'Transmigrant' valt in Brussel politieman aan met mes nadat die werd gemaand om te vertrekken

Geen categoriesep 17 2018, 13:00
Brussel is weer het toneel van ellende met migranten. In de stad verplaatst een groep migranten zich om de zoveel tijd als ze worden gemaand om te vertrekken. Ze bouwen dan een 'kamp' ergens anders op en dan begint het liedje weer opnieuw. Er is nu wat variatie gekomen in de cirkel, want een agent is aangevallen door een migrant, met een mes.
De zogenaamde 'transmigranten' worden in België steeds gewelddadiger. Ze worden zo genoemd, aangezien ze op doorreis zijn richting het Verenigd Koninkrijk. De Belgische politiek wilt hier iets aan doen, maar vooralsnog blijft het bij een soort polonaise, waarin de groep migranten net als in Nederland bij 'We Are Here' van de ene plek naar de andere plek gaan.

In Brussel is een politieman lichtgewond geraakt bij een aanval met een mes. De dader is neergeschoten. De aanval was in het Maximiliaanpark, net buiten het centrum van de stad. Daar bivakkeren veel migranten die via België naar Groot-Brittannië proberen te komen.

Een ooggetuige vertelt aan de NOS dat een man die in het geïmproviseerde kamp van de 'transmigranten' verbleef, ruzie kreeg met agenten die hem sommeerden te vertrekken. De man zou hebben uitgehaald naar een agent, die pepperspray inzette. Daarop stak de man in op de agent, en openden collega's het vuur. De aanvaller werd geraakt in zijn borst en been. Hoe hij eraan toe is, is niet bekend.

In Brussel wilt men een duurzame oplossing, maar die blijft vooralsnog uit. De rechtse N-VA, in de persoon van Theo Francken, wordt aangevallen door onder andere het Vlaams Belang, aangezien de partij 'te soft' zou zijn richting dit soort migranten.

Staatssecretaris voor Asiel Francken van de N-VA wil extra centra openen om de doorreizigers versneld uit te kunnen zetten, maar de oppositie spreekt van symboolpolitiek. "Stoere verklaringen dienen telkens weer als façade voor een doorschuifpolitiek richting steden en gemeenten", oordeelde de socialistische sp.a dit weekend nog.

De Belgische burgers hebben er last van, maar er wordt weinig aan gedaan. Er wordt gewikt en gewogen tussen de openbare orde en 'mensenrechten'. Uiteindelijk gebeurt er dus vrijwel niets.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten