Dappere burgemeester Wienen van Haarlem duikt onder

Vanwege aanhoudende bedreigingen aan het adres van burgemeester Jos Wienen leek het de instanties verstandig de burgemeester te beveiligen en te laten onderduiken. Enkele weken geleden werden al zwaarbewapende agenten rondom zijn huis gestationeerd, maar de burgemeester moet nu dus ook zijn huis tijdelijk verlaten. Een trieste situatie. 

Het is zeker niet zonder gevaar van eigen leven, de wet handhaven. Zeker in Nederland waar de criminaliteit hard lijkt toe te slaan, moet je stevig in je schoenen staan. De precieze aard van de bedreigingen is op dit moment niet bekend. NH Nieuws meldt dat de bedreigingen en het onderduiken wellicht te maken hebben met de harde lijn van burgemeester Wienen tegenover de criminaliteit. Wel weten we ondertussen van Wienen, hij is een beste vent. Hij sloot o.m. een Hells Angels chapter in Haarlem en rolde ook een illegaal casino op dat zich in een horecagelegenheid zou hebben verschanst.

Ondanks dat de precieze details onbekend zijn lijkt het plaatje wel compleet. Een moedige burgervader die zich inzet tegen de criminaliteit en zijn taak om de veiligheid te garanderen bloedserieus neemt, moet noodgedwongen zijn huis verlaten vanwege bedreigingen. De wijze waarop Wienen hiermee omgaat is prijzenswaardig, want het zal zeker geen gemakkelijke situatie zijn voor hem en zijn naasten. De burgemeester bevestigt in een interview met NOS nogmaals de nutteloosheid van de bedreigingen:

Ik zou ook willen zeggen dat dat in ieder geval een volkomen zinloze actie zou zijn, want dat is het aardige van het openbaar bestuur. Er zit een openbaar bestuurder die zijn verantwoordelijkheid neemt. Dat zal ik ook gewoon doen. Maar ook als die openbaar bestuurder weg is, dan is er een andere openbaar bestuurder en die zal ook beleid voeren en de wet handhaven. Dus het heeft geen zin om via bedreigingen en intimidatie je zin te krijgen, want dat gaat niet gebeuren. – Burgemeester Jos Wienen van Haarlem

Duidelijk. Ook als de criminele geesten die Wienen bedreigen hun zin zouden krijgen en de burgemeester zou stoppen met het uitvoeren van zijn ambt, dan wordt hij toch wel opgevolgd door een nieuwe burgemeester. Een burgemeester die ook gebonden is aan het beleid en de wetgeving. Het is dus totaal nutteloos om bewindslieden te bedreigen, laat staan dat het gewoon not done is


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Michael

  Weten we uit welke hoek deze bedreigingen komen? Niet dat het heel veel uitmaakt, want bedreiging zijn bedreigingen en kunnen gewoon niet. Maar dit klinkt als iets uit de koker van die motorrijdende tokkies van de Hell’s angels

  1. robroy

   Dus motorrijders zijn tokkies ???

   1. Ernst Quispel

    Hells Angels in de regel wel.

   2. Michael

    Nee, mensen die andere mensen met de dood bedrijven zijn tokkies. Even goed lezen. Als ik zeg Hell’s angels die met de dood bedreigen = tokkies betekend dat niet motorrijder = tokkies

  2. Guus Geluk

   Het is in elk geval een ernstige zaak, aangezien het gemeentehuis gisteren zou zijn omringd door een zwaarbewapend politieteam.

 2. Aytas

  Criminelen bagger volk.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Een goede burgemeester.
  Een rariteit in Nederland.
  Haarlem mag trots zijn op deze man.
  Vergelijk dat eens met de judas en PvdA-burgemeester Marga Waanders uit Dokkem die met een vette grijns de kinderen voor de leeuwen smijt (lees de Identity Politics Fascisten uit de Grachtengordel)

 4. Ernst Quispel

  Ben al blij dat een draadje niet over Jetten of de islam gaat.

  🙂

 5. Robert Leiden

  Waarom heeft Wilders hier geen tweet over?
  De rechtstaat wordt bedreigt door zware criminelen.
  O jaa… Hells Angels zijn geen moslims.
  Past niet in het PVV partijbeleid.

 6. Troelstra

  Laten hierbij die burgemeesters die moesten lachen en klappen om het vergoelijken van een aanslag op de Telegraaf door Tommy Wieringa bij Twan Huijs zich de haren uit hun hoofd gaan schamen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.