Eerste hoofdpijndossier voor Jetten een feit: The Return of Wassila Hachchi

Geen categorieokt 12 2018, 10:00
Wassila Hachchi, voormalig Kamerlid voor D66 wil terug de Nederlandse politiek in. Ze heeft zich aangemeld als lid van D66, ongetwijfeld tot grote frustratie van Rob Jetten, die nu met een hoofdpijndossier wordt opgezadeld. Wat te doen met Hachchi die wil strijden tegen 'toxic masculinity'?
Na een Kamerlidmaatschap van zo'n zes jaar verdween Hachchi als sneeuw voor de zon. Ze gaf haar zetel op, nam het wachtgeld in ontvangst en vertrok naar de Verenigde Staten om daar de Clinton-campagne voor de Amerikaanse Presidentsverkiezingen te ondersteunen. Een campagne die allerminst vlekkeloos verliep en eindigde in een klinkklare overwinning van Donald Trump. Sindsdien was Hachchi spoorloos verdwenen, al liet ze wel een spoor na van twijfelachtige acties.
Zo schreef zij zich in als spreker bij de Speaker Academy, waar De Dagelijkse Standaard destijds al over berichtte. Daar vroeg ze een luttele €7500,- voor een uurtje dialoog. Wel bleef Hachchi al die tijd loyaal aan haar partij. Zij heeft zich niet negatief uitgelaten over de partij, ondanks dat de partij haar wilde royeren. Ook de geruchten over problemen met Alexander Pechtold wees zij resoluut van de hand.
Maar Hachchi heeft ondertussen een twijfelachtig mediaprofiel opgebouwd. Door haar opstappen en gebruik van wachtgeld kan ze lijken op een profiteur. Kiezers herinneren zich wellicht nog de wijze waarop zij destijds vertrok. Wellicht daarom dat Hachchi in het politieke gat duikt waar alle progressieve VN-globalisten in duiken: 'toxic masculinity'. Ze vindt bijvoorbeeld dat vrouwelijke Kamerleden per definitie het onderspit delven door de wijze waarop de mannen zich in de kamer gedragen.
Deze slachtofferrol, die zij zichzelf en andere vrouwen aanmeet, is tenenkrommend. Een simpel voorbeeld van sterke vrouwen in de Kamer zijn bijvoorbeeld Lilian Marijnissen (SP) en Marianne Thieme (PvdD). Beide vrouwen 'staan hun mannetje' en worden bloedserieus genomen. Vooral Thieme is een zeer sterke debater en de meest 'mannelijke' vrouw in de Kamer. Wat dat betreft is Hachchi meer nodig bij D66 dan in de Tweede Kamer. Zeker gezien het feit dat Pechtold het niet te nauw nam met zijn omgangsvormen met vrouwen en de partij wederom een mannelijke leider heeft: Rob Jetten.
Voor Jetten is het nu dus opletten dat hij geen 'toxic masculinity' ten toon spreid, want Hachchi komt eraan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten