Wir schaffen das? 91 procent jonge Marokkanen wil naar Europa

Europa mag zich schrap gaan zetten, die migratiestroom kan nog wel even gaan duren! Maar liefst 91 procent van de jonge Marokkanen, 84 procent van de jonge Algerijnen en 53 procent van de jonge Tunesiërs wil naar Europa verhuizen! Dat meldt Powned.

De Europese Commissie heeft een onderzoek laten uitvoeren door arbeidsbureau Rekrute en The Boston Consulting Group. Beide bureaus deden onderzoek onder de jonge bevolking van Tunesië, Algerije en Marokko over hun toekomstplannen en specifiek of zij serieus overwegen om richting Europa te verhuizen. Populairste landen die werden genoemd zijn Frankrijk, Duitsland en België.

Hoofdreden die wordt gegeven is het vrij simpele ‘kans op een beter leven’, gelukszoekers dus. De schrikbarende percentages reflecteren een karaktereigenschap van die bevolkingen. Men laat liever z’n thuisland achter voor een kans op een beter leven, dan dat men het eigen land op wil bouwen tot iets dat kansen op een beter leven aantrekt. Het gaat om zulke enorme percentages, hoe komt het toch dat men het eigen land zó verafschuwt?

Ligt het puur aan regeringsbeleid, gebrek aan handel of grondstoffen, interne conflicten of toch cultuur? Zouden die mensen hier wel een bestaan op gaan bouwen dat iets bijdraagt of zou het roofbouw worden? Dit worden belangrijke vragen wanneer men daadwerkelijk de oversteek zal proberen te maken. Of de EU ook met passende antwoorden komt vraag ik mij ten zeerste af.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. DolleDries

  En dat allemaal om de na de WOII met keihard werken onze opgebouwde welvaart op te vreten.

 2. Koos sssss

  Heb in 2013 met ov&rugzak door Marokko gereisd.

  Om te beginnen is de Marokkaanse jongere in Marokko een totaal ander mens dan een Marokkaanse jongere in Nederland. In Marokko is ook die een assertieve persoon, maar wel iemand die daar de kost verdient en functioneert in de samenleving.

  In Europa is er een luilekkerland. Middels uitkeringen is er gratis geld en misdragingen worden –nogal in tegenstelling tot Marokko– hoegenaamd niet bestraft.
  En dan hebben we het over misdragingen, waarover de Marokkaanse jongere in Marokko zelfs niet durft na te denken.
  Geef die Marokkaanse jongeren eens ongelijk.

  Op dat moment dat de Europese overheden weer eens volgens gezond verstand gaan werken (uitkeringen pas in relatie tot een geleverde arbeidsprestatie en wangedrag onverbiddelijk hard straffen, net als in Marokko) dan lost dat probleem zichzelf wel op.

  1. Frits Jansen

   Juist, als we in Nederland Sharia-straffen gaan uitdelen komt er weer orde en discipline onder de decadente Nederlandse jeugd. Iets gestolen? Hand eraf! Overspel? Pik eraf.

   1. Adriaan

    @Jansen, bijna helemaal juist. Alleen het woordje Sharia schrappen. Is namelijk geen Nederlands woord. Vervangen door ‘zwaardere’ en dan zijn we er.

    1. Onno

     om Den Donder Sharia, niet schrappen!. Het wordt veel gebezigd hier op dit forum.
     Het zou alleen maar tot verwarring kunnen leiden. Straf moet afschrikwekkend klinken, synister, sectarisch. Straf is iets uit vroeger tijden, op de lagere school, als je in de hoek moest gaan staan. Frits benoemt het juist.

   2. BB

    @ Frits Janssen

    Eerder deze week gaf u nog aan dat het strafrecht van Sharia verschrikkelijk was.

 3. Frits Jansen

  Dat is weer een portie onzin waar we het weekend mee doorkomen.
  Om te beginnen betekent dat ze naar Europa zouden willen dat ze daar inderdaad naar toe zouden gaan. Ik wil ook wel naar Thailand verhuizen waar het altijd mooi weer is en alle jonge vrouwen mooi en lief zijn.

