en de PVV.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten