Verkiezingsprogramma GroenLinks na 2021: 26 miljard hogere milieulasten!

Pieter Omtzigt is bezig met het oprakelen van feitjes en berekeningen, waardoor anderen op Twitter weer op hem reageren en mij zo van allerlei informatie voorzien! Aanleiding is het debat tussen Buma (CDA) en Klaver (GL) tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

In een onheilig verbond tussen de Telegraaf, D66 en het CDA, geven diverse Tweets weer hoe de vork in de steel zit bij de plannen van GroenLinks en de doorrekening hiervan door het Centraal Planbureau (CPB).

Hier valt dus te lezen hoe (en waar) GroenLinks van plan is de burger op te laten draaien voor allerlei wilde klimaatplannen. Bloemen-, vlees-, vis-, aut0-, verpakking- en huistaks passeren de revue. Diverse andere maatregelen zouden zo’n 18 miljard (!!!) moeten binnen harken.

Nou, wellicht zijn er mensen die dat prima vinden ‘want het gaat nou eenmaal om het milieu’ maar daar blijft het niet bij! Joost Sneller (D66) pakt er nog een mooi stukje pagina bij waar valt te lezen dat er ná 2021 nog eens 11,5 miljard euro bij komt! Een deel van die 11,5 miljard zit echter ook in de eerste berekening. David van Dis (Hoofd Beleid Tweede Kamer CDA) meent dat de totale kosten 26 miljard zouden zijn.

Jesse Klaver en zijn GroenLinks lijken dus voornamelijk met allerlei maatregelen geld binnen te willen harken ‘vanwege het milieu’ maar zoals Thierry Baudet in RTL Late Night probeerde duidelijk te maken, terwijl men hem steeds onderbrak, was dat dit soort maatregelen slechts 0,0007% bijdragen aan het verlagen van de temperatuur. Totale onzin dus dat GroenLinks ‘een beweging’ of ‘een brede volkspartij’ zou zijn als het deze plannen in zou willen voeren! De dividendbelasting stond dan wel nergens in het verkiezingsprogramma van de regerende partijen maar GroenLinks kalkt hier gewoon de equivalent van tien keer het afschaffen van de dividendbelasting neer, met een lách nota bene. Totaal de weg kwijt die lui!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Dubbele Komma

  Kompleet debieĺ.

  Kortom,links.

  Knetter.

  1. Tengo Kawana

   Gelukkig heeft Dubbele Komma ze allemaal op een rijtje.

   🙂

   1. Floris

    Ik zie dat een inhoudelijke reactie bij Willem Tengo niet tot de mogelijkheden behoort.

   2. Dubbele Komma

    Iets meer dan jij schijnbaar islamongool!

    😀

    Dat was je inhoudelijke bijdrage weer complete staatsdebiel?

    Probeer het nog maar eens op een as meer account ofzo. Je word weer uitgelachen schizofreen dorpsgekkie!

    😀

  2. Dubbele Komma

   Ja, verdomd. Daar was-ie weer. De Marokkaanse vlag op een Nederlandse Dodenherdenking op 4 mei 2014. Utrecht ditmaal. Schandalig. Totaal ongepast. Een belediging voor Onze Jongens die door De Mof werden kapotgeschoten op de Grebbeberg en elders in het land. Er was wat ophef over de Marokkaanse vlag op de Twitters. Maar verder bleef het stil. Geen Kamervragen van onderwijs-partij D66, die “kennis” zo prominent in het programma heeft staan. Geen getalenteerde amateurhistorici als Geert Mak en Thomas von der Dunk die prompt in den pen klommen. Geen reactie van het NIOD, dat zo dapper de geschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden in den Tweeden Wereldoorlog bewaakt. (Dit Nederlands Instituut voor Oorlogs Documentatie debunkte het verhaal over de glorieuze strijd van Marokkanen al in 2008, maar anno 2014 hielden ze langer dan 2 minuten de klep.) De mythe over het aantal Marokkaanse tankdivisies (elk jaar komen er een paar bij) dat moedig stand hield tegenover de Duitsche bezetter in Zeeland, blijft hardnekkig woekeren. Terwijl het allemaal uit een Marokkaanse duim gezogen gelul in de ruimte is. Geen Marokkaan heeft ook maar 1 schot gelost om NL te verdedigen tegen Het Nazi Schwein danwel vooraan gemarcheerd bij de bevrijding. De idee dat Marokkanen ook maar iets met het Nederland in 1940-1945 van doen hebben gehad is een ziekelijk ingestoken multiculti hoax van de Linkse FatsoensPolizei en de DeugGestapo. U wordt categorisch voorgelogen, van uw eigen geld nog wel. Er is destijds in 2004 nota bene subsidie verstrekt om dit volstrekt idiote onware verhaal in het collectieve geheugen van Nederland te seeden ende geschiedvervalsen. Daarom vandaag in GeenBlendle het artikel uit 2010 van HP/deTijd dat de hoax destijds haarfijn uitzocht. Klik hierrr: Marokkanen vochten niet in Zeeland (pdf) voor gratis, en er wordt geen 25 cents van uw rekening afgeschreven. Mind you. Het volstrekt idiote en bij elkaar gelogen lespakket over Marokkanen in NL ten tijde van WOII wordt nog steeds aangeboden aan de schooljeugd. Lesmateriaal & DVD. Bah. Een volk dat voor Marokkaanse oorlogshoaxers zwicht, dan dooft het licht.