  Vervolgens maken Marokkanen als regel geen kans op een verblijfsvergunning. Het land wordt – terecht – als veilig beschouwd, dus asiel aanvragen is kansloos.

  En dan maakt DDS zich ook nog boos dat al die Marokkanen hun eigen land niet willen opbouwen. Nou, dan kun je alle migranten wel in het verdomhoekje zetten, ook mensen die naar de VS gaan, of – zoals in de jaren ’50 duizenden Nederlanders deden, naar Canada en Australië, die het Nederland van toen dat maar half zo vol was als het huidige Nederland al te vol vonden, krachtig gestimuleerd door de overheid.

  Maar ik zal DDS voor zijn: al die Marokkanen willen van ons land en strnge moslimstaat maken. Dan hebben ze een Marokko strenger dan Marokko aan de Noordzee, alleen met slechter weer. Maar de heilige jihad roept!

  1. Frits Jansen

   betekent NIET natuurlijk

  2. Ritter

   Frits Jansen

   Verreweg de meeste illegalen/uitgeprocedeerden verlaten Europa niet meer en zijn zeer moeilijk uit te zetten.

   Kortom, eenmaal in Europa blijven de meeste illegalen ook in Europa.

   Ze trekken rond en veroorzaken grote overlast.

   Uiteindelijk hopen ze op weer een “Generaal Pardon” wat iedere keer weer door de linkse partijen ( en hun vriendjes in de media) word gepromoot.

  3. Top

   “Ik wil ook wel naar Thailand verhuizen waar het altijd mooi weer is en alle jonge vrouwen mooi en lief zijn.”
   En dan komt nu de ‘aap uit de pedomouw’. Want in jouw Thailand, zijn ze zeker dan onder de 18 jaar, want oudere dames, van boven die leeftijd, zullen voor u niet meer aantrekkelijk zijn, omdat men daar er snel oud uit gaat zien. Dus niet alleen bent u een linkse sputtertrol, maar ook een links viespeukje die op kinderen geilt.
   En verders is het weer veel behbehbehbeh maar weinig wol.

  4. Stanly2000

   Fritsje inderdaad. Je verkondigt weer een behoorlijke portie onzin! Ga zo door, meester/geniale medewerker buitendienst.

 4. Ritter

  Om het nog maar eens te herhalen………………verreweg de meeste z.g “vluchtelingen” zijn geen echte vluchtelingen maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Europa reizen voor het “gratis geld” ( ons sociaal stelsel) dat hier is te halen.

  Ze nemen hun islam ( en bijbehorend gedrag!) mee naar Europa en weigeren te integreren.

  Europa pleegt daar om demografische/culturele/financiële zelfmoord als deze illegale massa migratie niet word gestopt.

  In de grote steden van Noord/West Europa is het effect al te zien van deze massa migratie…….daar vormt in veel gevallen de autochtone bevolking al de minderheid en zijn bepaalde wijken in islamitische enclaves veranderd.

  Over pakweg 20 jaar zal hetzelfde te zien zijn in de kleinere steden.

  1. Crassus

   Arbeid wat zwaar, gevaarlijk is, in weer en wind…welke NL’er zie je dat nog doen. Nachtelijke arbeid bij spoorweg onderhoud. Voor vieze klussen staan ze niet in de rij. Ritter, wij scheppen zelf de mogelijkheden. Zie eens wie er achter vuilniswagens meelopen, straten aanvegen.

   1. Ritter

    Crassus

    Dat je allochtonen ziet achter de vuilniswagens in bepaalde gebieden geeft aan hoe de bevolkingssamenstelling is veranderd en de allochtone bevolking de meerderheid gaat vormen.

    Bij mij in de lokale winkelstraat is geen Nederlandse winkel meer te vinden. Dat komt niet omdat Nederlanders niet willen werken maar omdat in mijn wijk de autochtonen de minderheid zijn gaan vormen.

    Daarbij komen de migranten vooral in de uitkering terecht zoals de cijfers laten zien. De meeste van de “nieuwe Nederlanders” werken niet maar zitten in de uitkering en vormen een enorme belasting van ons sociaal stelsel.

