Terrorist Jawed S. stond een aantal keer op het punt om te vertrekken, maar haakt op het laatste moment af

We zijn in Nederland nog steeds aan het bekomen van de eerste échte terroristische aanslag (ligt er aan wie je het vraagt) sinds jaren. Tenminste, voor zover we ervan kunnen bekomen, want ik merk dat er nogal lichtjes op wordt gereageerd. Enfin, het blijft een verschrikking, maar het is net zo erg om erachter te komen dat dit helemaal niet had hoeven te gebeuren. Jawed S. stond een paar keer op het punt om op het vliegtuig te stappen en naar Afghanistan terug te keren.

Aanslagpleger Jawed S. was bijna vrijwillig teruggereisd naar geboorteland Afghanistan. Tot tweemaal toe zelfs stond hij op het punt om terug te vliegen, met hulp van Duitsland. Maar tweemaal haakte hij op het laatste moment af.

Dat meldt woordvoerder Bardo Faust van het regionaal bestuur van Mainz-Bings aan het Wiesbadener Tagblatt. De asielaanvraag van Jawed is in 2017 afgewezen, maar er liep nog een hoger beroep. In de dorpen waar Jawed S. woonde, zien ze zijn casus als voorbeeld van falend asielbeleid: „Hou hem maar in Nederland.”

Ze hebben gelijk, want het is falend asielbeleid. Asielbeleid is zeer complex en de nuance moet altijd een rol blijven spelen, maar hij zou al uitgezet moeten worden en stond een aantal keer op het punt om te vertrekken. Dan kan je niet anders dan concluderen dat er iets grondig is misgegaan. Voor die fout hebben twee Amerikanen flink moeten boeten.

Door de Schengenzone zijn asielzoekers als Jawed S. een heel groot risico. Ze kunnen gewoon de trein nemen, of de auto pakken en naar een ander land in de Schengenzone. Door deze ‘vrijheid’ en ‘openheid’ wordt het een stuk moeilijker om migranten in het oog te houden en aangezien er een grote massa aan asielzoekers en migranten in Europa is gearriveerd, ziet men door de bomen het bos niet meer. Je moet als overheid dan nog zorgvuldiger opereren en met meer risico’s rekening houden. Doe je dat niet, dan krijg je dit soort verschrikkelijke taferelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. DolleDries

  Als je Hitler beledigde was je leven niet meer zeker.
  Als je Stalin beledigde was je leven niet meer zeker.
  Als je Mao beledigde was je leven niet meer zeker.

  Dat was.

  Nu als je de profeet van de islam beledigd ben je het leven niet meer zeker.

  Maar dat is eigen schuld en ieder geval de schuld van Wilders.

  1. Siemien

   @DD ja en er zijn hier reaguurders die de islam met hand en tand verdedigen en goedpraten, ik zal Tengo, Kong, EU dick, Adolf Heinz en co niet bij naam noemen maar ze zijn er dus wel..

   1. EU kok

    Precies lugar.
    Want volgens mij was Jawed S een hele aardige jongen die het allemaal heel goed bedoelde.
    .
    Zo goed kleuterje

    1. Siemien

     EU dick heeft een lugar fetisj.

     Adolf Kong verheerlijkt hier dus de islam.

     Opper islammongool Tengo, jawel daar heb jij dus wel behoefte aan, dit blijkt uit je reactie, de islam is overigens geen godsdienst maar een ideologie..

     Jullie vallen hierbij volledig en compleet door de mandje en zijn te licht bevonden

     1. EU kok

      quote: jullie vallen hierbij volledig en compleet door de mandje en zijn te licht bevonden.
      .
      Te licht bevonden door lugar.
      Dat doet echt pijn.
      Betwijfel of ik deze klap ooit te boven kom.

     2. Elu Thingol

      Ja, zo’n klap komt men moeilijk te boven. 🙂

     3. Siemien

      @EU dick zoals ik al zei je hebt een lugar fetisj en bipsmaatje Elu schiet je dan nog even te hulp..

