Thierry Baudet pareert kritiek: ‘huidig migratiebeleid is inhumaner dan Australisch model’

In het programma WNL op Zondag, zaten Hans Wiegel, Thierry Baudet, Jan Latten, Hans de Boer en Fidan Ekiz bij elkaar om onder leiding van Rick Nieman een aantal zaken te bespreken. In een ander artikel ging ik in op het afschaffen van de dividendbelasting, maar later in het programma ging het over een belangrijker onderwerp: immigratie

Uit onderzoek komt naar voren dat in een aantal decennia ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking allochtoon zal zijn. Dat heeft niet alleen te maken met directe immigratie, maar ook door het aantal kinderen die de migranten krijgen. Het aantal kinderen ligt nu eenmaal hoger bij allochtone gezinnen. De autochtone bevolking vervangt zichzelf niet, dus dan heb je een aantal ontwikkelingen die elkaar versterken.

Jan Latten spreekt over een bubbel waarin verschillende demografische groepen in leven. Als dit zo doorgaat, dan komt de cohesie en het vertrouwen binnen de gemeenschap in gevaar. We moeten dit dus niet willen, maar hoe wil je dit gaan oplossen?

Thierry Baudet vertelt op dat moment over het plan van Forum voor Democratie. Immigratiebeleid dat gebaseerd is op het beleid van Australië. Een Australisch model dat opgebouwd is uit het ‘verkrijgen’ van punten. Kom je boven een bepaalde grens terecht met het aantal punten, dan kom je in aanmerking voor een officiële procedure die kan leiden tot een verblijfsvergunning. Op deze manier, meent Baudet, krijg je alleen maar migranten die iets kunnen bijdragen aan de samenleving. Daarnaast verminder je het aantal migranten en asielzoekers op een drastische wijze.

Rick Nieman reageerde op het plan met het aandragen van rapporten en onderzoeken die het Australisch model bestempelen als ‘inhumaan’. Asielzoekers worden letterlijk op eilanden gedropt en er wordt niet meer naar omgekeken. ‘Zo willen we toch niet zijn?’ Nieman kijkt Baudet verwachtingsvol aan en de leider van Forum voor Democratie wil met een reactie beginnen. Nieman herhaalt de vraag een aantal keer, maar Baudet weigert een makkelijke ‘ja’ of ‘nee’ te geven.

Daarentegen stelt hij dat het beleid dat we nu hebben ervoor zorgt dat Afrikanen een kans zien om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning. Ze stappen op gammele bootjes, waardoor er velen tijdens de reis zullen sterven. ‘Het beleid dat we nu hebben is erger’, zegt Baudet. Hij wijst op het feit dat de asielstroom naar Australië tot het minimale is beperkt. Daar gebeuren dus weinig ergere dingen meer, juist omdat je duidelijk bent in je beleid en de kansen voor asielzoekers om een verblijfsvergunning te krijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Ni28

  De Australische model is gericht op de toekomst en kan beter garanderen een positieve ontwikkeling van het land. Bovendien zorgt het voor betere integratie. Europa dreigt een menselijke vuilnisbelt te worden, vol van mensen die hier nooit zullen aarden en afhankelijk blijven van steun. Europa in tegenstelling tot Australië zal eerder terug in de tijd vallen met vele onopgeleide mensen die hoogstens zullen leven op minimale bestaansniveau. De moderne slaven. Bovendien werkt Australië met haar model aan behoud van eigen cultuur terwijl Europa deze aan het afbouwen is. Europa heeft altijd nog van haar stomme fouten in het verleden niet geleerd. Europa wil democratisch zijn maar doet niets om democratie te behouden. De EU gebruikt migratieproblematiek om censuur op te leggen om kritische stemmen te blokkeren. Nep nieuws wordt gemeten naar de regeringsgezinde MSM. Dat heeft niets met democratie te maken, dat is dictatuur. Het wordt de hoogste tijd dat verstand in de hoogste kringen een come back maakt.
  https://opiniez.com/2018/09/16/trump-ontmaskert-links-liberale-leugenfabriek/uri4u/#comment-5755

 2. Frits Jansen

  Die Baudet is een populist in het kwadraat, die opzettelijk verwarring sticht. Ik houd de twee vraagstukken waar het overgaat wel uit elkaar:

  1) Dat de allochtonen de autochtonen gaan overvleugelen: ik zou zeggen: nou en? Het zijn toch ook mensen? De ervaring leert dat integratie wel een generatie kan duren, maar dan toch wel lukt. Ik kom regelmatig in Berlijn, een stad vol met Turken, maar die doen gewoon mee, en spreken meestal beter Duits dan ik. Ja, er zijn criminele gangs, maar dat is een apart probleem.
  Nederland zit vol Belgen (Baudet!) en Fransen (sinds de 17de eeuw) waar geen mens meer over klaagt. De VS draaien ook prima. Anders dan Stef Blok denkt vormen de Ieren een klasse “oorspronkelijke” Amerikanen, maar die hebben allerlei andere culturen al lang geabsorbeerd.

