Verenigde Staten mikken op denuclearisatie van Noord-Korea in 2021

We zouden bijna vergeten dat er nog meer is dan alleen Nederland, na het eerste deel van de politieke beschouwingen. Toch heeft onze planeet Aarde niet stilgestaan. Zo wordt er hard gewerkt aan de vrede tussen Zuid-Korea en Noord-Korea. Een belangrijk onderdeel van dat proces is de denuclearisatie van het communistische noorden. De Verenigde Staten willen dat in 2021 de denuclearisatie klaar is.

De VS wil snel weer gaan praten met Noord-Korea over denuclearisatie. Dat zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo nadat Noord-Korea had beloofd een belangrijke testlocatie voor raketten te sluiten.

Pompeo heeft een Noord-Koreaanse delegatie uitgenodigd om volgende week te praten in New York. Hij hoopt dat Noord-Korea stopt met zijn kernwapenprogramma voor januari 2021, rond het eind van Trumps eerste termijn als president van de VS.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un deed toezeggingen in gesprekken met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in in Pyongyang de afgelopen dagen. Moon zei gisteren dat de twee het eens zijn geworden over “een manier om denuclearisatie te bereiken”.

Naar mijn idee is 2021 wel heel erg enthousiast. Macht geef je niet zomaar op en zeker niet de regering van Noord-Korea. Daarnaast wil het land dat de Amerikanen ook denucleariseren. Dat gaan ze natuurlijk van ze lang zal ze leven niet doen, waardoor je al erg snel tot een impasse komt. Daar zitten ze al decennia in en op deze manier gaat daar niets aan veranderen.

Mocht Donald Trump het wel lukken om de vrede te faciliteren en Noord-Korea te denucleariseren, dan heeft hij iets geflikt wat nog niemand gelukt is. Dan is zelfs vrede tussen de Israëliërs en Palestijnen mogelijk. Noord-Korea wil gezien worden als een machtig land met een nucleair arsenaal. De Noord-Koreaanse leiders willen in hun minderwaardigheidscomplex serieus genomen worden op het wereldtoneel. Zo lang de Verenigde Staten dat niet kunnen bieden, dan gaat er vrij weinig gebeuren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. DolleDries

  Het ziet er naar uit dat Trump er weer een bij kan schrijven op zijn lijst van de vele successen

 2. Ritter

  Trump is goed bezig.

  Ondanks alle tegenwerking werkt Trump achter de schermen hard aan de denuclearisering van NK.

  Trump heeft in de twee jaar al veel bereikt; een sterke economie; lage werkeloosheid; enzovoorts.

  En dit alles ondanks dagelijkse tegenwerking van de media die er alles aan doen om Trump de demoniseren.

  1. Tengo Kawana

   Het Amerikaanse publiek is minder enthousiast, Ritter.

   De clown Trump heeft historisch lage populariteitscijfers.

   https://projects.fivethirtyeight.com/trump-approval-ratings/?ex_cid=rrpromo

   1. Ritter

    Tengo Kawana

    Tja……………..veel peilingen gaven aan dat Trump groot zou verliezen tijdens de verkiezingen. En al die peilingen zaten er groot naast.

    Overigens het meest betrouwbare peiling bureau (Rasmussen) geeft aan dat Trump op 47% staat op dit moment van zijn Presidentschap. Dat is ongeveer hetzelfde percentage als Obama tijdens dit moment van zijn presidentschap.

    http://www.rasmussenreports.com/public_content/current_events/politics/prez_track_sep19

    1. Tengo Kawana

     Ritter weet dat Rasmussen bekend staat als volstrekt onbetrouwbaar met een sterke bias ten faveure van de Republikeinen.

     https://thehill.com/hilltv/what-americas-thinking/405965-pollster-rasmussen-research-has-a-pro-gop-bias

     Het is ook niet voor niets dat Ritter (en Trump zelf) uitsluitend met de Rasmussen schermen.