   2. Meester Kong

    allah is lief en lekket veel sterker dan de christen god

   3. Tengo Kawana

    Ik heb geen behoefte om de Islam te verdedigen maar de godsdienstvrijheid wel.

   4. DolleDries

    Als je zegt de Tengo bende ben je sneller klaar.Steeds als die namen noemen zijn ze niet waard. Kong twijfel ik aan die is geestelijk toch wel heel onbekwaam.

    1. Siemien

     @DD als je islamverheerlijker kong een veer geeft slaat hij jou daarmee om je oren

  2. Meester Kong

   @DD wat een diepgang, val er maar niet in..

   1. Ego-non-solus

    Beste MK, de diepgang van uw reacties doet met mij 99% van de lezers van dit blog uw reactie zonder lezen overslaan. Daarom, koester uw eigenwaan en zelfrespect, u bent mogelijk de enige.

 2. Ni28

  Even terug op de affaire Blok. Die heeft alles herroepen en daardoor heeft zich geschaard achter de regerende partijen met name als een D66 pion. Hij staat dus nu ook achter de woorden van Sophie in’t Veld in haar dubieuze artikel Fake fort Europa. Onzin maar hij moet wel. Je zou balend naar je werk gaan elke dag omdat je iets moet verkondigen waar je niet achter staat. Maar ja, het betaalt wel goed en je ziet wat van de wereld op kosten van een ander,dus waarom niet?
  Lettie Verburgh heeft in haar mooie artikel de onzin van deze D66 vrouw goed belicht. Lees dit:
  https://opiniez.com/2018/09/05/het-valse-migratie-gewauwel-van-sophie-in-t-veld/lettie-verburg/

  Op elke partij kan je iets aanmerken maar D66 samen met Groen Links zijn de echte vijanden van Nederland en Europa. Het is de hoogste tijd om dat te beseffen.

  1. Bloem

   Beste Ni28,
   Goed artikel, echter de linker kant van de reaguurders op dit forum diskwalificeren iedere opinie site die niet de gewenste mening aanhangt. Het lijkt erop of men ook steeds agressiever reageert indien iemand zijn mening uit die in de ogen van die groep dissident is. De denigrerende opmerkingen en tirades zijn de laatste tijd niet van de lucht.

   1. Top

    ”de linker kant van de reaguurders”? Ga er dan ook nooit inhoudelijk op in! Beschimp hen, beledig hen, kleineer hen en laat u zeker niet uit de ‘tent’ lokken. Waarom? Omdat ze niet voor enige reden vatbaar zijn. Elke uur van de dag zitten die kanslozen hier op dit forum. Als je ze persoonlijk zou kennen, ren je gillend weg, want zo veel domme eenzaamheid, is voor een fatsoenlijk mens niet te bevatten. Pretenderen, dat ze de bloem der natie zijn geweest, terwijl, ze alleen maar voorkomen, in de kaartenbakken van de sociale dienst of het UWV. Ik zie ze als Wc-papier, je kan je kont ermee afvegen.

    1. Tengo Kawana

     “Ik zie ze als Wc-papier, je kan je kont ermee afvegen”

     Top zoekt aansluiting bij zij directe ervaringswereld.

     1. Siemien

      @Tengo taalfoutjes alert, taalfoutjes alert, taalfoutjes alert, taalfoutjes alert.

      “Top zoekt aansluiting bij zij directe ervaringswereld.”

     2. Top

      Balablablabla! Blaaskaak/pisvlek en antisemitische vleespet/pedolover en natuurlijk eenzame vetklep!

     3. Tengo Kawana

      Siemien en Top zijn de debatparels van dit blog.

      🙂

    2. Ni28

     “Ik zie ze als Wc-papier, je kan je kont ermee afvegen”.
     Ik heb mijn kont liever schoon, vrij van parasieten.:)

     1. Ni28

      Technische toevoeging: Behalve darm flora zou je ook darm fauna kunnen oplopen. En dan is het niet best.