  2) Vluchtelingen: die worden toegelaten omdat ze in moeilijkheden zijn, en niet omdat
  we ze nodig hebben, al kan dat een bijkomend voordeel zijn. Slim buitenlands beleid moet de vluchtelingenstroom indammen. Ik hoop dat Minister Kaag dit aanpakt en die stuntel Stef Blok weerhoudt van verdere uitglijers.
  Nu eensgezindheid met de Amerikanen sinds het aantreden van Trump geen vanzelfsprekendheid meer is kan Europa een Midden-Oostenbeleid ontwikkelen dat Israël niet per se spaart – wat Amerikaanse leiders altijd wel moeten doen, anders worden ze platgewalst door de veel te sterke Joodse lobby in de V.S.
  Voor Afrika is een keiharde ontwikkelingshulp nodig, naar Chinees voorbeeld. Ik hoorde dat het in Angola zo goed gaat dat ze daar Europese gastarbeiders aantrekken. Waarom elders niet?

  1. Dubbele Komma

   Frits jansen. Je praat weer poep.

   Je ongelijk is allang bewezen. Dus blijf ons niet lastig vallen met je infantiel hersenscheet want je bereikt er toch niks mee.

   Groeten,Komma.

   😀

  2. Dubbele Komma

   Ik lege het nog 1 keer uit speciaal voor debieĺe Fritzl.

   De volkeren die Australië hebben opgebouwd waren geen debieĺe moslims,enz enz.

   Het gelijk van Blok ligt overal op de weg bij evenementen in de vorm van Merkel lego. En betonnen palen.

   Hoe vaak moet je dit nu nog te horen krijgen Fritzl?

   En dan de hamvraag: noem ons eens 1 land waar de islam toegevoegde waarde heeft gehad door immigratie en waar het geen ene grote klerebende Is?

   Fijn dank je.

   Hou nu je domme waffeltje maar weer…

   Dank u.

   Groeten,Komma.

   😀

   1. Bloem

    Fritzel is niet zo heel intelligent, het is niet nodig deze arme man zo hard aan te pakken. Hij diskwalificeert zichzelf als inhoudelijke debater.
    Hij heeft op de bridge wel eens wat verhaaltjes gehoord en heeft deze als zoeke koek geslikt als de waarheid. In iedere discussie blijkt dat hij een tekort aan algemene ontwikkeling heeft.

    1. Floris

     Ik heb over het algemeen geen hoge pet op van juristen. Iedereen met een gemiddeld IQ en een goed geheugen kan die studie doen. Bovendien hebben ze vaak last van kokervisie. Zo ook Frits.

     Zijn “kijk” op de islam is hoogst onrealistisch al denk hij zelf van niet.

     1. Tengo Kawana

      Ik zie dat Floris vanmiddag uitsluitend op de man speelde.

      Inhoudelijk zag ik geen enkele bijdrage.

      We verziekt hier de discussie?

     2. Bloem

      Dopper meent Floris de maat te moeten nemen, dat terwijl hij zelf zelden iets correct inhoudelijk te melden heeft In vlagen van overmoed komt zijn ware antisemitische aard boven en meent hij zelfs dat Zyclon B een humane methode was

     3. Floris

      Vrijwel alles wat Tengo Dopper zegt is een omkering.

      “De psychopaat vindt zichzelf heel belangrijk. Zijn vaardigheden en talenten vindt hij uitermate boeiend en goed. Hij is een opschepper. Treedt op de voorgrond en wilt maar al te graag in het midden van de belangstelling staan. Hij vertelt dan graag over zijn grootse prestaties. Deze prestaties hoeven niet echt te zijn gebeurd. Mensen die wel gepresteerd hebben, wekken zijn jaloezie. Deze mensen wenst hij alle onheil toe.

      De psychopaat wilt de beste en slimste zijn. En gaat daar ver in. Zo kan hij een weddenschap aangaan met de mensen op wie hij zo jaloers is. Dit gedrag kan uit de hand lopen, bijvoorbeeld op feestjes. Ruzie, conflicten, met mensen die meer gepresteerd hebben en intelligenter, slimmer zijn dan hij, gaat hij niet uit de weg. Natuurlijk heeft hij dit zelf niet in de gaten. Juist door zijn bovenmatige zelfvertrouwen en het geloof in zijn eigen overtuigingen en wanen. Hij ziet wat het wilt zien.