     1. Tengo Kawana

      In deze bron worden de populariteitscijfers van Trump vergeleken met zijn voorgangers. Hij blijkt daarin minder populair dan weke presidentiële voorganger dan ook.

      Even doorscrollen voor het totale
      beeld.https://projects.fivethirtyeight.com/trump-approval-ratings/?ex_cid=rrpromo

 3. fusilier

  En hij Trump is de man die eindelijk het gele gevaar is aanpakt .

 4. Heinz

  Trump zelf weet dat niet, zijn mensen om hem heen maken het beleid. Behoeden hem voor onhandige uitspraken, moffelen documenten weg van zijn bureau, leggen hem uit dat Zambia en Namibië twee afzonderlijke landen zijn in Afrika en dat Nambia niet bestaat. Noord Korea stelt opzettelijke eisen aan Amerika waaraan het nooit zal voldoen. Intussen bouwt N.Korea rustig door en legt de activiteiten stil aan de in onbruik geraakte plantages…

  1. Ritter

   Heinz

   U kunt de roddels geloven of de feiten…………..en de feiten zijn dat Trump precies uitvoert wat hij tijdens de verkiezingen heeft belooft.

   Kortom, het is het beleid van President Trump. Het is zijn programma.

 5. fusilier

  Heinz Heb jij ook 4 miljard op de bank staan?

  1. Heinz

   Als dat zo was, gaf ik alles weg aan goede doelen. Ik ben met weinig tevreden.

 6. Tengo Kawana

  Denuclearisatie van Noord Korea is een volstrekt illusie en boerenbedrog van Trump.

  Schaamteloze politieke propaganda van deze clown.

  1. Capo

   Trollenpisvlek.

  2. Rosasolis

   @Tengo. zo is het.

 7. Aytas

  Amerika zal vast niet toegeven aan de eis van noord Korea. Hoop dat het wel gebeurd maar lijkt me stug.

 8. Capo

  Prima voor NK en prima voor de bevolking van zowel N als ZK!

  Pluim voor Donald Trump, de daad bij het woord voegen! Daar kunnen de rest van de politieke poppenkastspelers nog wat van leren.

 9. Rosasolis

  Denuclearisatie is voor Noord-Korea zelf te beslissen. Maar niet welke door welke andere land of leider dan ook. De nucleair probleem bestaat nu in vele andere landen.
  Zowel Pakistan als India hebben raketten en nucleair wapens. Sinds die 2 landen onafhankelijk werden van Groot-Brittannie, is er alleen maar een vijandelijke verhouding tussen die 2 landen geweest tot nu toe. Er is nooit echte vrede geweest tussen die 2 landen. Een van de ergste problemen is dat Pakistan het provincie Kashmir die aan India behoort, wil claimen als deel van Pakistaan. Dagelijks worden niet-moslims in dit provincie aangevallen.
  Behalve Pakistan, India, en Noord-Korea, hebben de U.S.A., Rusland, China, en Israel
  kernwapens en raketten om ze af te vuren.

 10. DolleDries

  Tijdens een interview afgelopen dinsdag met The Hill zei president Trump dat de allergrootste fout van Amerika ooit in zijn ogen door zijn voorganger George Bush werd begaan, met de invasie van Irak en de alle daarop volgende biljoenen dollars verslindende conflicten en oorlogen die in het Midden Oosten inmiddels miljoenen mensenlevens hebben gekost. (3)
  Laten we hopen dat Trump in staat is tegen het ‘Deep State’ oorlogsestablishment in de CIA, de FBI, zijn eigen partij, de Democraten en rond de Clintons op te staan door de Amerikaanse troepen eindelijk terug te trekken, want anders bedenken de globalisten in Washington, Brussel, Londen en Parijs ongetwijfeld wel weer een andere directe of indirecte false flag –in Syrië, in Oekraïne, of elders- om ons in de oorspronkelijk onder president Hillary Clinton geplande Derde Wereldoorlog tegen Rusland te storten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.