     2. Top

      Het is dan ook een ‘metafoor’. Wel een hele griezelige. En we zijn natuurlijk op weg naar Halloween. Dus griezelen mag weer een beetje. Ik begrijp uw angsten wel als het over die blaaskaak/pisvlek gaat, maar die kan toch niks doen, die is alleen heldhaftig achter zijn toetsenbordje. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, zit hij te kijken hoe het hier gaat. Soms vindt hij ook een vriendje, die in dezelfde ellende zit. Nou dan is het bal hier hoor, die ene na andere ‘deugzin’ wordt gecreëerd. Ik moet er altijd maar een beetje om lachen, want ik weet uit ervaring wie en wat voor soort mensen dit zijn. Dat zijn de luitjes, die als eerste het vingertje wijst, naar de plek, waar het achterhuis staat. Daar waren er in die tijd in Nederland, heel veel van en neem het van mij maar aan, ze zijn nooit weg geweest! Tot op de dag van vandaag!

   2. Adriaan

    @Bloem, werkt dat dan ook niet andersom? Als jij een linkse opinie leest, boor je die dan niet door de grond?

    1. Bloem

     Beste Adriaan, Ik boor het niet de grond in en benoem alleen met regelmaat de abjecte mening die sommigen er op na houden. Mijns inziens mogen we geweld tegen bepaalde bevolkingsgroepen op basis van hun afkomst nooit goedkeuren of propageren. Uiteraard mogen we best hard en kritisch zijn tegen groeperingen die zich afzetten tegen de gangbare Nederlandse omgangsvormen, gebruiken en cultuur en zelfs geweld gebruiken om de samenleving te ontzetten en die samenleving te dwingen tot een aanpassing aan een voor Nederland vreemde cultuur. Iedereen mag zijn eigen mening ventileren, de agressie waarmee sommigen zich hier menen te moeten verdedigen is stuitend. Er lopen hier figuren rond die een leugen poneren en niet in staat zijn die met inhoudelijke argumenten te verdedigen. De scheld tirades die dan volgen zijn niet van de lucht. Op het moment dat je iemand aanspreekt op een abjecte mening, is de enige verdediging de vraag om bewijs. Wanneer je die dan geeft, ontwijkt hij het en blijft hij steeds weer vragen om bewijs. Indien je jezelf daar niet bij neerlegt volgt een onherroepelijke scheld tirade die kant nog wal raakt en wordt je zelfs neergezet als een rechts extremist. De omgekeerde wereld. De laatste tijd wordt de stemming op dit forum steeds grimmiger, hetgeen vaak oorzakelijk gezocht mag worden in de linker hoek van het forum.

     1. Adriaan

      @Bloem, heldere uitleg!

   3. Ni28

    Links ken ik alleen als een autocratische beweging die geen middel schuwt om hun gelijk te krijgen. Dus is elke normale mening bij voorbaat slecht. Aan de artikel mankeert maar een ding voor de linkse mensen, als zij het zouden lezen worden zij erg boos want de waarheid doet pijn en dat voelen zij regelmatig. De auteur wordt gelijk beticht van fascistische en andere extremistische ideeën om zich makkelijk van ontdoen. Net als ze in Rusland doen, daar worden zij opgesloten in een psychiatrische inrichting, dat is nog een tandje erger dan de indoctrinatie hier. Nog!

 3. Rosasolis

  Jawed S. heeft gisteren verklaard dat hij was zo beledigd bij de cartoon actie van Wilders, dat hij voelde dat hij actie moesten nemen tegen ons land. Wie weet, als Wilders dit
  cartoon wedstrijd had niet gepland, was dit aanslag was niet gebeurt? Laten we hopen dat het rond Wilders en zijn PVV societeit behoorlijk stil blijft voor een heel lange tijd…
  zodat niet meer onschuldige burgers aangevallen zullen worden.

  1. Ego-non-solus

   Vreemde reactie, impliciet legt u de verantwoordelijkheid bij Wilders neer.
   Zolang we maar netjes aan het lijntje van de (salafistische) moslims blijven lopen is wat u betreft alles in orde?