      Liegen kan hij als de beste. Over alles en schaamteloos. Als hij op een leugen betrapt wordt, dan praat hij zich er wel weer uit. Hij heeft overal wel een reden of excuus voor. Hij geeft graag zijn ‘erewoord’. Maar dit erewoord betekent natuurlijk niets.”

      https://www.depsycholoog.nl/psychopaat/

      Hoe herkenbaar toch!

     4. Floris

      “De psychopaat heeft een kille persoonlijkheid. Ongevoelig voor de rechten, gevoelens, meningen en welzijn van de ander. De ander is zwak, dom te manipuleren en niet belangrijk. Hiervan maakt hij gebruik. De ander is er voor hem. Om misbruik van te maken. De psychopaat vindt zichzelf het belangrijkst. Hij is egocentrisch en kijkt met minachting naar de ander.

      Geen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag.
      De ander krijgt altijd de schuld. Een psychopaat heeft niet het vermogen of de bereidheid om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn gedrag en de gevolgen daarvan voor de ander. Hij vindt altijd wel een excuus.”

     5. Holland

      De karakterschets door Floris van Tengo Psychopaat past als een handschoen. In iedere zin, in iedere reactie en bijdrage etaleert de narcist Kawana zichzelf breeduit voor iedereen die het wil zien.

      Tengo is een grootse opschepper die de dwangmatige behoefte heeft om op de voorgrond te treden en maar al te graag in het midden van de belangstelling staat. Hij vertelt graag over zijn grootse prestaties en is zeer beslist in zijn overtuigingen en bewoordingen, omdat hij gelooft een ‘opvoedende boodschap’ te moeten brengen aan alle domme andersdenkenden.

      Dat hij een deuntje eindeloos moet herhalen deert hem niet. Voor feitelijke argumenten is hij niet ontvankelijk. Zijn moreel kompas is altijd juist gericht en hij schroomt dan ook niet de andere permanent de maat te nemen. Het zieke is dat hij zijn eigen gedrag niet herkent: zelfreflectie en introspectie zijn hem vreemd.

      Tengo is een ‘vuilnisbakken ras’. Hij waant zich heel wat, maar is een melaatse underdog die tegen de maan blaft.

     6. Tengo Kawana

      We danken Floris en Holland hartelijk voor de inhoudelijke bijdragen in deze draad.

      Hopenlijk komen ze er ook nog toe iets inhoudelijks over immigratie te zeggen.

     7. Floris

      “WE danken”
      —————
      🙂

  3. Chauvinist

   @Frits Jansen

   ‘Het zijn toch ook mensen?’ Heb je het gedrag van de ‘mensen’ die de Spaance enclaves binnendringen wel eens gezien? Daar is weinig menselijks aan. Moslims? Geloven in en leven volledig naar een boek waarin letterlijk staat dat ze ons, ongelovigen, moeten vermoorden en aanbidden een pedofiel. Mensen? Zolang een moslim zichzelf moslim noemt en inherent daaraan blindelings leeft zoals een barbaars haatboek hem/haar voorschrijft, zolang zie ik ze niet als mensen maar als beesten.

   Wat betreft ‘vluchtelingen’ een ieder die heel veilig Europa kan doorkruisen op weg naar het piepkleine tolerante Nederland is GEEN vluchteling. Alles wat hier als ‘vluchteling’ binnen komt is geen vluchteling. Hoe moeilijk is dat te begrijpen? Velen komen zelfs uit veilige landen alsmede velen die gezellig op vakantie naar hun ‘gevaarlijke’ thuisland gaan! Dus hoezo vluchtelingen? De term ‘indringers’ is meer op z’n plaats…

  4. lanex

   Zucht, weer een wensdenker. De wereld is mooi, de mensen lief en aardig voor elkaar, wat maakt het uit wie er binnenkomt, het gaat op den duur tocht goed?
   Man, waar zit je verstand, de islam komt binnen, de achterlijkheid neemt men mee. Alles wat hier moeizaam is opgebouwd zal teruggeworpen worden naar deze woestijn religie, naar af!

  5. Holland

   Frits is een Soros-knecht die diens Open Society programma klakkeloos na papegaait en als hersenloze globalist een groot voorstander is van wijdopen grenzen.

   Het klinkt ook inderdaad progressief, humaan en visionair en doet de indruk wekken dat de afzender een intelligent en vooruitstrevend mens is.

   Frits vergeet echter dat een grenzeloze wereld ook grenzeloze problemen en identiteitscrises teweeg brengt. Als er geen grenzen zijn is een land van niemand en van iedereen. Als je een joint op hebt klinkt dat geweldig. In de praktijk echter betekent het dat je een grondgebied uitlevert aan imperialistische, agressieve groepen die dolgaarne van die weggevallen grenzen gebruik maken om het opengevallen gebied in beslag te nemen en hun eigen grenzen te trekken.

