Daadkracht! Minister Blok gaat grensbewaking Niger versterken met wel 4 miljoen euro!

Minister Blok gaat paal en perk stellen aan migratie naar Europa. Nou ja, paaltje en perkje, want hij geeft wel vier miljoen euro aan de overheid van Niger om de honderden kilometers lange grens beter te kunnen bewaken! Via de NOS.

Met deze vier miljoen euro gaat Blok een bijdrage leveren aan trainingen, grenspolitie en betere infrastructuur. Nu is vier miljoen euro voor zo’n land natuurlijk veel meer waard dan hier maar het lijkt mij sterk dat dit meer is dan slechts een druppel op een gloeiende plaat.

Blok maakt een rondreis door Afrikaanse landen waar veel migranten vandaan komen, zoals Tunesië en Nigeria. Het lijkt er dan ook sterk op dat die vier miljoen euro slechts een voorproefje zijn en een diplomatiek teken van good will.

Minister Blok lijkt aan te willen sturen op een ‘Afrika-deal’ zoals de EU nu met Turkije heeft. Vanwege de verwachte bevolkingsgroei meent Blok hiermee een eerste stap te hebben gezet om de migratie in te perken.

Afrikaanse landen lijken op het moment nog niet echt warm te lopen voor zo’n soort deal, aldus politiek verslaggever Albert Bos, die met Blok meereist. De landen kunnen waarschijnlijk zelf ook niet veel met de bevolking die weg wil trekken en zien ook wel in dat migratie een politiek pressiemiddel is, zoals Ghadaffi dit ook gebruikte. Er zal dan ook heel wat meer dan vier miljoen euro voor nodig zijn om dergelijke landen mee te laten werken.

Wanneer dit niet gaat werken zal de EU er goed aan doen om zelf de grensbewaking en regelgeving aan te passen zodat het Afrikaanse probleem niet het Europese wordt. Of ze dat in Brussel tijdig zullen (of willen) inzien is natuurlijk nog maar de vraag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. henkC

  Ben bang dat deze €4 miljoen naar een “nog te bouwen” villa gaat van een of andere lokale veldheer.

  Helaas heb ik al tijden niet meer het idee dat (humanitaire) hulp op de juiste plaats terecht komt.

  Voedsel transporten etc worden maar al te vaak afgeroomd door de plaatselijke “koning”.

 2. Duke

  De Nederlandse grens moet worden bewaakt, maar op zijn minst de buitengrenzen van Europa. We hebben helemaal niets aan de grensbewaking met Niger. Welke VVD-er gaat zijn zakken vullen met dit project?

 3. Troelstra

  Stef Blok moet maar weer behoorlijk aflast doen aan al die failed states.

 4. tomygun

  Ha grensbewaking in afrika ja dat hebben zij op wegen
  en de luchthaven en betalen zal je als buitenlander .
  Heb je een tussenstop en denkt ik neem een hotel
  oeps pas op iedere afro wil geld zien ja dat is gewoon
  maar 100% meer dan een afro betaald nee !
  Zet Nederland nou niet voor het blok maar vraag een bonnetje
  daar zal wel opstaan 4 milj toeristen belasting .

 5. Aytas

  Het corrupte regime van Niger werkt al tijden mee aan migratie tegenhouden en dit doen ze redelijk effectief. Als ze hun uranium nou gewoon ten goede zouden laten komen aan de eigen bevolking ipv de Nederlandse en Franse zou er geen reden tot migratie vanuit Niger zijn. Rechtse regimes voeren de boventoon in Afrika met de bijbehorende corruptie.

  It’s been four hundred years, (four hundred years, four hundred years)
  Wait so long! wo-o-o-o, wo-o-o-o.
  How long? Four hundred long, long years.

  Peter tosh zong het al. Er komt een dag dat Afrika bevrijd zal zijn.

  1. Groeneveld

   Als er blanken zouden wonen, was het nu veruit ’t rijkste en welvarendste continent.

   1. Aytas

    Als er blanken zouden wonen

    Die wonen er, dat is ook het groot probleem ook al zitten er rechtschapen tussen die niet roven.

  2. tomygun

   Wat een mafklapper geheel afrika is links maar vreet
   uit de rechtse ruif neem nog een benji .
   Enig idee wie dat spul uit de grond haald zij niet
   in ieder geval want dan zou je de grootste vevuiler
   ter wereld hebben .

   1. Aytas

    Ik schrijf toch wie dat spul uit de grond haalt. Afrika links, tuurlijk joh daarom wordt er zoveel herverdeeldt. Jij bent links.

 6. Gerlos

  Bedankt voor die centen.

 7. Pescador

  Ach ja , gaat die lapzwans weer wat lopen uitdelen op zijn vakantie naar het buitenland. Als je migranten wil stoppen moet je ze terug brengen, dat is ontmoedigen dan stopt de toestroom van zelf bootjes niet aan land laten maar meteen terugsturen, die gasten betalen veel geld om op zo´n bootje te mogen , die handelaren hebben were connecties met de boten van de hulp organisaties , zo worden ze er allemaal beter van. Rommeltje maarja wat kun je verwachten als er een dronkendropje aan het roer van europa staat

  1. Original NL

   En daar verdwijnen weer 4 miljoen van onze belastingcenten in de bodemloze put afrika.
   De smartphone/internet heeft direkt kontakt met de zich hier al bevindende gelukzoekers mogelijk gemaakt, één filmpje verstuurd vanuit nl/europa lokt miljoenen deze kant op…begrijpelijk..ja..maar voor europa een economische ramp.
   Versnipper je paspoort..zeg dat je bv homo bent of christen in een moslim land..en hoppa een levenslange uitkering is gegarandeerd.

   1. Jozias Visser

    Marrakesh, levenslange financiële garantie, kost, inwoning en zorg op koste van de domme Nederlandse belastingbetaler die Marx Rutte in het politiek-correcte zadel heeft geholpen.

    1. Original NL

     Degene die dit moeten gaan financieren hebben niet op rutte gestemd..!

 8. PMG

  Knetter-knettergek! Nederlandse grenzen moeten bewaakt worden! Niger, een land middenin het corrupte Afrika! Voor 10 dollar mag je zo doorlopen. Wat een stelletje debielen, gewoon Sinterklaas spelen van ons belastinggeld. Ik dacht dat de EU dit soort dingen regelde maar Blok wil zelf graag goedheiligman uithangen?
  Wat te denken van de kosten van deze totaal belachelijke trip?

 9. PMG

  Niger – Surrounded by seven other countries, Niger has a total of 5,834 km of borders. The longest border is with Nigeria to the south, at 1,608 km. This is followed by Chad to the east (1,196 km), Algeria to the north-northwest (951 km), and Mali to the west (838 km).

  Nederland heeft ongeveer 1000 km grens

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.