Studenten die gearresteerd werden bij het protest in het P.C. Hoofthuis allemaal weer vrij

Je kan blijkbaar naar gelieve kraken en panden innemen wat je wil. Uiteindelijk maakt het toch niet uit, want je wordt toch wel weer vrijgelaten. Alle studenten die werden gearresteerd bij het protest in het P.C. Hoofthuis zijn gewoon weer vrijgelaten. Gelukkig hebben veel studenten wel een dagvaarding gekregen en moeten ze voor de rechter verschijnen, maar proportionele straffen zullen ze vast niet krijgen.

28 van de arrestanten hebben een dagvaarding gekregen en moeten zich in november bij de rechtbank melden. Drie kregen een strafbeschikking van het Openbaar Ministerie en hoeven niet voor te komen.

De mobiele eenheid maakte bij het binnengaan van het pand eerst een handjevol studenten los van de ingang aan de Spuistraat. De grotere groep studenten die de ingang aan het Singel had bezet, vertrok daarna uit eigen beweging. De demonstranten binnen in het gebouw werden gearresteerd vanwege lokaalvredebreuk.

Als je de beelden bekijkt, zie je dat de politie helemaal niet hardhandig was of stevig inzette. De studenten lachten en gaven elkaar schouderklopjes. Ik wil niet zeggen dat de studenten kapotgeslagen dienden te worden, maar wat steviger had wel gekund. Je moet laten zien dat dit echt niet kan en het optreden van de ME, burgemeester Halsema en het College van Bestuur is een zwaktebod.

Alleen maar nadruk leggen op ‘praten praten praten’, terwijl het overduidelijk is dat die studenten helemaal niet willen praten, maar dat ze willen actievoeren. Een beetje stoer doen en hun late adolescentie wat nieuw leven inblazen. Het is treurig om te zien. Het is ook een kwestie van tijd tot dat dit weer gebeurt.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Dubbele Komma

  Hoeveel “we are here” krakers zijn er eigenlijk ooit gearresteerd?

  1. Diederik van Walsum

   U bent mij net voor:-)

  2. sonar

   Dat mocht niet van Rutte want die hadden een kleurtje en zijn beschermd,terwijl de Nederlander vogelvrij is zo gaat dat in onze bananen republiek.
   Misschien rammen ze deur van het torentje eens in ,en pakken Rutte op wegens valse belofte en stelen van burgers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.