   1. Rosasolis

    @Ego-non-solus. Nee, Wilders is voor dit terroristische actie niet persoonlijk
    schuldig. Maar zijn cartoon wedstrijd heeft wel haat opgeroepen. Wel vind ik het dom en zeer onverantwoordelijk van Wilders om dit gevaarlijke wedstrijd te organiseren. Te meer omdat 3 jaar geleden hij eregast was om zo’n Mohammed
    tekenwedstrijd en openbare tentoonstelling in een zaal in Amerika. Gelukkig was er veel politie binnen en buiten de zaal, want er was een poging voor een terroristist aanval. G. Wilders was er binnen toen dit gebeurde! Neem me niet kwalijk, maar je zou denken dat Geert een les zou hebben geleerd van dit incident, en zou denken aan de gevolgen voor zijn landgenoten, als hij zo’n gevaarlijke, cartoon troep zou organiseren in ons land. En inderdaad was er een aanslag op 2 toeristen op de station van Amsterdam enkele dagen geleden…Kortom:
    Wilders is een idioot die niet aan zijn landgenoten denk, alleen zichzelf. Om in de belangstelling te komen bij internationale Alt-rechts bewegingen, vooral in Amerika…Wat doen dit lafaard met al die gelden die hij jaarlijks krijgt uit Amerika?
    Terwijl hij met zijn “acties” het leven riskeert van onschuldige burgers en gewone toeristen! Ik ben geen liefhebber van de Islam, maar aan Geert zou ik dit boodschap wil geven: jaag ze de harnas niet in. Als je werkelijk van ons land houd, dan moet je aan de veiligheid van je landgenoten denken…in plaats
    van alleen jezelf.

  2. Top

   Ach guttegut, daar hebben we haar ook weer!

  3. Top

   Voor het geval, dat u het gisteren gemist hebt, plaats ik mijn welgemeende adviezen, nog maar eens een keertje.
   Mevrouw, ik ben in het geheel niet geïnteresseerd, in wat u wel of niet uitvreet op onze aardkloot. Voor mij geldt, dat simpeltons zoals u, de behoefte hebben tot profilering. Ik lok u alleen maar uit uw tent en zie wat er gebeurt, u gaat uw flauwekul levensverhaaltje aan iedereen hier, voor het voetlicht gooien. U bent een zwak persoon, met grote levens vragen waarvan u weet, dat ze NOOIT meer beantwoord worden. U heeft blijkbaar een behoefte om uzelf op hogere positie te zetten, dan die caissière bij de AH. Dat soort mensen, zijn in mijn optiek AF, OVER EN UIT! Oh ja, ‘’ Ik ben al jaren getrouwd, en heb geen kinderen. Wel heb ik jarenlang mijn
   vaak de beste van mijn kennis en werk gegeven.’’ En dan zit je nu met je goede gedrag op een obscuur forumpje, je frustraties te etaleren. Mens ga toch koken!

   1. Tengo Kawana

    Top leegt zijn onderbuik en toont zijn weerzin jegens vrouwen.

    Niet prettig om te lezen.

    1. Top

     Blablabla/Blaaskaak/Pisvlek en de rest.

     1. Capo

      “Pisvlek en de rest…”

      Vooral die pisvlek is terecht. Willem is een man van tegen de 70 jaar en kan niet gemakkelijk zijn plas ophouden. Hij druppelt nogal…

      #pisvlek

    2. Top

     En doet het je pijn? Goed zo!

