‘Transmigrant’ valt in Brussel politieman aan met mes nadat die werd gemaand om te vertrekken

Brussel is weer het toneel van ellende met migranten. In de stad verplaatst een groep migranten zich om de zoveel tijd als ze worden gemaand om te vertrekken. Ze bouwen dan een ‘kamp’ ergens anders op en dan begint het liedje weer opnieuw. Er is nu wat variatie gekomen in de cirkel, want een agent is aangevallen door een migrant, met een mes. 

De zogenaamde ‘transmigranten’ worden in België steeds gewelddadiger. Ze worden zo genoemd, aangezien ze op doorreis zijn richting het Verenigd Koninkrijk. De Belgische politiek wilt hier iets aan doen, maar vooralsnog blijft het bij een soort polonaise, waarin de groep migranten net als in Nederland bij ‘We Are Here’ van de ene plek naar de andere plek gaan.

In Brussel is een politieman lichtgewond geraakt bij een aanval met een mes. De dader is neergeschoten. De aanval was in het Maximiliaanpark, net buiten het centrum van de stad. Daar bivakkeren veel migranten die via België naar Groot-Brittannië proberen te komen.

Een ooggetuige vertelt aan de NOS dat een man die in het geïmproviseerde kamp van de ‘transmigranten’ verbleef, ruzie kreeg met agenten die hem sommeerden te vertrekken. De man zou hebben uitgehaald naar een agent, die pepperspray inzette. Daarop stak de man in op de agent, en openden collega’s het vuur. De aanvaller werd geraakt in zijn borst en been. Hoe hij eraan toe is, is niet bekend.

In Brussel wilt men een duurzame oplossing, maar die blijft vooralsnog uit. De rechtse N-VA, in de persoon van Theo Francken, wordt aangevallen door onder andere het Vlaams Belang, aangezien de partij ‘te soft’ zou zijn richting dit soort migranten.

Staatssecretaris voor Asiel Francken van de N-VA wil extra centra openen om de doorreizigers versneld uit te kunnen zetten, maar de oppositie spreekt van symboolpolitiek. “Stoere verklaringen dienen telkens weer als façade voor een doorschuifpolitiek richting steden en gemeenten”, oordeelde de socialistische sp.a dit weekend nog.

De Belgische burgers hebben er last van, maar er wordt weinig aan gedaan. Er wordt gewikt en gewogen tussen de openbare orde en ‘mensenrechten’. Uiteindelijk gebeurt er dus vrijwel niets.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. sjun

  Het snelste komt men tot een oplossing als staatsburgers eigen rechter gaan spelen en agressieve onaanspreekbare transmigranten gaan opknopen. Het zal een kwestie van tijd zijn voordat deze oplossing uit nood geboren geadopteerd wordt.

  1. Adriaan

   @sjun, inderdaad. We gaan een keer met elkaar op de vuist. Het water stijgt tot aan de lippen van vele mensen. Engeland is al verloren, maar België en Nederland nog niet. Het overgrote deel van kiezers in enkele Europese landen willen deze wantoestanden. Ik kan er maar geen vinger achter krijgen waarom zij dit willen.

  2. Tengo Kawana

   Sjun verheugt zich op het volksgericht jegens vreemdelingen en ziet de galgen al opgericht op het dorpsplein.

   Een beschaafd heer, zoveel is zeker.

   1. Pecunia

    Middels een knokploeg om te laten zien dat wij met meerdere zijn lijkt me voldoende, het geeft anders zo’n rotzooi.

    1. Pecunia

     Beschaafd genoeg?

    2. Tengo Kawana

     Nee.

     1. Pecunia

      Hé shit, hoe had jij je het dan voorgesteld?

     2. Stanly2000

      Pecunia, TK is er een van laat maar komen, die kandenpareltjes zijn welkom!p

     3. Pecunia

      Hé laat hem nou even nadenken Stanly, ben wel benieuwd hoe hij geweld van kansenparels denkt te voorkomen.

     4. Pecunia

      Ik ga maar even een siësta houden want dat kan wel even duren.