   De oorspronkelijke bevolking en cultuur wordt daarmee vervangen. En dat gebeurt volgens de laatste cijfers binnen 35 jaar. Frits vindt dat niet erg. Hij heeft geen kinderen en kleinkinderen en is een overtuigde globalist en socialist. De meest verderfelijke en blind makende combinatie om een continent binnen twee generaties naar de verdommenis te helpen.

  6. nogmaals

   Fritzl is een anti-zionist die Israël niet wil sparen.
   Dat soort mensen blijken diep in hun (kwaadaardige) hart bijna altijd schijnheilige, fervente jodenhaters.

  7. Adriaan

   Quote: ‘… 1) Dat de allochtonen de autochtonen gaan overvleugelen: ik zou zeggen: nou en? Het zijn toch ook mensen? …’
   @Jansen. Dat allochtonen Europa gaan overvleugelen, staat als een paal boven water. Het is niet meer te stoppen. Echter op deze overvleugeling volgt onherroepelijk overheersing. En dan heb ik het uiteraard over Moslims. Het meerendeel zijn makke schappen, maar het gaat om de groep godsdienstwaanzinnigen. Zij gaan hun strijd tegen ongelovigen in het westen voortzetten. Straks vormen zij in alle landen een meerderheid in regeringen. Europeanen zullen zich aan hun wetten moeten gaan onderwerpen. En daar wringt de schoen. Dat zijn wetten die wij niet pikken. Vrouwen met hoofddoeken, brievenbusjes, homo’s moeten worden uitgeroeid, Joden idem, het ritueel van vrouwen stenigen wordt een straatbeeld en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben redelijk op leeftijd, ik ga het waarschijnlijk niet meer meemaken. Maar mijn kleinkinderen? Ik vrees het ergste voor ze.

   1. Floris

    Adriaan, als je ze de kans geeft wordt dit inderdaad werkelijkheid.

    De policor kudde weigert dit in te zien.

    Want als je het wél inziet zal je uit je luie stoel moeten komen en maatregelen nemen en daar passen ze voor. Wegkijken is makkelijker voor ze.

    Aan de komende generaties en de waarden van de westerse cultuur waar zo hard voor is geknokt hechten ze minder waarde dan aan virtue signalling. Het zijn egoïsten pur sang maar dan vermomd als deugmens.

  8. henkC

   Wordt tijd dat je eens een woordenboek pakt en eens het verschil opzoekt tussen migrant en vluchteling.
   Blijkbaar heb je die uitleg op school gemist.

 3. RobertMarsman

  Ik ben sowieso al een voorstander om een algehele immigratiestop in te voeren. En ook vraag ik me af of zo’n model wat ze in Australië hebben hier ook werkt. Een groot verschil tussen Australië en Europa en waar Baudet blijkbaar niet bij stil staat. Is dat Australië ervaring heeft met immigratie en natuurlijk integratie. Het maakt onderdeel uit van hun geschiedenis. Net zoals bv Amerika en Canada is Australië juist daardoor ontstaan. Die landen zijn voortgekomen uit immigratie en integratie, daar werken dat soort dingen een stuk beter als hier.

  En ook vraag ik me af of je daarmee extremisme buiten de deur houdt. Ik denk van niet namelijk. Extremisme is natuurlijk ook geen welvaartsprobleem. Extremisme komt natuurlijk niet omdat mensen geen geld hebben, een laag IQ hebben of noem maar op. Dat is een religieus/ideologisch probleem.

  Ook in Australië hebben ze problemen met extremistische moslims hoor.

  1. nogmaals

   @robert Marsman
   Meestal ben ik het helemaal eens met uw reacties.
   Deze keer echter mis ik dat het noemen van man en paard!
   De islam moet de wereld uit !
   In ieder geval onze wereld !

 4. Ni28

  Menseneters zijn ook mensen maar je kunt beter uit hun midden blijven. Het maakt helemaal niet uit wie hier in Europa leeft want het zijn allemaal mensen. Eigenlijk moeten wij terug naar een wereld zonder grenzen, zonder nationaliteiten. Gewoon een ordeloze maatschappij. Zo het idee van ene Frits.

 5. Ni28

  Vluchtelingen in problemen. Dat soort is al lang uitgestorven, vroeger heette het een politieke vluchteling en die waren echt in problemen.

 6. Gerlos

  Baudet heeft hier een punt maar de linkse hap en de hotemetoten in Den Haag luisteren helaas niet dus blijven we met dit grote probleem zitten waar de meerderheid van ONS LAND grote problemen mee heeft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.