 5. Eugenie de la Fleur

  Dat mensen een beter leven willen opbouwen is begrijpelijk. Tegenstanders van migratie hebben absoluut geen recht om te zeuren. Jullie zijn met een gouden paplepel in de mond geboren en hebben geen idee hoe het is om honger en dorst te lijden. Ik had graag gezien hoe jullie, roeptoeterend vanuit jouw ivorentoren en dure apple laptops met zo’n situatie om zouden gaan! Misschien! Heel misschien dat als jullie, jouw zelfverrijkende omgeving en schaamteloze politici eens een wat zuiniger en duurzamer leven zouden leiden, deze mensen uit Afrika niet gedwongen waren geweest om voor ons eigen veroorzaakte problemen als klimaatverandering te vluchten

  1. Adriaan

   @De la Fleur, lees jouw berichtje nog eens goed na. En? Vind je het zelf nu ook onzin wat je schrijft? Goed zo, dan leer je er in elk geval iets bij vandaag.

   1. Top

    Dat ‘sneeuwvlokje’ is zo dom, dat ik, niet eens de moeite wil nemen, om erop te reageren. Zonde van mijn kostbare tijd.

  2. swetsnek

   JANKORGEL ROT OP NAAR MOMBASA JIJ VREET HIER DE RUIF OOK LEEG DUS OPDONDEREN GRAAG

  3. wheelboy

   Eugenie
   Tegenstanders van migratie hebben absoluut geen recht om te zeuren .Dat hebben we wel wij als geboren en getogen NL hebben het recht om te zeuren .Als we zien dat onze verzorgingsstaat afgebroken wordt .Of denk je dat die gelukzoekers niets kosten .Dit kost letterlijk miljarden per jaar die jij en ik en de rest van NL kunnen opbrengen . Dan mensen die niet het geluk hebben gezond te zijn of een hoge studie te hebben en zonder werk zitten of te ziek zijn om te werken die krijgen het steeds moeilijker omdat er op bezuinigd wordt . Of diegene die het met een bijstand uitkering moet doen die geen cent te makken heeft .Of diegene die alleen AOW heeft en moeite heeft om rond te komen .Kijk niet alleen naar je eigen situatie .Als ik dat als 2 verdiener doe en alleen naar mijn eigen zou kijken dan zou ik schijt hebben aan alles wat uitkering oid is . Maar ik ben voor een sociale welvaart staat die als het eens tegen zit een goed vangnet heeft die een goeie medische zorg heeft zodat niet alleen rijk zich zorg kan permitteren . EN als het hier dan vol loopt met geluk zoekers zal dat een keer ophouden en dan wordt het god voor ons alle de rest voor ons eigen .Of je scheel aan belastingen betalen .Want ergens moet het geld vandaan komen

   1. wheelboy

    Een hoge studie moet Geen hoge studie zijn .Alhoewel de eerste met een schuld zit vaak en dan problemen heeft die af te lossen .

   2. Eugenie de la Fleur

    @wheelboy

    Ik ben het helemaal met je eens dat een sociale vangnet heel belangrijk is en dat er de afgelopen jaren veel te veel op bezuinigd is. De migranten zijn echter niet de oorzaak. Schuld ligt aan de VVD die al jarenlang in Nederland voor het zeggen heeft en een harde afbraakbeleid voert. Ben je voor sociale zekerheid? Stem dan vooral niet op de VVD, CDA, FvD of PVV

  4. IJsbrand Koudvuur

   Eugènie schreef:

   “…Jullie zijn met een gouden paplepel in de mond geboren en hebben geen idee hoe het is om honger en dorst te lijden…”

   Klopt… Dit was niet altijd het geval(meest recente was onze hongerwinter). Maar we kwamen er weer bovenop door onze schouders op te halen en die zelfde schouders er ook weer onder te zetten om met noeste arbeid alles weer op de rails te krijgen. Dit zie ik in Afrika niet gebeuren.