 2. Dubbele Komma

  Nou daar is die afschaffing van de dividendbelasting peanuts bij…..

  Yasser Ferat de eikeltjespyama probeert nog debieler over te komen dan arrogander penthouse….

  Lukt hem toch niet…..

  😀

 3. Gerlos

  Gaat niet gebeuren Klavertje Vier. Hoop praatjes maar kut oplossingen.

  1. hans-e-pans

   Jesse Klaver en zijn partij GroenLinks wil hebben dat er een stoming komt in Nederland, A(llemaal)A(rm)NA2021. Lekker toch!

   1. wheelboy

    Hij zal ergens zijn hobby zoveel mogelijk goudzoekers binnenhalen van moeten betalen .Dus tja dan maar alles belasten . Maar een echte oplossing heb ik van heel GL nog nooit gehoord .Klavertje is zelfs niet eens op de hoogte dat de energie die je in huis of voor je tesla gebruikt 60km verderop de lucht in geblazen wordt .Dus alle maatregelen die kabinet incluis GL willen gaan helemaal niet op. Eerst zul je moeten zorgen dat je energie opwekt (continu)waar geen Co2 uitstoot plaatsvind .Dus dan zal je geteide centrales moeten bouwen en LFTR reactoren (thorium) en dan ben je zomaar 20 jaar verder .

 4. Dubbele Komma

  En als je het debat verder volgt, moeten ze de sp maar beter opheffen. Wat een gekken ook… socialisten worden met de dag gekker, domme grote bek en al de centen van de hardwerkende burger de bermuda driehoek van de EU inwerpen. Wat een schande.

  Ein reich,ein fuhrer

  Kutsocialisten.

  😀

 5. Dubbele Komma

  ALS bescheiden aanvulling:

  STEMP PVV!

  NEXIT!

  ZO GAAT HET NIET LANGER!

 6. Ni28

  Groen links of Gek links? Beide!

 7. Tengo Kawana

  Wout meent kennelijk dat een omslag naar duurzame energie en afscheid van het Gronings aardgas kostenloos kan worden gerealiseerd.

  1. Capo

   Pisvlek!

  2. Dubbele Komma

   Duurzame energie kunnen we bereiken door niet teveel energie aan nutteloze wajong uitkeringstrekkers als jou te besteden.

   Jouw soort moeten we gewoon 15 uur per dag laten fietsen op een dynamo,doe je tenminste iets terug voor de samenleving en heb je minder tijd om hier reeele nadenkende mensen lastig te vallen met je debieĺe opmerkingen 24 uur per dag 7 dagen in de week.

   Domme imbiciele niksnut!

   😀

   Parasiet!

 8. Ad Infinitum

  Hier heeft Tukker Wout geen weet van. Maar het kost veel geld en moeite om te saneren.
  NAM weet niet waar giftig boorgruis in Twentse grond is gebleven
  TUBBERGEN/ZWOLLE – De NAM weet niet waar het met giftig barium verontreinigde boorgruis is gebleven, dat na 1951 tientallen jaren op diverse plekken in Twente naar boven kwam. „We hebben geen lijsten”, aldus een woordvoerster van de NAM.

  Leo van Raaij 18-11-17, 06:12 Laatste update: 17:21

 9. Eugenie de la Fleur

  Zoiets heet vooruitdenken, de enige partij in de tweede kamer die dat doet

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.