   2. Rosasolis

    @ Top. Beste LAGE Kl.zaak, ik ben helemaal niet interesseert in uw commentaren, en ook uw domme Troll berichten tegen mij, en vele anderen op dit site! De enige keer dan ik over mijn leven vertel is als iemand zoals u denkt te weten dat het heel anders was! Ik weet dat u een zwak persoon bent dat niets anders heeft te doen dan dagelijks urenlang aan dit site dit zitten, om in plaats op de artikelen van de redactie van DDS te reageren, je tijd besteed alleen om andere abonnees zoals ik, aan te vallen. Ja hoor, je bent een prima Troll!
    U bent kennelijk een zeer zielige werkeloze, Laag geschoolde
    mannetje, die geen enkele respect heeft voor welke intelligente vrouwen dan ook.
    Ik ben nooit cassiere geweest bij AH. Maar jarenlang ken ik de cassieres bij de Vomar in onze dorp. Geweldige vrouwen die het goed doen, en je altijd willen helpen als
    er te weinig was van iets in de reclame, of dat je iets meer wil bestellen van een doos heerlijke wijn in de wekelijkse reclame. Wat is dat flauwe kul over:
    “Mens ga koken”? Heeft u dat stomme gedoe van Holland overgenomen?
    Waarom zou ik gaan koken? Ik heb weinig interest in koken. Maar veel meer interest om o.a. dit site te blijven steunen, naar zoveel jaren als trouwe abonnee.
    Kan jij lekker koken…laat me weten als je een lekker recept heb.

    1. Holland

     Rosa, je bent onnavolgbaar. Ik heb hartelijk moeten lachen om je laatste epistel: de tranen liepen over mijn wangen. Hartelijk dank gekkie!

 4. Ni28

  Sommige mensen/trollen vinden het begrijpelijk dat als een persoon je kwaad maakt moet daardoor de hele land dood. Zo denken jihadisten en ook dus trollen. Want die begrijpen dat. Humorloze wezens!

  1. Bloem

   Wanneer je de redenering van Rosasolis doortrekt, zouden er reeds vele mensen gesneuveld zijn. Immers er worden er sinds de 18e eeuw cartoons gebruikt om publieke religieuze figuren ter ridiculiseren. Dhr. Rosasolis gaat er aan voorbij dat we elkaar in de westerse samenleving niet om zeep helpen om een mening, sarcasme of humor. Sterker nog een ander om het leven brengen of daar een poging toe doen is in de meeste landen gewoon strafbaar.

   1. Top

    Maar die ‘mevrouw’ is dan ook van de “Uhhhh, ahhhh, ja maar” vereniging. Sowieso een “beter mens” dan u en ik. Ik hoop dat u dat beseft. Zo niet, is er altijd een of andere mafklapper hier zoals een Dopper Tingeltangel Tengo een Cock een Guusje die zich tegenwoordig vermomd als een elfje. De lijst met gedegenereerden is oneindig hier. Alleen hier hoor, want van andere site zijn ze geband en/of afgetrapt. Of ze moesten een abonnementje betalen en dat kunnen de meeste trolletjes niet.

    1. Capo

     “Of ze moesten een abonnementje betalen en dat kunnen de meeste trolletjes niet.”

     Opzettelijk de hele dag op DDS rondhangen met als doel de hele zooi te besmeuren met trollensnot is sowieso kansloos natuurlijk. Tengo c.s. heeft dat destijds door zijn sokpop Beukman laten ventileren. ‘Er plezier in hebben om minderheidsstandpunten te verdedigen’. Handig om te weten, zo hoef je dat drek nooit serieus te nemen. Lachen toch? 😛

 5. Morales

  “Jawed S. voelde zich niet prettig bij ongelovigen’
  – De Afghaanse aanslagpleger op Amsterdam CS was al langer zeer radicaal. Vrienden van de 19-jarige asielzoeker Jawed S. zeggen dat hij streng in de leer was. Hij had strikte opvattingen over wat mocht en niet mocht van de islam. „Hij voelde zich niet prettig bij ongelovigen. Hij was slecht geïntegreerd. Hij wilde terug naar Afghanistan.”

  “Hij was eerder een sympathisant van de Taliban dan dat hij voor hen gevlucht was”, schat een bekende van hem in.

  Jawed S. verbleef in opvangcentra in de buurt van Mainz. Hij had het al langer gemunt op Geert Wilders. Een medewerkster van een centrum trok aan de bel toen Jawed S. zijn baard liet groeien. Inwoners van Piesport, het dorp waar S. een tijd woonde, zijn boos en verbijsterd.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2519055/jawed-s-voelde-zich-niet-prettig-bij-ongelovigen

  1. Morales

   https://www.telegraaf.nl/nieuws/2527100/huisgenoot-jawed-s-ik-wist-meteen-dit-is-foute-boel

   Huisgenoot Jawed S.: ’Ik wist meteen: dit is foute boel’

   De Duitse inlichtingendienst houdt vol dat er niet genoeg aanwijzingen waren om aanslagpleger Jawed S. in de gaten te houden, maar een huisgenoot in het Duitse Ingelheim denkt daar heel anders over. „Ik wist meteen: dit is foute boel.”

