Staatssecretaris Harbers (VVD) moest onderduiken vanwege bedreigingen door zaak Lili en Howick

De bedreigingen waren zo serieus dat de liberale bewindsman onderdook.

Staatssecretaris Mark Harbers van de VVD is eerder deze week ondergedoken. De reden: hij ontving ernstige bedreigingen in verband met de asielzaak van Lili en Howick. Die bedreigingen werden blijkbaar zo serieus genomen dat hij en zijn beveiligers vonden dat er maar één ding opzat: hij moest zich verstoppen. En snel een beetje.

Natuurlijk moeten de bedreigingen uit extreemlinkse hoek zijn gekomen. Harbers werd namelijk bedreigd omdat hij op dat moment nog volhield dat de twee Armeense tieners geen verblijfsvergunning zouden krijgen. Hij besloot zaterdag pas om ze alsnog toestemming te geven om in ons land te blijven, maar hij deed dat alleen maar nadat de twee waren weggelopen én D66 en de ChristenUnie “een streep hadden getrokken.”

Hilarisch genoeg stelt de NOS dat het “niet bekend is” wat “de aard van de bedreigingen” was en “wie ze deed.” Is er ook maar iemand die eraan twijfelt dat de staatsomroep had geroepen “extreemrechts” als hij bedreigd was door neo-nazi’s na zijn bekendmaking van afgelopen zaterdag, ook als dat niet officieel bekend was gemaakt door het ministerie?

Juist.

We kunnen nu alleen maar hopen dat de dreigers geïdentificeerd én gepakt worden. Dit soort wangedrag moet keihard afgestraft worden. Identificeren, oppakken en vervolgen dus… en snel een beetje. Gezien de mogelijkheden die de autoriteiten tegenwoordig hebben om mensen die digitaal uit de bocht vliegen op te sporen moet dat niet een al te groot probleem zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  En dus kroop ie
  En dus ging ie overstag
  Knipmessen
  Toegejuicht door letterlijk iedereen in de media.
  Van GeenStijl tot de NRC en DDS tot Joop.nl

  Misdaad, virtue signalling en chantage loont in dit land.
  We leven immers niet in een democratie maar een oligarchie/mediacratie

 2. Floris

  “Uit welke hoek de bedreigingen komen, is niet bekend.”
  ——————————————————————
  Zullen wel weer neo-nazi’s zijn…

  Of niet, W I M?

 3. swetsnek

  GET HIM ON THE RUN DAT MISBAKSEL

 4. DolleDries

  Lafbek.

 5. henkC

  Zoals vaker aangegeven.
  Het moderne facsisme komt van links.
  Hun “doel” heiligt de middelen.

 6. Roughwood

  Heeft Petuuurrrr R. al getweet dat dit intimiderende extreemlinkse tuig de ware NL’se fascisten zijn en er schande van gesproken? Of al die andere deug BN-ers? Nou?

 7. cor wit

  Is de toneelschool al zover in de politiek .

  1. Bloem

   De hele productie komt in aanmerking voor een oscar

 8. Elu Thingol

  Onaanvaardbaar. En bovendien dom, want Harbers treft geen enkele blaam.

 9. Ni28

  De zaak rondom de Armeense kinderen is de zoveelste bedrog van deze regering. De bedreiging van de staatssecretaris heeft waarschijnlijk niet plaats gevonden maar er moest een redelijke reden gevonden worden voor het besluit. Een grote toneelstuk wat mij betreft. D66 met CU hebben besloten wat er ging gebeuren. En Rutte liet zich voor de zoveelste keer chanteren om zijn plek veilig te stellen. Er is met deze zaak weer een precedent geschapen die uiteindelijk in een ruime kinder pardon gaat uitmonden met alle gevolgen van dien. De IND hebben wij niet meer nodig.

  1. Pecunia

   Als de moeder ook haar handen uit de mouwen gaat steken is het niet zo erg, dat deed zij volgens mij al, mensen uit die contreien zijn daar meestal niet te beroerd voor.

 10. Pecunia

  Is Ebru Umar hier eigenlijk legaal?

 11. P.Sisterons

  Er is niets van waar. Harbers werd helemaal niet bedreigd. Maar om hun wandaad te verbergen was een drama nodig. Voilà, maak het allemaal heel erg en spannend. Dan slikt het klootjesvolk het wel weer. Wat een zielenpoten.

 12. HEM

  Deze schijtluis hoeft alleen maar de wet te handhaven.

  Doodrijders opsluiten, illegalen uitwijzen.

  Maar ja, de journalisten hé. Die regeren blijkbaar in NL.

 13. Vliegenvanger

  Uit dit bericht maak ik op, dat als Rutte bedreigt word om de dividendbelasting af te schaffen het ook niet door gaat!
  Wat een zielige vertoning daar in Den Haag.
  Zijn allemaal laf bekken, alles kan als het maar in hun eigen straatje past.

 14. Bes Tolen

  Die bedreigingen zijn geen wonder want extreem links bedreigt anoniem dagelijks mensen. Zij, die bedreigd worden doen er verder niets mee, verwachten namelijk geen actie van autoriteiten omdat er nog nooit een belangrijke zaak is opgelost, maar lijden wel schade. Hun naam wordt in het diskrediet gebracht, bijvoorbeeld bij klanten, die zelf dan anoniem bijvoorbeeld post ontvangen (op zijn mooist dus). Ook staan er wel namen op websites waaruit al is te lezen door de goede verstaander, dat de verdachtmakingen opgeklopt zijn of uit de lucht gegrepen of niet op die persoon betrekking hebben. Dergelijk. Maar voor hele ritsen mensen is dat voldoende om over te nemen dat de beschuldigden niet deugen. Ja, het komt zelfs voor dat daardoor beschuldigden met de dood worden bedreigd door lieden die juist dit soort extreem linkse websites geloven. Met de dood bedreigd, kan betekenen zelfs door een broer of een vriend. ook kon worden vastgesteld dat een meerderheid van leden van een plaatselijke kerk de extreem linkse websites geloofde. Wat natuurlijk niet fijn was voor een bepaald medelid.
  En dan gerechtelijke veroordelingen. Ik noem er één, namelijk die van P.J.A. Ego. De man is inmiddels overleden, 88 jaar oud. Het gaat dus om een oud geval van publicatie waardoor hij als eindredacteur werd veroordeeld. Het betreffende artikel was trouwens tijdens de rechtszaak al van jaren her! Maar het is nog erger want men begon met de procedure toen zijn vrouw op sterven lag. Dat wist de betreffende gespecialiseerde rechter heel waarschijnlijk ook.

 15. P.Sisterons

  Hij zal wel met Mark Rutte in een darkroom hebben gezeten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.