     5. Siemien

      @Pecunia Tengo wenst de grenzen helemaal weg natuurlijk.
      Wat je ook merkt is dat Tengo niets zegt over deze terroristische aanslag, maar jou de maat neemt..
      Tengo verheugt zich op grotere vreemdelingen toestroom…

     6. Mart

      Tengo staat nogal ”open” voor die lamstralen….laat de broek maar zakken ouwe .

   2. Dubbele Komma

    Hoe zou dat dan komen imbicieltje?

    Misschien door die achterlijke domme nitwits als jij die maar blijven beweren dat gras niet groen is en water niet nat is misschien?

    Mensen worden het zat. Echt helemaal zat. Dat kutgedrag van jouw vriendjes.

    Kijk Duitsland. Daar zijn jouw soort al aardig hun zin aan het krijgen. Op een dag slaat het volk terug.

    Misschien je ogen eens opendoen voor het gelijk van Blok….

    Zwakzinnige Mongool.

  3. Ni28

   Dat vrees ik ook , Sjun. Hoe langer men op oplossing gaat wachten hoe agressiever men wordt. Dat benadruk ik altijd als ik zeg, er komt tijd wanneer wij met lede ogen zullen mensen herdenken zoals Fortuyn of Wilders, wat waren die nog menselijk.

 2. Stanly2000

  Guus hier in Hongarije is het nog rustig! Zou Orban misschien een klein beetje gelijk hebben? Hou de grenzen dicht, heb je minder problemen!!i

  1. palko

   @Stanly, Viktor Orbán heeft niet een klein beetje gelijk, hij heeft helemaal gelijk. Gelukzoekers uit Afrika en Azië moet je gewoon niet toelaten in een beschaafd land. Als je ze niet toelaat hoef je ze ook niet terug te sturen naar hun vaderland. Een gerespecteerd journalist uit Roemenië heeft recent geopperd dat het door de PSD (Roemeense PvdA) bestuurde land dringend nood heeft aan de zogenoemde Orbanisatie van het land. Om ervoor te zorgen dat het Balkanland eindelijk bestuurbaar wordt. En ervoor zorgt dat een nieuwe, door de PNL (liberale partij), geleide regering naar de hardwerkende burger gaat luisteren. Zoals dat ook in Hongarije het geval is geweest. Dat zou heel goed kunnen onder leiding van Ludovic Orban (what’s in a name!), de leider van de PNL.

 3. fusilier

  En wie betaald de ziekenhuis kosten in dit geval. De hardwerkende burger dus ,die alles maar pikken moet , van dit wanbeleid.

  1. Vliegenvanger

   Als je dat niet wilt betalen moet je veel mensen organiseren om grote protesten te laten horen. En niks uit de weg gaan, dat doet de regering ook niet. Die duwen ons alles door de strot.

 4. Ni28

  Niets aan te doen, Europa wordt bezet door illegale lui die weigert te vertrekken en omdat illegaal in Europa nagenoeg hetzelfde betekent als legaal(het zijn maar twee letters, toch?) moet de Europese burger het aanvaarden als een nieuwe straatbeeld. En zeg er vooral niets over want dan krijg je een mes tussen je ribben. Accepteer zwijgzaam deze nieuwe en nog mooiere Europa die onze politici ons voorschotelen.

  1. Ni28

   Mensenrechten zijn tenslotte een heel rekbaar begrip. Dat je door “mensenrechtelijke” chantage wordt bedreigd hoort er gewoon bij. Democratie heft zich op den duur zelf op door deze uitgerekte mensenrechten. Het heet misbruik van democratie.

   1. palko

    @Ni28, in de hedendaagse maatschappij hebben mensen naast rechten ook plichten. Bijvoorbeeld de plicht om het eigen land te helpen opbouwen. Dat laatste wordt maar al te graag vergeten.

 5. Vliegenvanger

  Regering in Belgie zijn net zo’n stelletje slapjanussen als hier in Nederland.

 6. swetsnek

  EN ALS IE DAN LIGT IS EEN NEKSCHOT ZO GEPLAATST TOCH ????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.