   “…jouw zelfverrijkende omgeving en schaamteloze politici eens een wat zuiniger en duurzamer leven zouden leiden, deze mensen uit Afrika niet gedwongen waren geweest om voor ons eigen veroorzaakte problemen als klimaatverandering te vluchten…”

   Haha! Die arme Afrikanen, die hebben het mooi allemaal aan hun uiterst corrupte regeringen en dictators te danken… ik geloof dat wij al decennia lang geld in deze bodemloze put gooien, met minimale uitkomst.

  5. Crassus

   Goed verwoord Eugenie. Persoonlijk heb ik nog nooit iemand ontmoet die bewust op zoek ging naar zijn ongeluk. Maar ‘gelukzoekers’ reageert zo lekker. Verder is zo, ook weer eens, dat de originele autochtone Nederlander, niet of nauwelijks de bevoorrechte positie beseft die men heeft.
   Gezondheidszorg, scholingsmogelijkheden. Ons rijke land heeft dringend behoefte aan technici maar er is geen sollicitant die komt opdagen. In de toekomst moet er veel gebouwd worden, wie wil er op de bouwplaats werken, bij weg en waterbouw ?

   1. Eugenie de la Fleur

    @Crassus

    Helemaal mee eens. Ik ontken ook niet dat er in Nederland armoede bestaat en daar moeten we ook zeker ook aandacht voor hebben. Toch hebben de armste autochtonen het nog minder beroerd dan wat ze hier ‘gelukzoekers’ noemen.

    Verder zijn het juist vaak de mensen die een mooie cent te besteden hebben die het meest zitten te zeiken

    1. nathaliehitters

     ach ik dacht dat dat alleen armoedige zwakbegaafde pvv-stemmers waren ? Dus niet he

 6. EU kok

  Hoofdreden die wordt gegeven is het vrij simpele ‘kans op een beter leven’, gelukszoekers dus.
  .
  Elke Nederlander welke tracht via studie en/of hard werken een beter leven te hebben is dus een gelukszoeker.
  Wout zelf is gelukkig heel anders.
  Hij is journalist voor DDS

  1. swetsnek

   NEEM JE PIL EN RUST HET WEEKEND LEKKER UIT DOMBO

   1. Ad Infinitum

    Waar geschreeuwd wordt is geen wetenschap.

  2. Pecunia

   @EU kok
   Bij deze “gelukzoekers” is het niet echt de bedoeling om te komen werken, waarom zouden ze ook want hun hand op houden is voldoende. Sommigen hebben een bijbaantje daarbij het risico lopend de verkeerde te treffen zoals bijvoorbeeld een gewapende juwelier.

 7. fusilier

  Natuurlijk lekker hier heen komen te bedelen zonder te werken ,en de pot verteren van onze ouders die dat bij elkaar geschraapt hebben. Laten ze maar een voorbeeld nemen aan het volk van Israel , die van niks, nu vruchtbare akkers gemaakt hebben. Mijn oom ging in 1948 naar Canada en ligt nu met een kromme rug in zijn kist van het harde zware werk daar.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Fusilier durfde te typen:

   “…Laten ze maar een voorbeeld nemen aan het volk van Israel , die van niks, nu vruchtbare akkers gemaakt hebben…”

   Ja, dat hebben ze… dat hebben ze zeker….

 8. Ni28

  Als een zwerm sprinkhanen komen de Marokkanen op Nederland af. Zij laten een kaalgevreten land achter. Heeft de regering een bestrijdingsmiddel voorhanden? Ik vrees van niet. Nederland in haar nadagen.

 9. Ni28

  De linkse trollen krijgen weer te veel aandacht. De trollen vak is ook zo simpel, je hoeft maar alleen 180 graden te draaien en spugen. Succes verzekerd.

  1. EU kok

   Zet uw bril eens op,
   Zit u ineens bakken vol rechtse trollen.

 10. sjun

  We schaffen dat. Als ze allemaal 48 uur van de week aan het productiewerk gezet worden is het probleem waarschijnlijk binnen 9 maanden opgelost.

 11. Gerlos

  Moge Allah, Mohammed of de Profeet ons behoeden voor deze gelukszoekers, brengt niet veel goeds deze moslims.

 12. dijkbende

  Islam is regressief en leidt tot armoede.

  1. Capo

   Islam is bovendien levensgevaarlijk en intrinsiek totalitair.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.