   Het gele hoekhuis staat in een groene, ruim opgezette woonwijk van het stadje aan de Rijn. ’Jawed’ is een van de vijf namen die op de voordeur prijken. Tien politiemensen vielen hier vrijdagavond binnen om alle kamers te doorzoeken. Ze vonden er het testament van de 19-jarige Afghaan, die wilde sterven tijdens zijn terreuractie op Amsterdam CS.

   Ingelheim was voor Jawed de laatste stop voor hij op de trein naar Amsterdam stapte. De woongroep was de zoveelste waar hij terechtkwam, na veel omzwervingen langs Duitse opvanghuizen. Een buurvrouw van twee huizen verder zegt dat ze vaak last had van lawaai uit het huis, waaruit regelmatig harde Arabische muziek klonk. Als ze hoort dat Jawed bijna twee mensen heeft doodgestoken is de jonge moeder in tranen. „Vreselijk om te horen.”

   „De politie is hier geweest ja”, zegt een van de bewoners. „Jawed heb ik sinds vorige week dinsdag al niet meer gezien. Denk je dat hij nog terugkomt?” Hij schudt teleurgesteld zijn hoofd als hij de foto’s ziet van zijn vriend op de vloer van het Amsterdamse station, omringd door agenten met pistolen.

   Melding
   De Duitse veiligheidsdienst ontving in februari een melding over afgewezen asielzoeker Jawed. Zijn uiterlijk veranderde en hij liet een baard groeien. Dat was niet genoeg voor onderzoek in een land waar, volgens schattingen van de politie, 11.000 extremistische moslims rondlopen en zevenhonderd potentiële aanslagplegers. De melding vanuit het regiobestuur was niet veel meer dan een vage hint, laat woordvoerder Joachim Winkler van de veiligheidsdienst doorschemeren. „Er waren geen indicaties dat de staatsveiligheid in gevaar was. Ook strafrechtelijk was hij niet in beeld.”

   Eén leeftijdgenoot had wel direct door dat het foute boel was. Hij is ook een Afghaanse asielzoeker en zou bij Jawed in huis komen wonen. Hij schrok zich rot toen hij zijn aanstaande huisgenoten zag. „Ik dacht: voor dit soort types ben ik juist gevlucht uit Afghanistan. Jawed klaagde over Europa omdat mensen hier van hun geloof vielen. Ik antwoordde: loop niet zo te zeuren, geniet gewoon van je vrijheid. Hij vroeg me nog of ik een christen was. Dat gaat je niks aan, zei ik.”

   Hij vertelt dat Jawed uit de rumoerige provincie Logar komt, ten zuiden van Kabul. Logar was een bolwerk van de Taliban, tot IS er in 2015 voet aan de grond kreeg. Inmiddels beschouwt Islamitische Staat deze hoek van het land als een succesvol nieuw filiaal. De streek wordt al jaren geteisterd door autobommen, hinderlagen, aanslagen, schermutselingen tussen stammen en eerwraakgeweld tegen vrouwen.

   Jawed S. liep rond in een lang gewaad, zeggen jongeren uit de buurt. Ze omschrijven hem als ’helemaal gek’ en denken dat hij in het gezelschap was van andere fanatieke gelovigen.

   Bij de Fateh Sultan moskee in Ingelheim wappert een enorme Turkse vlag. Hier kwam Jawed bidden. Een jonge bezoeker herkent Jawed op de foto. Hij heeft hem een paar weken geleden nog gezien. Net als hij meer wil vertellen over zijn geloofsgenoot, klinkt er een waarschuwing van een moskeebestuurder. Daarna zegt hij niets meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.