Topdrukte op vakantieparken deze zomer

We hebben dit jaar een ongelooflijk mooie zomer achter de rug, en zelfs nu in september laat het zonnetje zich nog regelmatig zijn. Het vakantiepark was dan ook een van de meest bezochte activiteiten in Nederland deze zomer. Want wie wil er nu niet even een weekendje tussenuit in een van de mooie vakantieparken die Nederland rijk is?

Hoge temperaturen

We hebben deze zomer ontzettend hoge temperaturen mogen ervaren. In veel gevallen was het simpelweg te warm om te genieten van het buitenleven, en bleven veel Nederlanders veilig binnen in de airconditioning. Anderzijds betekende dit dat veel Nederlanders besloten er even op uit te gaan. Een weekendje naar zee, of even terug naar de natuur in het midden van de koele bossen. Deze zomervakantie stond de herontdekking van de pracht en praal die Nederland te bieden heeft centraal.

Hoge bezoekersaantallen
Dit zorgde voor hoge bezoekersaantallen op de vakantieparken deze zomer. Vooral de vakantieparken waar water centraal staat (een park aan zee, of een park met een meer) en parken in beboste omgevingen waren erg populair. Niet alleen kon hier genoten worden van de warme zonnestralen, maar ook van een verfrissende duik, of een verfrissende wandeling in de koele bossen. Het was dan ook geen noodzaak om Nederland deze zomer te verlaten op zoek naar een warmere eindbestemming. In een vakantiepark kan er dan ook heerlijk op vakantie gegaan worden in eigen land, zonder geld uit te hoeven geven aan dure vliegtickets.

Zwembaden populair

Ook de vakantieparken met zwembaden of hele zwemparadijsen waren ongelooflijk populair deze zomer. Vooral gezinnen met (jonge) kinderen boekten massaal hun verblijf bij vakantieparken waar water en plezier centraal staan. Terwijl vader en moeder genoten van een kopje koffie in de zon, hadden kinderen en kleinkinderen de tijd om hun energie kwijt te raken in de zwemparadijsen van Nederland.

Thema en attractieparken

De thema en attractieparken werden daarentegen vaak wat minder actief bezocht. Een mooie zomerdag werd vaak besteed aan het bezoek van attractieparken zoals bijvoorbeeld de Efteling of Six Flags, maar met deze hoge temperaturen werd veelal toch liever de schaduw en de ontspanning opgezocht. Vakantieparken bieden in dit geval de ideale combinatie van beide factoren. Niet alleen is er veel te doen, zien en beleven, ook alle faciliteiten zijn binnen handbereik. Zodra de hitte teveel wordt na een wandeling, kan er namelijk direct een verfrissende duik in zee of zwembad genomen worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.